-
αυτό μου είπε ένας φίλος μου, ρε παιδιά πως μπορώ να ξέρω εαν ένα λάστιχο έχει μαλακή γόμα ή σκληρή? με το ζούληγμα γίνεται δουλειά?
δηλαδή εαν έχω μπροστά μου 2 λάστιχα και θέλω να δώ ποιό έχει πιο μαλακή γόμα, χωρίς να έχω πρόσθετες πληροφορίες...τί κάνω?
-
αυτό μου είπε ένας φίλος μου, ρε παιδιά πως μπορώ να ξέρω εαν ένα λάστιχο έχει μαλακή γόμα ή σκληρή? με το ζούληγμα γίνεται δουλειά?
δηλαδή εαν έχω μπροστά μου 2 λάστιχα και θέλω να δώ ποιό έχει πιο μαλακή γόμα, χωρίς να έχω πρόσθετες πληροφορίες...τί κάνω?
-
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
δηλαδή εαν έχω μπροστά μου 2 λάστιχα και θέλω να δώ ποιό έχει πιο μαλακή γόμα, χωρίς να έχω πρόσθετες πληροφορίες...τί κάνω?...ψάχνεις για τις πρόσθετες πληροφορίες που δεν έχεις.
-
οχι ρε φίλε...ενοοώ εμπειρικά μπορείς να το βρείς? με πιάνεις??
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
οχι ρε φίλε...ενοοώ εμπειρικά μπορείς να το βρείς? με πιάνεις??μάλλον εσύ δε με πιάνεις...
επειδή είναι κομματάκι δύσκολο να πάρεις χαμπάρι αν είναι μαλακή ή σκληρή η γόμα με το... δάχτυλο, με το νύχι ή δεν ξέρω με τι άλλο, ψάχνεις για τις πληροφορίες που σου λείπουν -
a gotcha!
-
ρεσι krusenstern...τι λες στο παλικαρι? σαν το μαντειο των δελφων μιλας! Εδω δυνουμε ξεκαθαρες απαντησεις αν ξερουμε...δεν μιλαμε μεσω πατρας
Φιλε zoranb δεν μπορεις να καταλαβεις με το ματι αν ενα λαστιχο εχει προδιαγραφες να ειναι μαλακο η σκληρο. μπορεις να καταλαβεις την φθωρα του ετσι και μονο! υπαρχουν αλλα στοιχεια οπως πχ ποσο ευκολα ζεστενεται η μπορεις ακομη να αναφερεις την μαρκα του λαστιχου και να σου πουμε με τι χαρακτηριστικα βγενει απο το εργοσταστασιο.Ελπιζω να σε κατατωπισα λιγω καλυτερα
-
Μια άλλη ένδειξη είναι οι αμερικάνικες προδιαγραφές στο πλάι (αν υπάρχουν) που λένε TREADWARE (φθορά) και TEMPERATURE (θερμοκρασία) και δηλώνουν πόσο αντέχει αντίστοιχα το ελαστικό. Για παράδειγμα:
treadwear 200
temperarure A
traction AA
Ερμηνίες εδώ:
http://www.toyo.com.au/tech_info4.html -
TGD επειδη δεν πολυκαταλαβα αυτο με τη θερμοκρασια που λεει στο Link εξηγεις με λιγα λογια τη ειναι η θερμοκρασια που αναγραφει;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
TGD επειδη δεν πολυκαταλαβα αυτο με τη θερμοκρασια που λεει στο Link εξηγεις με λιγα λογια τη ειναι η θερμοκρασια που αναγραφει;Ειναι η ικανοτητα του ελαστικου να αποβαλλει τη θερμοτητα που εχει ''συσσωρευτει'' κατα την κινηση του, δηλαδη η ικανοτητα του να μην υπερθερμαινεται...
τα ζούληξα και ήταν μαλακή η γόμα