-
Αφορμή για το post είναι η νέα μονοδρόμηση στην περιοχή μου.Σε απόσταση 80 μέτρων 3 δρόμοι έχουν έξοδο στην ίδια λεωφόρο.Συγκεκριμένα,στη Νέα Ζωή στο Περιστέρι,κάποιοι συμπολίτες μας μη αντέχωντας την ηχορύπανση απο τα διάφορα οχήματα-και απο κάποιους κάφρους με στερεοφωνικά 2000watt Rms-και έχωντας ένα μέσον στο δήμο μονοδρόμησαν την οδό Αιγίου προς την κατεύθυνση που ήθελαν.Ετσι 3 δρόμοι-Προταγώρα,Αιγίου,Οσίου Δαυίδ-έχουν την ίδια έξοδο στην οδό Πελοπίδα...Για να πάει κάποιος στον άλλο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Λ.Αθηνών πρέπει να πάει στον 4ο δρόμο!!!Άνευ μελε΄της αλλαγές που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν κομφούζιο...
-
Αφορμή για το post είναι η νέα μονοδρόμηση στην περιοχή μου.Σε απόσταση 80 μέτρων 3 δρόμοι έχουν έξοδο στην ίδια λεωφόρο.Συγκεκριμένα,στη Νέα Ζωή στο Περιστέρι,κάποιοι συμπολίτες μας μη αντέχωντας την ηχορύπανση απο τα διάφορα οχήματα-και απο κάποιους κάφρους με στερεοφωνικά 2000watt Rms-και έχωντας ένα μέσον στο δήμο μονοδρόμησαν την οδό Αιγίου προς την κατεύθυνση που ήθελαν.Ετσι 3 δρόμοι-Προταγώρα,Αιγίου,Οσίου Δαυίδ-έχουν την ίδια έξοδο στην οδό Πελοπίδα...Για να πάει κάποιος στον άλλο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Λ.Αθηνών πρέπει να πάει στον 4ο δρόμο!!!Άνευ μελε΄της αλλαγές που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν κομφούζιο...
-
-
χα
ελα εδω σε μας (καλαμαρια θεσσαλονικης) , να δεις τι γινεται........ολοι οι παραδρομοι εχουν μονοδρομιθει και πρεπει να κανεις κυκλακια συνεχεια...... -
Πηγαινε στο Δημο και ζήτα το χαρτι που εχει γίνει η αίτηση.
μετά πήγαινε στο υπαλληλο που το ενέκρινε και πες του ότι ΝΟΜΙΚΑ δε μπορει να μονοδρομει συνεχόμενα στενά....Αν σου πει κάτι αλλο. κανε και εσύ αιτηση να το αλλαξουν το στενό πάλι
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αν σου πει κάτι αλλο. κανε και εσύ αιτηση να το αλλαξουν το στενό πάλιKαι μετά κάτσε και περίμενε μέχρι το 2080 να έρθουν να το αλλάξουν πάλι...
-
ερώτηση: Το ΥΠΕΧΩΔΕ και η Τροχαία δεν πρέπει να παίζουν κάποιο ρόλο στις αλλαγές αυτές; Η σήμανση/σηματοδότηση μιας πόλης εξαρτάται μόνο απ'τον εκάστοτε δήμαρχο; Δεν υπάρχει έλεγχος/έγκριση;
-
αυτο θα ρωταγα κι εγω. Ειναι θεμα του δημου αυτο; Δεν πρεπει τουλαχιστον να γινεται μια μελετη απο την τροχαια. Υπαρχει καποιο νομικο πλαισιο; Αυτο που λες coyote ειναι νομικα καταχωρημενο καπου; Δηλαδη απαγορευεται ρητα να μονοδρομουνται προς την ιδια κατευθηνση 2 συνεχομενα στενα; Ασχεετο αλλα στην πολη μου γινεται σε πολλα σημεια και πρεπει να πας στο τριτο στενο ισως γιατι τα ενδιαμεσα ειναι πολυ μικρα και δεν ληφθηκαν υποψιν;;;!!! Ασε που υπαρχουν στενα που απο τη που ειναι αντιθετοι μονοδρομοι το ιδιο στενο δηλαδη απο τη μια ακρη μπαινεις μεχρι τη μεση και απο την αλλη ακρη μπαινεις μεχρι εκεινο το σημειο και μετα στριβεις σε καθετο δρομο!!!!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
αυτο θα ρωταγα κι εγω. Ειναι θεμα του δημου αυτο; Δεν πρεπει τουλαχιστον να γινεται μια μελετη απο την τροχαια. Υπαρχει καποιο νομικο πλαισιο; Αυτο που λες coyote ειναι νομικα καταχωρημενο καπου; Δηλαδη απαγορευεται ρητα να μονοδρομουνται προς την ιδια κατευθηνση 2 συνεχομενα στενα; Ασχεετο αλλα στην πολη μου γινεται σε πολλα σημεια και πρεπει να πας στο τριτο στενο ισως γιατι τα ενδιαμεσα ειναι πολυ μικρα και δεν ληφθηκαν υποψιν;;;!!! Ασε που υπαρχουν στενα που απο τη που ειναι αντιθετοι μονοδρομοι το ιδιο στενο δηλαδη απο τη μια ακρη μπαινεις μεχρι τη μεση και απο την αλλη ακρη μπαινεις μεχρι εκεινο το σημειο και μετα στριβεις σε καθετο δρομο!!!!Αν κάποια στιγμή είσαι στην Λ. Κηφισίας σου προτείνω, έτσι για την εμπειρία βρε αδερφέ, να δοκιμάσεις να μπεις στο Π. Ψυχικό και θα καταλάβεις τί θα πεί μονοδρόμηση και τοπική αυτοδιοίκηση...
-
Ρε σας λέω....
Ψαξτε ποιος εκανε την αιτηση για μονοδρομση...
Θα δείτε ότι θα εχει δηλωσει κάτι πλαστό. Κάποια ανάγκη της περιοχής...
Μπορεί να εχει βάλει και τη συμφωνη γνώμη των διαχειριστών των πολυκατοικιών...Κάτι θα πρέπει να εχει επικαλεστεί.... Δες το και μετά βγάλτους στα κανάλια...
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
αυτο θα ρωταγα κι εγω. Ειναι θεμα του δημου αυτο; Δεν πρεπει τουλαχιστον να γινεται μια μελετη απο την τροχαια. Υπαρχει καποιο νομικο πλαισιο; Αυτο που λες coyote ειναι νομικα καταχωρημενο καπου; Δηλαδη απαγορευεται ρητα να μονοδρομουνται προς την ιδια κατευθηνση 2 συνεχομενα στενα; Ασχεετο αλλα στην πολη μου γινεται σε πολλα σημεια και πρεπει να πας στο τριτο στενο ισως γιατι τα ενδιαμεσα ειναι πολυ μικρα και δεν ληφθηκαν υποψιν;;;!!! Ασε που υπαρχουν στενα που απο τη που ειναι αντιθετοι μονοδρομοι το ιδιο στενο δηλαδη απο τη μια ακρη μπαινεις μεχρι τη μεση και απο την αλλη ακρη μπαινεις μεχρι εκεινο το σημειο και μετα στριβεις σε καθετο δρομο!!!!Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στη Νέα Ζωή Περιστερίου στην οδό Καρυάτιδος.Μέχρι πριν λίγο καιρό η συγκεκριμένη οδός σύνδεε τη Νέα Ζωή με την περιοχή του Αγίου Ιεροθέου και της Πετρουπόλεως.Τώρα μονοδρομήθηκαι απο την οδό Πελοπίδα εως την Αγ.Βασιλείου με κατεύθυνση προς Πελοπίδα,ενώ απο την Αγ.Βασιλείου μέχρι την πλατεία Δέγλερη ισχύει η παλιά κατεύθυνση!!!Για να πάει κάποιος στον Αγ.Ιερόθεο πρέπει να πάει απο την οδό Στράβονως εως την Αγ.Βασιλείου,να στρίψει αριστερά και να ξαναμπεί δεξιά στην Καρυάτιδος!!!Τρελά πράγματα...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
αυτο θα ρωταγα κι εγω. Ειναι θεμα του δημου αυτο; Δεν πρεπει τουλαχιστον να γινεται μια μελετη απο την τροχαια. Υπαρχει καποιο νομικο πλαισιο; Αυτο που λες coyote ειναι νομικα καταχωρημενο καπου; Δηλαδη απαγορευεται ρητα να μονοδρομουνται προς την ιδια κατευθηνση 2 συνεχομενα στενα; Ασχεετο αλλα στην πολη μου γινεται σε πολλα σημεια και πρεπει να πας στο τριτο στενο ισως γιατι τα ενδιαμεσα ειναι πολυ μικρα και δεν ληφθηκαν υποψιν;;;!!! Ασε που υπαρχουν στενα που απο τη που ειναι αντιθετοι μονοδρομοι το ιδιο στενο δηλαδη απο τη μια ακρη μπαινεις μεχρι τη μεση και απο την αλλη ακρη μπαινεις μεχρι εκεινο το σημειο και μετα στριβεις σε καθετο δρομο!!!!
Αν κάποια στιγμή είσαι στην Λ. Κηφισίας σου προτείνω, έτσι για την εμπειρία βρε αδερφέ, να δοκιμάσεις να μπεις στο Π. Ψυχικό και θα καταλάβεις τί θα πεί μονοδρόμηση και τοπική αυτοδιοίκηση...
Εκεί βέβαια μιλάμε για άλλο πράγμα, η πλήρης ασυδοσία των κατοίκων και υπευθήνων για να αποφεύγουν την είσοδο 'ξένων' κατά τις πρωινές ώρες. Το βράδυ και την ημέρα όλα επιτρέπονται όμως, καθώς για αυτούς (τους μόνιμους κάτοικους βρε) δεν ισχύουν σήματα του ΚΟΚ.
Μιας και θίχτηκε και το θέμα της πρόσβασης, εάν κάνεις το λάθος και μπείς στο Π. Ψυχικό, ο μόνος τρόπος για να βγείς είναι να βρεθείς πίσω από κάποιον οδηγό ο οποίος είναι 'ντόπιος'... -
delete
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
χα
ελα εδω σε μας (καλαμαρια θεσσαλονικης) , να δεις τι γινεται........ολοι οι παραδρομοι εχουν μονοδρομιθει και πρεπει να κανεις κυκλακια συνεχεια......Τις προάλλες έκανα το λάθος να μπω σε κάτι στενά κοντά στο σπίτι σου που δεν τα ξέρω και τόσο καλά...
Επειδή βιαζόμουν και ήθελα να κόψω δρόμο...
Τα στενά κοντά στο σπίτι μου τα ξέρω καλύτερα και δεν το επιχειρώ ή πολλές φορές πάω ανάποδα... Και πριν μου πείτε τίποτα για το ανάποδα, ελάτε μία βόλτα και μετά από 5 λεπτά πείτε μου αν μπορείτε να μην το κάνετε χωρίς να σπάσουν τα νεύρα σας (και χωρίς να διανύσετε 5 χλμ σε 15 λεπτά ευρισκόμενοι στο σημείο απ' όπου ξεκινήσατε... ). Γι' αυτό και στην Καλαμαριά είναι πάρα πολλοί που παραβιάζουν τις μονοδρομήσεις... Είναι παράλογες... (ποντιακοί μονόδρομοι χαρακτηρίστηκαν από Πόντιο φίλο μου... )
Αλήθεια, ποιο είναι αυτό το σαΐνι στον δήμο που θεωρεί ότι όλη η κίνηση θα πρέπει να διοχετεύεται σε 1-2 κεντρικούς δρόμους;;;
Και όσοι πάνε να την γλιτώσουν ξαναβγαίνουν στον ίδιο κεντρικό δρόμο στο ίδιο σημείο που ξεκίνησαν ή και πιο πίσω... (έτσι την πάτησα... )
-
Ο χρήστης Leon έγραψε:
Αν κάποια στιγμή είσαι στην Λ. Κηφισίας σου προτείνω, έτσι για την εμπειρία βρε αδερφέ, να δοκιμάσεις να μπεις στο Π. Ψυχικό και θα καταλάβεις τί θα πεί μονοδρόμηση και τοπική αυτοδιοίκηση...
Εκεί βέβαια μιλάμε για άλλο πράγμα, η πλήρης ασυδοσία των κατοίκων και υπευθήνων για να αποφεύγουν την είσοδο 'ξένων' κατά τις πρωινές ώρες. Το βράδυ και την ημέρα όλα επιτρέπονται όμως, καθώς για αυτούς (τους μόνιμους κάτοικους βρε) δεν ισχύουν σήματα του ΚΟΚ.
Μιας και θίχτηκε και το θέμα της πρόσβασης, εάν κάνεις το λάθος και μπείς στο Π. Ψυχικό, ο μόνος τρόπος για να βγείς είναι να βρεθείς πίσω από κάποιον οδηγό ο οποίος είναι 'ντόπιος'...και βέβαια, θα φας και σαμαράκι στη μάπα που θα πάει σύννεφο... αλλά είπαμε, εκεί μένει η ελίτ, που πας ρε τυχάρπαστε να περάσεις???
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μιας και θίχτηκε και το θέμα της πρόσβασης, εάν κάνεις το λάθος και μπείς στο Π. Ψυχικό, ο μόνος τρόπος για να βγείς είναι να βρεθείς πίσω από κάποιον οδηγό ο οποίος είναι 'ντόπιος'...και βέβαια, θα φας και σαμαράκι στη μάπα που θα πάει σύννεφο... αλλά είπαμε, εκεί μένει η ελίτ, που πας ρε τυχάρπαστε να περάσεις???
Και κάρτερ εάν έχεις και τρίποντα ελατήρια στο αυτοκίνητο, γιατί δεν είναι μόνο τα σαμαράκια που υπάρχουν εκεί αλλά και κάποιοι δρόμοι σκόπιμα αφημένοι χωρίς να έχουν ασφαλτοστρωθεί εδώ και κάποια χρόνια. Αλλά τι να κάνεις εάν δεν μπορείς διαφορετικά.
-
Και μετα αναρωτιομαστε γιατι δεν δουλευει το Navigation στην Ελλαδα .
-
Δε μου απαντησε κανενας ομως αν οντως απαγορευεται απο νομο να μονοδρομουνται 2 συνεχομενοι δρομοι;
-
Το αποτέλεσμα της χθεσινής αλλαγής στη μονοδρόμηση της οδού Αιγίου,ήταν ένα παρολίγον ατύχημα.Μερικοί οδηγοί που θεωρούν σωστό να οδηγούν απο συνήθεια χωρίς να βλέπουν πινακίδες,όταν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να μπουν απο την οδό Πελοπίδα στην Αιγίου,θεώρησαν ότι στον άλλο δρόμο-Οσίου Δαυιδ-επιτρέπεται η στροφή αριστερά.Όμως δεν έχει αλλάξει η ροή.Κι ετσι ενας 'γρήγορος' μπαίνωντας στο στενό παραλίγο να τρακάρει με σωστά κινούμνο όχημα...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αν κάποια στιγμή είσαι στην Λ. Κηφισίας σου προτείνω, έτσι για την εμπειρία βρε αδερφέ, να δοκιμάσεις να μπεις στο Π. Ψυχικό και θα καταλάβεις τί θα πεί μονοδρόμηση και τοπική αυτοδιοίκηση...Ακόμα χειρότερο είναι να μπεις στη Φιλοθέη χωρίς να την ξέρεις... Η Φιλοθέη σε πετάει στο Ψυχικό και αυτό στην Κηφισίας! Υπάρχει και μία μικρή πιθανότητα, αν μπεις από την άλλη πλευρά (η οποία ως εμπορικότερη έχει και πιο λογικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις) να βγεις Καποδιστρίου.
Αυθαίρετες μονοδρομήσεις και σηματοδοτήσεις.