-
''ΕΕ: Καταργούνται τα τέλη ταξινόμησης μέχρι το 2015, αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας και τα καύσιμα.
autpress.gr
21/6/2005Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κατάργηση των τελών ταξινόμησης στις χώρες μέλη της ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση δια του επιτρόπου της Lazslo Kovacs.
Στόχος της Ένωσης είναι μέχρι το 2015 να καταργηθούν τα παραπάνω τέλη διευκολύνοντας έτσι την εσωτερική αγορά και μειώνοντας στο ελάχιστο τις διαφορές τιμών σε νέα μοντέλα που υπάρχουν αυτή την στιγμή από χώρα σε χώρα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως τα κράτη μέλη θα χάσουν πόρους.Σύμφωνα με το σχέδιο της Ένωσης τα έσοδα για τις ευρωπαϊκές ΕΕ:
**-Καταργούνται τα τέλη ταξινόμησης μέχρι το 2015.
-Aυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας και τα καύσιμα **
-Συμφωνα με τα σχεδια της ΕΕ τα εσοδα για τις κυβερνήσεις θα παραμείνουν στο ίδιο (ή και πιο αυξημένο) επίπεδο από την ενσωμάτωση των τελών στα τέλη κυκλοφορίας και στον φόρο των καυσίμων.Μέχρι το 2015, όμως, θα υπάρξουν και άλλες, ενδιάμεσες, αλλαγές όσον αφορά στα τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
-Σύμφωνα με το σχέδιο της Κομισιόν από το 2008 αυτά θα συνδεθούν με την εκπομπή αερίων ρύπων των οχημάτων σε μία προσπάθεια να οδηγηθούν οι καταναλωτές σε 'καθαρά' αυτοκίνητα.
Έτσι το 1/4 των τελών θα καθορίζεται από τους ρύπους των μοντέλων. Το ποσοστό αυτό θα ανέβει στο 50% στο τέλος του 2010 επιβαρύνοντας με μεγάλα ποσά τους ιδιοκτήτες παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων.Από την πρόταση εξαιρούνται προς το παρόν οι μοτοσυκλέττες χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα συνεχίσει και στο μέλλον.''
edit.
Αλλαξα το θέμα, μιας και θεωρώ οτι έχει περισσότερο ενδιαφέρον....
Κάποιος mod να το πάει στον 'Αντίλογο'???
-
''ΕΕ: Καταργούνται τα τέλη ταξινόμησης μέχρι το 2015, αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας και τα καύσιμα.
autpress.gr
21/6/2005Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κατάργηση των τελών ταξινόμησης στις χώρες μέλη της ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση δια του επιτρόπου της Lazslo Kovacs.
Στόχος της Ένωσης είναι μέχρι το 2015 να καταργηθούν τα παραπάνω τέλη διευκολύνοντας έτσι την εσωτερική αγορά και μειώνοντας στο ελάχιστο τις διαφορές τιμών σε νέα μοντέλα που υπάρχουν αυτή την στιγμή από χώρα σε χώρα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως τα κράτη μέλη θα χάσουν πόρους.Σύμφωνα με το σχέδιο της Ένωσης τα έσοδα για τις ευρωπαϊκές ΕΕ:
-Συμφωνα με τα σχεδια της ΕΕ τα εσοδα για τις κυβερνήσεις θα παραμείνουν στο ίδιο (ή και πιο αυξημένο) επίπεδο από την ενσωμάτωση των τελών στα τέλη κυκλοφορίας και στον φόρο των καυσίμων.Μέχρι το 2015, όμως, θα υπάρξουν και άλλες, ενδιάμεσες, αλλαγές όσον αφορά στα τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
-Σύμφωνα με το σχέδιο της Κομισιόν από το 2008 αυτά θα συνδεθούν με την εκπομπή αερίων ρύπων των οχημάτων σε μία προσπάθεια να οδηγηθούν οι καταναλωτές σε 'καθαρά' αυτοκίνητα.
Έτσι το 1/4 των τελών θα καθορίζεται από τους ρύπους των μοντέλων. Το ποσοστό αυτό θα ανέβει στο 50% στο τέλος του 2010 επιβαρύνοντας με μεγάλα ποσά τους ιδιοκτήτες παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων.Από την πρόταση εξαιρούνται προς το παρόν οι μοτοσυκλέττες χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα συνεχίσει και στο μέλλον.''
edit.
-
autpress.gr
edit.
-
Σιγά μην υπάρχει η ΕΕ το 2015.....
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Σιγά μην υπάρχει η ΕΕ το 2015.....Σιγα μην τυχον και δεν υπάρχει
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Σιγά μην υπάρχει η ΕΕ το 2015.....Το απεύχομαι , αλλά δυστυχως έχω τον ίδιο προβληματισμό
-
Ο χρήστης ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΟΥΡΗΣ έγραψε:
Σιγά μην υπάρχει η ΕΕ το 2015.....
Το απεύχομαι , αλλά δυστυχως έχω τον ίδιο προβληματισμό
Δεν νομιζω οτι τιθεται τετοιο θεμα.
Επιδει παρουσιαστηκε ενα προβλημα με το συνταγμα , που ξεκαθαρα καταψηφιστηκε απο 2 χωρες , για λογους ασχετους με την ουσια του και συνεχιζονται οι διαβουλευσεις για τον προυπολογισμό δεν σημαινει οτι η ΕΕ δεν εχει λογο υπαρξης.
Απλα φαινεται οτι η διευρυνση ηταν ακαιρη και αχρειαστη στην παρουσα φαση.
Αυτο ηταν το μεγα λαθος , δεν επρεπε να γινει.
-
Είναι άσχετο εδώ αλλά φοβάμαι οτι η ΕΕ δεν έχει πολύ μέλλον.
Δε βλέπω διάθεση στους πολίτες να ξεχάσουν τη χώρα τους και να γίνουν Ευρωπαίοι.
Εγώ θα ήθελα να γίνουμε σαν τις ΗΠΑ να έχουμε ένα πρόεδρο,και απλά να είμαστε πολιτείες. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Δε βλέπω διάθεση στους πολίτες να ξεχάσουν τη χώρα τους και να γίνουν Ευρωπαίοι.
Εγώ θα ήθελα να γίνουμε σαν τις ΗΠΑ να έχουμε ένα πρόεδρο,και απλά να είμαστε πολιτείες.Με τη μόνη διαφορά όμως πως στις ΗΠΑ αυτό έγινε μέσωΠΟΛΕΜΟΥ...
Οπότε ήταν εύκολο ο ένας να νικήσει και ο άλλος να σκάσει και να κολυμπήσει!Το ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ είναι το πως κατάφεραν να αποκτήσουν ΕΘΝΙΚΗ συνείδηση!!!
Αλλά πείτε μου πότε είδατε στην τηλεόραση την ΕΕυρωπαϊκή σημαία σε ταινία ή σήριαλ (ποτέ!), ή ΕΣΤΩ την Ελληνική (ΚΑποτε, αλλά δε θυμάμαι πλέοννν...)
Αντίθετα την ΗΠΑμερικάνικη την βλέπουμε ΣΕ ΚΑΘΕ σήριαλ, σχεδόν ΣΕ ΚΑΘΕ επεισόδιο, και σαφώς ΣΕ ΚΑΘΕ ταινία!!! Και μάλιστα σε πολύ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ σκηνή!!! (πίσω από τον ήρωα, επάνω στην δραματική στιγμή, επάνω στην συγκίνηση, στην λύτρωση κλπ)Με πολιτική είναι αναίμακτο, αλλά πολύ πιο δύσκολο, ειδικά το 2ο μέρος...
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ θα ήθελα να γίνουμε σαν τις ΗΠΑ να έχουμε ένα πρόεδρο,και απλά να είμαστε πολιτείες.Με όλο τον σεβασμό προς την διαφορετική άποψη αλλά αυτό για μένα είναι χειρότερο απο το να μην υπάρχει ΕΕ
Δεν ξέρω εάν έχεις επαφή με αμερικανούς πολίτες αλλά υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ανάμεσα τους που αν και νιώθουν αμερικανοί δεν νιώθουν να έχουν κανένα κοινό με ένα άλλο μεγάλο ποσοστό συμπατριωτών τους.
Αυτό βέβαια είναι φυσικό δεδομένου του μεγέθους και της ποικιλομορφίας που παρουσιάζει μια τόσο μεγάλη χώρα.
Το θέμα είναι οτι οι διαφορές έχουν γίνει τοπικά εντοπισμένες και έτσι η καταγωγή ή η περιοχή που μεγάλωσες-έζησες γίνεται ενδεικτική της πολιτικής-θρησκευτικής-οικονομικής-μορφωτικής σου θέσης.
Αυτό είναι κάτι που προσωπικά το θεωρώ εντελώς διαφορετικό απο τον όρο κουλτούρα ενός λαού και το απεχθάνομαι.
Απλά σκέψου οτι αν ίσχυε κάτι ανάλογο στην Ευρώπη εμείς κατά πάσα πιθανότητα θα ήμασταν η αντιστοιχία της Φλόριντα- πρώτευουσα των ηλικιωμένων και των συμβολαιογράφων-απατεώνων -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
...Απλά σκέψου οτι αν ίσχυε κάτι ανάλογο στην Ευρώπη εμείς κατά πάσα πιθανότητα θα ήμασταν η αντιστοιχία της Φλόριντα- πρώτευουσα των ηλικιωμένων και των συμβολαιογράφων-απατεώνων -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Εγώ θα ήθελα να γίνουμε σαν τις ΗΠΑ να έχουμε ένα πρόεδρο,και απλά να είμαστε πολιτείες.Με τη μόνη διαφορά όμως πως στις ΗΠΑ αυτό έγινε μέσωΠΟΛΕΜΟΥ...
Δεν νομίζω... Έγινε μέσω της σταδιακής (ειρηνικής, αν δεν ήσουν ινδιάνος) ενσωμάτωσης νέων εδαφών και στη συνέχεια τους προέκυψε εμφύλιος...
Εν πάση περιπτώσει, κι εγώ θα ήθελα να γίνουμε ένα ομόσπονδο κράτος, αλλά πολύ δύσκολο το βλέπω... Πιστεύω ότι η ΕΕ θα επιβιώσει, αλλά θα δυσκολευτεί πάρα πολύ...
Ίσως να επέλθει κάποιος διαχωρισμός σε κάποια φάση με κάποιες χώρες να προχωρούν στην ίδρυση κάποιας συνομοσπονδίας του στυλ Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και κάποιες να μένουν απ' έξω μένοντας συνδεδεμένα μέλη με την ομόσπονδη Ευρώπη...
-
Don' panic....OK,now panic!!!
Η ΕΕ σαφώς και θα επιβιώσει! Για οικονομικούς λόγους!
Ομως για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πόσο λάθος είναι οι διάφορες μελέτες και προτροπές συμβούλων! Που δημιουργούν προσδοκίες στηριζόμενες περισσότερο στο γενικότερο κλίμα και λιγότερο σε πραγματικούς παράγοντες!
Πως θα μπορούσαν άλλωστε να είναι κοντά στην αλήθεια?
Τα ενδεχόμενα και οι συμπεριφορές του κόσμου απλά δεν καλουπωνονται!
Με βάση λοιπόν τέτοιες μελέτες οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν την διεύρυνση!
Δεν τους βγήκε τελικά όπως τα περιμεναν!Και έκαναν πίσω!
Θέλετε την γνώμη μου?
Ο Μπλαίρ δέχθηκε να παίξει τον κακό (αφου βγαίνει και κερδισμένος εντός της Μ. Βρεταννίας!! )Οι άλλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά!
Χθές ο Πρόντι δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για ένταξη της Τουρκίας!!!
Και οι Νέες Χώρες μόνο τα σώβρακα δεν κατέβασαν αλλά λεφτά γιόκ!Τι στοίχημα ότι το Γ' ΚΠΣ θα πάρει παράταση μέχρι το 2010!!!
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ θα ήθελα να γίνουμε σαν τις ΗΠΑ να έχουμε ένα πρόεδρο,και απλά να είμαστε πολιτείες.Εγώ νομίζω ότι αυτό αν γίνει θα αποτύχει η ΕΕ και θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς της Ευρώπης.
Η ΕΕ δεν είναι χωνευτήρι λαών. Οι Ευρωπαίοι απαιτούν -και καλά κάνουν αλληλοσεβασμό στην ιστορία, στα ήθη και έθιμα του καθενός. Ναι στην ΕΕ λοιπόν, ναι σε μία δημοκρατική ΕΕ που σέβεται την κάθε χώρα. Η Ευρώπη έχει άποψη. Δεν ανήκουμε εμείς στην Ευρώπη. Η Ευρώπη αποτελείται από τις χώρες της. Είμαι σίγουρος πως αν δοκιμάσουμε το μοντέλο των ΗΠΑ θα έρθουν σε σύγκρουση οι παραδόσεις, τα ήθη, η ιστορία κτλ κτλ των λαών της Ευρώπης με αποτέλεσμα τη διάλυση. -
Ειναι εξαιρετικα δυσκολο να «διαλυθει» η ΕΕ και αν ποτε γινει κατι τετοιο θα εχει αλλαξει ριζικα ο κοσμος....
Προβληματα σιγουρα υπηρχαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν,ομως παντοτε θα βγαινει ισχυροτερη η ΕΕ μεσα απο αυτα.
Το σιγουρο ειναι οτι οι Γαλλοι ψηφισαν οχι κυριως λογω της Τουρκιας,οποτε η ενσωματωση της μετατιθεται εις τους καλενδες.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εγώ νομίζω ότι αυτό αν γίνει θα αποτύχει η ΕΕ και θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς της Ευρώπης.
Η ΕΕ δεν είναι χωνευτήρι λαών. Οι Ευρωπαίοι απαιτούν -και καλά κάνουν αλληλοσεβασμό στην ιστορία, στα ήθη και έθιμα του καθενός. Ναι στην ΕΕ λοιπόν, ναι σε μία δημοκρατική ΕΕ που σέβεται την κάθε χώρα. Η Ευρώπη έχει άποψη. Δεν ανήκουμε εμείς στην Ευρώπη. Η Ευρώπη αποτελείται από τις χώρες της. Είμαι σίγουρος πως αν δοκιμάσουμε το μοντέλο των ΗΠΑ θα έρθουν σε σύγκρουση οι παραδόσεις, τα ήθη, η ιστορία κτλ κτλ των λαών της Ευρώπης με αποτέλεσμα τη διάλυση.Δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα
μου φαίνεται η καλύτερη συνέχεια σε αυτό που έγραψα παραπάνωbtw ο τόπος ισχύει? ίσχυε?
-
Εχει μελλον αλλα πιστευω οτι παρα τις προσπαθειες (?) καποιων οσο χαλαρη ειναι και τωρα. Ως ενιαιος χωρος και λιγοτερο ως ενιαιος κρατικος σχηματισμος. Οικονομικη και οχι πολιτικη ενωση. Γιατι ενω εχει γινει απειρη προσπαθεια να ενωθουν οι επιχειρηματικες δραστηριοτητες και ευκολιες, δεν εχει γινει τιποτα σε επιπεδο κατακτησεων και δικαιωματων. Οι 'παλιες' χωρες θα το δεχοταν ΜΟΝΟ αν γινοταν εξισωση στο δικο τους επιπεδο. Κατι τετοιο ειναι 'ασυμφορο' να γινει και δε θα γινει.
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Το σιγουρο ειναι οτι οι Γαλλοι ψηφισαν οχι κυριως λογω της Τουρκιας,οποτε η ενσωματωση της μετατιθεται εις τους καλενδες.
Εγώ πιστεύω πως οι γάλλοι ψήφισαν όχι περισσότερο για να παραπονεθούν για τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας, και έστω, επειδή είναι λίγο ξεροκέφαλοι σαν εμάς τους ελληνες, παρά για την Τουρκία. Δεν είμαι σίγουρος πως έχω καταλάβει πως συνδέεται τόσο πολύ η Τουρκία με το ευρωσύνταγμα.
-
Το πρόβλημα της Ευρώπαικής Ένωσης είναι ότι:
'όπου λάλουν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει'
Άσε που κάθε ευρωπαϊκό εθνος νομίζει ότι είναι ο 'διαλεχτός' λάος
και ότι όλοι οι άλλοι είναι κατώτεροι για να μπορεί να έχει
κοινή πολιτική μαζί τους...
Ευρωπαική Ένωση:Θα επιβιώσει στο μέλλον???....