-
Παιδιά, έχει οδηγήσει κανείς την 116i? Η ροπή της, 150/4300 είναι ικανοποιητική για ένα αυτοκίνητο βάρους 1280 Kg? Ποιο θα διαλέγατε, την BMW 1.16 ή την Alfa 147 1.6 120 hp, και γιατί?
-
Παιδιά, έχει οδηγήσει κανείς την 116i? Η ροπή της, 150/4300 είναι ικανοποιητική για ένα αυτοκίνητο βάρους 1280 Kg? Ποιο θα διαλέγατε, την BMW 1.16 ή την Alfa 147 1.6 120 hp, και γιατί?
-
-
Μαρία, καταρχήν καλώς ήρθες
Κάπου έχει ανοιχτεί ένα αντίστοιχο topic
-
Ωχ, νέος πόλεμος θα αρχίσει...
Alfa 147 1n, BMW 116i τελευταια
Η αναγέννηση της πίσω κίνησης
Σχόλια για την BMW Σειρά 1
Alfa GT 2.0 vs BMW 120i
alfa -compact
A3 fsi - Compact316ti - Alfa147ti
BMW 116 OR VOLVO S40
και πάει λέγοντας...Εγώ πάντως την 116 δεν θα την έπαιρνα.
-
...αλλά πού?
Καλώς σας βρήκα, Κώστα μουΟ χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Μαρία, καταρχήν καλώς ήρθεςΚάπου έχει ανοιχτεί ένα αντίστοιχο topic
-
Κάνε 'κλικ' στα links που σου έχει παραθέσει ο TGD...
-
Welcome Maria! Εγώ χωρίς πολλά πολλά 1.16! Οι λογοι ειναι πολλοι κι επειδη εχουν αναφερθει σε αλλα post δεν τα ξαναφραφω.
-
Aν θες την γνωμη μου..μην παρεις κανενα απο τα δυο!
Κοιτα καλυτερα ford focus-audi A3! -
'Καλώς σας βρήκα, Κώστα μου'
Οπα! Κώστα μου; Κωστάκι μου... Τζουτζούκο μου... Ε ρε Κώστα μου τι μας κάνεις!
-
Ο χρήστης alpan έγραψε:
'Καλώς σας βρήκα, Κώστα μου'Οπα! Κώστα μου; Κωστάκι μου... Τζουτζούκο μου... Ε ρε Κώστα μου τι μας κάνεις!
Είναι αυτό το τσακίρικο μάτι στο avatar μου που κλείνει το μάτι
-
Μαράκι,χωρίς πολλά πολλά, Alfa Romeo 147... Απλά πανέμορφο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, πολύ καλή ποιότητα και πολύ ασφαλές...
Ξεκαθάρισε πρώτα ποιες είναι οι προτεραιότητες σου και τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξεις ένα αμάξι και μετά πές μας.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Εγώ πάντως την 116 δεν θα την έπαιρνα.
και το λέει ένας BMWακιας . ούτε εγώ θα την έπαιρνα. Αν παρακάμψεις το θέμα αισθητικής, μόνο από 120 και πάνω. Πήρα 147
-
Thanks για τα links, αλλά δεν μ'ενδιαφέρει να ξεκινήσω γενικότερη κοντρούλα μεταξύ BMW και Alfa. Ρωτάω για τα συγκεκριμένα δυο μοντέλα. Ta topics που μου έγραψες αφορούν κυρίως μεγαλύτερα, γρηγορότερα και ακριβότερα μοντέλα. Γι αυτό ρώτησα συγκεκριμένα για 116 και Alfa 1.6 με τα 120 άλογα.
Εχει ενδιαφέρον και η σύγκριση της 116 με το Audi A3 FSI.
Τρία μικρομεσαία, πολυτελή, αντίστοιχων επιδόσεων.
Ποιο και γιατί?Ο χρήστης TGD έγραψε:
Ωχ, νέος πόλεμος θα αρχίσει...
Alfa 147 1n, BMW 116i τελευταια
Η αναγέννηση της πίσω κίνησης
Σχόλια για την BMW Σειρά 1
Alfa GT 2.0 vs BMW 120i
alfa -compact
A3 fsi - Compact316ti - Alfa147ti
BMW 116 OR VOLVO S40
και πάει λέγοντας...Εγώ πάντως την 116 δεν θα την έπαιρνα.
-
Αυτές οι δύο φοτό φτάνουν πιστεύω
-
A3. Από τα δύο που είπες κανένα. Η 116 είναι επικίνδυνα αργή ενώ η AR έχει (κατά την γνώμη μου) πολλά προβλήματα αξιοπιστίας.
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Thanks για τα links, αλλά δεν μ'ενδιαφέρει να ξεκινήσω γενικότερη κοντρούλα μεταξύ BMW και Alfa.Αν δεις πώς θα αρπαχτούν εδώ μέσα... Είναι το αγαπημένο θέμα. Και δεν σου έχω δώσει link που είναι καθαρά κόντρα Alfa-BMW!
Ta topics που μου έγραψες αφορούν κυρίως μεγαλύτερα, γρηγορότερα και ακριβότερα μοντέλα.
Ναι, αλλά οι περισσότεροι εδώ μέσα θα συμφωνήσουν ότι ούτε το Audi ούτε το BMW προσφέρουν κάτι στα 1600. Στα παραπάνω όμως η κατάσταση αλλάζει.
Η σκέψη μου (ως κάτοχος Compact 1.8) είναι ότι η 116 έχει (απ' ότι μου έχουν πει ιδιοκτήτες της) καλύτερη οδική συμπεριφορά, αλλά από την άλλη υστερεί πάρα πολύ σε χώρους για την κατηγορία της. Στην Compact με ρυθμισμένο το κάθισμα του οδηγού για εμένα (1.80), χωράω πίσω. Στν 116 δεν χωράω, ή μάλλον χωράω μόνο και μόνο γιατί έχει σκαλισμένη τη ράχη του εμπρός καθίσματος στη θέση των γονάτων! Έτσι κι αλλιώς λόγω του κεντρικού τούνελ ο πέμπτος πρέπει να είναι γυναίκα κάτω από 50 κιλά ή παιδί. Και δεν καταλαβαίνω πώς το κατάφερε αυτό η BMW αφού τα 2 τουτού έχουν το ίδιο μήκος!
Επιπλέον, τα δυο αυτοκίνητα έχουν σχεδόν 3000 ευρώ διαφορά στην τιμή. Αν ήταν να τα δώσω, μάλλον θα γλυκοκοίταζα το δίλιτρο Mazda 3.
-
Άκου τον TGD... Το Mazda 3 2,0 είναι (πολύ) φθηνότερο από την μπέμπα και στα ίδια πάνω κάτω με την Alfa...
Αν επιμένεις στα 2 αυτά, προσωπικά την Alfa κι ας είναι πιο παλιό μοντέλο... Η μπέμπα είναι ακόμα βαρύτερη και λόγω πίσω κίνησης έχει μεγαλύτερες απώλειες (από την ήδη οριακή για το βάρος της δύναμη...) άρα => 147
Ξαναδές όμως κανένα Focus, 3, C4, Golf...
-
Την βλέπω την κοπελιά στο τέλος να βαράει ενέσεις
Τέλος πάντων, 116 αν θες να είσαι πιό μουράτη, γερμανίδα και πισοκούνητη. 147 αν θες να είσαι πιό ντελικάτη, πιό σπιρτόζα στο δρόμο.
-
Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται για την 147, την οποία έχω εδώ και 4.5 χρόνια. Τα ουσιαστικά μειονεκτήματά της είναι το μέτριο σε αίσθηση κιβώτιο, ο μικρός χώρος αποσκευών και το σχετικά ευαίσθητο ABS, το οποίο όμως απ'ό,τι έχω μάθει το έχουν διορθώσει στη σειρά ΙΙ. Ίσως κάποιος χαρακτηρίσει μειονέκτημα το ότι πρέπει να ασχολείσαι λίγο με το αυτοκίνητο (π.χ. να κοιτάς που και που τη στάθμη λαδιών), δεν είναι απ'αυτά που δεν σπάνε-δεν χαλάνε όπως και να τους φερθείς. τα πλεονεκτήματα είναι φυσικά η εμφάνιση, ο κινητήρας, η οδική συμπεριφορά, το εκπληκτικό τιμόνι και γενικότερα η σπορτίφ αίσθηση.
Τη BMW την θεωρώ τραγικά υπερτιμημένη και δεν θα την αγόραζα ποτέ γιατί δε μου αρέσει να με πιάνουν κορόιδο. Πέρα από την πίσω κίνηση (ψυχολογικό και μόνο πλεονέκτημα σε αυτό τον κυβισμό) το '50-50' (το οποίο είναι και αμφισβητήσιμο) και το όνομα 'BMW' δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει.
Το A3 είναι ένα ποιοτικό και σχετικά όμορφο αυτοκίνητο αλλά IMO μάλλον λίγο άχρωμο στα 1600 κ.εκ. Εγώ θα έλεγα 'αν A3 τότε Sportback'.
BMW 116i ή Alfa Romeo 147 1.6 120hp?