-
Σας έχει συμβεί? Έχει αναφερθεί πουθενά στον κόσμο μετωπική σε ΚΛΕΙΣΤΟ αυτοκινητόδρομο?
Παραλίγο να μου συμβεί εμένα χτες...
3 το πρωί γυρίζω από δουλειά και είμαι κουρασμένος. Οδηγώ με 60-70 χλμ δεξιά με πορεία Πειραιά. Ξαφνικά και στο ύψος της γέφυρας της Καβάλας και ενώ αλλάζω 2 λωρίδες για να προσπεράσω φορτηγάκι και παπάκι, βλέπω μπροστά μου αυτοκίνητο να κάνει στην ψύχρα αναστροφή και να έρχετε πάνω μου! Κοίτα να δεις λέω τι βλέπει ο άνθρωπος όταν είναι κουρασμένος... Αμ δε! Ήταν πραγματικότητα και όχι οπτασία!!!
Το ΖΩΟ (συγνώμη από τα ζωάκια...) ήθελε να στρίψει στην Καβάλας, αλλά αφού πέρασε κάτω από τη γέφυρα και κατάλαβε ότι έκανε λάθος θεώρησε σωστό να κάνει αναστροφή για 200-300 μ. και να πάει στη δουλειά του!
Μη νομίσετε ότι λόγω ώρας δεν υπήρχε κίνηση!!!! Πολλά αυτοκίνητα που άρχισαν να φρενάρουν και να κορνάρουν.
Το ΖΩΟ ατάραχο σα να μην τρέχει τίποτα γύρισε πίσω από την αριστερή μας λωρίδα. Λόγω κούρασης και μειωμένης αντίδρασης παραλίγο να έχω μετωπική, τελευταία στιγμή κατάλαβα τι κάνει το ΖΩΟ! Φυσικά αν είχα κανένα από τα παλιά αυτοκίνητα της δουλειάς, πχ Nissan 4X4 δεν θα προσπαθούσα να τον απαοφύγω, αλλά θα τον έκανα κομάτια!!!!
Τέτοια ΖΩΑ δε νομίζω ότι έχουν λόγο ύπαρξης και δεν θα με στεναχωρούσε καθόλου μα καθόλου αν έβλεπα τα μυαλά του στην άσφαλτο!
Αυτοί ήμαστε σαν οδηγοί αγαπητοί μου... Μετά φωνάζουμε για τις κάμερες, για τα όρια ταχύτητας, για τους δρόμους κλπ.
Κανονικά θα έπρεπε να μας έχουν προσωπική κάμερα, όρια όχι πάνω από 0 χλμ, καρόδρομους και μαστίγωμα μέχρι θανάτου στην Ομόνοια για τους παραβάτες.
Συγνώμη αν τα ισοπεδώνω όλα, αλλά αναστροφή σε ΚΛΕΙΣΤΟ αυτοκινητόδρομο και σε μια ώρα που όλοι είναι κουρασμένοι, σουρομένοι, μαστουρομένοι, είναι σαν να ρίχνεις βόμβα και όποιον πάρει ο χάρος! -
Σας έχει συμβεί? Έχει αναφερθεί πουθενά στον κόσμο μετωπική σε ΚΛΕΙΣΤΟ αυτοκινητόδρομο?
3 το πρωί γυρίζω από δουλειά και είμαι κουρασμένος. Οδηγώ με 60-70 χλμ δεξιά με πορεία Πειραιά. Ξαφνικά και στο ύψος της γέφυρας της Καβάλας και ενώ αλλάζω 2 λωρίδες για να προσπεράσω φορτηγάκι και παπάκι, βλέπω μπροστά μου αυτοκίνητο να κάνει στην ψύχρα αναστροφή και να έρχετε πάνω μου! Κοίτα να δεις λέω τι βλέπει ο άνθρωπος όταν είναι κουρασμένος... Αμ δε! Ήταν πραγματικότητα και όχι οπτασία!!!
Το ΖΩΟ (συγνώμη από τα ζωάκια...) ήθελε να στρίψει στην Καβάλας, αλλά αφού πέρασε κάτω από τη γέφυρα και κατάλαβε ότι έκανε λάθος θεώρησε σωστό να κάνει αναστροφή για 200-300 μ. και να πάει στη δουλειά του!
Μη νομίσετε ότι λόγω ώρας δεν υπήρχε κίνηση!!!! Πολλά αυτοκίνητα που άρχισαν να φρενάρουν και να κορνάρουν.
Το ΖΩΟ ατάραχο σα να μην τρέχει τίποτα γύρισε πίσω από την αριστερή μας λωρίδα. Λόγω κούρασης και μειωμένης αντίδρασης παραλίγο να έχω μετωπική, τελευταία στιγμή κατάλαβα τι κάνει το ΖΩΟ! Φυσικά αν είχα κανένα από τα παλιά αυτοκίνητα της δουλειάς, πχ Nissan 4X4 δεν θα προσπαθούσα να τον απαοφύγω, αλλά θα τον έκανα κομάτια!!!!
Τέτοια ΖΩΑ δε νομίζω ότι έχουν λόγο ύπαρξης και δεν θα με στεναχωρούσε καθόλου μα καθόλου αν έβλεπα τα μυαλά του στην άσφαλτο!
Αυτοί ήμαστε σαν οδηγοί αγαπητοί μου... Μετά φωνάζουμε για τις κάμερες, για τα όρια ταχύτητας, για τους δρόμους κλπ.
Κανονικά θα έπρεπε να μας έχουν προσωπική κάμερα, όρια όχι πάνω από 0 χλμ, καρόδρομους και μαστίγωμα μέχρι θανάτου στην Ομόνοια για τους παραβάτες.
Συγνώμη αν τα ισοπεδώνω όλα, αλλά αναστροφή σε ΚΛΕΙΣΤΟ αυτοκινητόδρομο και σε μια ώρα που όλοι είναι κουρασμένοι, σουρομένοι, μαστουρομένοι, είναι σαν να ρίχνεις βόμβα και όποιον πάρει ο χάρος! -
Όντως τα ισοπεδώνεις όλα. Η λύση είναι μία: στέλνεις στην ψειρού ΟΛΑ τα λαμόγια που τ'αρπάζουν και πουλάνε διπλώματα στον κάθε άσχετο και δείχνεις σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν χαρίζεις κάστανα στο ποιος θα οδηγεί και ποιος όχι.
Ας με πουν και φασίστα (στα @@ μου), αλλά η οδήγηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Είναι προνόμιο για όσους έχουν την όρεξη να κάτσουν να μάθουν να οδηγούν ΣΩΣΤΑ.
-
που ησουν εσυ και σε χασαμε τελευταια?
για να καταλαβω καλα, καποιος που πηγαινε προς πειραια στον κηφισσο, μεσα στο ρευμα προς κηφισσο εκανε αναστροφη και αρχισε να πηγαινει αναποδα ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΣΟ στην αριστερη λωριδα (λιγο μετα την εξοδο για καβαλας, εκει που κατεβαινω με 160 δηλαδη...) και επεστρεψε στην εξοδο για Καβαλας, πηγαινωντας ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΣΟ ?????????????????
giwrgosth
κανε μια καλη πραξη σε παρακαλω. Πηγαινε στην διεθυνση τροχαιας (απεναντι απο τον σταθμο λαρισσης περιπου), πες τι εγινε, ΣΙΓΟΥΡΑ καποια καμερα θα εχει την πινακιδουλα του, ας δουνε τι εκανε στο βιντεο, και ας κρινουν/πραξουν αναλογα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
που ησουν εσυ και σε χασαμε τελευταια?για να καταλαβω καλα, καποιος που πηγαινε προς πειραια στον κηφισσο, μεσα στο ρευμα προς κηφισσο εκανε αναστροφη και αρχισε να πηγαινει αναποδα ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΣΟ στην αριστερη λωριδα (λιγο μετα την εξοδο για καβαλας, εκει που κατεβαινω με 160 δηλαδη...) και επεστρεψε στην εξοδο για Καβαλας, πηγαινωντας ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΣΟ ?????????????????
giwrgosth
κανε μια καλη πραξη σε παρακαλω. Πηγαινε στην διεθυνση τροχαιας (απεναντι απο τον σταθμο λαρισσης περιπου), πες τι εγινε, ΣΙΓΟΥΡΑ καποια καμερα θα εχει την πινακιδουλα του, ας δουνε τι εκανε στο βιντεο, και ας κρινουν/πραξουν αναλογα.
κι η πλάκα είναι πως απέναντι είναι η τροχαία Αιγάλεω. Βέβαια σ' εκείνο το σημείο η αριστερή είναι 'απαγορευμένη' αφού κάποιοι φωστήρες έχουν βάλει την είδοσο από Καβάλας στην αριστερή
-
Επειδη κι εγω παω γυρω στα 160 εκει, την ημερα κιολας θα παρακαλουσα τον ηλιθιο που το εκανε αυτο να παψει να οδηγει για να ζησουμε εμεις. Μ'αρεσει που πηγαινε και στην αριστερη κιολας! Μηπως ο βλακας ηρθε απο το χωριο και δεν καταλαβαινε οτι εκει ειναι αυτοκινητοδρομος και οχι ο καροδρομος του χωριου και οτι δεν πηγαινε στην δεξια μερια του αλλου αλλα σην αριστερη του ιδιου;
Υ.Γ.:Που εχει καμερες εκει;;;;;;;;;;; Αν εχει ειμαι πλεον νεκρος.
-
Καλύτερα θα ήταν να αυτοκτονήσει,γιατί και να σταματήσει να οδηγάει θα είναι επικίνδυνος και στην υπόλοιπη ζωή του.
Φανταστείτε για παράδειγμα να έχει ταβέρνα τι βρωμιές θα σερβίρει. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
κι η πλάκα είναι πως απέναντι είναι η τροχαία Αιγάλεω.Ακριβώς λίγο πριν την τροχαία έκανε αναστροφή!
Kacey εκεί που πας εσύ και όλοι με 160 και μάλιστα σε μια ώρα που όλοι τρέχουν, άδειοι δρόμοι...
Να πάω στην τροχαία? Δεν ακούγετε άσχημη ιδέα...
Κάμερα έχει λίγο μετά την τροχαία αν θυμάμαι, αλλά για έλεγχο της κυκλοφορίας. -
μιλαω για καμερα διαχειρησης κυκλοφοριας, κοινως κλειστου κυκλωματος. Σιγουρα θα υπαρχει εκει περα μια τετοια. σταθερες φωτοκαμερες ταχυτητας δεν υπαρχουν στην Αττικη, ξεχαστε το.
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Συγνώμη αν τα ισοπεδώνω όλα, αλλά αναστροφή σε ΚΛΕΙΣΤΟ αυτοκινητόδρομο και σε μια ώρα που όλοι είναι κουρασμένοι, σουρομένοι, μαστουρομένοι, είναι σαν να ρίχνεις βόμβα και όποιον πάρει ο χάρος!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όντως τα ισοπεδώνεις όλα. Η λύση είναι μία: στέλνεις στην ψειρού ΟΛΑ τα λαμόγια που τ'αρπάζουν και πουλάνε διπλώματα στον κάθε άσχετο και δείχνεις σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν χαρίζεις κάστανα στο ποιος θα οδηγεί και ποιος όχι.Ας με πουν και φασίστα (στα @@ μου), αλλά η οδήγηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Είναι προνόμιο για όσους έχουν την όρεξη να κάτσουν να μάθουν να οδηγούν ΣΩΣΤΑ.
Δηλαδή είναι θέμα του πως πήρε δίπλωμα ο τύπος το ότι πήγαινε ανάποδα στον Κηφισσό; Αλήτης ήταν, η σωστή διαδικασία λήψης διπλώματος δεν θα το αναιρούσε αυτό.
-
Αν υπήρχε σοβαρή διαδικασία λήψης διπλώματος, ο τύπος δεν θα οδηγούσε. Και να μη σου πω ότι, αν υπήρχε ουσιαστική αστυνόμευση, θα τον είχαν τσιμπήσει από πιο πριν για κάποια άλλη βλακεία του και θα τον είχαν στείλει σπίτι του.
Βλέπετε έξω να κάνουν τέτοιες ηλιθιότητες; Όχι. Γιατί άραγε;
-
Αν υπήρχε σοβαρή διαδικασία λήψης διπλώματος, ο τύπος δεν θα οδηγούσε. Και να μη σου πω ότι, αν υπήρχε ουσιαστική αστυνόμευση, θα τον είχαν τσιμπήσει από πιο πριν για κάποια άλλη βλακεία του και θα τον είχαν στείλει σπίτι του.Βλέπετε έξω να κάνουν τέτοιες ηλιθιότητες; Όχι. Γιατί άραγε;
αμα δεις τι βλεπουν τα ματακι των motorway CCTV operators στην αγγλια καθε μερα...
-
Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο θέμα απόκτησης άδειας οδήγησης, αλλά το γενονώς ότι ξέρουν πως δεν θα τιμωρηθούν για τις μ@λ@κιες που θα κάνουν.
-
Πριν 3 χρονια, πριν την εξοδο για το αεροδρομιο, στην Αττικη οδο, μερα μεσημερι, αυτοκινητο ερχεται αναποδα στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ρευμα, με τα αλαρμ ανοιχτα. Υπολογιζω μια ταχυτητα των 80 χιλιομετρων.
Φαινεται αυτοι που ειναι να κανουν την ανοησια, κοιτανε να ειναι καλη, για να αφησουν ιστορια, σε τοσο κοπο μπηκαν εεε, δεν αξιζει λοιπον να ειναι κατι απλο.
Το ανεφερα στην τροχαια του αεροδρομιου, τωρα τι εκαναν, αυτο ειναι αλλη ιστορια.
Κλασσικη περιπτωση, διορθωση λαθους, με μεγαλυτερο λαθος!!!
-
Αν υπήρχε σοβαρή διαδικασία λήψης διπλώματος, ο τύπος δεν θα οδηγούσε. Και να μη σου πω ότι, αν υπήρχε ουσιαστική αστυνόμευση, θα τον είχαν τσιμπήσει από πιο πριν για κάποια άλλη βλακεία του και θα τον είχαν στείλει σπίτι του.Βλέπετε έξω να κάνουν τέτοιες ηλιθιότητες; Όχι. Γιατί άραγε;
Δεν θα οδηγούσε; Γιατί; Σε όλες τις εξετάσεις ελέγχεται αν μπορείς να παρκάρεις, να κάνεις όπισθεν, να κυκλοφορήσεις στην κίνηση, να γνωρίζεις τα σήματα και να τα υπακούς κλπ Δεν σου κάνουν ψυχομέτρηση.
Καμία σχέση δεν έχει η διαδικασία λήψης διπλώματος με αυτό που έκανε ο τύπος.Εξάλλου και η δική σου δεδηλωμένη συνήθεια να τρέχεις με όσα νομίζεις, με την οποία πολλοί διαφωνούν και οπωσδήποτε θα διαφωνούσαν ΟΛΟΙ οι εξεταστές οδήγησης, δεν νομίζω ότι αποκαλύφθηκε κατά την εξέταση. Ή μήπως τους είπες 'Παιδιά, ξέρω να παρκάρω, να κάνω οπισθογωνία κι ό,τι άλλο θέλετε, αλλά σας δηλώνω ότι δεν πρόκειται να σεβαστώ ποτέ μου τα όρια ταχύτητας γιατί διάβασα το βιβλίο του ΚΚ'.
-
Μην αρχίσουμε πάλι την κουβέντα για τα ηλίθια και αλλοπρόσαλλα όρια ταχύτητας, γιατί ξέρεις ότι εκεί έχει μπει πολύ χοντρή κουτοπονηριά, ενώ οι πιο επικίνδυνοι οδηγοί που έχω δει στη ζωή μου τα τηρούν ευλαβικότατα (και κρύβονται, βεβαίως, πίσω από αυτήν τη δικαιολογία, την οποίαν έχουν ως άλλοθι για την παντελή τους άγνοια σε ο,τιδήποτε άλλο έχει σχέση με το αυτοκίνητο και την οδήγηση, όπως ακριβώς και πολλοί εδώ μέσα).
Το να γνωρίζεις τα σήματα και να έχεις μια στοιχειώδη νοημοσύνη είναι βασικότατο. Εσύ νομίζεις ότι αυτός ο βλάκας που μας ανέφερες είχε ιδέα από σήματα; Γιατί η δική μου εμπειρία άλλο δείχνει. Να σου πω και το οδηγικό του προφίλ; Άλλος ένας από αυτούς που 'πάνε αργά και είναι ασφαλείς' (αλλά παραβιάζουν στοπ, προτεραιότητες, φανάρια και μονοδρόμους, οδηγούν τύφλα στο μεθύσι ή/και σκασμένοι στο φαγητό)... Και αποκλείεται να πέφτω έξω.
Γιατί νομίζεις, π.χ. ότι σε πολλά σημεία που έπρεπε να υπάρχει σήμα παραχώρησης προτεραιότητας υπάρχει ΣΤΟΠ; Γιατί, πολύ απλά, το'χουν πάρει απόφαση ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει τι θα πει 'παραχωρήστε προτεραιότητα' και βάζουν ΣΤΟΠ για να'χουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Και ναι, πρέπει να τον ψυχολογείς τον άλλον όταν πας να του δώσεις δίπλωμα. Άμα είναι εντελώς φοβισμένος (πράγμα που το καταλαβαίνεις εύκολα, ακόμη κι απ'τον τρόπο που κάθεται στο κάθισμα), τι να του δώσεις να οδηγήσει; Με το παραμικρό απρόοπτο θα τα κάνει μαντάρα, κι ας πηγαίνει με 10 χ.α.ω.
-
Καλώ οποιονδήποτε που πήγε χωρίς φόβο στις εξετάσεις να το πει εδώ. Εγώ οδηγούσα λόγω του άγχους σαφώς χειρότερα από το κανονικό στην εξέταση, μέχρι που μου είχε σβήσει 2 φορές το αυτοκίνητο, πράγμα που ποτέ δεν μου συνέβαινε στα μαθήματα.
Τώρα θα ομολογήσω ότι αρκετές φορές υπερβαίνω τα όρια ταχύτητας κατά 20-40 χλμ, μόνο όμως όταν είμαι σίγουρος ότι τίποτα δεν θα με πιέσει στο δρόμο και πάντως όχι σε κατοικημένη περιοχή, αλλά με αποδοχή του ρίσκου. Σήμερα πχ επέστρεφα από τη συνηθισμένη μου βόλτα από Σαρωνίδα και ενδιάμεσα των οικισμών, όπου έκοβα γιατί πολλοί έκαναν μπάνιο στη θάλασσα και πέρναγαν το δρόμο σαν ναρκωμένοι, το πάταγα μεταξύ 90 και 110 με όριο τα 60-70 αν δεν κάνω λάθος.
Ε, λοιπόν γαμώ το φελέκι μου. Ένας βγήκε από παράδρομο πίσω από τυφλή για εμένα στροφή και άρχισε να πηγαίνει με 20 στη δεξιά λωρίδα, στην οποία κινούμουν, αριστερά δεν μπορούσα να κάνω γιατί με είχε πλευρίσει μοτοσυκλέτα, άρα φρένααααα και κόψιμο αριστερά μόλις με πέρασε ο μοτοσυκλετιστής. Με +20 χλμ ακόμα δεν ξέρω αν θα κατάφερνα να μην τον πάρω παραμάζωμα, κόρνα, χέρι έξω αυτός τύπου 'Τι θες ρε;', μούτζα εγώ και δρόμο ζοχαδιασμένος.
Παρακάτω κυρία άρχισε να κόβει αργάααα αλλά σταθεράααα προς τα πάνω μου χωρίς φλας. Κόρνα και φρένο, λίγο πριν με ακουμπήσει.
Τέτοια παραδείγματα είναι συχνά στους δρόμους μας. Ξαναλέω ότι η υπερβολική ταχύτητα σου στερεί τη δυνατότητα αντίδρασης όταν οι συνθήκες επιβάλλουν να κόψεις ταχύτητα απότομα. -
Μέχρι την ώρα που έφτασα στο χώρο εξέτασης, είχα κάποιο φόβο. Την ώρα της εξέτασης, οδήγησα απολύτως ήρεμα. Στο τέλος τους ρώτησα 'τι έγινε, περνάω ή κόβομαι;' και μου είπαν 'δεν έχεις πρόβλημα.
Μετωπική στον Κηφισό!!!