-
Σήμερα παρκάροντας σε έναν δρόμο κοντά στο σπίτι μου, μπροστά από την είσοδο ενός σπιτιού, συνέβη το εξής:
Μια κυρία μου ζήτησε να το μετακινήσω επειδή 'παρεμπόδιζα την είσοδο στο σπίτι της'. Ομολογώ πως πρώτη φορά το ακούω αυτό...είχα την ενύπωση οτι μόνο στα γκαράζ υπάρχει τέτοιος περιορισμός.
Τελικά ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να ισχυριστεί κάποιος οτι παρεμποδίζεται η είσοδος στο σπίτι του; Και αν αυτός που το ισχυρίζεται όντως αντιμετωπίζει πρόβλημα και δεδομένου οτι οι δρόμοι είναι δημόσιοι, δεν είναι αυτός υποχρεωμένος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να το αντιμετωπίσει (π.χ. διαπλάτυνση πεζοδρομίου - σημείωση: το πεζοδρόμιο στο σημείο που πάρκαρα ήταν αρκετά στενό) ;
Ευχαριστώ
-
Σήμερα παρκάροντας σε έναν δρόμο κοντά στο σπίτι μου, μπροστά από την είσοδο ενός σπιτιού, συνέβη το εξής:
Μια κυρία μου ζήτησε να το μετακινήσω επειδή 'παρεμπόδιζα την είσοδο στο σπίτι της'. Ομολογώ πως πρώτη φορά το ακούω αυτό...είχα την ενύπωση οτι μόνο στα γκαράζ υπάρχει τέτοιος περιορισμός.
Τελικά ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να ισχυριστεί κάποιος οτι παρεμποδίζεται η είσοδος στο σπίτι του; Και αν αυτός που το ισχυρίζεται όντως αντιμετωπίζει πρόβλημα και δεδομένου οτι οι δρόμοι είναι δημόσιοι, δεν είναι αυτός υποχρεωμένος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να το αντιμετωπίσει (π.χ. διαπλάτυνση πεζοδρομίου - σημείωση: το πεζοδρόμιο στο σημείο που πάρκαρα ήταν αρκετά στενό) ;
Ευχαριστώ
-
Ευχαριστώ
-
Αυτό που αντιμετώπισες εσύ σήμερα συνήθως συμβαίνει μπροστά σε μαγαζιά, που δε σε αφήνουν να παρκάρεις 'επειδή μου κόβεις την πελατεία ρε φίλε'.
Για το λόγο αυτό βλέπουμε πολλές φορές ότι βάζει ο νους μας μπροστά στα μαγαζιά (από καρέκλες, μέχρι ...καφάσια)Δε λέει πουθενά ο ΚΟΚ τέτοιο πράγμα
-
Ο ΚΟΚ μπορεί να μήν τό λέει πουθενά,αλλά ο ΚΟΚ είναι βάση νομικής.
Βάση όμως ηθικής,είναι σωστό να παρκάρεις μπροστά στό μαγαζί κάποιου,ο οποίος μπορεί να φορτώνει/ξεφορτώνει δέκα φορές τή μέρα εμπορεύματα;
Είναι δηλαδή,καί χώρος εργασίας.Αν η απάντηση είναι 'καί τί μέ νοιάζει εμένα',τότε κάνε ότι καταλαβαίνεις.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Βάση όμως ηθικής,είναι σωστό να παρκάρεις μπροστά στό μαγαζί κάποιου,ο οποίος μπορεί να φορτώνει/ξεφορτώνει δέκα φορές τή μέρα εμπορεύματα;
Είναι δηλαδή,καί χώρος εργασίας.Αν η απάντηση είναι 'καί τί μέ νοιάζει εμένα',τότε κάνε ότι καταλαβαίνεις.
Ρωτάς , απαντάς ...χαμός
Εγώ δεν είπα να παρκάρει κάποιος στο μαγαζί ή στα μαγαζιά που φόρτώνουν και ξεφορτώνουν
Ούτε προέτρεψα κανένα να κάνει τέτοιο πράγμαΦαντάζομαι να συμφωνείς όμως ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να φορτώνει και να ξεφορτώνει ένα μαγαζί 8 ώρες κάθε μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
[
Εγώ δεν είπα να παρκάρει κάποιος στο μαγαζί ή στα μαγαζιά που φόρτώνουν και ξεφορτώνουν
Ούτε προέτρεψα κανένα να κάνει τέτοιο πράγμαΦαντάζομαι να συμφωνείς όμως ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να φορτώνει και να ξεφορτώνει ένα μαγαζί 8 ώρες κάθε μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα
Επειδή λοιπών έχω μαγαζί,θα σού απαντήσω.
Δέν φορτώνω/ξεφορτώνω 8 ώρες τή μέρα,αλλά,τό πότε θα έρθει τό φορτηγό να ξεφορτώσει ΔΕΝ τό ξέρω.
Οποτε θα μπορεσει θα έρθει.Δέν θά έπρεπε ο χώρος να είναι ελεύθερος;Γιά τίς έξι μέρες τή βδομάδα ισχύει.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[
Επειδή λοιπών έχω μαγαζί,θα σού απαντήσω.
Δέν φορτώνω/ξεφορτώνω 8 ώρες τή μέρα,αλλά,τό πότε θα έρθει τό φορτηγό να ξεφορτώσει ΔΕΝ τό ξέρω.
Οποτε θα μπορεσει θα έρθει.Δέν θά έπρεπε ο χώρος να είναι ελεύθερος;Γιά τίς έξι μέρες τή βδομάδα ισχύει.
Αν έχεις πληρώσει και έχεις νοικιάσει τη θέση από το Δήμο, τότε ναι. Αν δε συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, τότε όχι.
-
Στα μαγαζια δεν παρκαρεις μπροστα (ΑΜΑ θελεις...) επειδη θελεις να διευκολυνεις τον αλλο να κανει την δουλεια του. Επειδη εχουμε το ιδιο προβλημα με το δικο μας μαγαζι, εχουμε βαλει μια πινακιδα (οχι στον δρομο...) που να λεει 'ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην παρκαρετε, φορτοεκφορτωσεις' και ΕΥΓΕΝΙΚΑ ζηταμε να μην παρκαρουν. Αν τωρα ο αλλος θελει να παρκαρει και βαριεται να παει μισο στενο πιο περα που σιγουρα θα βρει θεση, τι να κανουμε
σε σπιτια ομως, κανεις δεν μπορει να σου ζητησει κατι τετοιο (ουτε νομικα, ουτε 'ηθικα'...). ακου εκει παρεμποδιζεις το σπιτι μου..
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αν κάποιος φορτώνει και ξεφορτώνει συχνά, τότε πρέπει να έχει βρει χώρο κατάλληλο για ν'ανοίξει τέτοιο μαγαζί. Οι χώροι στάθμευσης είναι κοινόχρηστοι και τους πληρώνω με τα τέλη κυκλοφορίας και τη φορολόγηση των καυσίμων. Βρήκε ο άλλος ένα χώρο που κάνει για ψιλικατζίδικο ή μπουτίκ κι έχει την απαίτηση να του παραχωρήσουν οι άλλοι Χ μέτρα μπροστά του για να ξεφορτώνει όποτε του καπνίσει; Να πάει να κουρεύεται. Αν παρακαλέσει βέβαια ή βάλει μια πινακίδα που να λέει 'Παρακαλώ μην παρκάρετε σήμερα από 8-9 το πρωί γιατί περιμένω φορτηγό', εντάξει. Ευγενικά και όμορφα όλοι θα βολευτούμε όπως μπορούμε. Όχι όμως να πιάνει με καδρόνια (150 ευρώ πρόστιμο, έτσι; ) το χώρο στάθμευσης όλη μέρα κάθε μέρα κι αν δεν κάνει δουλειά να βάζει και το ΙΧ του γιατί είναι πολύ ξύπνιος και επαγγελματίας άμα λάχει να'ούμε. Και να δίνει πότε-πότε χαρτζιλίκι στην τροχαία για να πιάνει άλλες 2 θέσεις για το προσωπικό ή τους πελάτες του. Ρε ουστ!
Edit 1: είδα τώρα την απάντησή σου HUNTER και με βρίσκει σύμφωνο όπως βλέπεις. Το θέμα είναι τι γίνεται σε περιοχές με οξύ πρόβλημα στάθμευσης ειδικά το πρωί ή το βράδυ.
Edit 2: Η απάντηση δεν ήταν του HUNTER αλλά του Kacey. Με μπέρδεψαν τα παρόμοιας εμφάνισης αυτοκίνητα στα avatar.Όσο για την 'κυρία' που δεν γουστάρει να βλέπει αυτοκίνητα έξω από την πόρτα της, εφόσον εκεί υπάρχει πεζοδρόμιο 1 μέτρου ώστε να μπαινοβγαίνει άνετα, ας πάει να κουρεύεται κι αυτή κι όλο της το σόι. Σε τέτοιες περιπτώσεις βγάζω το κινητό και λέω 'Να πάρω την τροχαία να έρθει εδώ για να μας πει ποιος έχει δίκιο'. Τότε το βουλώνουν όλοι οι μαγκίτες.
-
'HUNTER' εγώ δεν έχω μαγαζί αλλά εάν είχα δε θα ήθελα να μου δυσκολεύουν τη ζωή και τη δουλειά. Γι αυτό και στο πρώτο ποστ μου απλώς περιέγραψα ένα γεγονός χωρίς να δώσω ερμηνείες.
Γενκώς δε με βρίσκει σύμφωνο η λογική του 'εγώ να κάνω τη δουλειά μου και ο άλλος να κόψει το σβέρκο του'
Επί της ουσίας δε διαφωνούμε πουθενά.Νομίζω ότι η τοποθέτηση του 'kacey' μας καλύπτει όλους.
-
300 ευρω παρακαλω, 100 χιλιαρικακια λεει ο ΚΟΚ για καταληψη οδοστρωματος η πεζοδρομιου...
dimsabas
δεν νομιζω να μπορεις να πληρωσεις για να 'νοικιασεις' μια δημοσια θεση. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις αδεια απο την Τροχαια, η οποια αδεια δινετε για πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις. Οπου δειτε καβατζαρισμενες θεσεις απο καφετεριες/εστιατορια κλπ κλπ και σας πουν οτι 'εχουν παρει αδεια', ζητηστε να την δειτε. Αμα δε για καποιο λογο οντως εχουν αδεια, τοτε αυτη εχει βγει καραπαρανομα οποτε ενα σφυριγμα στην αστυνομια (οχι αυτη που 'εβγαλε' την αδεια...) ειναι αρκετο. -
θυμαμαι πριν λιγα χρονια ειχα παει ενα βραδυ στο χαλανδρι και αφου παρκαρα για να παω σε ενα ραντεβου πριν βγω απο το αυτοκινητο με πλησιαζει ενας τυπος και δειχνοντας μου μια ταυτοτητα [αστυνομικος με πολιτικα] μου ζηταει, με ευγενικο τροπο μπορω να πω, να παρκαρω καπου αλλου γιατι ημουν ακριβως μπροστα στην εισοδο του σπιτιου του Χαριλαου Φλωρακη χωρις ομως να κλεινω καποιο γκαραζ ή να ενοχλω καπου αλλου.
αν και δυσανασχετησα λιγο γιατι δεν μου ''εκατσε'' καλα το ολο σκηνικο μετακινησα το αυτοκινητο μου αφου δεν ειχα ορεξη για ιστοριες.
-
Mάλλον σε αυτήν την περίπτωση εξετάστηκε και η παράμετρος 'ασφάλεια' Αλέξανδρε
-
Αυτο που ειπε στην αρχη ο VIRSS συμβαινει και στο ΤΕΙ Αθηνων οπου πηγαινω. Ειναι μια γρια που τη βγαζει στο μπαλκονι του σπιτιου της(μονοκατοικια) λιγο πιο πανω απο το ΤΕΙ που παρκαρουν οσοι δε βρισκουν μεσα. Σε αυτον τον δρομο παρκαρουν και απο τις δυο μεριες εκτος μπροστα απο το σπιτι της. Οταν πρωτοπηγα να παρκαρω μια φορα αρχισε και φωναζε απο μεσα και βγαινοντας: ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕΙς ΕΔΩ;;;; ΠΩς ΘΑ ΒΓΑΙΝΩ ΕΓΩ;;;;; ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑς ΑΛΛΟΥ;;; ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΔΩ!!!. και κατι τετοια που σε κανουν να φευγεις με τι μια. Εγω την πρωτη γορα δεν παρκαρα αλλα οταν ξαναπηγα και δεν εβρισκα αλλου παρκαρα εκει και δεν την ειδα γιατι εφυγα τρεχοντας. Τωρα ομως λεω αστην να φωναζει. Το προβλημα δεν ειναι οι φωνες του αλλου και το τι θα σου πει αλλα οταν θα φυγεις τι θα κανει στο αυτοκινητο σου! Γιατι αν σου την πει κιολας κανενας μαγαζατορας και δεν φυγεις μπορει να γυρισεις μετα και να βρεις καμια κλειδογραντζουνια η τιποτα σπασμενο και αντε μετα να αποδειξεις οτι την εκανε αυτος! Γιάυτο προσοχη.
-
Το κακό της υπόθεσης ξερής πια είναι; Πες πως τους αγνοείς και το παρκάρεις.
Ποιος ξερή σε τι κατάσταση θα το βρείς το όχημα μετά.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Το προβλημα δεν ειναι οι φωνες του αλλου και το τι θα σου πει αλλα οταν θα φυγεις τι θα κανει στο αυτοκινητο σου! Γιατι αν σου την πει κιολας κανενας μαγαζατορας και δεν φυγεις μπορει να γυρισεις μετα και να βρεις καμια κλειδογραντζουνια η τιποτα σπασμενο και αντε μετα να αποδειξεις οτι την εκανε αυτος! Γιάυτο προσοχη.beat me to it.
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Ενδιαφέρων ερώτημα. Άραγε, αν το παρκαρισμένο (στον δρόμο εννοείται, αφού στο πεζοδρόμιο είμαστε σίγουρα παράνομοι) όχημα μας εμποδίζει όντως κάποιον να μπει στο σπίτι του λόγω πολύ στενού πεζοδρομίου, τότε τι προβλέπει ο νόμος; Κανένας νομικός, ή τροχαίος στο forum;
Χωρίς να έχω ιδία γνώση, μου φαίνεται απίθανο η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων να είναι ευθύνη των κατοίκων. Η καλή συμπεριφορά πάντως θα έλεγε αφού βλέπουμε ότι ο άλλος έχει πράγματι πρόβλημα πρόσβασης στο σπίτι του να μην παρκάρουμε στο συγκεκριμένο σημείο.
-
Το θέμα είναι πραγματικό. Η άποψή μου πάντως είναι πως -εκτός από την περίπτωση του 'παρακαλώ μη παρκάρετε από τις 9-10 λογω φορτωεκτφορτώσεων'- οτι ισχύει ότι λέει ο νόμος. Κανένας δε μπορεί να μου πεί που θα παρκάρω. Εαν δε θέλει να παρκάρω μπροστά στην πόρτα του ή στο μαγαζί του, να τα πάρει από κει ή να βγάλει άδεια. Εφόσον αυτό δε γίνεται τότε δε δικαιούτε να ενοχλεί τον κόσμο και να του 'υποδεικνύει' τι να κάνει...
-
παιδιά τέτοιο πρόβλημα έχω/είχα και εγώ στη γειτονιά μου και στη γειτονιά του πατέρα μου.
ήτανε μια αποθήκη πολύ κοντά στο σπίτι μου και ο τύπος είχε ένα παλιό αυτοκίνητο.όποτε ήθελε το αφηνε να τσουλήσει λίγο οπότε έπιανε 2 θέσεις.
ή έβαζε παλέτες κτλ.μια μέρα είχε βάλει 2 μηχανάκια να πιάνουν 2 ολόκληρες θέσεις.ε πείσμωσα και εγώ και πάρκαρα το τσινκουετσέντο ανάμεσα,πρώτη φορά έκανα τέτοιο παρκάρισμα φίλλερ στη ζωή μου.
άρχισε να φωνάζει και να απειλεί οπότε φώναξα την τροχαία,ο τροχαίος μου λεει αν πράγματι έχει παλέτες θα πληρώσει και τον έβαλε να πληρώσει πρόστιμο.
ε μετά βρήκα μια μεγάλη γρατζουνιά στο καπώ και του έσπασα τη τζαμαρία και του έβαλα σκατά στο πόμολο,μετά αυτός άλλαξε διεύθυνση στην επιχείρηση,εγώ έφυγα στην Αγγλία οπότε δεν ξαναειδωθήκαμε
Παρεμπόδιση εισόδου;