-
Χτες επισκέφτηκα για δεύτερη φορά την πίστα του Αττάρτ στην Κερατέα, αυτή τη φορά με κάποιους φίλους που έμειναν κατάπληκτοι. Πρόκειται για μία εξαιρετική προσπάθεια, που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ιδιωτική πρωτοβουλία ενός ανθρώπου με μεράκι και αγάπη για την εκτός δρόμου οδήγηση, κάτι που αποδεικνύει τόσα χρόνια στους αντίστοιχους αγώνες.
Όσο για το χώρο, είναι πολύ προσεγμένος και γουστόζικος. Υπάρχει καφετέρια και παιδότοπος, αλλά τα καλά βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου. Διάφορες δοκιμασίες, σοφά σχεδιασμένες και αρκούντως ψαρωτικές, δείχνουν έμπρακτα αυτό που γράφουν συνέχεια τα περιοδικά: ότι δηλαδή οι δυνατότητες των 4x4 τελειώνουν πολύ μετά από αυτές των οδηγών τους. Με 20 ευρώ (ή 10, αν προσκομίσετε ένα κουπόνι που μπορείτε να βρείτε στο τεύχος των 4Τροχών), μπορείτε να περιδιαβείτε στην πίστα με μοντέλα της Mitsubishi. Υπάρχει ένα Pinin 2.0 και ένα διπλοκάμπινο L200. Προτιμήστε το δεύτερο. Μακράν καλύτερο. Να έχετε και μία επαφή με το κύμα ροπής του turbodiesel από το μηδέν.
ΥΓ. 10 ευρώ για 20 λεπτά; Ποιος θα πάει τώρα για καρτ;
ΥΓ1. Όχι, δεν παίρνω ποσοστά, ούτε έχω μπατζανάκη τον Αττάρτ, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο... -
Χτες επισκέφτηκα για δεύτερη φορά την πίστα του Αττάρτ στην Κερατέα, αυτή τη φορά με κάποιους φίλους που έμειναν κατάπληκτοι. Πρόκειται για μία εξαιρετική προσπάθεια, που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ιδιωτική πρωτοβουλία ενός ανθρώπου με μεράκι και αγάπη για την εκτός δρόμου οδήγηση, κάτι που αποδεικνύει τόσα χρόνια στους αντίστοιχους αγώνες.
Όσο για το χώρο, είναι πολύ προσεγμένος και γουστόζικος. Υπάρχει καφετέρια και παιδότοπος, αλλά τα καλά βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου. Διάφορες δοκιμασίες, σοφά σχεδιασμένες και αρκούντως ψαρωτικές, δείχνουν έμπρακτα αυτό που γράφουν συνέχεια τα περιοδικά: ότι δηλαδή οι δυνατότητες των 4x4 τελειώνουν πολύ μετά από αυτές των οδηγών τους. Με 20 ευρώ (ή 10, αν προσκομίσετε ένα κουπόνι που μπορείτε να βρείτε στο τεύχος των 4Τροχών), μπορείτε να περιδιαβείτε στην πίστα με μοντέλα της Mitsubishi. Υπάρχει ένα Pinin 2.0 και ένα διπλοκάμπινο L200. Προτιμήστε το δεύτερο. Μακράν καλύτερο. Να έχετε και μία επαφή με το κύμα ροπής του turbodiesel από το μηδέν.
ΥΓ1. Όχι, δεν παίρνω ποσοστά, ούτε έχω μπατζανάκη τον Αττάρτ, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο... -
Δεν μπορεις να βαλεις μεσα το δικο σου τζιπ???
-
Φυσικά και μπορείς, δεν ξέρω κόστος αλλα είναι σχετικά φθηνά.
Το θέμα είναι αν θες να βάλεις το δικό σου γιατι η πίστα είναι αρκετά σκληρή και μπορείς να κάνεις ζημιά. Αν και έχω καιρό να πάω και μάλλον την έχουν εξομαλύνει πολύ.
-
Το κόστος είναι ακριβώς ίδιο με αυτό της ενοικίασης αγωνιστικού. Το θέμα είναι ότι με το νοικιάρικο, δεν μπορείς να κάνεις πάνω από τα 20 λεπτά που δικαιούσαι, ενώ με το δικό σου, σε αφήνουν να κάνεις όλη τη μέρα. Η πίστα δεν επιβαρύνει τόσο το όχημά σου, μπορείς να γυρνάς όση ώρα θες χωρίς πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι θες λάστιχα για λάσπη, τα οποία φορούν τα νοικιάρικα, αλλιώς θα μπουκώσουν αμέσως.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
ΥΓ. 10 ευρώ για 20 λεπτά; Ποιος θα πάει τώρα για καρτ; ...Εγώ θα πάω σίγουρα ΓΙΑ ΚΑΡΤ !!!!!!
Όμως επειδή θεωρώ οτι μια τέτοια εμπειρία είναι διασκεδαστική αλλά κυρίως χρήσιμη, θα ήθελα να μου πέιτε που , περίπου βρίσκεται .
Θυμάμαι καλά οτι έχει και paintball μέσα ?????
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Με 20 ευρώ (ή 10, αν προσκομίσετε ένα κουπόνι που μπορείτε να βρείτε στο τεύχος των 4Τροχών), μπορείτε να περιδιαβείτεΠοιο κουπόνι, σε ποιο τεύχος???
-
H πιστα ειναι αρκετα καλη...δεν συμφωνω στο να βαλει καποιος μεσα το δικο του τζιπ γιατι μια μικρη απροσεξια μπορει να την πληρωσεις πολυ ακριβα...(εκσατμιση,προφυλακτηρες,κλπ)!!!!συν του οτι το αυτοκινητο γινεται σκ@τ@......
-
Κινούμενος στον περιφερειακό της Κερατέας προς το Σούνιο (ναι, εκεί που γίνονται οι κόντρες ), θα κινηθείτε περί τα 10 περίπου χιλιόμετρα πριν βρείτε την πίστα στο δεξί σας χέρι. Κινηθείτε αργά και δεξιά για να μπορείτε να διαβάζετε τις πινακίδες που υπάρχουν δεξιά και αναφέρουν σε πόση απόσταση είναι η πίστα. Το κουπόνι υπάρχει σε κάθε τεύχος των 4Τροχών, ισχύει για το μήνα που αναγράφει πάνω και ρίχνει την τιμή από τα 20 στα 10 ευρώ για ένα 20λεπτο. Αν πάρετε και δεύτερο 20λεπτο, τότε θα πληρώσετε κανονικά. Αξίζει τον κόπο, δοκιμάστε το.
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
ΥΓ. 10 ευρώ για 20 λεπτά; Ποιος θα πάει τώρα για καρτ; ...
Εγώ θα πάω σίγουρα ΓΙΑ ΚΑΡΤ !!!!!!
Όμως επειδή θεωρώ οτι μια τέτοια εμπειρία είναι διασκεδαστική αλλά κυρίως χρήσιμη, θα ήθελα να μου πέιτε που , περίπου βρίσκεται .
Θυμάμαι καλά οτι έχει και paintball μέσα ?????
περιπου 6 η 7 χλμ μετρωντας απο την δευτερη εισοδο κερατεας με κατευθυνση απο αττικη οδο προς σουνιο, αμεσως μετα απο εναν παλιατζη αυτοκινητων, επιτοπου δεξια και περνας ενα μικρο γεφυρι
μετα ακολουθεις τις ταμπελιτσες ανηφοριζοντας προς το βουνο για 700μυ.γ. αν δεν το βρεις θα εχεις φτασει αναβυσσο, καλο καφεδακι....
-
Αναφορικά με το κόστος των οχημάτων,
πρόσφατα διαμορφώθηκε το νέο τιμολόγιο του Attart Off Road Park, αναφερόμενος στην ενοικίαση των οχημάτων και της πίστας (δεν υπάρχει πλέον χρέωση για χρήση της πίστας trial 4X4 με δικό σας όχημα).
Το σχετικό θέμα εδώ:
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=13583
Τα κουπόνια που βρίσκονται στο περιοδικό 4Τ, στην ενότητα 'Off Road' ισχύουν κανονικά (χρέωση 10Euro για 20 λεπτά ενοικίασης των οχημάτων της Mitsubihis Motors που βρίσκονται στον πολυχώρο).
Σύντομα θα τοποθετηθούν πινακίδες εντός των εμποδίων της πίστας, οι οποίες θα κατευθύνουν τους οδηγούς στα εμπόδια, ανάλογα με την εξέλιξη των δικών τους οχημάτων (προς αποφυγή όποιων ζημιών) και την εμπειρία τους στην εκτός δρόμου οδήγηση.
Ο Στέφανος και ο Κώστας Αττάρτ είναι εκεί ανα πάσα στιγμή για να κατευθύνουν τους 'άπειρους' και να μοιραστούν απόψεις περί off road με τους πιο 'ψαγμένους'.
Ο στόχος του όλου εγχειρήματος είναι η χωρίς προβλήματα διασκέδαση στην πίστα και τον πολυχώρο, και η εκπαίδευση των ιδιοκτητών οχημάτων κίνησης εκτός δρόμου σε ίδιες συνθήκες, στις εκτός των άλλων όμορφες εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί.ΥΓ: Για όσους δεν έχουν λάστιχα για κίνηση σε εκτός δρόμου συνθήκες στο όχημα τους, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ζανταρισμένων ελαστικών που υπάρχουν στον πολυχώρο.
Για το Attart Off Road Park
-
καμια φωτο εχουμε να δουμε ποσο σκληρη ειναι η πιστα?
συνοδηγος επιτρεπεται?
-
Συνοδηγός επιτρέπεται. Μερικές φωτογραφίες της πίστας Trial 4X4 και του πολυχώρου είναι οι ακόλουθες.
Μιλάμε περίπου για 25 εμπόδια για όλους τους τύπους αυτοκινήτων κίνησης εκτός δρόμου. Βρίσκεται υπο συζήτηση η σκέψη να σχεδιαστούν απο άτομα και ομάδες, 1 ή 2 εμποδία το οποία και θα ονομάσουν (προσεχώς νέα).
Στην γέφυρα, στο βάθος της πανοραμικής φωτογραφίας, κατασκευάζεται τείχος αναρρίχησης ύψους περίπου 8 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων. Ο τείχος θα είναι έτοιμος μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείται να βρείτε εδώ (βρίσκεται υπο ανακατασκευή): http://www.attartoffroadpark.gr/
ΥΓ: Αν κάποιος χρειάζεται φωτογραφίες μεγαλύτερης ανάλυσης ας στείλει pm.
-
Εμένα προσωπικά μπορεί να με αφήνει παγερά αδιάφορο ο τομέας αυτός της αυτοκίνησης, αλλά γενικώς αξίζουν συγχαρητήρια νομίζω για την όλη ιδέα!!
-
Θά τό ήθελα πάρα πολύ να επισκεφτώ μία τέτοια πίστα,αλλά η απόσταση είναι μεγάλη ρε γμτ.
-
Αν το συνδυάσεις με εξόρμηση και στα Μέγαρα, ξαφνικά αποκτά άλλο νόημα...
-
Σας περιμένουμε όλους αύριο στο Attart Off Road Park για το 3o Women Off Road Camp X4. Η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου είναι στις 11:00πμ.
Αυτός είναι ο χάρτης για την εύκολη πρόσβαση στον πολυχώρο.
-
Επισκέφτηκα για πρώτη φορά σήμερα την πίστα Attart και έχω να πω τα καλύτερα! Ένας πολύ προσεγμένος πολυχώρος, μια πολύ καλή πίστα και μια άριστη -τολμώ να πω- διοργάνωση για το 3o Women Off Road Camp X4.
Συμμετείχα ως συνοδηγός και ήταν ανεπανάληπτη εμπειρία! Μπήκαμε μέσα στις λάσπες, ανεβήκαμε στην τραμπέλα και στους κορμούς των δέντρων, καταφέραμε να σκαρφαλώσουμε στον απότομο βράχο -και ας μας έσβησε κάνα δυο φορές!
Είχε κέφι, γέλιο, ένταση και μια αρκετή δόση άγχους.
Μπορεί, όταν κατεβήκαμε να τρέμανε ακόμα τα πόδια μας, αλλά και οι δύο θέλαμε και άλλο! -
Οι συμμετέχουσες και οι θεατές πέρασαν ένα όμορφο πρωΐ στο Attart Off Road Park. Το μυστικό της διοργάνωσης είναι ότι πρώτα απο όλα το διασκεδάζουμε και αυτό φροντίζουμε και για όλους τους επισκέπτες στο Attart Off Road Park.
Δυστηχώς ο δίσκος των αυτοκινήτων δεν άντεξε την καταπόνηση και παρέδωσαν πνεύμα νωρίς. Όμως, όπως είχαμε υποσχεθεί μετά το τέλος του event όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνοδηγήσουν σε εξελιγμένα οχήματα εκτός δρόμου στα εμπόδια με τον μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας (θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου).
Η έκπληξη που φυλάγαμε ήταν η ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους να συνοδηγήσουν στη νέα Mercedes M Class με οδηγό τον Στέφανο Αττάρτ. Ένα αυτοκίνητο το οποίο μόλις πρόσφτατα παρουσιάστηκε στην Ελλάδα στον ίδιο χώρο. Το όχημα άφησε άφωνους όλους τους παρευρικόμενους με τις δυνατότητες του στην κίνηση εκτός δρόμου, χρησιμοποιώντας αεροανάρτηση και μπλοκέ διαφορικά (κεντρικό και πίσω με ποσοστό εμπλοκής 100%).
Στις ακόλουθες φωτογραφίες ο σχολιασμός περιτεύει...
Τα σχόλια απο όσους παρευρέθησαν στο event, δεκτά!
-
Σχετικό Δελτίο Τύπου μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=385571#385571
Πίστα Αττάρτ