-
Βρε παιδιά έχω μια απορία.
Έβαλα κάποιες δόσεις για το Α3 με επιτόκιο 9,5% (πίκρα αλλά όλα έτσι ήταν δυστυχώς).
Υπολογίστηκε το επιτόκιο, προστέθηκε ο τόκος, βγήκαν οι δόσεις κλπ κλπ κλπ.
Μου ήρθε λοιπόν από την Εγνατία Τράπεζα μία πιστωτική κάρτα όπου ΕΚΕΙ κάθε μήνα θα μπαίνουν οι δόσεις...Το ερώτημα μου είναι το εξής.
Η κάρτα έχει επιτόκιο 16,50%+ ΕΦΤΕ κλπ.
Σε περίπτωση που δεν προλάβω να πληρώσω έγκαιρα μία δόση τί θα γίνει;;;Αφού το δάνειο έχει ήδη τόκο που έχει υπολογιστεί μπαίνει και νέος από πάνω;;;;;;
Mπορεί κάποιος να με βοηθήσει;;;;
Ευχαριστώ. -
Έβαλα κάποιες δόσεις για το Α3 με επιτόκιο 9,5% (πίκρα αλλά όλα έτσι ήταν δυστυχώς).
Μου ήρθε λοιπόν από την Εγνατία Τράπεζα μία πιστωτική κάρτα όπου ΕΚΕΙ κάθε μήνα θα μπαίνουν οι δόσεις...Το ερώτημα μου είναι το εξής.
Σε περίπτωση που δεν προλάβω να πληρώσω έγκαιρα μία δόση τί θα γίνει;;;Αφού το δάνειο έχει ήδη τόκο που έχει υπολογιστεί μπαίνει και νέος από πάνω;;;;;;
Ευχαριστώ. -
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αφού το δάνειο έχει ήδη τόκο που έχει υπολογιστεί μπαίνει και νέος από πάνω;;;;;;
Oh yes!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αφού το δάνειο έχει ήδη τόκο που έχει υπολογιστεί μπαίνει και νέος από πάνω;;;;;;
Oh yes!
Είναι λογικό.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Φυσικά. Δεν σχετίζονται τα δύο μεταξύ τους. Ο ένας είναι οι τόκος για το δάνειο που πήρες. Ο άλλος είναι ο τόκος εκπρόθεσμης εξόφλησης.
Πάντως θα έπρεπε να τα ρωτήσεις όλα αυτά πριν βάλεις υπογραφή. Γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα πληρώνεις και μια 30άρα ευρώ το χρόνο για τη συνδρομή της κάρτας, ενώ απλά θα μπορούσες να έχεις λογαριασμό με πάγια εντολή χωρίς πιστωτική κάρτα.
-
Ναι είναι έτσι αλλά μην πανικοβάλλεσαι!
Το πιθανότερο είναι ότι η κάρτα θα είναι τζάμπα ή περιλαμβάνεται στα έξοδα διακανονισμού καθώς η τράπεζα της κάρτας ελπίζει έτσι να παρασύρει έναν καινούργιο πελάτη σε χρήση κάρτας. Έτσι αν δεν είχες κάρτα τώρα έχεις για να κάνεις αγορές στο internet ή αγορές εισιτηρίων, κρατήσεις θεαμάτων μέσω τηλεφώνου.
Επίσης μπορείς να ρυθμίσεις η κάρτα να πληρώνεται πλήρως (και όχι μόνο το βασικό) αυτομάτως στην ώρα της από τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Έτσι έρχεται ο λογαριασμός της κάρτας τον τσεκάρεις και αν δεν κάνεις κάτι μετά από μερικές εβδομάδες πληρώνεται αυτόματα. Λέει επάνω στην απόδειξη πότε ακριβώς θα πληρωθεί ώστε να έχεις το νού σου να έχει λεφτά. -
Φiλε dpolal μην ανησυχεις, τα ίδια έπαθα και εγω μόλις ανοιξα το χαρτάκι!
Απλώς πήγαινε στη τράπεζα που έχεις κάνει τον διακανονισμό και ζητα να ανοίξεις λογαριασμό για να βάζεις τα λεφτα για τις δοσεις εκεί και να τα τραβάνε αυτοί με τη σειρά τους καθε μήνα (πιστέυω οτι αυτό είναι το ποιο καλό και ξεκούραστο από ολα)! Επίσης εγω τους ζήτησα να ακυρώσουν την πιστωτική και πραγματικά την καταστρεψαν μπροστά μου, ωστε να μην πληρωνω και τα 30 ευώπουλα για την καρτα κάθε χρόνο τσαμπα και βερεσε αφου δεν χρησιμοποιω πιστωτικές! Απλώς το μονο κακό ηταν οτι μου χρέωσαν και αρκετά ευρώ για τον φάκελο μου στην τράπεζα! Πάντως μου φαίνετε περίεργο ότι το επιτόκιο για την SLK είναι αρκετά μικρότερο απο αυτό για το Audi σου...!
-
Θα το ψάξω λοιπόν.
Ευχαριστώ.Πάντως σχετικά με τον φίλο που είπε για υπογραφές κλπ θα ήθελα να συμπληρώσω ότι από την στιγμή που έχεις καταλήξει σε μοντέλλο τότε οι επιλογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες.
Π.Χ. στην Καρέντα έχουν την VW Bank με ίδια βέβαια επιτόκια.
Για το θέμα της κάρτας δεν γνωρίζω αν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο αλλά στον Παζαρόπουλο από όπου το πήρα εγώ ΔΕΝ έχεις άλλη λύση.
Είτε το αγοράζεις από την συνεργαζόμενη τράπεζα που έχουν (ΕΓΝΑΤΙΑ) ή απλά πας αλλού.Η μόνη ίσως ( ??? ) περίπτωση που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν να πάρω ένα καταναλωτικό δάνειο και να ξεπληρώσω το αυτοκίνητο με αυτό.
Τα επιτόκια πάνω κάτω είναι τα ίδια ΚΑΙ έχεις και το αμάξι από την αρχή στο όνομα σου χωρίς παρακρατήσεις κυριότητας κλπ...Τέσπα...
Και πάλι ευχαριστώ.Υ.Γ.
Γιατί βρε παιδιά μεταφέρθηκε στο Αντίλογο;;;;;
Aφού αφορά αγορά αυτοκινήτου... -
Παντως στη VWBank ειχα ακουσει οτι θα εχεις και καποια αλλα προνομια σε σχεση με την ασφαλεια και τετοια.Τωρα αν ειναι καλο ή κακο μαλλον δεν το ξερω.Παντως εμενα απο εκει μου βγηκε το δανειο για το GOLF και ειχα την εντυπωση πως και ολες οι αντιπροσωπειες AUDI-VW συνεργαζονται πλεον μονο με αυτη.
-
Γνωρίζει κανείς αν συμφέρει το καταναλωτικό δάνειο; Τα επιτόκια είναι τα ίδια και όχι 15-16%;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Το ερώτημα μου είναι το εξής.
Λογικά στη κάρτα σου θα υπάρχουν τρεις λογ/σμοί με ένδειξεις ΔΑΝΕΙΟ,ΤΑΜ/ΡΙΟ και ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ!
Εάν κάνεις και χρήση της πιστωτικής κάρτας τότε θα ισχύει το επιτόκιο της και σε περίπτωση καθυστέρησης θα έχεις τόκους υπερημερίας +2% στο αρχικό επιτόκιο.
Είναι το κλασικό crossale δηλ. μαζί με το δάνειο σου πασάρουν και μία πιστωτική μήπως και μπεις στο πειρασμό και τη χρησιμοποιήσεις!Υ/Γ: Απ' ότι ξέρω ο Ε.Φ.Τ.Ε. έχει καταργηθεί εδώ και 6-7 χρόνια!!
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Λογικά στη κάρτα σου θα υπάρχουν τρεις λογ/σμοί με ένδειξεις ΔΑΝΕΙΟ,ΤΑΜ/ΡΙΟ και ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ!
Εάν κάνεις και χρήση της πιστωτικής κάρτας τότε θα ισχύει το επιτόκιο της και σε περίπτωση καθυστέρησης θα έχεις τόκους υπερημερίας +2% στο αρχικό επιτόκιο.
Είναι το κλασικό crossale δηλ. μαζί με το δάνειο σου πασάρουν και μία πιστωτική μήπως και μπεις στο πειρασμό και τη χρησιμοποιήσεις!Υ/Γ: Απ' ότι ξέρω ο Ε.Φ.Τ.Ε. έχει καταργηθεί εδώ και 6-7 χρόνια!!
Έχεις δίκιο.
Απλά είναι κάτι υπέρ του Δημοσίου νομίζω και όχι ΕΦΤΕ...Το θέμα της πιστωτικής είναι ότι ΑΠΟ εκεί τραβάνε τις δόσεις του αυτοκινήτου.
Δηλαδή αποπληρώνουν το δάνειο του αυτοκινήτου τραβώντας χρήματα και χρεώνοντας την πιστωτική κάρτα... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Υ/Γ: Απ' ότι ξέρω ο Ε.Φ.Τ.Ε. έχει καταργηθεί εδώ και 6-7 χρόνια!!
Έχεις δίκιο.
Απλά είναι κάτι υπέρ του Δημοσίου νομίζω και όχι ΕΦΤΕ...Δεν είναι ο ΕΦΤΕ αλλά η Εισφορά Ν128/75, σήμερα 0,6%
Για να κάνουμε και λίγο ιστορία η εισφορά αυτή ήταν μέχρι το 1999, νομίζω, 1,2% και ο αρχικός σκοπός της ήταν η συγκέντρωση πόρων για την πριμοδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων. -
Σωστά.
Τώρα, σχετικά ,με τα επιτόκια προσωπικών δανείων το απλό π.χ. στην Πειραιώς είναι περίπου 10,5% και το φοιτητικό περίπου 9,4%.
Η καλύτερη λύση για όσους θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητο που προσφέρεται με υψηλό επιτόκιο (πάνω από 8-9%) είναι να πάρουν επισκευαστικό δάνειο (γύρω στις 2-3 μονάδες λιγότερο από το απλό καταναλωτικό) για το σπίτι, αν και δε δίνονται το ίδιο εύκολα. Με κάποια γνωριμία σε τράπεζα, όμως, όλα γίνονται (τουλάχιστον δυο χρόνια πριν που ο κουνιάδος μου πήρε το Golf IV...) -
Offtopic warning!!!
Η γνώμη σας για το web banking ποια είναι; Περί ασφάλειας ο λόγος. Το ενεργοποίησα σήμερα από ένα λογαριασμό ο οποίος θα έχει λίγα χρήματα μέσα, μόνο για τις συγκεκριμένες δουλειές. Το ίδιο θα κάνω και με μία πιστωτική κάρτα με πολύ χαμηλό όριο, ώστε ακόμα και αν γίνει καμία στραβή, να περιορίσω τις απώλειες.
Το χρησιμοποιεί κανείς από εδώ; Στην τράπεζα μου είπαν ότι απ' το '94 μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.
Sorry για το offtopic!
-
Καλό θεματάκι. Και εγώ έχω ενεργοποιήσει ανάλογη υπηρεσία ιδιωτικής τράπεζας, αλλά από φόβο δεν έχω πραγματοποιήσει συναλλαγές ποτέ...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Offtopic warning!!!Η γνώμη σας για το web banking ποια είναι; Περί ασφάλειας ο λόγος. Το ενεργοποίησα σήμερα από ένα λογαριασμό ο οποίος θα έχει λίγα χρήματα μέσα, μόνο για τις συγκεκριμένες δουλειές. Το ίδιο θα κάνω και με μία πιστωτική κάρτα με πολύ χαμηλό όριο, ώστε ακόμα και αν γίνει καμία στραβή, να περιορίσω τις απώλειες.
Το χρησιμοποιεί κανείς από εδώ; Στην τράπεζα μου είπαν ότι απ' το '94 μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.
Sorry για το offtopic!
Στο διαδύκτιο η ασφάλεια είναι σχετική. Αυτό που έκανες, δηλαδή μικρός λογαριασμός και κάρτα με μικρό πιστωτικό όριο (υπάρχει και η λύση της κάρτας μετρητών συνδεδεμένης με λογαριασμό που έχει λίγα χρήματα ή πρωπληρωμένη κάρτα) είναι καλή λύση.
-
Η γνώμη ενός απλού και ταπεινού χρήστη
Εφόσον δεν παρατάς τα username και τα passwords από δω κι απο κεί, εφοσον διαφυλάτεις δηλαδή το κομάτι της ασφάλειας που εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα τότε νομίζω οτι το internet banking είναι αρκούντως (poios arkoudos??) ασφαλές. Σίγουρα είναι πιο ασφαλες να κάνεις προσεκτικά απο τον δικό σου και μόνο υπολογιστή τις συναλλαγές σου παρά να δίνεις στον κάθε σερβιτόρο την πιστωτική σου κάρτα.
-
Και εγώ έχω ακούσει καλά λόγια γενικότερα, αλλά μόνο για το σύστημα που έχεις εφαρμόσει εσύ -λίγα χρήματα όριο ή προπληρωμένα!
Περί τραπεζικών μεθόδων....