-
Λίγο πριν το Γαλλικό δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα στις 29/5 σκέφτηκα να κάνουμε ένα κι'έμεις, εδώ!
Οι πολιτικοί μας δεν μας έχουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη για να αποφασίζουμε για το μέλλον μας (μόνο καθε 4 χρόνια είμαστε ικανοί?)
Νομίζω ότι το Ευρωσύνταγμα μοιάζει πιο πολύ με εμπορικό/τραπεζικό δίκαιο παρά με Σύνταγμα εστιασμένο στον πολίτη!!
π.χ.
Μέσα σ'αυτό η λέξη 'τράπεζα' εμφανίζεται 176 φορές
'αγορά':88
'ανταγωνισμός':29Απ' την άλλη όμως η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστική ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΚΙΝΑ!
-
Λίγο πριν το Γαλλικό δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα στις 29/5 σκέφτηκα να κάνουμε ένα κι'έμεις, εδώ!
Οι πολιτικοί μας δεν μας έχουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη για να αποφασίζουμε για το μέλλον μας (μόνο καθε 4 χρόνια είμαστε ικανοί?)
Νομίζω ότι το Ευρωσύνταγμα μοιάζει πιο πολύ με εμπορικό/τραπεζικό δίκαιο παρά με Σύνταγμα εστιασμένο στον πολίτη!!
π.χ.
'ανταγωνισμός':29Απ' την άλλη όμως η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστική ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΚΙΝΑ!
-
π.χ.
-
Ψήφισα 'ΚΑΤΑ' και η 'ψήφος' μου **εν μέρει **καλύπτεται από το παρακάτω link : ( ως αιτιολογία)
http://www.istoselides.gr/news/article.php?sid=2449Eίναι πάντως λυπηρό ενώ πάνω από τα κεφάλια μας κρέμεται η 'οδηγία Μπολκεστάιν' , ειδικά γι αυτούς που εγάζονται στον ιδιωτικό τομέα, να μην έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση, όπως άλλωστε έγινε και με τη συνθήκη του Μάαστριχτ αλλά και με οτιδήποτε σημαντικό σχετίζεται με το μέλλον και με το μέλλον των παιδιών μας
Μόνο θλίψη προκαλεί το επιχείρημα ( ; ) ότι τάχα είναι υπέρ των ΗΠΑ ένα ενδεχόμενο γαλλικό 'ΟΧΙ'.
Θλίψη και οργή για την τόσο σκανδαλώδη παραπλροφόρηση.Πάντως η Γαλλία δεν είναι Δανία να την βάζουν να ψηφίζει συνεχώς μέχρι να πει 'ΝΑΙ'.
Για να δούμε...Η πίεση πάντως που ασκειται στο εκλογικό σώμα είναι τεράστια. Κυριολεκτικά τους έχουν βάλει στην πρέσα...'Και όταν λέμε πρέσα, εννοούμε πρέσα...' όπως φαίνεται και από το παρακάτω:
'Λιγότερο από δύο εβδομάδες έχουν μείνει από το κρίσιμο δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα στην Ολλανδία και μια νέα δημοσκόπηση, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δείχνει σημαντική πρόοδο του 'όχι' παρά την εντατικοποίηση της εκστρατείας της ολλανδικής κυβέρνησης υπέρ του 'ναι'. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που έγινε σε δείγμα 2.500 ατόμων από το ινστιτούτο Maurice de Hond, αποφασισμένο να ψηφίσει 'όχι' δηλώνει το 60% των ψηφοφόρων, ενώ το 40% δηλώνει ότι θα ψηφίσει 'ναι'. Μάλιστα, το 59% των ατόμων, που ερωτήθηκαν κρίνει ότι η εκστρατεία της κυβέρνησης υπέρ του 'ναι' είχε αρνητικό αντίκτυπο. Σαφή υπεροχή του 'όχι' με 63% έναντι του 37% έδειχνε και η χθεσινή δημοσκόπηση του Ινστιτούτου NSS-Interview. Πάντως, χθες για πρώτη φορά ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε και οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησής του, ο φιλελεύθερος Γκέριτ Ζαλμ και ο κεντρώος Λόρενς Γιάν Μπρίνκχορστ, παρουσιάστηκαν μαζί σε εκπομπή, που ήταν αφιερωμένη στο δημοψήφισμα προκειμένου να ενισχύσουν το 'ναι'. '
Το θέμα είναι ατελειωτο και πάρα πολλές οι παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν
-
Εγώ είμαι ξεκάθαρα ΥΠΕΡ του ευρωσυνταγματος.....
Δεν γίνεται πρακτικά να αναλύσω γιατί, στα πλαίσια ενός ποστ ...(θα βαρεθώ να γράφω)
Και επίσης ορθά δεν γίνεται δημοψήφισμα.....
Θα γίνει, όπως πάντα, πολιτική εκμετάλλευση από τα κόμματα, και είναι δύσκολο για τον πολύ κόσμο να εκφράσει άποψη, για κάτι που δεν έχει ιδέα τι είναι, ή επί της ουσίας δεν καταλαβαίνει αρκετές έννοιες και νοήματα που περιέχει.
Άντε να εξηγήσεις στην γιαγιά μου τι είναι ευρωσυνταγμα...αν όμως της ρώταγε αν θέλει να μπει το θρήσκευμα στην ταυτότητα, είχε άποψη.
Προϋπόθεση δημοψηφίσματος είναι η πλήρη γνώση του θέματος και η ορθολογική & αντικειμενική αξιολόγηση, στο θέμα του ευρωαυνταγματος αυτό δεν μπορεί να γίνει από τους πολλούς, και η ψήφος του καθενός μας, ξέρει δεν ξέρει δεν διαφοροποιείται σε άξια.
-
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το Ευρωσύνταγμα? Φαντάζομαι τι είναι αλλά έχω κάποιες βασικές απορίες..
Θα ισχύει παράλληλα με το Ελληνικό ή το Ελληνικό καταργείται?
Πάνω κάτω τι ουσιαστικές διαφορές έχει απο το δικό μας? Γιατί οι Γάλλοι είναι κατά?Αυτά για αρχή..Α, και αν σας βρίσκεται και κανα link μην διστάσετε να το γράψετε.. [/img]
-
http://www.ert.gr/eu/Evrosyntagma_EE_Syntagma_01.asp
Στο τέλος του link το έχει και ολόκληρο αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θες να διαβάσεις 465 σελίδες σε .pdf μορφή!
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γιατί οι Γάλλοι είναι κατά?Σύμφωνα με την 'Καθημερινή' http://www.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_ ... 005_139366 για τους εξής τρείς: (και δεν είναι βέβαια μόνο οι Γάλλοι...)
*'...Οι λόγοι πίσω από αυτή τη μεταστροφή της γαλλικής κοινής γνώμης, τουλάχιστον όπως αυτή εκφράζεται μέσω των σφυγμομετρήσεων, είναι σίγουρα πολλοί και ποικίλοι. Στην ίδια τη Γαλλία δίδονται τρεις εξηγήσεις. Η πρώτη είναι η διαβόητη «οδηγία Μπόλκεσταϊν» περί απελευθέρωσης της παροχής υπηρεσιών ανά την Ευρώπη, που, θεωρητικά, διευκολύνει τη διαρροή θέσεων εργασίας από ουκ ολίγους τομείς, προς τα κράτη-μέλη εκείνα που έχουν «φιλικότερο»(=με καθεστώς μεσαιωνα δηλαδή.Δικη μου επισήμανση) επιχειρηματικό περιβάλλον, με άλλα λόγια χαμηλότερη φορολογία, λιγότερους κανόνες και μικρότερους μισθούς.
Ο δεύτερος λόγος είναι η Τουρκία, αυτή η Μεγάλη Ανεπιθύμητη της Ευρώπης, ενώ ως τρίτος λόγος προβάλλεται από τους αναλύοντες τέτοια ζητήματα, ένας αμιγώς ενδογαλλικός: η γενικότερη δυσφορία με την κυβέρνηση Ραφαρέν και τις προσπάθειές της να εκσυγχρονίσει τη γαλλική οικονομία.Αν και κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την εκδικητικότητα του πολίτη έναντι μιας κυβέρνησης που του έχει καταστεί δυσάρεστη, οι δύο πρώτοι λόγοι είναι αναμφίβολα οι σημαντικότεροι...'*
Και βέβαια αυτοί είμαι μερικοί από τους λόγους που πολλοί υποστηρίζουν το 'ΟΧΙ', το πράγμα είναι 'βαθύτερο'
Υ.Γ Πρόσφατα σουηδικό δικαστήριο σταμάτησε επιχείρηση Λεττονικών συμφερόντων που κατασκεύαζε στην Σουηδία σχολεία με εργάτες μετανάστες και μισθούς Λετονίας.
Σε λίγα όμως χρόνια η λειτουργία της παραπάνω εταιρείας θα επιτρέπεται εάν εφαρμοσθεί η 'Οδηγία Μπολκεστάιν'. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Και επίσης ορθά δεν γίνεται δημοψήφισμα.....Θα γίνει, όπως πάντα, πολιτική εκμετάλλευση από τα κόμματα, και είναι δύσκολο για τον πολύ κόσμο να εκφράσει άποψη, για κάτι που δεν έχει ιδέα τι είναι, ή επί της ουσίας δεν καταλαβαίνει αρκετές έννοιες και νοήματα που περιέχει.
Άντε να εξηγήσεις στην γιαγιά μου τι είναι ευρωσυνταγμα...αν όμως της ρώταγε αν θέλει να μπει το θρήσκευμα στην ταυτότητα, είχε άποψη.
Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να γίνονται και εθνικές ή δημοτικές εκλογές γιατί που να εξηγείς τώρα.......
Άλλωστε γι'αυτό υπάρχουν και τα εγγόνια!!
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το Ευρωσύνταγμα? Φαντάζομαι τι είναι αλλά έχω κάποιες βασικές απορίες..
Θα ισχύει παράλληλα με το Ελληνικό ή το Ελληνικό καταργείται?
Πάνω κάτω τι ουσιαστικές διαφορές έχει απο το δικό μας? Γιατί οι Γάλλοι είναι κατά?Το Ευρωπαϊκό υπερισχύει του εθνικού (βλ.βασικό μέτοχο)
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το Ευρωσύνταγμα? Φαντάζομαι τι είναι αλλά έχω κάποιες βασικές απορίες..Είναι μία παράφραση της Ευρωπαϊκής Συνταγματικής συνθήκης, η οποία αντικαθιστά όλες τις συνθήκες που καθορίζουν τι είναι η ΕΕ με ένα εννιαίο νομικό κείμενο. Μία σύντομη περιγραφή του υπάρχει εδώ, ενώ το πλήρες κείμενο (στα Ελληνικά) μπορεί κανείς να το βρει εδώ
Επίσης διαφωνώ κάθετα με τη μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ακόμα και η αμόρφωτη γιαγιά έχει το δικαίωμα να συναποφασίζει για τόσο σημαντικά ζητήματα. Αυτό είναι δημοκρατία. Δηλαδή, είναι ικανή να ψηφίζει για κυβέρνηση και δήμαρχο, αλλά όχι για το Ευρωσύνταγμα;;;
Οι πολλοί μπορεί να κάνουν λάθος κάποιες φορές, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το λάθος δεν είναι έννοια αντικειμενικά οριζόμενη και άρα λάθος είναι αυτό που οι περισσότεροι ορίζουν ως τέτοιο!Προσωπικά είμα κατά του Ευρωσυντάγματος, γιατί κανείς δεν μας είπε περί τίνος πρόκειται!!!!! Ούτε κανείς μου ζήτησε να συμμετάσχω ή μου έδωσε το δικαίωμα να συμμετάσχω... Και δεν θέλω να μου επιβάλλουν κάτι τόσο σημαντικό με το έτσι θέλω!!! Ακόμα και αν αυτό είναι καλό! Αισθάνομαι ότι η ΕΕ φοβάται την αντίδραση των πολιτών της και πάει να επιβάλλει κάτι (καλό σε γενικές γραμμές) στα μουλωχτά! Ενώ αν υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών και καλύτερη ενημέρωσή τους τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά!
Δεν είμαι κατά της ΕΕ, ίσα ίσα πιστεύω ότι είναι μονόδρομος με τον κόσμο να διαμορφώνεται έτσι όπως διαμορφώνεται! Απλά, δεν θέλω να μου επιβληθεί δικτατορικά!
Με τη (διαφαινόμενη) απόρριψη του Ευρωσυντάγματος (αν δεν κολλήσει στη Γαλλία, θα κολλήσει στην Ολλανδία και σίγουρα στο Ην. Βασίλειο... σιγά μην πουν yes οι Αγγλάρες, όσο κι αν χτυπιέται ο Tony ) η ΕΕ θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά πριν προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της...
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Και επίσης ορθά δεν γίνεται δημοψήφισμα.....
Θα γίνει, όπως πάντα, πολιτική εκμετάλλευση από τα κόμματα, και είναι δύσκολο για τον πολύ κόσμο να εκφράσει άποψη, για κάτι που δεν έχει ιδέα τι είναι, ή επί της ουσίας δεν καταλαβαίνει αρκετές έννοιες και νοήματα που περιέχει.
Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να γίνονται και εθνικές ή δημοτικές εκλογές γιατί που να εξηγείς τώρα.......
Άλλωστε γι'αυτό υπάρχουν και τα εγγόνια!!
Οπως και εσυ καταλαβαινεις, δεν ειναι το ιδιο πραγμα σε καμια περιπτωση.
Στις εθνικες εκλογες οι λογοι που καποιος ψηφιζει καποιον ειναι παααααρα πολυ, και ολοι αξιολογουν διαφορετικα το καθε θεμα και τις προσωπικες προταιρεοτητες που βαζει , στο ευρωσυνταγμα πως θα αξιολογησει κατι που δεν γνωριζει ή δεν καταλαβαινει.????
-
Φυσικά και είμαι ΚΑΤΑ του Ευρωσυντάγματος!
Μερικοί απο τους λόγους τους έχουν πει ήδη τα παιδιά.Και με αυτήν την φασιστική συμπεριφορά της κυβέρνησης αν υπήρχε μία πιθανότητα στο 1.000.000.000 να τους ψηφίσω τώρα δεν υπάρχει ούτε μία!
-
Ψήφισα κατά ... για τους ίδιους λόγους που αναφέρει και ο markvag
-
Δεκτες οι ενστασεις, αλλα αλλο η διαδικασια επικυρωσης και αλλο η ουσια του ευρωσυνταγματος....
Επι της ουσιας .... ειναι η ψηφοφορια, και οχι αξιολογηση της διαδικασιας.
Τελειως διαφορετικα πραγματα...
-
Φίλε μου GFON, η ένστασή μου είναι πολύ ουσιαστική! Το να προσπαθείς να επιβάλεις κάτι δημοκρατικό με αντιδημοκρατικούς τρόπους δεν είναι ουσιαστικό 'παράπτωμα';;
Χώρια που ΚΑΙ κατά τη διαμόρφωση δεν συμμετείχαμε... πχ θα μπορούσε να γίνει μία ψηφοφορία για να στείλει η κάθε χώρα τους αντιπροσώπους της στην επιτροπή, ή η σύνταξη του Ευρωσυντάγματος να γίνει από το Ευρωκοινοβούλιο...
-
Ψήφισα κατά, γιατί δεν μας ενημέρωσε κανείς και γιατί δεν πιστεύω οτι υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που να τιμά την ατομική ελευθερία και τα δικαιώματα του πολίτη στο μέγιστο βαθμό.Επομένως δεν μπορεί κανένα μοντέλο να προκύψει από τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών, το οποίο θα με ικανοποιεί περισσότερο.
Το να γίνει η Ευρώπη κάτι σαν τις ΗΠΑ είναι κάτι που δε θα ήθελα.Οι διαφορές ανάμεσα σε λαούς στην Ευρώπη είναι κατά περίπτωση χαώδεις
Από την άλλη το μόνο που θα με προβλημάτιζε στο να ψήφιζα υπέρ είναι τα νομικά κενα του συντάγματός μας, καθώς επίσης και τα 'κενά' (τα εισαγωγικά έχουν το νόημά τους...).
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Φίλε μου GFON, η ένστασή μου είναι πολύ ουσιαστική! Το να προσπαθείς να επιβάλεις κάτι δημοκρατικό με αντιδημοκρατικούς τρόπους δεν είναι ουσιαστικό 'παράπτωμα';;Χώρια που ΚΑΙ κατά τη διαμόρφωση δεν συμμετείχαμε... πχ θα μπορούσε να γίνει μία ψηφοφορία για να στείλει η κάθε χώρα τους αντιπροσώπους της στην επιτροπή, ή η σύνταξη του Ευρωσυντάγματος να γίνει από το Ευρωκοινοβούλιο...
Υποτιθεται οτι συμμετεχουμε μεσο του κοινοβουλιου ή των ευρωβουλευτων που εμεις ψηφιζουμε.... ασχετα που στην Ελλαδα νομιζουμε οτι η εκλογη ευρωβουλευτων ειναι καλαμπουρη ή ''χαλαρή'' ψηφος.
Η διαμορφωση του 'τρέχει' εδω και αρκετα χρονια με συμμετοχη και προτασεις απο ολα τα κρατη, προς την επιτροπη του Ζiscar D'Esten
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
**Υποτιθεται οτι **συμμετεχουμε μεσο του κοινοβουλιου ή των ευρωβουλευτων που εμεις ψηφιζουμε.... ασχετα που στην Ελλαδα νομιζουμε οτι η εκλογη ευρωβουλευτων ειναι καλαμπουρη ή ''χαλαρή'' ψηφος.
Η διαμορφωση του 'τρέχει' εδω και αρκετα χρονια με συμμετοχη και προτασεις απο ολα τα κρατη, προς την επιτροπη του Ζiscar D'Esten
Υπογραμμίζω το υποτίθεται, μιας και ποτέ δεν έγινε (τουλάχιστον στην Ελλάδα) συζήτηση για το τι θέλουμε από το Ευρωσύνταγμα! Όταν ψήφισα δεν ήξερα τις θέσεις κανενός κόμματος για το θέμα!
Η διαμόρφωση το ξέρω ότι τρέχει αρκετό καιρό, αλλά και πάλι τα μέλη της επιτροπής διορίστηκαν από τις κυβερνήσεις χωρίς συμμετοχή των πολιτών και υποστηρίζουν θέσεις για τις οποίες οι πολίτες δεν έχουν ιδέα! Πχ, στην εξωτερική πολιτική αυτό δεν συμβαίνει! Ξέρουμε ότι η ΝΔ λέει αυτό, το ΠΑΣΟΚ εκείνο, το κάθε κόμμα τα δικά του! Έστω και σε γενικές γραμμές!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Οπως και εσυ καταλαβαινεις, δεν ειναι το ιδιο πραγμα σε καμια περιπτωση.Φυσικά και δεν έχουν την ίδια βαρύτητα εφόσον θεωρώ πως τα τεκταινόμενα στην Ευρωπαϊκή κοινότητα θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή μου.Αντιθέτως με τις
κοινοβουλευτικές και περισσότερο τις δημοτικές που εκλέγονται (προς το παρον) κάποιοι που ακολουθούν τις λεγόμενες κοινοτικές οδηγίες.στο ευρωσυνταγμα πως θα αξιολογησει κατι που δεν γνωριζει ή δεν καταλαβαινει.????
Η Κα Μπακογιάννη,ο Κος Παπανδρέου με τον Κο Σημίτη και χθες ο πρωθυπουργός πήγαν στη Γαλλία και μίλησαν σε συνέδρια και τηλεοπτικά κανάλια υπέρ του ΝΑΙ. Δηλαδή ενημέρωσαν ένα λαό που εναντιώνεται στις αποφάσεις τους,για τα θετικά του Ευρωσυντάγματος(ή ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ)ενώ άφησαν ανενημέρωτο τον Ελληνικό λαό που τους ψηφίζει και που οι ίδιοι τον θεωρούν άβουλο και ανόητο για να αποφασίζει για τόσο σημαντικά θέματα.
Στον Ελληνικό λαό αφήνει μόνο το δικαίωμα να ψηφίζει κάθε 4 έτη στις εκλογές,να ψηφίζει στη EUROVISION,να ψηφίζει στο FAME STORY,να ψηφίζει στα γκάλοπ των διάφορων τηλεοπτικών και μη εκπομπών με δώρα δωρεάν διακοπες,spa,αυτοκίνητα,μπλούζες κ.λ.π. ΑΛΛΑ όχι για ζητήματα που αφορούν τη παιδεία,την εργασία,την υγεία και γενικότερα ότι έχει να κάνει με το μέλλον το δικό του και των παιδιών του.Η γνώμη μου είναι πως όταν θέλει κάποιος να αποκαλεί τον ευατό του πολίτη και
όχι καταναλωτή ψάχνει για πληροφόρηση(στις μέρες μας άλλωστε δεν έχουμε έλλειψη πηγών) και δεν μασάει ότι του πασάρουν! -
Δεν βάζετε και μια επιλογή ‘Δεν ξέρω/ δεν απαντώ’ για όσους δεν έχουν ενημερωθεί ουσιαστικά για τα υπέρ και τα κατά του ευρωσυντάγματος;
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Η Κα Μπακογιάννη,ο Κος Παπανδρέου με τον Κο Σημίτη καιο πρωθυπουργός άφησαν ανενημέρωτο τον Ελληνικό λαό που τους ψηφίζει και που οι ίδιοι τον θεωρούν άβουλο και ανόητο για να αποφασίζει για τόσο σημαντικά θέματα.Καταρχην,μονο απο το γεγονος οτι ο ελληνικος λαος εκλεγει αυτα τα ατομα, φαινεται αμεσως οτι δικαιως του αφαίρεσαν το δικαίωμα επιλογης
Τωρα για να μιλησουμε λιγο σοβαρα.Οι λαοι ψηφιζουν κατα του Ευρωσυντάγματος για δύο λόγους:
Πρωτον γιατι ακριβυνε η ζωη.
Δευτερον γιατι δεν θελουν να χασουν τον εθνικο 'απομονωτισμό' τους.Το Ευρωσύνταγμα όμως ως ιδέα και ως σύλληψη ειναι κατι αγνό, ειναι η ανάγκη της Ευρώπης για ένωση,βελτιωση των μεταξυ τους σχέσεων και περιθωριοποίηση του Αμερικανικου δάκτυλου που για να πουλαει όπλα βάζει πχ Ελλαδα και Τουρκία να τρώγονται εφ'όρου ζωής.
Ο μέσος πολιτης δεν τα βλεπει αυτα.Το μονο που βλεπει ειναι οτι ακριβυνε ο καφες,οτι ο Χ υπουργος εγινε πλουσιος απο κονδυλια της ΕΕ,ότι 'οι ξενοι θα ερθουν να του παρουν την δουλεια του 'κτλ
ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ