-
Εντάξει μη τρελαθούμε κιολας δε γίναν όλες οι γυναίκες πουτάνες αλλά είναι γεγονός οτι τα ήθη (μιλάω για άντρες και γυναίκες) έχουν χαλαρώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Μολις 27 είμαι αλλά βλέπω διαφορά στο πως μεγαλώσαμε εμείς και πώς μεγαλώνουν τα παιδιά που πάνε τώρα Λυκειο και μας χωρίζει μόλις μία δεκαετία.
Οταν δηλαδή με το καλό θα μεγαλώνω παιδιά (εγώ και οι συνομίληκοί μου) τι θα γίνεται; Θα το κάνουμε στους δρόμους στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης του ατόμου; -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ποσοι γονεις ξερουν τι γραφουν τα περιοδικα ;
Μα, δεν χρειάζεται να ξέρουν! Το θέμα είναι να μεγαλώσεις έτσι τα παιδιά σου, που να μπορούν να κρίνουν από μόνα τους! Εύκολο; Καθόλου! Γι' αυτό και κάποιοι δεν το πετυχαίνουν... Κάποιοι άλλοι πάλι δεν ασχολούνται...
Αυτό ακριβώς Μάρκο!
Βεβαίως είναι πολύ δύσκολο με όλη την πληροφόρηση που παίρνει το παιδί σου απο τον περίγυρο!
βεβαίως η αγωνία του γονιού είναι μεγάλη!Αλλά άλλος τρόπος δεν υπάρχει!
Βασικό:Το παιδί πρέπει να ξέρει πως ότι και να γίνει η πόρτα του σπιτιού είναι πάντα ανοιχτή!!! (μου το'πε ο μακαρίτης ο πατέρας μου στα 16 μου και θα το θυμάμαι για πάντα)!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Εντάξει μη τρελαθούμε κιολας δε γίναν όλες οι γυναίκες πουτάνες αλλά είναι γεγονός οτι τα ήθη (μιλάω για άντρες και γυναίκες) έχουν χαλαρώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Μολις 27 είμαι αλλά βλέπω διαφορά στο πως μεγαλώσαμε εμείς και πώς μεγαλώνουν τα παιδιά που πάνε τώρα Λυκειο και μας χωρίζει μόλις μία δεκαετία.Αυτό είναι αλήθεια!
Οι διαφορές είναι πολύ έντονες!
Οσοι βγάλαμε το Λύκειο/Γυμνάσιο μέχρι το '79 πάνω κάτω, ε΄χουμε τις ίδιες παραστασεις!
Απο εκει και πέρα χάθηκε η μπάλα!!Οταν δηλαδή με το καλό θα μεγαλώνω παιδιά (εγώ και οι συνομίληκοί μου) τι θα γίνεται; Θα το κάνουμε στους δρόμους στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης του ατόμου;
Αυτό έγινε το '60!!!
Αν η Ιστορία επαναλάμβανεται...θα ξαναγίνει!!! -
Μολις 27 είμαι αλλά βλέπω διαφορά στο πως μεγαλώσαμε εμείς και πώς μεγαλώνουν τα παιδιά που πάνε τώρα Λυκειο και μας χωρίζει μόλις μία δεκαετία.
Οταν δηλαδή με το καλό θα μεγαλώνω παιδιά (εγώ και οι συνομίληκοί μου) τι θα γίνεται; Θα το κάνουμε στους δρόμους στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης του ατόμου;Στους δρομους,στα παρκα σε πλατειες,αλλα γινονταν και παλια, η μεγαλη διαφορα θα ειναι οτι δεν θα καθονται να ξεχωριζουν ανδρες/γυναικες κτλ,οτι κατσει και με οποιον κατσει.Γελατε ε;Ανοιξτε την τηλεόραση και δείτε.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
δεν θα καθονται να ξεχωριζουν ανδρες/γυναικες κτλ,οτι κατσει και με οποιον κατσει.ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ ΜΗ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΩ!
πλάκα πλάκα δεν έχεις άδικο....
-
-
Συμφωνώ με το ότι σε λίγο θα είναι 'ότι κάτσει'...
Είτε η τηλεόραση, είτε η μόδα εκεί οδηγούν...Άκουσα ότι ο Γκωτιέ έβγαλε και κραγιόν για άνδρες...
Αληθεύει;;;;;;;;;;;;;; -
Το θέμα έχει όντως ξεφύγει. Αφεντικό, δεν συμφωνώ για το '79. Εγώ αποφοίτησα το '97 και μπορώ να σου πω ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση με το σήμερα!!! Και θα το επιβεβαιώσουν και άλλοι συνομήλικοι μου. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα που δείχνει προς τα που μας κατευθύνει η αλλόγιτη 'χειραφέτηση'; Όταν ήμουν εγώ γυμνάσιο-λύκειο, πείραζαν τα αγόρια τα αθώα κοριτσάκια και γελούσαμε με τις αντιδράσεις τους. Θες να σου μιλήσω για σεξ πριν τα 17-18; Χαχαχα!!! Σχεδόν σε άλλο πλανήτη! Τώρα, τα κοριτσάκια κολλάνε άσχημα στα αγόρια, το σεξ ξεκινάει χαλαρά στα 12-13 (με την ενθάρυνση τηλεόρασης, περιοδικών και -γιατί όχι- πολλές φορές οικογένειας) και τα πράγματα έχουν φτάσει εδώ που είμαστε!!!
Συμφωνώ στα περί απελευθέρωσης, αλλά όταν η γυναίκα και ο άντρας είναι ώριμοι να το αποφασίσουν και όχι όταν γίνεται σε τρυφερή ηλικία, παρασυρμένη απ' τα πρότυπα!!!
Όλα ξεκινούν απ' την οικογένεια! Πάει και τελείωσε!!! Και να σας πω; Εγώ έπαιρνα Playboy όταν ήμουν μικρότερος, το έπαιρνα και καμία φορά ως Φοιτητής, τι έγινε; Ήξερα όμως ότι το έκανα απλώς για διασκέδαση (μην το ξεφτυλίσετε, οκ; Καμία σχέση μ' αυτό που σκεφτήκατε) και προφανώς αν διάβαζα στις σελίδες του 'Πώς να πείσετε την Αννούλα του διπλανού θρανίου να κάνει τρίο με εσάς και τον συμμαθητή σας', δεν θα έτρεχα να το εφαρμόσω. Αντίθετα, τώρα τα κοριτσάκια μεταφέρουν αυτά που 'μαθαίνουν' είτε απ' την τηλεόραση, είτε απ' τα περιοδικά στη ζωή τους. Χμ, αυτό βέβαια πρέπει να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για τη λίμπιντο των αγοριών, σωστά;;; Χεχεχε!!!
Τελικά, το πρόβλημα είναι ότι κι εκεί έχει μπει ο ανταγωνισμός και κανείς δεν είναι σε θέση να καλλιεργήσει το μέτρο στις επερχόμενες γενιές!
Τάδε έφη... nasos79!
-
Ένα-ένα τα θέματα:
-
Αληθεύει ή όχι το κραγιόν για άντρες, είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι μόδιστροι είναι ομοφυλόφιλοι. Με γεια τους, με χαρά τους, όμως το κακό είναι ότι γυναικοποιούν τους άντρες και ανδροποιούν τις γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλουν σωματικά πρότυπα που είναι αφύσικα, ειδικά για τις γυναίκες. Βλέπεις κάτι στυλιάρια χωρίς καμπύλες που φοράνε ίσια ρούχα και από άντρες κάτι γυναικωτά άτριχα πλάσματα. Αηδία. Είναι εμφανές ότι οι μόδιστροι προσπαθούν να επιβάλλουν στον κόσμο αυτό που θέλγει τους ίδιους και που είναι συμβατό με τη δική τους εμφάνιση.
-
Θεωρώ άστοχες τις παρατηρήσεις για τις σημερινές γυναίκες.
Κατά τη γνώμη μου οι παλιές ήταν πολύ χειρότερες φραγκοφόνισσες και υπολογίστριες από αυτές που κυκλοφορούν σήμερα.
Ο γάμος ήταν στόχος ζωής για βόλεμα, ο καλός γαμπρός ήταν αποκλειστικά αυτός που είχε λεφτά, ακόμα κι αν τις πέρναγε ηλικιακά 20 χρόνια. Η ίδια η οικογένεια της κοπέλας προήγαγε αυτή τη λογική, εξ ου και τα συνοικέσια. Έτσι μάθαιναν από μικρές οι κοπέλες, έτσι έπρατταν. Οι συνθήκες εξάλλου δεν τις βοηθούσαν να φερθούν διαφορετικά. Οι περισσότερες δεν εργάζονταν, οι μισθοί για τις γυναίκες ήταν χαμηλότεροι από αυτούς των ανδρών για ίδια εργασία, πολλοί επαγγελματικοι χώροι ήταν απαγορευμένοι για τις γυναίκες και συνέπεια όλων αυτών ήταν να ψάχνει η γυναίκα κάποιον που θα της αγόραζε πράγματα, θα έφερνε λεφτά στο σπίτι και θα παρείχε ασφάλεια αφήνοντας αισθήματα κι άλλα τέτοια στην άκρη.
Όσο για την ηθική τους, ας μην τις περίμενε διαπόμπευση έτσι και είχαν 3-4 ολοκληρωμένες σχέσεις και θα βλέπαμε τι θα γινόταν. Όμως ο άντρας που πήγαινε με πολλές ήταν γ***άς, ενώ η γυναίκα που πήγαινε με πολλούς πουτάνα του κερατά. Έτσι ένας υμένας και μια προίκα ήταν τα υπέρτατα προαπαιτούμενα για να θεωρηθεί μια γυναίκα καλή νύφη. Θέλεις κύριε αγνό κι αμόλυντο ξεπεταρούδι, τότε ή σήμερα; Αγνός κι αμόλυντος να είσαι κι εσύ.
Και οι άνδρες τα ίδια σκατά ήταν στο παρελθόν. Μέσω του γάμου οι περισσότεροι προσπαθούσαν να βελτιώσουν την οικονομική και κοινωνική τους θέση παίρνοντας προίκα. Η τακτική αυτή ήταν τόσο παγιωμένη, που είχε αποτυπωθεί μέχρι και στη νομοθεσία (προικώα σύμφωνα, 'προικοσύμφωνα'). Τη γυναίκα την ήθελαν για να τους μεγαλώνει τα παιδιά και να τους κρατάει το νοικοκυριό. Τις φτωχές κοπέλες δεν τις πλησίαζαν, μέχρι που σε κάποιες περιπτώσεις αναγκαζόταν το κράτος ή ευαγή ιδρύματα να τους καταβάλλουν προίκες για να τις παντρευτούν.
Τουλάχιστον σήμερα υπάρχει αρκετή ειλικρίνεια στο τι θέλει ο καθένας, άνδρας ή γυναίκα, από το γάμο και σε πολλές περιπτώσεις μοιράζονται αρκετά δίκαια τα βάρη. Αν μάλιστα υπάρχει μια σχετική οικονομική άνεση και ανεξαρτησία κάθε μέρους, η συμβίωση μπορεί να είναι άριστη. -
Για τον πατέρα που πήγε, λέει, για βίζιτα και είδε την κόρη του:
τέτοιος που ήταν, θα έπρεπε να δεί και τη γυναίκα του παρέα. Δεν θα υπήρχε πρόβλημα στο να πηδήξει την 18χρονη κόρη άλλου, αλλά όταν είδε τη δική του κόρη του κακοφάνηκε, ε;
-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
δεν θα καθονται να ξεχωριζουν ανδρες/γυναικες κτλ,οτι κατσει και με οποιον κατσει.
ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ ΜΗ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΩ!
πλάκα πλάκα δεν έχεις άδικο....μην το γελάς...το έλεγαν στην πρώτη εταιρεία που έπιασα δουλειά το 91...
-
Γεννημένη αργότερα από κάποιους (ελπίζω όχι από όλους... )...θέλω να παρατηρήσω οτι πλέον οι περισσότεροι ψυχολόγοι συγκλίνουν στο γεγονός οτι ένα παιδί δεν μπορείς να το 'μάθεις' μπορείς απλά να είσαι πρότυπο για αυτό. Θα φέρω ένα απλό παράδειγμα, αν είσαι αγενής το παιδί σου σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει ευγενικό όσο και αν προσπαθήσεις.
Τώρα όσον αφορά για τα Μ.Μ.Ε. , γνώμη μου είναι οτι επηρεάζουν ανεξέλεγκτα και τις περισσότερες φορές προς το κακό, οι πληροφορίες είναι τόσο πολλές και πολλές φορές περίτεχνα συγκαλυμένες που κανένας γονιός δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Η λύση πιστεύω οτι δεν είναι η απαγόρευση αλλά μια σωστή ανατροφή με σωστά πρότυπα. Τώρα... όλα τα παιδιά θα κάνουν λάθη...και εμείς πρέπει να είμαστε εκεί για αυτά...
Το κυριότερο για μένα: ενδιαφέρον για αυτά και για ότι τα απασχολεί...όχι στα γελοία ταμπού του στυλ: αν δεν κλείσει τα 12 ή 14 για σεξ - έρωτα δεν μιλάμε. Αν το παιδί το έχει ανάγκη νωρίτερα τότε νωρίτερα... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Άκουσα ότι ο Γκωτιέ έβγαλε και κραγιόν για άνδρες...
Αληθεύει;;;;;;;;;;;;;;Από ένα πούστη όλα να τα περιμένεις.
-
Ο χρήστης katerina kaperoni έγραψε:
θέλω να παρατηρήσω οτι πλέον οι περισσότεροι ψυχολόγοι συγκλίνουν στο γεγονός οτι ένα παιδί δεν μπορείς να το 'μάθεις' μπορείς απλά να είσαι πρότυπο για αυτό.Μεγάλη κουβέντα αυτή! Μακάρι όλοι οι γονείς (τωρινοί και μελλοντικοί) να το έχουν αυτό **συνέχεια *στο μυαλό τους. Οτι και να του πεις του παιδιού, όπως και να του το πεις...
*
Just do as I say, don't do as I do
Genesis - Jesus He Loves Me...όχι στα γελοία ταμπού του στυλ: αν δεν κλείσει τα 12 ή 14 για σεξ - έρωτα δεν μιλάμε. Αν το παιδί το έχει ανάγκη νωρίτερα τότε νωρίτερα...
Αν εννοείς αυτό που καταλαβαίνω, οτι δηλαδή καλό είναι οι γονείς να λένε πέντε πράγματα στο παιδί (όχι για μελισσούλες και λουλουδάκια) πριν τα μάθει από το Cosmopolitan συμφωνώ. Δε νομίζω όμως να είναι ταμπού το να προσπαθείς να εξηγήσεις στο παιδί σου οτι αυτή η ηλικία δεν είναι η κατάλληλη (για πολλούς λόγους) για για αρχίσει την σεξουαλική του ζωή. Το παιδί στην ηλικία των 12-14 σίγουρα δεν έχει **ανάγκη **για σεξ. Επιθυμία έχει.
-
..... Το παιδί στην ηλικία των 12-14 σίγουρα δεν έχει **ανάγκη **για σεξ. Επιθυμία έχει.Περιεργεια θα το ελεγα εγω.
-
...όχι στα γελοία ταμπού του στυλ: αν δεν κλείσει τα 12 ή 14 για σεξ - έρωτα δεν μιλάμε. Αν το παιδί το έχει ανάγκη νωρίτερα τότε νωρίτερα...
Αν εννοείς αυτό που καταλαβαίνω, οτι δηλαδή καλό είναι οι γονείς να λένε πέντε πράγματα στο παιδί (όχι για μελισσούλες και λουλουδάκια) πριν τα μάθει από το Cosmopolitan συμφωνώ. Δε νομίζω όμως να είναι ταμπού το να προσπαθείς να εξηγήσεις στο παιδί σου οτι αυτή η ηλικία δεν είναι η κατάλληλη (για πολλούς λόγους) για για αρχίσει την σεξουαλική του ζωή. Το παιδί στην ηλικία των 12-14 σίγουρα δεν έχει **ανάγκη **για σεξ. Επιθυμία έχει.
Συμφωνώ μαζί σου...εννοούσα αυτό που έκανα bold...Πιστέυω οτι έχει περιέργεια...
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
δεν θα καθονται να ξεχωριζουν ανδρες/γυναικες κτλ,οτι κατσει και με οποιον κατσει.
ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ ΜΗ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΩ!
πλάκα πλάκα δεν έχεις άδικο....μην το γελάς...το έλεγαν στην πρώτη εταιρεία που έπιασα δουλειά το 91...
τι σας έλεγαν??? Να πηγαίνετε τοίχο τοίχο???
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Άκουσα ότι ο Γκωτιέ έβγαλε και κραγιόν για άνδρες...
Αληθεύει;;;;;;;;;;;;;;Από ένα πούστη όλα να τα περιμένεις.
Αν δεις ποσοι ερχονται για βαφη μαλλιων και τι δικαιολογιες μου τσαμπουνανε .
Μην το ψαχνεις! -
εχω την αισθηση οτι λιγοι εχουν επαφη με το τι πραγματικα συμβαινει εξω στον κοσμο!
κατι απο ματριξ θυμιζει η φαση... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εχω την αισθηση οτι λιγοι εχουν επαφη με το τι πραγματικα συμβαινει εξω στον κοσμο!τι εννοείς?
-
υπαρχει τετοιος ογκος πληροφοριων και κανεις δεν ασχολειται...παμε σε πολυυυυ χαλαρα προτυπα οικογενειας και ανδρων και γυναικων...
Η εξέλιξη του γυναικείου είδους