-
Πήγα το αμάξι για πλύσιμο εχθές...
Όταν μου το έδωσαν είδα ότι μπροστά πάνω στο καπώ είχε μείνει λίγο υπόλειμα από ρετσίνι...
Το είπα στο παλικάρι που μου το σκούπιζε και μου απάντησε (και σωστά) ότι φοβήθηκε να το τρίψει μην τυχόν και χαλάσει το χρώμα.
Το ρώτησα λοιπόν με τί να το καθαρίσω και αν μπορούσε να με βοηθήσει αυτός.Μου λέει λοιπόν να δοκιμάσει με λίγο βενζίνη αλλά μπορεί να πάθει ζημιά το χρώμα.
Εγώ ο ηλίθιος του απαντώ με την κλασσική μαλακία, έλα μωρέ τί να πάθει;;; Kάντο εκεί να τελειώνουμε.
Και το έκανε ο άνθρωπος.ΚΑΙ ναι μεν έφυγε το ρετσίνι αλλά θάμπωσε το χρώμα (σε ένα μέγεθος ενώς δύοευρου περίπου όσο ήταν και το υπόλειμα)....
Και εγώ τώρα χτυπάω το κεφάλι μου αφού εξαιτίας της μαλακίας μου το έπαθα....
Τί να κάνω τώρα για να επανέλθει;;;;;;
Kερί;;;;; Κάτι άλλο;;;;;;;(μπορείτε να με βρίσεται άφοβα, το έχω ανάγκη... )
-
Όταν μου το έδωσαν είδα ότι μπροστά πάνω στο καπώ είχε μείνει λίγο υπόλειμα από ρετσίνι...
Το είπα στο παλικάρι που μου το σκούπιζε και μου απάντησε (και σωστά) ότι φοβήθηκε να το τρίψει μην τυχόν και χαλάσει το χρώμα.
Το ρώτησα λοιπόν με τί να το καθαρίσω και αν μπορούσε να με βοηθήσει αυτός.Μου λέει λοιπόν να δοκιμάσει με λίγο βενζίνη αλλά μπορεί να πάθει ζημιά το χρώμα.
Εγώ ο ηλίθιος του απαντώ με την κλασσική μαλακία, έλα μωρέ τί να πάθει;;; Kάντο εκεί να τελειώνουμε.
Και το έκανε ο άνθρωπος.ΚΑΙ ναι μεν έφυγε το ρετσίνι αλλά θάμπωσε το χρώμα (σε ένα μέγεθος ενώς δύοευρου περίπου όσο ήταν και το υπόλειμα)....
-
-
πανε σε ένα κατάστημα που γυαλιζουν αυτοκίνητα και πες του να στο κανει τοπικα.σε 1 λεπτό θα φύγει η θαμπάδα.
αλλιώς πανε παρε μια αλοιφή της 3Μ απο το πρακτικερ και γυαλισέ το μόνο σου με πανί με μικροίνες
-
Toν μαρκαδόρο του χρώματος τον έχεις;; Μήπως διορθώνεται με αυτόν;;
Για ρώτα κάποιον που ξέρει καλά το θέμα. -
Πηγαινέ το πάλι κάτω απο το πεύκο
-
Ο χρήστης nexis έγραψε:
Πηγαινέ το πάλι κάτω απο το πεύκο -
Ειχα το ιδιο προβλημα θαμπωματος απο μια αλοιφη. Παρε απο praktiker το polish & wash της sonax στο χρωμα σου και χρησιμοποιησε αφοβα. Θα δεις διαφορα!
-
Ευχαριστώ παιδιά...
Τελικά με κερί της Sonax έκανα την δουλειά αλλά όχι ότι διορθώθηκε 100% δυστυχώς ....
Τουλάχιστον δεν φαίνεται παρά μόνο αν το κοιτάξεις από συγκεκριμενη γωνία και στον ήλιο.Τέσπα...Ας πρόσεχα.
-
Να ρώταγες εδώ προτού δοκιμάσεις!
Στην επόμενη ρετσινιά να δοκιμάσεις με ελαιόλαδο!! Διαλύει το ρετσίνι αλλά όχι την μπογιά! -
Καυτό νερό με σαπούνι. Γλυστράει σα μύξα!
-
3Μ Αλοιφη, τη μαυρη,αυτη που χρησιμοποιουν στα φανοποιεια.
Εγγυημενο αποτελεσμα! -
Σε αυτή την περίπτωση το χρώμα καταστράφηκε απο το ρετσίνι, όχι απο τη βενζίνη. Γενικά τα ρετσίνια πρέπει να αφαιρούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αν μείνει για καμια εβδομάδα ή περισσότερο, πάει το χρώμα. Το ίδιο ισχύει και για κουτσουλιές απο πουλιά.
-
To μαύρο χρώμα είναι πιο ανθεκτικό στο ρετσίνι από τα άλλα?
-
Σε σχέση με τα άλλα μεταλλικά, όχι.
-
Ρε παιδια για το ονομα του Θεου. Βενζινα στο καπω;
Βενζινα παει στο ρεζερβουαρ.
Απλουστατα εβγαλες λιγο απο το 'clear coat'. (Αν εφτασε μεχρι την μπογια τοτε εφαγε ολο το clear coat). Αν οχι τοτε προσπαθησε να βαλεις λιγο:Clay bar και μετα πλυνε το αυτοκινητο.
μετα :
Heavy duty polish
final fine polish
ενα καλο κερι.Το μυστικο ειναι με το πρωτο θα θαμπωσει λιγακι, με το δευτερο θα επανελθει η γυαλαδα, με το κερι θα ειναι σαν γυαλι και πολυ γλυστρερο.
Αν δεν βγαινει πρεπει να πας σε mild compound η και πιο δυνατα καθαριστικα. Αυτα τα περισσοτερα γινονται με μηχανη (με το χερι ειναι δυσκολο να δημιουργησεις αρκετη ζεστη - τριβη). Με τα δυνατα καθαριστικα πρεπει να πλυνεις/στεγνωσεις το αυτοκινητο, να βαλεις τα καθαριστικα και μετα να το ξαναπλυνεις/στεγνωσεις. Και οχι μονο το αυτοκινητο θα ειναι πολυ πιο γυαλιστερο αλλα οτι πεφτει θα φευγει πολυ πιο ευκολα. Επισης καλο θα ειναι αν πεφτει κατι στο χρωμα με ενα βρεγμενο πανι (πετσετε-βαμβακερο η μικρο-ινα) να το σκουπιζετε. Μετα το γυριζεις απο την αλλη μερια και εξαφανιζεται η βρωμια.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ρε παιδια για το ονομα του Θεου. Βενζινα στο καπω;
Βενζινα παει στο ρεζερβουαρ.
Απλουστατα εβγαλες λιγο απο το 'clear coat'. (Αν εφτασε μεχρι την μπογια τοτε εφαγε ολο το clear coat). Αν οχι τοτε προσπαθησε να βαλεις λιγο:Clay bar και μετα πλυνε το αυτοκινητο.
μετα :
Heavy duty polish
final fine polish
ενα καλο κερι.Το μυστικο ειναι με το πρωτο θα θαμπωσει λιγακι, με το δευτερο θα επανελθει η γυαλαδα, με το κερι θα ειναι σαν γυαλι και πολυ γλυστρερο.
Αν δεν βγαινει πρεπει να πας σε mild compound η και πιο δυνατα καθαριστικα. Αυτα τα περισσοτερα γινονται με μηχανη (με το χερι ειναι δυσκολο να δημιουργησεις αρκετη ζεστη - τριβη). Με τα δυνατα καθαριστικα πρεπει να πλυνεις/στεγνωσεις το αυτοκινητο, να βαλεις τα καθαριστικα και μετα να το ξαναπλυνεις/στεγνωσεις. Και οχι μονο το αυτοκινητο θα ειναι πολυ πιο γυαλιστερο αλλα οτι πεφτει θα φευγει πολυ πιο ευκολα. Επισης καλο θα ειναι αν πεφτει κατι στο χρωμα με ενα βρεγμενο πανι (πετσετε-βαμβακερο η μικρο-ινα) να το σκουπιζετε. Μετα το γυριζεις απο την αλλη μερια και εξαφανιζεται η βρωμια.
Καλά όλα αυτά που λές φίλε αλλά πού να τα βρώ εδώ στην Ελλάδα;;;;
Aπό ότι κατάλαβα χρειάζεται φροντίδα από επαγγελματία με τα κατάλληλα υλικά και μηχανήματα. -
TITSATAKI μιας και φαίνεσαι γνώστης του αθλήματος θα ήθελα να μας αναφέρεις συγκεκριμένα προϊόντα για τις παραπάνω διαδικασίες.
Επίσης θα ήθελα να μας πείς τι είναι καλό να κάνουμε για να διατηρούμε το χρώμα του αυτοκινήτου μας εννοώντας κέρωμα κτλ.
Ας πούμε εγώ καιρο τώρα χρησιμοποιώ κερί Autoglym και τώρα τελευταία της Eagle One. Πρόσφατα αγόρασα αλοιφαδόρο (praktiker 20 €) και πέρασα το νέο μου τουτού με την Eagle One. Άψογο αποτέλεσμα και το κυριότερο δεν λερώνει εύκολα. Ταξίδι εθνική βράδυ ,πληθώρα απο μηγάκια προφυλακτήρες καπό κτλ με ένα απλό σκούπισμα με ελαφρά βρεγμένο πανί και όλα φεύγουν με μιάς.
Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να βάζω πρίν το κέρωμα (πιο σκληρό κερί ίσως) και βαθύτερη προστασία (προς αποφυγήν συμβάντων όπως το dpolal ) και καλύτερα αποτελέσματα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Tην έκανα ....Τώρα τί;;;;;;;;;