-
`Εψαξα αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό.
Με αφορμή λοιπόν ένα java application που βρήκα, το οποίο υπολογίζει την ποσότητα αλκοόλ που υπάρχει στο αίμα, θέλω να ρωτήσω αν ο ψευδοκώδικας είναι πάνω κάτω σωστός.
if (είναι_άνδρας) ποσότητα_στο_αίμα = (ποσότητα_που_καταναλώθηκε * ποσοστό_αλκοόλ_στο_ποτό * 80) / βάρος_σώματος / 60; if (είναι_γυναίκα) ποσότητα_στο_αίμα = (ποσότητα_που_καταναλώθηκε * ποσοστό_αλκοόλ_στο_ποτό * 80) / βάρος_σώματος / 70;
Αυτά τα 60 για τον άνδρα και 70 για τη γυναίκα είναι όντως τόσα; Κατά πόσο σωστός είναι ο κώδικας από πλευρά υπολογισμών; Πέφτει μέσα;
-
Με αφορμή λοιπόν ένα java application που βρήκα, το οποίο υπολογίζει την ποσότητα αλκοόλ που υπάρχει στο αίμα, θέλω να ρωτήσω αν ο ψευδοκώδικας είναι πάνω κάτω σωστός.
if (είναι_άνδρας) ποσότητα_στο_αίμα = (ποσότητα_που_καταναλώθηκε * ποσοστό_αλκοόλ_στο_ποτό * 80) / βάρος_σώματος / 60; if (είναι_γυναίκα) ποσότητα_στο_αίμα = (ποσότητα_που_καταναλώθηκε * ποσοστό_αλκοόλ_στο_ποτό * 80) / βάρος_σώματος / 70;
Αυτά τα 60 για τον άνδρα και 70 για τη γυναίκα είναι όντως τόσα; Κατά πόσο σωστός είναι ο κώδικας από πλευρά υπολογισμών; Πέφτει μέσα;
-
-
Και το επί 80 στην παρένθεση, τι είναι;
-
Λογικά:
Ποσότητα στο αίμα = (ΑΛΦΑποσότητα_ποτού_σε_λίτραπεριεκτικότητα%_ποτού_σε_αλκοόλ) / συνολικά_λίτρα_αίματοςΤα συνολικά λίτρα αίματος πιθανότατα με προσδιορισμό του βάρους να υπολογίζονται με επαρκή ακρίβεια.
Όπου άλφα σταθερά.
Το ερώτημα είναι τί είναι αυτό το άλφα...
Σίγουρα εξαρτάται από το φύλο, αλλά λογικά και από το χρόνο που μεσολάβησε από την πόση, πιθανώς και το αν έχεις φάει ή όχι (και πόσο, πότε) κλπ κλπ...Τα 60-70-80 μάλλον κάπου εκεί αναφέρονται, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό...
-
μην το ψαχνετε, δεν βγαινει ακρη ετσι γιατι αυτο που ψαχνετε να βρειτε εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες, πολλοι εκ των οποιων ασταθμητοι-μη μετρησιμοι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
μην το ψαχνετε, δεν βγαινει ακρη ετσι γιατι αυτο που ψαχνετε να βρειτε εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες, πολλοι εκ των οποιων ασταθμητοι-μη μετρησιμοι.Σωστά, γιατί μπορεί να είσαι μια χαρά ψυχολογικά και με 3 ποτά να είσαι νηφάλιος και από την άλλη να είσαι χάλια και με ένα ποτό να πας στις μπάρες!
Δε βγαίνει άκρη με το αλκοόλ, ο καθένας σαν υπεύθηνο άτομο κρίνει από μόνος του που είναι τα όριά του. -
Υπαρχει στην Ελλαδα η ιδεα του/της 'designated driver'.
Το καναμε συχνα αυτο οταν καποιος αποφασιζε να πιει κατι παραπανω.
Αλλοιως το ταξακι κανει μια χαρα. Και δεν εχει να ανησυχεις με τον υπολογισμο του αλκοολ στο αιμα.Νικος
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
μην το ψαχνετε, δεν βγαινει ακρη ετσι γιατι αυτο που ψαχνετε να βρειτε εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες, πολλοι εκ των οποιων ασταθμητοι-μη μετρησιμοι.
Σωστά, γιατί μπορεί να είσαι μια χαρά ψυχολογικά και με 3 ποτά να είσαι νηφάλιος και από την άλλη να είσαι χάλια και με ένα ποτό να πας στις μπάρες!
Δε βγαίνει άκρη με το αλκοόλ, ο καθένας σαν υπεύθηνο άτομο κρίνει από μόνος του που είναι τα όριά του.δε νομίζω να παίζει ρόλο η διάθεση, ή το πώς κάθε άτομο δέχεται την εκάστοτε ποσότητα αλκοόλ, όπως είπες άλλος με 1 ποτήρι κι άλλος με 5. η ποσότητα του αλκοόλ που βρίσκεται στο αίμα πρέπει να θεωρείται δεδομένη ανεξαρτήτως των προσωπικών χαρακτηριστικών.
Για παράδειγμα: `Εστω ότι έχουμε δύο πανομοιότυπα άτομα Α, Β
ο Α ζαλίζεται με ένα ποτήρι ουίσκυ
ο Β ζαλίζεται με τρία ποτήρια απ'το ίδιο ουίσκυ
όμως οι Α,Β θα έχουν την ίδια ποσότητα αλκοόλ στο αίμα τους.Δε ψάχνουμε κάτι ειδικό, αλλά μια γενικευμένη, μέση τιμή
-
Προσωπικά δε μου αρέσει το αλκοόλ, ούτε το 'να έρθω στο κέφι' (ΚΑΤΟΙΚΩ στο κέφι ΗΔΗ! ), πόσο μάλλον 'να κάνω κεφάλι'. Οπότε ακαδημαϊκό το ενδιαφέρον, αλλά είναι ενδιαφέρον το θέμα.
Το βασικό πρόβλημα είναι να παραμετροποιήσεις, αυτούς τους αστάθμητους παράγοντες και πως το κάνεις...
-
μωρέ και μένα καθαρά ακαδημαϊκό είναι το ενδιαφέρον, δε κάνω κεφάλι όταν είναι να οδηγήσω. αφορμή μου έδωσε ένα java application που είδα
edit/ΥΓ: Γιώργο, η εικόνα στην υπογραφή σου δε φαίνεται, φαίνεται άλλαξε τοποθεσία στον server το αρχείο
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
edit/ΥΓ: Γιώργο, η εικόνα στην υπογραφή σου δε φαίνεται, φαίνεται άλλαξε τοποθεσία στον server το αρχείο
Ο σέρβερ είναι νεκρός, πρέπει να βρώ κάπου αλλού να τα ανεβάσω, το πού είναι το πρόβλημα...
Σε 1-2 βδομάδες το πολύ θα επανέλθει, 2 χρόνια τώρα την ίσια ιστορία κάνει!!! -
dmitspan
εχει τεραστια σχεση η ψυχολογικη σου διαθεση, ο οργανισμος του εκαστοτε ανθρωπου, το φυλλο, και παρα πολλα αλλα. Αυτο που λες εσυ ειναι οτι η ποσοτητα αλκοολ που φτανει στο στομαχι δυο ανθρωπων που πινουν το ιδιο ακριβως ποτο (σε ποιον και ποσοτητα) θα ειναι η ιδια (προφανως). Η ποσοτητα ομως που θα βρισκεται στο αιμα του καθενος την χρονικη στιγμη ΤΑΔΕ μετα την ποση, μπορει (και κατα 99% ΘΑ) να ειναι διαφορετικη. Αυτο γιατι ο καθε ανθρωπος αποροφα το αλκοολ με διαφορετικο ρυθμο απο καποιον αλλον, αρα πχ 1 ωρα μετα την ποση εγω στο αιμα μου μπορει να εχω Χ αλκοολ και καποιος αλλος να εχει 1.5Χ. Το αποτελεσμα ειναι οτι ο αλλος θα ξεμεθυσει πιο γρηγορα (αφου αποροφα το αλκοολ γρηγοροτερα) αλλα την δεδομενη χρονικη στιγμη θα ειναι πιο μεθυσμενος απο μενα. Για να το πω πιο απλα, εγω θα ειμαι λιγο πιωμενος για 2 ωρες ενω εκεινος (που ειπιε τα ιδια και εχει και τον ιδιο σωματοτυπο με εμενα) θα ειναι περισσοτερο πιωμενος αλλα μονο για 1.5 ωρα.
και η ψυχολογικη διαθεση παιζει ρολο ακριβως εδω, με αλλο ρυθμο θα αποροφησει το αιμα μου το αλκοολ αμα ειμαι πχ χαρουμενος, και με αλλο ρυθμο αμα ειμαι λυπημενος. Οποτε ακομα και στο ιδιο ατομο πολλες φορες το ιδιο ποτο/ποσοτητα εχει μεγαλη διαφορα στο αποτελεσμα
ΥΓ Αυτα τα λενε γιατροι, εγω δεν ασχολουμαι με το θεμαγια να ξερω
-
Kacey ετσι απο περιεργεια και καθως βλεπω τρομερα τεκμηριωμενες απαντησεις σου σε πολλα σοβαρα θεματα τι δουλεια κανεις???
Δικηγορος δεν εισαι (το εχεις δηλωσει αλλου)
Γιατρος δεν εισαι (το δηλωνεις παραπανω)
μιλαμε ομως οτι δεν παιζεσαι!!!
Να προσθεσω κι εγω ως ταπεινος δικηγορος ενα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πραγμα που πιθανον να μην γνωριζουν αρκετοι απο τους συναγωνιστες εδω.
Ετσι και κατσει στραβη με τροχαιο, δεν συζητω για να κτυπησεις ανθρωπο( εκει....μαματα ) και βρεθεις θετικος στη μετρηση αλκοολ η ασφαλιστικη σου ναι μεν θα πληρωσει τον παθοντα αλλα μετα κυνηγαει να παρει τα λεφτα της απο εσενα.AΠΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ απο εναν ανθρωπο που ψαχνει να βρει τροπο να σωσει ενα παλικαρι που ηπιε ΔΥΟ ΜΠΥΡΕΣ και κτυπησε ενα πρεζονι που εκανε βολτα στη Συγγρου στις 2.00 π.μ ..... -
miatagreece
αυτο που λες ισχυει προφανως αμα εισαι πανω απο το νομιμο οριο ε? Οχι 'επειδη ηπιε δυο μπυρες' (και εβγαλε πχ 0.005 στο αιμα με οριο 0.02) σου λενε οτι δεν πληρωνουν. Μονο αμα εισαι πανω απο το οριο.
Απο και και περα, παιζει και ποσοστα συνυπευθυνοτητας? Αμα πχ το οριο ειναι 0.02 και σε μετρησουν 0.025 (= 'λιγο' πιωμενος), μπορουν να σου πουν δεν πληρωνουμε απολυτως τιποτα? Δηλαδη ιδιο ειναι να εισαι ελαχιστα πανω απο το οριο και ιδιο να εισαι λιωμα?
Επισης επειδη υπηρχε διαφωνια σε αλλο τοπικ, μπορεις να ξεκαθαρισεις το εξης σε παρακαλω:
Αμα σε τρακαρει μεθυσμενος, η ασφαλεια του δεν σε πληρωνει εσενα η σε πληρωνει κανονικα και τα παιρνει πισω απο τον μεθυσμενο πελατη της? Εγω λεω οτι προφανως εσυ τα παιρνεις κανονικα απο την ασφαλεια του και μετα βγαζουν εκεινη ακρη με εκεινον. Ακομα, αν ισχυει αυτο που λεω εγω, ηταν παντα ετσι η παλιοτερα ισχυε το 'η ασφαλεια δεν πληρωνει το θυμα, κοψε τον λαιμο σου'?
Εγω εχω επανειλημενως δηλωσει φοιτητης μηχανολογος μηχανικος (παιρνω μαστερ σε 2.5 εβδομαδες και γυρναω στην πατριδα), ασχολουμενος με τα αυτοκινητα απο 'μικρο παιδι', και ασχολουμενος με πολλα και διαφορα που μου φαινονται ενδιαφεροντα (ειδικα οσα νομικα με 'αφορουν', βλεπε τοπικ 'μπατσολογικη & μπατσοσυμπεριφορα' )
Αυτο περι του αλκοολ σε καποιο ειδικο αφιερωμα σε καποιο site το ειδα και απλα το θυμαμαι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω εχω επανειλημενως δηλωσει φοιτητης μηχανολογος μηχανικος (παιρνω μαστερ σε 2.5 εβδομαδες και γυρναω στην πατριδα), ασχολουμενος με τα αυτοκινητα απο 'μικρο παιδι', και ασχολουμενος με πολλα και διαφορα που μου φαινονται ενδιαφεροντα (ειδικα οσα νομικα με 'αφορουν', βλεπε τοπικ 'μπατσολογικη & μπατσοσυμπεριφορα' )
Αυτο περι του αλκοολ σε καποιο ειδικο αφιερωμα σε καποιο site το ειδα και απλα το θυμαμαι.
θα γυρίσεις μόνιμα?και γω τελειώνω σε 2 βδομάδες αλλά μαλλον θα κάτσω...
-
δεν αντεχω αλλο εδω περα, 5 χρονια εχω κλεισει και περναω και πολυ ασχημα. Ισως να ξαναγυρισω του χρονου (μετα απο ενα χρονο διαλειμα+δουλεια στην πατριδα) και αυτο μονο αν με παρουν σε κανα graduate scheme σε εταιρειες οπως η Lotus, Prodrive κλπ κλπ. Αλλα ας μην μιλαμε για μενα εδω μεσα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
miatagreece**αυτο που λες ισχυει προφανως αμα εισαι πανω απο το νομιμο οριο ε? Οχι 'επειδη ηπιε δυο μπυρες' (και εβγαλε πχ 0.005 στο αιμα με οριο 0.02) σου λενε οτι δεν πληρωνουν. Μονο αμα εισαι πανω απο το οριο.
Απο και και περα, παιζει και ποσοστα συνυπευθυνοτητας? Αμα πχ το οριο ειναι 0.02 και σε μετρησουν 0.025 (= 'λιγο' πιωμενος), μπορουν να σου πουν δεν πληρωνουμε απολυτως τιποτα? Δηλαδη ιδιο ειναι να εισαι ελαχιστα πανω απο το οριο και ιδιο να εισαι λιωμα?
Επισης επειδη υπηρχε διαφωνια σε αλλο τοπικ, μπορεις να ξεκαθαρισεις το εξης σε παρακαλω:
Αμα σε τρακαρει μεθυσμενος, η ασφαλεια του δεν σε πληρωνει εσενα η σε πληρωνει κανονικα και τα παιρνει πισω απο τον μεθυσμενο πελατη της? Εγω λεω οτι προφανως εσυ τα παιρνεις κανονικα απο την ασφαλεια του και μετα βγαζουν εκεινη ακρη με εκεινον. Ακομα, αν ισχυει αυτο που λεω εγω, ηταν παντα ετσι η παλιοτερα ισχυε το 'η ασφαλεια δεν πληρωνει το θυμα, κοψε τον λαιμο σου'?**
Για να λυθουν οι αποριες όλων επί του ζητηματος:
Οταν προκαλεσεις/συμμετεχεις σε τροχαιο ατυχημα και μετα από την αλκοολομετρηση που θα σου γινει βρεθεις έστω και 0,0001 πάνω από το όριο, η ασφαλειά σου, με όρο που υπάρχει εδω και τουλάχιστον 3 χρονια σε όλα τα συμβολαια, πληρωνει τον παθοντα και μετα κανει αγωγη σε εσενα και σου ζηταει να πληρωσεις όλα όσα πλήρωσε εκεινη.Κατά συνεπεια, αν εισαι 'ατυχος' και εχεις ακινητη/κινητη περιουσια που μπορει να σου κατασχέσει την έκατσες τη βαρκα
Δεν διακρινεται αν εισαι λιωμα ή λιγο πιωμενος. Αυτο μπορει να σε βοηθησει καπως σε τυχον ποινικο αν από το ατυχημα υπάρχουν σωματικές βλαβες ή θανατος. Η συνυπευθυνοτητα/συνυπαιτιοτητα παιζει αν και ο παθων ειναι επίσης υπό επηρεια αλκοολ ή αλλων ουσιών ωστε να μειωθει αναλογα και η τυχον ποινη που θα φας αλλά και το ποσο που υποχρεωνεται/σαι να πληρωσει/εις η ασφαλεια/εσυ.Υ.Γ. Τελικα, το 'συναφι' σου, αν κρινω και από τους 'συναδελφους' σου που εχουμε στο Miata Club, δεν ειναι μονολιθικο. Ψαχνεται γενικώς!Κι εγω γουσταρω τρελα τους ανθρωπους που ψαχνονται και δεν κολλανε στην επιστημη τους. Ισως για αυτο να μην εχω πολλούς φιλους από το δικό μου συναφι
αλγόριθμος ποσότητας αλκοόλ στο αίμα