-
Γειά χαρά σε όλους!Προχώρησα στην αγορά ενος νέου αυτοκινήτου (corsa 1.4),έκανα την πρώτη αλλαγή λαδίων και καράφλιασα!68 ευρώ για λαδάκι και φιλτράκι! Και ρωτώ το εξής:;Έχω γνωστό με -επίσημο απο το κράτος- συνεργείο που ως επι το πλειστον ασχολείται με vw και audi.Μπορώ να πηγαίνω εκεί το αυτοκινητάκι μου για τα service, σύμφωνα πάντα με τα καθορισμένα διαστήματα των service και τις προδιαγραφές των υλικών που απαιτεί η opel, χωρίς να χαθεί η εγγύηση;
Άκουσα ότι υπάρχει νόμος που επιτρέπει κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω που θα τον βρώ.Είναι κρίμα για την τσέπη μας τα πεταμενα χρήματα στις αντιπροσωπείες. -
Γειά χαρά σε όλους!Προχώρησα στην αγορά ενος νέου αυτοκινήτου (corsa 1.4),έκανα την πρώτη αλλαγή λαδίων και καράφλιασα!68 ευρώ για λαδάκι και φιλτράκι! Και ρωτώ το εξής:;Έχω γνωστό με -επίσημο απο το κράτος- συνεργείο που ως επι το πλειστον ασχολείται με vw και audi.Μπορώ να πηγαίνω εκεί το αυτοκινητάκι μου για τα service, σύμφωνα πάντα με τα καθορισμένα διαστήματα των service και τις προδιαγραφές των υλικών που απαιτεί η opel, χωρίς να χαθεί η εγγύηση;
Άκουσα ότι υπάρχει νόμος που επιτρέπει κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω που θα τον βρώ.Είναι κρίμα για την τσέπη μας τα πεταμενα χρήματα στις αντιπροσωπείες. -
Καταρχην καλως ορισες!
Εχεις την εντυπωση οτι εκει θα σου παρουν λιγοτερα?εγω προσωπικα αμφιβαλλω.απο οτι ξερω αλλαγη λαδιων σε αντιπροσωπεια audi=115 euro -
Εκεί φυσικά θα μου πάρουν λιγότερα γιατι 1ο) είναι κολλητός του πατέρα μου ο ιδιοκτήτης και 2ο) δεν είπα ότι είναι αντιπροσωπεία, απλά ένα επίσημο από το κράτος συνεργείο που ασφαλώς δεν ζητάνε από τους πετάλες και τα μαλλιοκεφαλά τους
-
Ο χρήστης argi77 έγραψε:
Εκεί φυσικά θα μου πάρουν λιγότερα γιατι 1ο) είναι κολλητός του πατέρα μου ο ιδιοκτήτης και 2ο) δεν είπα ότι είναι αντιπροσωπεία, απλά ένα επίσημο από το κράτος συνεργείο που ασφαλώς δεν ζητάνε από τους πετάλες και τα μαλλιοκεφαλά τουςΤι εννοείς επίσημο από το κράτος;;;;
Η αντιπροσωπεία πάντως, είναι πιθανό να αρνηθεί την εγγύηση σε περίπτωση που δεν έγιναν όλες οι εργασίες εκεί (ή σε εξουσιοδοτημένο), άσχετα με το ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα (όπως είχε γραφτεί κάπου εδώ παλαιότερα)... και τρέχα γύρευε μετά...
-
Αυτό πως σας φαίνεται; Πελάτης της Opel πήγε σε συνεργείο για VW επειδή είναι φθηνότερο.
Εντάξει, συμβαίνουν αυτά.
Είσαι υποχρεωμένος δυστυχώς να πας σε εξουσιοδοτημένο, διαφορετικά θα χάσεις την εγγύηση. Μπορείς όμως ν'αγοράσεις τα γνήσια ανταλλακτικα, λάδια, υγρά κλπ από αλλού και να τους τα πας να τα βάλουν χωρίς να έχεις πρόβλημα με την εγγύηση.
Από μια πλευρά είναι λογική αυτή η απαίτηση: που ξέρει ο άλλος ότι ο γνωστός σου έχει τις γνώσεις και τα απαραίτητα μέσα για σωστή δουλειά; Όχι ότι δεν γίνεται εκμετάλλευση αρκετές φορές (πχ χρεώνουν ανύπαρκτους ελέγχους ή βλακώδεις επισκευές/συντηρήσεις πολύ ακριβά), αλλά δεν γίνεται αλλιώς.
Γενικά πάντως η Opel δεν έχει υπερβολικές τιμές στα service. Κινείται στο μέσο όρο απ' όσο γνωρίζω. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γενικά πάντως η Opel δεν έχει υπερβολικές τιμές στα service. Κινείται στο μέσο όρο απ' όσο γνωρίζω.Ναι... τα 68 ευρώ λογικότατη τιμή για αλλαγή λαδιών μου φαίνονται... Ιδίως σε εξουσιοδοτημένο...
-
Ο χρήστης argi77 έγραψε:
Εκεί φυσικά θα μου πάρουν λιγότερα γιατι 1ο) είναι κολλητός του πατέρα μου ο ιδιοκτήτης και 2ο) δεν είπα ότι είναι αντιπροσωπεία, απλά ένα επίσημο από το κράτος συνεργείο που ασφαλώς δεν ζητάνε από τους πετάλες και τα μαλλιοκεφαλά τουςσου ειπε ποσα?μπορει να ειναι κολλητος του μπαμπα σου αλλα τζαμπα δεν δουλευει κανεις.αληθεια τι σημαινει επισημο απο το κρατος συνεργειο?τα αλλα τι ειναι ανεπισημα? χωρις αδεια δουλευουν?
πηγαινε το καλυτερα στην οπελ,μην χασεις και την εγγυηση,καινουργιο αυτοκινητο ειναι μην κανεις μιζεριες -
Φιλε μου μην ακους τις μπουρδες που γραφουν εδω μερικοι, πηγαινε τα και αλλαξε τα οπως ειπες (σε καταγεγραμμένο συνεργείο,λαδια ιδιων προδιαγραφων,στα προκαθορισμενα διαστηματα) και κανένας δεν θα σου πει ποτε τιποτα,και αν σου πει ποτέ, σίγουρα δεν θα δεχθει να στο δώσει γραπτά.
-
Και ποιος θα τρέχει στα δικαστήρια μετά; Εδώ κλιματιστικό των 150
-
Σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει ισχύει το BER. Να μην τα ξαναγράφουμε
αν δεν το ξέρουν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, να τους το μάθετε εσείς
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φιλε μου μην ακους τις μπουρδες που γραφουν εδω μερικοι, πηγαινε τα και αλλαξε τα οπως ειπες (σε καταγεγραμμένο συνεργείο,λαδια ιδιων προδιαγραφων,στα προκαθορισμενα διαστηματα) και κανένας δεν θα σου πει ποτε τιποτα,και αν σου πει ποτέ, σίγουρα δεν θα δεχθει να στο δώσει γραπτά.μπουρδες ε?λοιπον ας σε ακουσει εσενα και να κανει τον εξυπνο και μετα αν παθει κατι να ερθει σε εσενα να τους δωσεις τα χρηματα για επισκευη μιας και δεν θα ειναι σε ισχυ πλεον
κατα τον tiger ολοι εμεις ειμαστε χαζοι και αυτος ο εξυπνος
ερε πλακα που εχουν μερικοι εδω μεσα -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει ισχύει το BER. Να μην τα ξαναγράφουμεαν δεν το ξέρουν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, να τους το μάθετε εσείς
ικαρ εσυ που σκεφτεσαι να το πηγαινεις το gti?σε εξουσιοδοτημενο η μη?
αληθεια ποτε θα το εχεις στα χερια σου? -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
μπουρδες ε?λοιπον ας σε ακουσει εσενα και να κανει τον εξυπνο και μετα αν παθει κατι να ερθει σε εσενα να τους δωσεις τα χρηματα για επισκευη μιας και δεν θα ειναι σε ισχυ πλεον
κατα τον tiger ολοι εμεις ειμαστε χαζοι και αυτος ο εξυπνος
ερε πλακα που εχουν μερικοι εδω μεσαΤη μεγαλύτερη 'πλάκα' την έχεις εσύ και η άγνοιά σου για βασικά θέματα φαίνεται συχνά πυκνά
έχεις ακούσει/διαβάσει τίποτα για το BER; ή απλά γράφεις για να γράφεις;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει ισχύει το BER. Να μην τα ξαναγράφουμεαν δεν το ξέρουν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, να τους το μάθετε εσείς
Έχεια απόλυτο δίκιο, το θέμα είναι όμως ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να τρέχεις για μία μικρή (σχετικά) ωφέλεια... Στο Ελλάντα είμαστε...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει ισχύει το BER. Να μην τα ξαναγράφουμε
αν δεν το ξέρουν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, να τους το μάθετε εσείς
Έχεια απόλυτο δίκιο, το θέμα είναι όμως ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να τρέχεις για μία μικρή (σχετικά) ωφέλεια... Στο Ελλάντα είμαστε...
ας το (ξανά)γράψω.
Κάθε εξουσιοδοτημένο συνεργείο είναι υποχρεωμένο να δίνει εγγύηση 2 χρόνων ΑΣΧΕΤΑ αν τα προκαθορισμένα σέρβις (ουσιαστικά 1) για την πλειοψηφία των περιπτώσεων έγιναν ή δεν έγιναν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Δηλαδή αν αλλάξεις λάδια σε βενζινάδικό χάνεις την εγγύηση;
Για να ΜΗΝ ισχύει η εγγύηση θα πρέπει το εξουσιοδοτημένο συνεργείο να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι η βλάβη οφείλεται σε κακή επισκευή/συντήρηση κλπ του μη εξουσιοδοτημένου.
πχ αλλαγή ιμάντα σε ΜΗ εξουσιοδοτημένο και αμέσως σπάει και τα παίρνεις όλα στο χέρι. Εκεί ΝΑΙ το εξουσιοδοτημένο θα το ψάξει πολύ και ΜΑΛΛΟΝ θα βγει κερδισμένο.
Θα αλλάξετε ιμάντα σε δύο χρόνια όμως; Ορισμένες αντιπροσωπείες/πολυεθνικές το χουν καταλάβει και τηρούν απόλυτα τα κριτήρια. Άλλες πάλι (συνήθως Έλληνες εισαγωγείς) κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν, αλλά μπορεί να έχει αποδειχθεί αρκετά επιζήμιο
εγώ δεν είμαι αντιπροσωπευτικό δείγμα καταναλωτή και για το που θα το πάω σε 2 χρόνια από τη στιγμή που θα το παραλάβω, θα το ψάξω πολύ και θα χρησιμοποιήσω τις πολλές γνωριμίες
-
Ιkar, δεν αμφισβητώ το ότι έχεις δίκιο, το ξέρω ότι έχεις... Αυτό με αμφισβητώ είναι τα εξουσιοδοτημένα, που θα κοιτάξουν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι και είναι πιθανό κάποιος να βρεθεί να τρέχει... χωρίς να φταίει...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ιkar, δεν αμφισβητώ το ότι έχεις δίκιο, το ξέρω ότι έχεις... Αυτό με αμφισβητώ είναι τα εξουσιοδοτημένα, που θα κοιτάξουν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι και είναι πιθανό κάποιος να βρεθεί να τρέχει... χωρίς να φταίει...δεν με αμφισβήτησες εσύ
-
'Ikar' καλά τα λές και συμφωνώ μαζί σου , αλλά για να κάνω και λίγο το δικηγόρο του γνωστού διαβόλου. Πες ότι κάνεις την προγραμματισμένη συντήρηση σε κάποιο συνεργείο μη εξουσιοδοτημένο και μετά παθαίνει κάτι ο κινητήρας. Η αντιπροσωπεία θα σου πεί ότι φταίει το συνεργείο και θα πρέπει να αποδείξεις 'εσύ' ότι δε φταίει και όχι να σου αποδείξουν 'αυτοί' ότι φταίει. Με το ανάλογο 'τρέξιμο' φυσικά και το απαραίτητο σπάσιμο νεύρων.
Αρκετά 'χαζό'το σκεπτικό μου ίσως, αλλά επειδή τα ζούμε καθημερινά σε πολλά θέματα (που πρέπει να αποδεικνύουμε σε πολλούς ότι δεν είμαστε ελέφαντες) με κάνει να είμαι επιφυλακτικός.
Εγγύηση αυτοκινήτων