-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα αλλά τον πρώτο χρόνο δεν μαθαίνεις και τίποτα...
Σε απασχολούν σημαντικότερα πράγματα (τι αυτοκίνητο θα πάρεις, σε ποιες καφετέριες μαζεύονται οι ωραίες φοιτήτριες, ποια σχολή κάνει **τα καλύτερα πάρτυ **και τέτοια ουσιώδη πράγματα..)Ένα πράγμα θα σου πω: Πότε ξανά στη ζωή σου θα τα κάνεις αυτά τα πράγματα;;;;; Πότε ξανά θα ξυπνάς νωρίς (στις 1 το μεσημέρι) χωρίς τύξεις και θα χάνεσαι για κανένα 2μερο από το σπίτι διασκεδάζοντας;;;; Στα 65;;;; Πάνε στην σχολή που θα περάσεις (σου εύχομαι να είναι αυτή που θέλεις ), γνώρισε όσο πιο πολλές φοιτήτριες μπορείς, πάνε σε όσο πιο πολλά πάρτυ μπορείς και μετά με το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό στο χέρι, πάνε και στρατό... Χώρια που μέχρι τότε (μιλάμε για 5χρόνια από σήμερα) μπορεί να υπηρετήσεις και κανένα 6μηνο... ενώ με το πτυχίο έχεις καλύτερες πιθανότητες (πιστεύω) να μπεις σε κανένα γραφείο και να περάσεις άνετα...
Μην πας στα 18 σου φαντάρος αν μπορείς... Κι εγώ το σκεφτόμουν και δεν πήγα... Φεύγω τον Αύγουστο στα 25 μου... Δεν λέω, επαγγελματικά μ' έβλαψε, αλλά **συνολικά **δεν το μετανιώνω... Αυτό που μετανιώνω ώρες ώρες είναι ότι δεν κάθησα κανένα έτος παραπάνω...
-
delete
-
Κι εγώ ψηφίζω πρώτα σπουδες και μετά στρατό...
Κατ αρχήν συμφωνώ με αυτούς που είπαν οτι μετά τον στρατό ίσως και να μην είναι τόσο εύκολο να στρωθείς στο διάβασμα, αν και ίσως η επίδραση του στρατού στην ικανότητα στρωσίματος οπισθίων να είναι μικρότερη σε μικρότερη ηλικία.
Από την άλλη βέβαια αν εχεις ξεμπερδέψει νωρίς με τους καραβανάδες και καταφέρεις να προσαρμοστείς ομαλά στις φοιτητικές απαιτήσεις (που ανάλογα με την σχολή μπορεί και να μην είναι ιδιαίτερα τρομερες) θα είναι πιο εύκολο να ακολουθήσεις το δρομολόγιο Πανεπιστήμιο->Μεταπτυχιακό->Δουλειά (δε λέω 'καριέρα' γιατί αυτή η λέξη μου προκαλεί αναφυλαξία) χωρίς να περάσεις από την Στάση ΕΣ που κατα γενική ομολογία σκοτώνει περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα ανα ημέρα κι απο το Αλτσχάιμερ στα 85.Αυτή η καλιέργεια της βλακείας όμως είναι ταυτόχρονα και ο βασικότερος λόγος για να πάει κανείς στρατό μετά τις σπουδές
Πήγα στρατό στα 25 μου και νομίζω οτι στην ηλικία αυτή ήμουν πιο ώριμος και πιο συνειδητοποιημένος ωστε να κρατήσω αποστάσεις από κάποιους ανθρώπους και κάποιες καταστάσεις και συμπεριφορές που συνάντησα στους 12 μήνες της θητείας μου. Είμαι απόλυτα σίγουρος οτι αν πήγαινα φαντάρος στα 18 μου που ήμουν γενικότερα πιο ευπλαστος ως προσωπικότητα ο στρατός θα με μάθαινε να είμαι καγκουρας, παρτάκιας, ανεύθυνος, αγενής, και με μια λέξη ΛΑΜΟΓΙΟ.
Δυστυχώς στο θέμα καλλιέργειας αξιών ο στρατός μπορεί να αποβεί καταστροφικός για κάποιον πιστιρικά που ακόμα ψάχνει πρότυπα στη ζωή του.
Δεν ξέρω εαν και κατα πόσο ειμαι ήδη ολα αυτα που ανέφερα αλλά σίγουρα αν πήγαινα φαντάρος στα 18 μου θα γινόμουν πολύ χειρότερος σε σχέση μ' αυτό που είμαι τωραΠάντως (χωρίς να ξέρω τι στάση κρατάς απέναντι στο θέμα βέβαια) βοηθαει την κατάσταση αν βλέπεις το τον στρατό όχι ως αγγαρεία και αναγκαίο κακό (αν και σε ενα μεγάλο βαθμό είναι αυτό και μόνο αυτό) αλλά ως το ελάχιστο χρέος σου προς την πατρίδα (μη σε πιάσουν και μαλάκα βεβαια). Οσοι διαφωνούν μ'αυτο δε χρειάζεται να απαντήσουν εδω, υπαρχει σχετικό thread...
Οτι και να διαλέξεις πάντως φίλε σου εύχομαι να περάσεις καλά και να βγείς υγιής από τον ΕΣ
-
παιδιά συγνώμη για το πολλάπλό Post
-
Καλύτερα είναι να ξεμπερδεύεις για πολλούς και διάφορους λόγους.
Όμως όπως έχουν γίνει τα πράγματα τώρα αν το αναβάλεις πιθανόν και να πας 6μηνο ή και καθόλου...
Οπότε ΜΗΝ ΠΑΣ.Γενικά όμως το καλό θα ήταν να πηγαίναμε όλοι στα 18 στο στρατό οπότε και θα είμασταν όλοι ίσοι και δεν θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε του καθενός τα προβλήματα και να βγάζουμε και εμείς με τη σειρά μας τα δικά μας.
Όχι έχω παιδιά, όχι είμαι 30χρονών σιγά μην παώ τουαλέτες, και άλλα τέτοια που είτε τα έχουμε ακούσει από άλλους είτε τα έχουμε πει και οι ίδιοι...
Αφήστε που επειδή θα είχαν όλοι την ίδια ηλικία θα ήταν σαν μια συνέχεια του σχολείου οπότε οι πλάκες και τα γέλια θα ήταν πολλαπλάσια, όχι ότι ήταν λίγα δηλαδή ακόμα και έτσι, αλλά τέλος πάντων.Όταν εγώ πήγα στρατό δούλευα ήδη 1,5 χρόνο έβγαζα δικά μου λεφτά είχα δύο υφισταμένους, είχα το αυτοκίνητο μου και μου ήταν λίγο δύκολο, ειδικά στην αρχή, να προσαρμοστώ σε αυτό το τρελοκομείο.
-
Θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία.....
Πήγα Αεροπορία μόλις ξείνησα τον δεύτερο χρόνο της ΑΣΟΕΕ....
Ήξερα και ότι η σχολή δεν είχε εργαστήρια και ήξερα ότι στον στρατό θα περάσω ζάχαρη!!!!!
Βασικές παράμετροι και οι δυο!!!!!
Στο στρατό διάβαζα περισσότερο από ότι όταν ήμουν φοιτητής στο πρώτο και στο τέταρτο έτος και περάσα περισσότερα και με καλύτερο βαθμό μαθήματα όντας σμηνίταρχος
Περιττό να σου πω ότι πλέον έχω φιλαράκια που μπήκαμε μαζί στο πανεπιστήμιο και με τις καθυστερήσεις τους κάτι το μεταπτυχιακό κάτι μερικά μαθηματάκια στο προπτυχιακό.... είναι τώρα στατεύσιμοι στα 29!!!!
Κοίτα να μπεις στο πανεπιστήμιο πρώτα!!!!!
Αν μπεις σε στρατιωτικές σχολές, αστυνομίας πυροσβεστικής κλπ γλιτώνεις και τον στρατό νομίζω!!!!!!! και θα έχεις και δουλειά στα σίγουρα... πολύ σημαντικό την σήμερον ημέρα κοίτα μην σου λένε οι δικοί σου να γίνεις γιατρός δικηγόρς κλπ..... να κάνεις αυτό που σου αρέσει εσένα και με γνώμονα πάντα αν μπορείς να βρεις/στήσεις δουλειά στο μέλλον μόλις θα τελειώσεις.......
ΙΜΟ Σχολή Ικάρων, και Πυροσβεστικής έχουν πολύ ενδιαφέρον -
Ρε φίλε, η φοιτητική ζωή είναι μια φορά στη ζωή σου και είναι η καλύτερη περίοδος μακράν... Γαιτί να την χαραμίσεις?
-
Καθηστέρησε τό λίγο ακόμα,μικρός είσαι.
Μετά τό τέλος της θητείας,ξέχνα τίς ανέμελες εποχές.
Τά κεφάλια μέσα,μέχρι να βγείς στήν...σύνταξη. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω στρατό παράλληλα με το πρώτο έτος της σχολής που θα είμαι (αν μπω πουθενά )Κρίνοντας από όλους τους φίλους μου που έχουνε τελειώσει, στα πρώτα εξάμηνα έχουν περάσει ο καθένας τους από ένα μάθημα.. Οπότε αφού θα το κωλοβαράω που θα το κωλοβαράω, γιατί να είμαι στρατό για να γλιτώσω και έναν χρόνο?
Προσωπικά πιστεύω αξίζει να πας τώρα.Στη σχολή που ήμουν (Πολ. Μηχ. Πάτρας) είχα φίλους που είχαν πάει πρώτα φαντάροι.Μπορεί να χάνεις ουσιαστικά ένα χρόνο, αλλά δεν είναι έτσι τελικά.Τα παιδιά έπαιρναν κανονικά βιβλία κτλ, παρότι στα χαρτιά ήταν ένα έτος παραπάνω και δε δικαιούνταν.Δύο πάντως τελείωσαν στην ώρα τους, αν αυτό σε αγχώνει...
Το πρώτο έτος σε σχέση με το σύνολο μιας σχολής είναι νηπιαγωγείο.Με 2 καλές εξεταστικές και λίγο σφίξιμο ήρθες στα ίσα σου.
Το μεγάλο πλεονέκτημα, τώρα που είναι 12 μήνες, είναι ότι μπαίνεις καλοκάιρι και από το δεύτερο έτος παρακολουθείς κανονικά.
Και όταν τελειώσεις με το καλό τη σχολή σου, θα έχεις πλήρη ελευθερία.Θα μπορείς να κυνηγήσεις δουλειά, ότι θέλεις.Αν έχεις κάνει εντωμεταξύ καμιά επαγγελματική γνωριμία, μπορείς άμεσα να ξεκινήσεις δουλειά.
Εγώ είμαι στη δουλειά μου (ως part time βέβαια αρχικά) από το β έτος.Τώρα έχω τελειώσει, η αναβολή ακόμη ισχύει και σκέφτομαι πως το Φλεβάρη που θα μπω φαντάρος, μπορεί να χάσω τη δουλειά από άλλον.Ενώ αν είχα μπει πριν...
Μπορεί να σου ακούγεται μακρινό, αλλά τελικά δεν είναι.
Εγώ όταν τελείωσα το σχολείο ήταν 18 μήνες η θητεία.Ακουγόταν οτι θα μειωνόταν, γι αυτό δεν πήγα.Για μένα μόνο αν έχεις ακούσει κάτι ανάλογο, αξίζει να περιμένεις.Και φυσικά όσο πιο μεγάλος είσαι στο στρατό, τόσο λιγότερο σε πρήζουν, απ ότι έχω ακούσει...
Πάντως δεν πρέπει να αγχώνεσαι.Δώσε τις εξετάσεις, πέρνα με το καλό εκεί που θέλεις και μετά αποφασίζεις.Δεν είναι δα και απόφαση ζωής. -
Αν σκοπευεις να μπεις δυναμικα στην αγορα εργασιας,τοτε λεει να πας τωρα στρατο για να μπεις μετα με τα μπούνια μεσα.Αν προκειται απλως για χρονικη μεταφορα κωλοβαρεματος,ειναι βλακεια γιατι θα υπηρετησεις παραπανω αν πας τωρα.
-
Ψηφισα οτι αξίζει να πας στρατό στα 18 πριν τις σπουδες:) εγω έκανα το αντιθετο κ το μετανοιωσα. αν είναι να διαβασεις για σπουδες θα το κανεις κ μετα το στρατο.δεν σε πήραν τα χρόνια.αυτο που λετε οτι αφομοιώνεις μικρος ισχυει αλλα ισχυει κ το αλλο που λεει μετα το στρατο ζητημα να θυμασαι τα 40% απο αυτα που σπουδασες. ασε που για να τα ξαναθυμηθεις θελεις καιρο.μπηκα κατευθειαν στην παραγωγη γιατι υπηρχε αναγκη κ ακομα μαθαινω.ο τομεας που ασχολούμαι είναι η Πληροφορική. παιδια τελειωστε με το φανταριλικι (που πρεπει ολοι να πατε) κ μετά ασχοληθείτε με οτι σας αρέσει.άλλωστε ενας χρόνος ειναι.λογικη να περιμενεις μια 3ετια μεχρι να γινει 6μηνο δεν μου λεει κατι.ειναι ανουσιο!!!
-
Πάντως εγώ στο στρατό διάβασα περισσότερα βιβλία απ' ότι στα πρώτα δύο έτη του πολυτεχνείου. 12 μήνες, xtra άδειες, ... ψήφισα 'ναί'.
-
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας..
Μάλλον θα πάω διακεκομένα και αν μου την 'δώσει' μπορεί να κάτσω και όλη την εναπομείνουσα θητεία..Το πολύ πολύ να παίρνω άδεια από την δουλειά άνευ αποδοχών για την περίοδο που θα μαι στον στρατό..
Στρατός στα 18.. Ναι ή Όχι?