-
Πρόκειται να ανοίξω ένα βουλκανιζατέρ με τον ξάδερφό μου και θα ήθελα μια βοήθεια στην επιλογή εργαλείων. Έχουμε πάρει προσφορές και καταλόγους απο τρείς εταιρίες (Stahlwille, Usag και Facom) και δεν ξέρουμε τι να επιλέξουμε. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία με τις συγκεκριμένες μάρκες?
Να σημειώσω οτι για την ώρα δεν ψάχνουμε εξειδεικευμένα εργαλεία όπως εξολκείς ή δυναμόκλειδα, παρα μόνο γερμανοπολύγωνα, καρυδάκια, καστάνιες κτλ.
-
Πρόκειται να ανοίξω ένα βουλκανιζατέρ με τον ξάδερφό μου και θα ήθελα μια βοήθεια στην επιλογή εργαλείων. Έχουμε πάρει προσφορές και καταλόγους απο τρείς εταιρίες (Stahlwille, Usag και Facom) και δεν ξέρουμε τι να επιλέξουμε. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία με τις συγκεκριμένες μάρκες?
Να σημειώσω οτι για την ώρα δεν ψάχνουμε εξειδεικευμένα εργαλεία όπως εξολκείς ή δυναμόκλειδα, παρα μόνο γερμανοπολύγωνα, καρυδάκια, καστάνιες κτλ.
-
-
Facom all the way!
-
Κάθε εταιρεία ειδικεύεται σε συγκεκριμένα εργαλεία (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι τα άλλα δεν είναι καλά). Πχ η Facom λένε οι επαγγελματίες ότι φτιάχνει τις καλύτερες καστάνιες και η Usag τα καλύτερα κλειδιά (γερμανοπολύγωνα κλπ). Αν είναι να τα ψωνίσεις όλα από μια (για να πετύχεις καλύτερη προσφορά) η Facom δεν είναι κακή ιδέα
-
Και οι τρις εταιρίες έχουν πολύ ποιοτικά εργαλεία με πρώτη για μένα τη Facom. Για εξοικονόμηση χρημάτων οι πάγκοι εργασίας και οτιδήποτε άλλο σε εργαλειοφόρους ή άλλα περιφερειακά μπορούν να είναι από άλλες εταιρίες με πολύ μικρότερο κόστος.
Εξολκείς μπορείς να μην πάρεις και κολλητήρι, αλλά σετ νύχια και αερόκλειδο με αεροσυμπιεστή και σετ ενισχυμένα καρυδάκια δεν θα πάρεις; -
Snap-on
Mac tools.Τα ευρωπαικα δεν τα ξερω.
Απω ανατολης ξεχνα τα.Νικος
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Εξολκείς μπορείς να μην πάρεις και κολλητήρι, αλλά σετ νύχια και αερόκλειδο με αεροσυμπιεστή και σετ ενισχυμένα καρυδάκια δεν θα πάρεις;Εχω πάρει τον εξοπλισμό απο έναν άλλο λαστιχά που έχει βγεί τώρα στη σύνταξη: Δύο αερόκλειδα με τα καρυδάκια τους, δύο ξεζανταριστές Corghi και μία ζυγοστάθμιση Corghi. Ο εξοπλισμός αυτός είναι παλιός και θα αλλαχτεί, αλλά για αρχή καλά είναι. Τα μόνα εργαλεία που μου λείπουν είναι καρυδάκια, καστάνιες, πένσες, κατσαβίδια κτλ.
Τα νύχια τί είναι?
Όσο για κομπρεσσέρ, έχω δύο, των 500 λίτρων το καθένα
-
Νύχια λέμε τους λοστούς με τις διαφορετικές διαμορφώσεις στις άκρες που βοηθούν στο ξεζαντάρισμα και ζαντάρισμα.
Επίσης πολύ καλό και βολικό εργαλείο είναι ο υδραυλικός γρύλος με πιρούνια που μπαίνει το ελαστικό και το ανεβάζει ώστε να μπει στα μπουλόνια χωρίς να το σηκώνεις εσύ. Αν εξυπηρετείς και φορτηγά το χρειάζεσαι σίγουρα.
Για την ασφάλεια σου καλό είναι τα ελαστικά τουλάχιστον μετά το ζαντάρισμα που καργάρονται για να κάτσουν να τα φουσκώνεις μέσα σε κλωβό ασφαλείας και όχι χύμα όπου να είναι. Έχουν γίνει πολλά ιδίως με διαιρούμενες ζάντες. -
Από μηχανικούς που ρώτησα οι περισσότεροι μου είπαν τα facom, κι απ΄ότι είδα αυτά είχαν στους εργαλειοφόρους τους.
Ένας μου είπε και για την wurth.
-
Λίγο εκτός θέματος αν μου επιτρέπετε..
Το παχύμετρο στα αγγλικά πως λέγεται?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Λίγο εκτός θέματος αν μου επιτρέπετε..Το παχύμετρο στα αγγλικά πως λέγεται?
thickness gauge,calliper
-
Thanks!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
:lol:Thanks!
Το http://www.in.gr/dictionary/lookup.asp?Word= τέκνο μου!
Εργαλεία!