-
Α εντάξει τότε!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τα μποξεράκια είναι ωραία....αλλα πολλά σάλια ρε γμτ!
Τι λες ρε;Η δικια μου μονο όταν πινει νερο της τρεχουν 3 λιτρα σαλια...
Τοτε θα πρέπει να πίνει συνέχεια νερό για να αναπληρώνει τα χαμένα υγρά άρα θα της τρέχουν συνέχεια σάλια!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τα μποξεράκια είναι ωραία....αλλα πολλά σάλια ρε γμτ!
Τι λες ρε;Η δικια μου μονο όταν πινει νερο της τρεχουν 3 λιτρα σαλια...
Zήλεψε το αφεντικό της... εκείνου του τρέχουν λάδια, εκείνης της τράχουν σάλια.
-
Τaurus εσυ που ξερεις από αυτα.. Εχω μια γυάλα (οχι το ενυδρειο) με χρυσόψαρα. Ο χρόνος ζωης τους ειναι περίπου 2-3 μήνες
Γιατι τόσο λίγο? Τα καθαριζω όπως μου εχουν πει, τα ταιζω οπως μου εχουν πει, τη γυαλα δεν τη βλέπει ήλιος...
Τι κανω λάθος και πεθαινουν τόσο γρηγορα???
-
Δεν πιστευω να τους μιλας ε?
Αυτοκτονουν μαλλον...
-
Πρόεδρα δεν πας (με τα ποδια of course) να δεις αν ερχομαι??
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Δεν πιστευω να τους μιλας ε?Αυτοκτονουν μαλλον...
+1 Από φόβο...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν πιστευω να τους μιλας ε?
Αυτοκτονουν μαλλον...
+1 Από φόβο...
...απο ανια μαλλον!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Τaurus εσυ που ξερεις από αυτα.. Εχω μια γυάλα (οχι το ενυδρειο) με χρυσόψαρα. Ο χρόνος ζωης τους ειναι περίπου 2-3 μήνεςΓιατι τόσο λίγο? Τα καθαριζω όπως μου εχουν πει, τα ταιζω οπως μου εχουν πει, τη γυαλα δεν τη βλέπει ήλιος...
Τα βαζεις στη γυαλα
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Τaurus εσυ που ξερεις από αυτα.. Εχω μια γυάλα (οχι το ενυδρειο) με χρυσόψαρα. Ο χρόνος ζωης τους ειναι περίπου 2-3 μήνεςΓιατι τόσο λίγο? Τα καθαριζω όπως μου εχουν πει, τα ταιζω οπως μου εχουν πει, τη γυαλα δεν τη βλέπει ήλιος...
Πιθανό να τα ταϊζεις περισσότερο από το επιτρεπτό. Για δοκίμασε να τους περιορίσεις λίγπ το φαγητό και βλέπεις
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Πιθανό να τα ταϊζεις περισσότερο από το επιτρεπτό. Για δοκίμασε να τους περιορίσεις λίγπ το φαγητό και βλέπειςΛες? Τα ταιζω λιγακι μια φορά την ημέρα... Οσο μου ειχαν πει στο pet shop
Τα βαζεις στη γυαλα
Δεν καταλαβα το σχολιο.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Τα βαζεις στη γυαλα
Δεν καταλαβα το σχολιο.
Αμα σε παρουν τα χρυσοψαρα και σε βαλουν στον πατο του ωκεανου σε ενα γυαλινο δωματιο με οξυγονο...τι θα εκανες?
(ασχετο αν αυτο δεν θα γινοταν ποτε, γιατι ουτε τα χρυσοψαρα δε σε θελουν )
-
Τα βαζεις στη γυαλα
Δεν καταλαβα το σχολιο.
Αμα σε παρουν τα χρυσοψαρα και σε βαλουν στον πατο του ωκεανου σε ενα γυαλινο δωματιο με οξυγονο...τι θα εκανες?
Εισαι σε δαιμονιωδη φορμα , δικαιουσαι θεση στην πρωτη εθνικη ,ασε που μπορει να σε χτυπησει και καμια μεγαλη (ευρωπαικη πλην ελλαδος )ομαδα
funis το λαθος που κανεις ειναι οτι τα βαζεις στη γυαλα
-
(ασχετο αν αυτο δεν θα γινοταν ποτε, γιατι ουτε τα χρυσοψαρα δε σε θελουν )Προεδρα όλο αυτο το κόμπλεξ είναι επειδη εχασες στο επιτραπέζιο? Η μηπως επειδη εγω εχω και αυτοκινητο και πινακιδες και δίπλωμα??
ΓΙΩΡΓΟΣ123
Πες τι θες που κανεις 2 ποστ και με αφηνεις να μαντευω.. Εννοείς οτι στη γυάλα δεν μπορουν να ζησουν παραπάνω από τόσο ? Οτι θέλουν ενυδρείο δηλαδη.. Εγω ξερω άλλους που εχουν γυάλα και τα ψαρια ζουν εως και χρονια όμως.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Προεδρα όλο αυτο το κόμπλεξ είναι επειδη εχασες στο επιτραπέζιο? Η μηπως επειδη εγω εχω και αυτοκινητο και πινακιδες και δίπλωμα??
ΓΙΩΡΓΟΣ123
Πες τι θες που κανεις 2 ποστ και με αφηνεις να μαντευω.. Εννοείς οτι στη γυάλα δεν μπορουν να ζησουν παραπάνω από τόσο ? Οτι θέλουν ενυδρείο δηλαδη.. Εγω ξερω άλλους που εχουν γυάλα και τα ψαρια ζουν εως και χρονια όμως.
Σοβαρα!
Πιστευω ναι . Ειναι πολυ μικρος ο χωρος και οι πιθανοτητες να επιζησουν ειναι πολυ μικρες .
Εργαζομαι και απαντω υπο πιεση , γιαυτο ειμαι λακωνικος -
Χίλιοι-δυο λόγοι μπορεί να είναι Ηλέκτρα. Πχ, όταν αλλάζεις νερό, βάζεις αντιχλώριο? Μήπως ταΐζεις πολύ? Μήπως το ένα στρεσάρει το άλλο? (γενικά τα χρυσόψαρα στη γυάλα τείνουν να μην τα πάνε και τόσο καλά μεταξύ τους, στο ενυδρείο είναι διαφορετικά τα πράγματα) Μήπως απλά παίζει κάποια αρρώστεια? (είναι περίεργη εποχή, γενικά οι αλλαγές του καιρού ευνοούν το Ικ)
Αν έχεις τεστάκια, για μέτρα μια το νερό μήπως δείξει τπτ περίεργα νούμερα... Πχ, το νερό της βρύσης στο σπίτι μου έχει ψηλό pH και σκληρότητα.
Δυστυχώς από το φορουμ δε μπορώ να σε βοθήσω, υπάρχουν 2-3 πραγματάκια που μπορείς να δεις στο ψάρι ή στο ενυδρείο, χωρίς όμως να σημαίνει και οτι αν τα δεις θα βγάλεις συμπέρασμα...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Προεδρα όλο αυτο το κόμπλεξ είναι επειδη εχασες στο επιτραπέζιο? Η μηπως επειδη εγω εχω και αυτοκινητο και πινακιδες και δίπλωμα??
Και κατσαρόλες και κοκκαλάκια και κραγιον κλπ...εμεις ειμαστε αντρες ΡΕ, δεν μασαμε απο τέτοια!
ΓΙΩΡΓΟΣ123
Βασικά όπως είπε και ο Κώστας, έχουν να κάνουν πολλά, εμενα ενας φίλος είχε 2 χρυσόψαρα (του τα είχε πάρει η κοπέλα του) το ενα dead σε 1-2 βδομάδες....μπορει και λιγότερο....πάει αγοράζει άλλο γρηγορα μην πέσει παντόφλα το καινούργιο πάλι μετα απο λίγο dead κλπ κλπ....ε τι να πεις.
-
Βασικά, επειδή πριν ασχοληθώ με το ενυδρείο είχα χρυσόψαρα σε γυάλα, 2 μαζί δύσκολα επιβίωναν πάνω από 2-3 μήνες. Όταν κάποια στιγμή απλπίστηκα και είπα να το αφήσω μόνο του, άντεξε πάνω από 2 χρόνια (και ίσως ακόμα να ζει, έμεινε σε άλλα χέρια). Και όχι σε εύκολες συνθήκες, έτσι? Το Πάτρα-Αθήνα το είχε κάνει Ομόνοια-Σύνταγμα και είχε φάει κατά καιρούς κάτι καύσωνες σε σπίτι χωρίς A/C...
Γενικά το χρυσόψαρο (και τα πρωτοξάδερφά του, πχ Οράντα) είναι πολύ ανθεκτικό, γι' αυτό και είναι ιδανικό για ξεκίνημα. Τώρα τι μπορεί να φταίει στην περίπτωση της Funis, δεν μπορώ να πω έτσι αβίαστα...
-
Τα χρυσοψαρα δεν κανουν στην γυαλα... οπως και κανενα ψαρι.
Αυτο που σκοτωνει τα ψαρια ειναι η αμμωνια που οφειλετε στην πληρη απουσια βιολογιας που προσφερει ενα φιλτρο.
Οτι και να κανεις αργα η γρηγορα σε γυαλα θα ψοφησουν, αν θελεις να τα διατηρησεις αγορασε ενα μικρο ενυδρειο, και τα ψαρια σου θα ζησουν πολυ περισσοτερο, και το θεαμα που προσφερει το ενυδρειο ειναι πολυ καλυτερο λογο οτι εχουν και λαμπα που τονιζουν τα χρωματα.
-
Mάλιστα. Σας ευχαριστω πολύ για τις απαντησεις..
Από ότι φαινεται το ενυδρείο είναι μονόδρομος
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?