-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πολύ καλά σκυλιά,αλλά για κυνηγούς.Συγγνώμη,αλλά κρίμα τέτοια σκυλιά να ταλαιπωρούνται σε καθήκοντα babysitter.Αν σκέφτεται ο φίλος και το κυνήγι ναι.Είναι ότι πρέπει για επαναφορά.Αν και δε φερμάρουν.Περιμένω να ζευγαρώσει ένας φίλος τη σκύλα του και να πάρω κουτάβι.Αλλά για κυνήγι.Θέλουν συνεχή άσκηση.Σε μικρές αυλές και διαμερίσματα παχαίνουν υπερβολικά.
Τα περισσότερα πλέον προέρχομενα απο σκύλους καλλιστείων και εκθέσεων,έχουν χασει αρκετα απο τον κυνηγετικό τους χαρακτηρα.Ελάχιστοι κυνηγοί χρησιμοποιούνε άλλωστε (εξειδικευμένους) σκύλους επαναφορας.
Το ίδιο συνέβη και στα κόκερ,τα οποία πλέον δεν κυνηγάνε.Ειναι σκύλοι συντροφιάς με κυνηγετικό παρελθόν.Και αυτα εξειδικευμένα επαναφορας,σαν τα ριτρήβερ.Εαν βεβαια οι γονείς ήταν κυνηγοι,τοτε τα πραγματα αλλάζουν.
Για τα κόκερ έχεις άδικο.Γενικά τα spaniels αρχίζουν και αποκτούν τη χαμένη αίγλη τους.Αντίθετα με τα ritrivers τα spaniels έχουν τη δυνατότητα να ξεπετάνε το θήραμα.Αυτό τα καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμα.
-
Ναι,το ξεπετανε,αλλά δεν μπορεις να τα αντιπαραθέσεις δίπλα σε ένα σκύλο φέρμας.Ειναι δύσκολο να αποφασίσεις ότι το ένα και μοναδικό σου σκυλι θα είναι ένα κόκερ,και όχι ένα επανιέλ ή ένα σεττερ κ.λ.π.
Αμα έχεις τη δυνατότητα να έχεις περισσότερα του ενός σκυλιά,μπορεις να έχεις και εναν επαναφορέα σκύλο.Τη χαμένη τους αίγλη,εδω στην Ελλάδα,δεν την αποκτούνε σίγουρα.Εσυ που ειδες να χρησιμοποιούνται στο κυνήγι;Σίγουρα σε καμμιά Αγγλία
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ναι,το ξεπετανε,αλλά δεν μπορεις να τα αντιπαραθέσεις δίπλα σε ένα σκύλο φέρμας.Ειναι δύσκολο να αποφασίσεις ότι το ένα και μοναδικό σου σκυλι θα είναι ένα κόκερ,και όχι ένα επανιέλ ή ένα σεττερ κ.λ.π.
Αμα έχεις τη δυνατότητα να έχεις περισσότερα του ενός σκυλιά,μπορεις να έχεις και εναν επαναφορέα σκύλο.Τη χαμένη τους αίγλη,εδω στην Ελλάδα,δεν την αποκτούνε σίγουρα.Εσυ που ειδες να χρησιμοποιούνται στο κυνήγι;Σίγουρα σε καμμιά Αγγλία
Σίγουρα δεν είναι σετερ,επανιελ,πόιντερ αλλά είναι καλά σκυλιά κοντινής έρευνας.Αλλά για κάποιον που θέλει ένα σκύλο που δεν θα τον 'ψάχνει' στο δάσος,τα κόκερ και τα σπρίνγκερ είναι τα πλέον κατάλληλα.
Έχει ένας φίλος μου κόκερ,το οποίο το πήρε από τον ξαδερφό του.Δυστυχώς είναι αρσενικό και δεν μπορώ να πάρω κουτάβι...Αν μπεις στο e-artemis.com θα δεις ότι πληθαίνουν οι κάτοχοι τους.Υπάρχει κι ένας εκτροφέας και συντονιστής.
-
Παιδιά ΣΟΣ, μόλις γύρισα απ'τη δουλειά και με περίμενε κάτω στην είσοδο της πολυκατοικίας ένα πανέμορφο λευκό λυκάκι/χάσκι.
Υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται για ένα πολύ όμορφο και χαζοχαρούμενο κουτάβι; Είναι μέτριου μεγέθους και πολύ φιλικό εκτός από κουκλί
Απ'οτι βλέπω κάποιος ξεφτίλας του κερατά το άφησε στη μοίρα του που να τον αφήσει η γυναίκα του και τ'αφεντικό του
Αν μπορείτε κάντε ένα forward μήπως και τη γλυτώσει το κακόμοιρο
-
Ο χρήστης Meimaridis έγραψε:
Παιδιά ΣΟΣ, μόλις γύρισα απ'τη δουλειά και με περίμενε κάτω στην είσοδο της πολυκατοικίας ένα πανέμορφο λευκό λυκάκι/χάσκι.Υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται για ένα πολύ όμορφο και χαζοχαρούμενο κουτάβι; Είναι μέτριου μεγέθους και πολύ φιλικό εκτός από κουκλί
Απ'οτι βλέπω κάποιος ξεφτίλας του κερατά το άφησε στη μοίρα του που να τον αφήσει η γυναίκα του και τ'αφεντικό του
Μπορεις να το φροντισεις κανα δυο μερες , να δω μηπως μπορεσω να βοηθησω.
-
-
Ο χρήστης Meimaridis έγραψε:
Παιδιά ΣΟΣ, μόλις γύρισα απ'τη δουλειά και με περίμενε κάτω στην είσοδο της πολυκατοικίας ένα πανέμορφο λευκό λυκάκι/χάσκι.Υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται για ένα πολύ όμορφο και χαζοχαρούμενο κουτάβι; Είναι μέτριου μεγέθους και πολύ φιλικό εκτός από κουκλί
πηγαινε και μεχρι τον πλησιεστερο κτηνιατρο... και αν δε ξερει κατι, ισως να μπορει να το δωσει..
κρατα το 2-3 μερες..μπορει να βγει καμια αγγελια πχ στο Ε...προσεχε μη παθεις τη πλακα σου ομως..
-
Σκεφτομαι να αγορασω ενα σκυλακι. Ειμαι αναμεσα σε pitbull,doberman και Rottweiller. Και τα 3 ειναι πολυ δυνατα και μεγαλα σκυλια, γι'αυτο και τα λατρευω. Μπορει καποιος που γνωριζει περισσοτερα απο εμενα να μου πει τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα του καθε σκυλιου?
-
Το όνομα αυτής Jill, παρμένο από την Jill των Charlie's Angels. Η ημ/νία γέννησης... χμμμ... κάπου μεταξύ 12/1993 και 1/1994. Ο γιατρός όταν τη βρηκαμε το Γενάρη του '94 είπε ότι είναι περ. 40 ημερών. Μαζί της μεγάλωσα, μεγάλωσε κι αυτή όμως. Στα δεκατρία και μισό (19/6/07) έφυγε από τη ζωή, ταλαιπωρούμενη από καρδιακή ανεπάρκεια, αρθριτικά, όγκους στα γεν. όργανα, καταρράκτη στα μάτια. Η ίδια φάνηκε να κατάλαβε ότι πλησίαζε το τέλος της και αρνούνταν πεισματικά να βοηθηθεί, μην παίρνοντας τα φάρμακά της. Δεν έβαζε μπουκιά στο στόμα της, εσυντηρείτο μόνο με νερό τις τελευταίες ημέρες. Ίσως ήθελε να μας απαλλάξει από την παρουσία της που βάραινε την κατάσταση τον τελευταίο καιρό στο σπίτι. Έφυγε ήσυχα μόνη της, μία ώρα πριν το ραντεβού που είχαμε με τον κτηνίατρο για ευθανασία. Λυτρώθηκε κι αυτή, λυτρωθήκαμε κι εμείς.
Θα μας λείψεις Τζιλούλα.
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Σκεφτομαι να αγορασω ενα σκυλακι. Ειμαι αναμεσα σε pitbull,doberman και Rottweiller. Και τα 3 ειναι πολυ δυνατα και μεγαλα σκυλια, γι'αυτο και τα λατρευω. Μπορει καποιος που γνωριζει περισσοτερα απο εμενα να μου πει τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα του καθε σκυλιου?Δύσκολα σκυλιά και τα 3, δεν συνιστώνται σε αρχάριους, κυριαρχικά οπότε θέλουν 'ισχυρό' κύριο...Θέλουν εκπαίδευση και τα 3 : μπορούν εύκολα να 'καταστραφούν' - 'καούν' από κακή εκπαίδευση από ερασιτέχνη...Το Ντόμπερμαν θέλει και πολύ άσκηση, είναι υπερδραστήριο...Είναι απόφαση τέτοιο σκυλί και θέλει δουλειά, δεν είναι για να το αφήσεις στην τύχη του : είναι πανέξυπνα εκπαιδεύσιμα, φύλακες, δυνατά με αυτοπεποίθηση και προσωπικότητα...
Θα το ξαναπώ : αν δεν προσέξεις μπορεί πολύ εύκολα να το 'κάψεις'.
Συνήθως αγοράζονται για τους λάθους λόγους (μόδα) από τους λάθους ανθρώπους, αν το προσέξεις και ασχοληθείς πολύ μαζί του θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω.... -
pitbull: αν εχεις εμπειρια γενικα ειναι πολυ ευκολο σκυλι,δεν ειανι κυριαρχικο,αν ανατραφει σωστα δεν ειναι επιθετικο προς τα αλλα σκυλια..(θελει λιγο προσοχη εδω ομως..)...ΔΕΝ ειναι σκυλος φυλακας και ειναι λαθος να εκπαιδευεται γι'αυτο...θα προστατεψει τους οικειους του απλα απο αγαπη. ..γενικα οσα εχω δει και εχουν ανατραφει σωστα ειανι σαν μωρα παιδια...πολυ κοινωνικα και παιχνιδιαρικα..
Γενικα εινια πανεξυπνα σκυλια,ειναι λιγο πεισματαρικα βεβαια μικρα,κυριως τα αρσενικα, αλλα αν τα εκπαιδευσεις σωστα γινονται..χαλι να τα πατησεις..Αν απο μικρο του κοψεις τους τσαμπουκαδες( με τα αλλα σκυλια..) δεν εχεις προβλημα μετα..
εμενα η δικια μου ειναι καθαρα σκυλος εργασιας..(πιο λεπτη κατασκευη,με λεπτο κεφαλι,ευκινητη με καπως πιο νευρικη συμπεριφορα..) και εχω μαζι και ενα κανισακι toy 2.5 kg και τα πανε μια χαρα.
http://www.workingpitbull.com δες εδω για περισσοτερες πληροφοριες..
Dobermann... ισορροπημενο σκυλι,καλος φυλακας,ευκινητο,νευρικο γενικα..θελει χωρο..εκπαιδευεται ευκολα...πιο κυριαρχικο προς το αφεντικο απο το πιτμπουλ(τα αρσενικα παλι..) αλλα και πιο κοινωνικο προς τα αλλα σκυλια..
Ενα πολυ καλο σκυλι που μπορει να γινει ενας πολυ ισσοροπημενος οικογενειακος σκυλος και ταυτοχρονα καλος φυλακας..Rottweiler: Πιο κυριαρχικο απο τα αλλα 2..τα αρσενικα βασικα..Φοβερος φυλακας.φοβερος χαρακτηρας..εχει και αυτο καποιους τσαμπουκαδες μεσα του σαν το πιτμπουλ και θελει λιγη προσοχη οταν ειανι κουταβι...
Προβλεψιμος χαρακτηρας γενικα..(εδω υστερει λιγο το πιτμπουλ...κυριως στις συναναστροφες του με αλλα ζωα..) ..πολυ καλος σκυλος για την οικογενεια...τα παει μια χαρα με παιδια κτλ ιδιως τα θηλυκα...(οπως και οι αλλες 2 φυλες..)Γενικα δεν ξερω για τι σκοπο εισαι αναμεσα σε αυτες τις ρατσες..παντως αν θες να παρεις σκυλο λογω τις εγκληματικοτητας..καλυτερα παρε συναγερμο!
Επισης ειμαι εναντιον της εκπαιδευσης για Φυλαξη κτλ...(για τα πιτμπουλ απαγορευεται δια ροπαλου!) γιατι τις περισοτερες φορες καταληγεις να εχεις ενα σκυλο επιθετικο (με την κακη εννοια..μιας και δεν θεωρω επιθετικο ενα σκυλο που υπερασπιζεται το χωρο του και τους οικειους του σε δεδομενη κατασταση..που οι παραπανω φυλες θα το κανουν ετσι και αλλιως λογω ενστικτου...)
Αν δεν εχεις εμπειρια προτεινω να παρεις Dobermann η΄ boxer (επισης πολυ καλο και ευκολο σκυλι..) και μαλιστα να παρεις θηλυκο...(εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με τα αρσενικα..πολυ πιο ευκολα στην εκπαιδευση.)
επειδη τα παραπανω δεν λενε και πολλα...απλα ειχα λιγο χρονο στη διαθεση μου και ειπα να ποσταρω..
φροντισε να ενημερωθεις για την καθε φυλη που σε ενδιαφερει λεπτομερως..και κυριως να δεις σκυλια και να μιλησεις με ιδιοκτητες..
Επισης μη παρεις σκυλο απο pet-shop..κουβαλανε πολλες κληρονομικες παθησεις..Φανταζομαι θα εχεις χωρο για τετοια σκυλια..οποτε το μονο που μενει εινια να εχεις και το χρονο να ασχοληθεις..(ειδικα τον 1ο χρονο πρεπει να αφιερωνεις αρκετο χρονο καθημερινα..)
-
-
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Προσανατολιζομαι σε θηλυκο doberman. Ειχα παει στον Αγιο Κοσμο πριν αρκετο καιρο και ειχε ενα παληκαρι ενα θηλυκο doberman. Μου εκανε εντυπωση η αντοχη του και η ευκινησια του. Δεν σταματαγε να τρεχει και να πηδαει δεξια αριστερα.
Τα Rottweiler τα θαυμαζω απο μακρια (κυριως τα πετυχαινω σε αυλες σπιτιων.Τα βλεπεις και χεζεσαι στην κυριολεξια). Γενικα απ'οσα εχω δει ειναι ''βαρυτερα'' και πιο δυσκινητα απο τα Doberman ,αλλα εχουν ωμη δυναμη.
Τα pitbull νομιζω οτι ειναι ενα μιγμα Rot-dobe. Γρηγορα και ευκινητα ,αλλα οχι οσο ενα doberman και εχουν ωμη δυναμη ,αλλα οχι οσο ενα Rottweiler.
Y.Γ Αν αγορασω σκυλο εννοειται πως δεν θα το εχω κλεισμενο σε 4 τοιχους. Δεν θελω σκυλο φυλακα,αλλα ουτε σκυλο επειδη ειναι στην μοδα.
-
Ο γεράκος μου.
Αν δεν εχεις εμπειρια προτεινω να παρεις boxer (επισης πολυ καλο και ευκολο σκυλι..) και μαλιστα να παρεις θηλυκο...(εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με τα αρσενικα..πολυ πιο ευκολα στην εκπαιδευση.)
Προσυπογραφω.Πολυ σωστα.
kotetsi Λυπαμαι.Να ξερεις οτι σε καταλαβαινω γιατι στις 23 του περασμενου μηνα εφυγε και η δικια μου μποξερινα. Δυσκολο πραγμα ο αποχωρισμος με το σκυλο. Αληθεια,ηθελα να ρωτησω:Οσοι χανουν τα σκυλια τους ειναι σε θεση αργοτερα να συνυπαρχουν με εναν αλλο σκυλο; Για μενα ειναι πολυ δυσκολο.
-
-
Ρε Κωστα (Last in line)
Τι οργιο ειναι αυτο?
Πασχε....δεν ξερω φιλε...ειναι στον ανθρωπο πιστευω όταν εφυγε ο Ερμης ειχαμε την αδερφη του (απο γεννα 2-3 χρονια μετα) ήταν πολυ δυσκολο δεδομενου οτι μοιαζανε πολύ (βεβαια ηταν πολυ μικροτερη σε μεγεθος) και μας τον θυμιζε...ακομη και η ιδια τον πρωτο καιρο εκανε πραγματα που εκανε ο αδερφος της ενω η ιδια δεν εκανε ποτε! Για παραδειγμα ο τροπος που ετρωγε, ή το ενα του αυτακι που ηταν πεσμενο απο μικρη ηλικια, ενω τα δικα της τελειως ορθια....το ειχε πεσμενο.... Φυσικα και ψυχολογικα οτ σκυλι δεν ηταν ενταξει δεν γαυγιζε, δεν ηταν ζωντανο....ίσως ειχε φοβηθει που το ειχαμε παει στο νοσοκομειο και της ειχαν παρει αιμα μπας και σωθει ο Ερμης, τεσπα εγω απλα ηθελα να εξαφανιστουν ολες οι φωτογραφιες του τα παντα, να μην μιλαμε για αυτον κλπ, η μανα μου απο την αλλη εχει 5-6 φωτογραφιες του μεσα στο σπιτι οι 2 σε μεγαλο μεγεθος Ακομη και εκει που τον εχουμε θαψει δεν εχω παει ποτε, ηταν 5-6 ετων δεν το ειχα καν στο μυαλο μου οτι μπορει να φυγει, ηταν πολυ ξαφνικο για εμενα, θα ηθελα ενα σκυλο ακριβως ιδιο...οχι σε εμφανιση αλλα σε χαρακτηρα, πραγμα το οποιο βεβαια δεν γινεται...αλλα πες οτι μπορει να γινει....το ρισκαρεις ρε φιλε? Πολυ στεναχωρια ρε συ...δεν θα ηθελα να το ξαναπερασω με τπτ, σε καποια φαση χεστηκα μην παθει απο τη στεναχωρια η μανα μου τπτ, τις ειχε δωσει ο γιατρος ηρεμιστηκα
Αν βρω την ορεξη καμια φορα μπορει να σκαναρω καμια photo να την σηκωσω να τον δειτε!
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Y.Γ Αν αγορασω σκυλο εννοειται πως δεν θα το εχω κλεισμενο σε 4 τοιχους. Δεν θελω σκυλο φυλακα,αλλα ουτε σκυλο επειδη ειναι στην μοδα.Aφού δε θες σκύλο φύλαξης χώρου (υποθέτω) να αποφύγεις αυτές τις ράτσες.
Ξεκαθάρισε γιατί πράγμα το θες και πριν αγοράσεις σκέψου ότι θα το έχεις στην ευθύνη σου για 12-15 χρόνια τουλάχιστο. Δεν είναι εύκολο πράγμα εάν δεν είσαι συνειδητοποιημένος γι αυτό που πας να κάνεις.
Κι ένα ακόμα: Τα pitbull είναι σαφώς πιο δυνατά σκυλιά από τα roty. Στο ξεκίνημα τις ...καριέρας τους τα είχαν και για να σκοτώνουν ταύρους. Τα roty ξεκίνησαν από χασαπόσκυλα. Το δάγκωμα και τα σαγόνια του pitbull δεν τα έχει άλλος σκύλος. Κανένα Φιλα Μπραζιλέιρο ίσως και αν
-
ratanplan..πεταει το σκυλι ρε..σαν το 13αρι μου!!!
το θεμα δεν ειναι το πιο σκυλι εχει το πιο δυνατο δαγκωμα..(αλλωστε οι φημες που κυκλοφορουν ειναι ενας μυθος καθως ποτε δεν εχει γινει μετρηση αξιοπιστη..)..το θεικο ειναι φημες που κυκλοφορουν για τα πιτμπουλ..'ασκει πιεση 1 τονο , δαγκωμα πιο δυνατο απο κροκοδειλο κτλ'
η΄το αλλο το κορυφαιο 'τα πιτμπουλ δεν νιωθουν πονο κτλ' μυθοι απο ανθρωπους που απλα θελουν να 'πουλησουν' εναν υπερσκυλο σε καποιον αδαη κομπλεξικο που βγαζει τον αντρισμο του μεσω του σκυλου.!
το πιτμπουλ απλα ειανι ενα γεροδεμενο σκυλι...δεν εχει πολυ ογκο οπως το american stafordshaire..(τα οποια ειναι καθαρα σκυλοι εκθεσης πλεον..και αρκετα δυσκινητοι σε σχεση με το πιτμπουλ..)..εχει φοβερα ελαστικο-ευελικτο σωμα και τρομερη επιμονη-πεισμα...
το θεμα εινιαι οτι αυτες οι φυλες θελουν ενα συνηδητοποιημενο ιδιοκτητη ..
ανευθυνοι και ανενημερωτοι ιδιοκτητες ειναι επικινδυνοι με αυτα τα σκυλια..χωρια τις φημες που βγαινουν και αμαυρωνουν καποιες φυλες..(π.χ πιτμπουλ..)
και κατι ασχετο...
οι περισσοτερες φυλες οπως τις ξερουμε και οπως τις πλασαρουν στο εμποριο εινα καθαρα εκτροφες 'εκθεσεων' με μειωμενη λειτουργικοτητα..ευκινησια κτλ..τρανο παραδειγμα τα american staff σε σχεση με τα pitbull..,
τα Μαστινο...φανταζεστε το Μαστινο οπως το ξερουμε σημερα..βαρυ και ασηκωτο να κυνηγαει ταυρο??
καθως και πλεον και οι ποιμενικοι..(καυκασου,κεντρικης ασιας..τα Σαρπλανινατς εχουν γλιτωσει καπως..)καμια φορα το ωραιο και 'δυνατο' στο ματι δινει τα αντιθετα αποτελεσματα στην πραξη..
ratanplan(στελιο)...οντως η απωλεια ειναι μεγαλη..
εγω τον μικρο τον γλιτωσα απο ενα καρδιακο επεισοδιο..(οταν ειχε περιοδο η μεγαλη ..τον εφαγε ο ερωτας..) και τωρα τον εχω με χαπακια για την καρδια..
13 χρονια στο ιδιο σπιτι τον εχω συνηθισει τον παλιοξεκουτη... -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
καριέρας τους τα είχαν και για να σκοτώνουν ταύρους.Για τα pitbull δεν ειμαι σιγουρος,τα μποξερ παντως ειχαν σαν προσωνυμιο το bullenbeissers που σημαινει νικητες ταυρων.Επιτιθονταν παντα με το στερνο τους,γι αυτο και η χαρακτηριστικη κορμοστασια τους. Δεν ξερω,παλι μποξερ θα επαιρνα γιατι εχω απιστευτο κολλημα με τη συγκεκριμενη ρατσα.Τα αγαπαω ολα βεβαια αλλα με τα μποξερ παντα κατι παθαινα. Ακομα δεν ειμαι ετοιμος ομως να εχω διπλα μου αλλο σκυλι.
-
Ο χρήστης last_in_line έγραψε:
ανευθυνοι και ανενημερωτοι ιδιοκτητες ειναι επικινδυνοι με αυτα τα σκυλια..χωρια τις φημες που βγαινουν και αμαυρωνουν καποιες φυλες..(π.χ πιτμπουλ..)
ratanplan(στελιο)...οντως η απωλεια ειναι μεγαλη..
εγω τον μικρο τον γλιτωσα απο ενα καρδιακο επεισοδιο..(οταν ειχε περιοδο η μεγαλη ..τον εφαγε ο ερωτας..) και τωρα τον εχω με χαπακια για την καρδια..
13 χρονια στο ιδιο σπιτι τον εχω συνηθισει τον παλιοξεκουτη...Για το πρωτο μερος συμφωνω ,καθως εχω συναντησει 2 ~3 μ@λ@Κες ιδιοκτητες που δημιουργησαν σκυλια δολοφονους ,ενα απο αυτα ειχε δαγκωσει τον πατερα μου οταν πηγε να σωσει τον σκυλο μας που του ειχε επιτεθει το pitbull.Θυμαμαι ακομα οτι ακομα και κλωτσια του ειχαμε ριξει και τιποτα...τελικα το αφεντικο του εριξε ηλεκτρισμο με αυτα τα μπαστουνια που κυκλοφορουνε....και σωσαμε τον σκυλο μας...
Εφοσω τα κανουν που τα κανουνδολοφονους για να πουλαν μουρη ,μην τα κυκλοφορουν με ελευθερο λουρι... η μην τα φερνουν σε επαφη μ'αλλα σκυλια.Για το δευτερο κομματι ,ακομα θυμαμαι οταν πεθανε η Ηρα στα χερια μας απο καρδια....Εκει που την θαψαμε δεν εχω παει και δεν μπορω να παω κατι με κραταει ,μεγαλωσαμε μαζι και αν και δεν θελω να συζητανε μπροστα μου γι'αυτην ,ειναι παντα στο μυαλο μου ....
Βοxer ειχε ενας γνωστος μας και ηταν φοβερο σκυλι ,χαρουμενο,φιλικο και πολυ φυλακας.
Εγω προσωπικα θα σου προτεινα να κοιταξεις και τα γερμανικα λυκοσκυλα.
Απιστευτα πανεξυπνα,φυλακες,φιλικα με τους ιδιοκτητες και προσεκτικοι/επιφυλακτκοι με τους ξενους , και γεματα ενεργεια....
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?