-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ένας φίλος έχει ένα μικρό-μικρό σκυλάκι....Mαστιφ της Νάπολης!!!(mastino Napoletano)
Ε ρε μάνα μου!!! Το είχαν οι Ρωμαίοι στις μάχες τους.Κορυφαίος σε φύλαξη χώρου όμως όχι για χομπίστες αλλά για κυνόφιλους με βαθιά γνώση του αντικειμένου
Y.Γ Εάν νομίζετε ότι έχει σάλια το μπόξερ, πρεπει να δείτε αυτό
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Mαστιφ της Νάπολης!!!(mastino Napoletano)
Ε ρε μάνα μου!!! Το είχαν οι Ρωμαίοι στις μάχες τους.Δεν συμφωνούνε όλοι ότι ο Ρωμαικός μαχητικός σκύλος ήταν ο μαστίνο ναπολιτανο.Κάπου διάβασα οτι μιλάμε για ρατσα σκύλου η οποία χαθηκε
-
Λογικο ειναι trav αφου το μποξερ προέρχεται αφενος απο μπουλ μαστιφ και μπουλντογκ... Αλλα εγω επιμενω,το μποξερ ΔΕΝ βγαζει πολλα σαλια παρα μονο σε μεγαλες ζεστες και οταν πινουν νερακι..Ισως βεβαια τα αρσενικα να ειναι περισσοτερο σαλιαρικα ( ) αλλα και παλι οχι πολυ.
-
Το μποξερ βγηκε απο διασταυρωση μπουλντογκ (για δυναμη και ελλειψη φοβου) και απο ντοπερμαν (για ελαφρια κοκκαλα ωστε να ειναι γρηγορο)!
-
Λοιπόν κατά τη γνώμη μου οι επιλογές σου φαίνονται να είναι οι 4 παρακάτω
Μπόξερ
Γερμανικός Ποιμενικός
Λαμπραντόρ
Golden retrieverΕγώ θα πρότεινα boxer…
O γερμανικός ποιμενικός είναι ο καλύτερος Overall σκύλος : μπορεί να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα πολύ καλά, είναι ίσως ο πιο εκπαιδεύσιμος σκύλος και η ράτσα του απαιτεί εκπαίδευση (έστω βασική υπακοή). Έχει πολύ αναπτυγμένο τοι ένστικτο της άμυνας, είναι πολύ τολμηρός και θαρραλέος και αν μείνει ανεκπαίδευτος αν πλησιάσει κανείς πολύ κοντά τον κύριό τους ή απλώσει κάνα χέρι απότομα μπορεί να δαγκώσει…Γενικώς είναι κάπως επιφυλακτικός απέναντι στους ξένους…Δεν έχει κάποιο ελάττωμα (αν σου κάνει μέγεθος και χαρκατηριστικά) και προσαρμόζεται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλονΑΛΛΑ
Το μπόξερ απλά στο συστήνω γιατί για μένα είναι αξιολάτρευτα…Είναι πολύ κοντά στις δυνατότητες του γερμανικού ποιμενικού πανέξυπνος, εκπαδεύσιμος, φύλακας πανίσχυρος, λατρεύει τα παιδιά, ζωηρός και τρυφερός...Τρίχωμα κοντό και λείο που δεν χρήζει ιδιαίτερης περιποίησης…Αυτό το σκυλί σε κερδίζει ενώ τα γερμανικά λυκόσκυλα μου πέφτουν ένα κλικ πιο 'σοβαροφανή' . Το μπόξερ θέλει την προσοχή σου και αυτό του φτάνει για να είναι ευτυχισμένο… (μην το αφήσεις ανεκπαίδευτο αν μπορείς θα σε ανταμείψει πολύ το μπόξερ σου αν διαθέτει έστω μια βασική υπακοή)...
Boxer
Ύψος αρσενικού 57-63 εκ. ως το ακρώμιο (53-59 τα θηλυκά)Βάρος : 30+ (25 για τα θηλυκά)
Ως άμεσος πρόγονος του Μπόξερ θεωρείται ο 'Kleiner Brabanter Bullenbeisser', η εκτροφή των οποίων ήταν τότε στα χέρια των κυνηγών. Το καθήκον αυτών των σκύλων ήταν, να αρπάξουν και να ακινητοποιήσουν το μεγάλο θήραμα, το οποίο κυνηγούσαν σκυλιά καταδίωξης, ώσπου ερχόταν ο κυνηγός, για να το σκοτώσει.
Γι αυτή την εργασία έπρεπε τα σκυλιά να έχουν όσο το δυνατόν πιο φαρδύ ρύγχος, με ιδιαίτερα δυνατά σαγόνια.
Κάθε Μπούλλενμπάϊσερ με αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν κατάλληλο για εργασία και μόνο τότε κατέληγε στην εκτροφή, η οποία γινόταν αυστηρά με κριτήριο την ικανότητα εργασίας.
Έτσι γινόταν όμως και μια επιλογή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένα σκύλο με φαρδύ ρύγχος και ανασηκωμένο το ακρωρίνιο (μύτη).
Η επίσημη γέννηση της φυλής έγινε το 1870, όταν Γερμανοί εκτροφείς, διασταύρωναν στο Μόναχο ένα Μπούλλενμπάϊσερ με Μπουλντόγκ, ξεκινώντας έτσι μια επιλεκτική εκτροφή.Το μπόξερ πρέπει να είναι απαλλαγμένο από νευρικότητα, με αυτοπεποίθηση, ήρεμο και ισορροπημένο. Ο χαρακτήρας είναι υψίστης σημασίας και απαιτεί την πιο μεγάλη προσοχή. Η αφοσίωση και η πίστη προς τον κύριό του και όλους τους οικείους του, η άγρυπνη προστατευτικότητα και το ατρόμητο θάρρος του στην άμυνα είναι παλαιόθεν φημισμένες. Είναι άκακος με την οικογένεια του αλλά καχύποπτος προς τους ξένους, χαρούμενος και φιλικός στο παιχνίδι αλλά άφοβος σε σοβαρές περιστάσεις. Πολύ εκπαιδεύσιμος λόγω της προθυμίας του στην υπακοή. Της τόλμης και του θάρρους, της έμφυτης περιέργειάς του και της οσφρητικής του ικανότητας. Όχι απαιτητικός, καθαρός, είναι εξ’ ίσου ευχάριστος και πολύτιμος στον οικογενειακό κύκλο όσο και σαν φύλακας, συνοδός η σκύλος εργασίας. Ο χαρακτήρας του είναι άξιος εμπιστοσύνης, χωρίς κακία, ύπουλη τάση η πονηριά, ακόμα και σε βαθύ γήρας.
Το Μπόξερ είναι από φύση του πολύ πιστό και τρυφερό σκυλί προς τα οικεία του πρόσωπα ενώ έχει έμφυτο το ένστικτο της φύλαξης της ιδιοκτησίας και των προσώπων. Ο τόσο εκδηλωτικός, χαρούμενος και τρυφερός προς την οικογένειά του σκύλος είναι πάντα αρκετά επιφυλακτικός με οποιονδήποτε ξένο.
Σε καταστάσεις κινδύνου μάλιστα, δεν αστειεύεται ποτέ.
Η πίστη και αφοσίωση προς τον ιδιοκτήτη και την ιδιοκτησία του, το έντονο ένστικτο φύλαξης του περιβάλλοντος, το ατρόμητό του θάρρος ως προστάτης και υπερασπιστής είναι από παλιά γνωστά και φημισμένα.
Το Μπόξερ έχει έντονη την επιθυμία να ικανοποιεί το αφεντικό του και εκπαιδεύεται εύκολα. Εκεί χρειάζεται ωστόσο μια διαφορετική αντιμετώπιση από άλλες φυλές, ιδιαίτερα τις ποιμενικές, αλλιώς μπορεί να φανεί αρκετά «ξεροκέφαλος».
Χάρη στις πολύπλευρες ικανότητές του είναι δυνατόν να εκπαιδευτεί σε όλα τα γνωστά καθήκοντα (προστασία, διάσωση, βοηθός ατόμων με ειδικές ανάγκες) αλλά και για αθλήματα με σκύλους.Να πάρω μπόξερ;
Αν θέλετε έναν σκύλο φύλακα αλλά και σύντροφο, για εργασία και παιχνίδι και είστε όμως πρόθυμοι να ασχολείστε αρκετά μαζί του και να τον έχετε μαζί σας το μπόξερ είναι μια θαυμάσια επιλογή. Σκύλος σοβαρός, πρόθυμος, υπάκουος αλλά και με «κρίση» αποτελεί μια πολύ καλή λύση για πολλά και διαφορετικά μελλοντικά αφεντικά. Tο μόνο που ζητάει είναι προσοχή στην ανατροφή του, αρκετή άσκηση και… παρέα - και ποιός δεν θέλει όμως;Τα μπόξερ δεν έχουν σάλια. Η σιελόρροια, και ιδιαίτερα η έντονη είναι ελάττωμα! Σιελόρροια μπορεί υπάρξει μετά από πολύ έντονη άσκηση, μετά το φαγητό ή όταν πίνει νερό, αλλά και πάλι σε μικρό βαθμό.
Πάντως επειδή δεν νομίζω ότι θα προσέξεις να πάρεις ένα πανάκριβο μπόξερ που θα πληροί το πρότυπο 100% με το τέλεια σχηματισμένο κεφάλι(μπορεί τα χείλη του να πέφτουν λίγο πιο πολύ απ'όσο πρέπει ή να είναι πιο πλαδαρά και αυτό προκαλεί τη σιελόρροια)να ξέρεις ότι μπορεί και να έχει κάποια σάλια ...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εγω για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να τον πάω βόλτα! Θέλει αντρα. Είναι μεγαλόσωμος πολύ (47 κιλά). Και άμα δει γατα ή άλλο σκυλί στο δρόμο δεν μπορώ να τον κρατησω με το τίποτα!!!
YΓ. Προσωπική συμβουλή, να απευθυνθεις σε εκπαιδευτη μόλις πάρεις το κουταβακι. Θα σου πει πολλά μικρά αλλά σημαντικά! Αλλιώς μπορεί να αντιμετωπίσεις προβληματα 'κακομαθημενου' σκυλιου.
Τα 47 κιλά είναι πολλά για γερμανικό ποιμενικό....Με τίποτα πάνω από 40 ...Τι ύψος έχει? (ακρώμιο)...Φοβάμαι ότι τον έχετε παχύνει...Από αύριο δίαιτα
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Επισης ηθελα να ξερεις οτι εχουμε επιθετικη συμπεριφορα του ποιμενικου και εναντιον του ιδιοκτητη ,οταν νομιζει οτι απειλουνται κυριως τα παιδια .
O ποιμενικός δυσκολα θα επιτεθεί σε αφεντικό. Από τη δική μου εμπειρία (το ζουζουνι μας είναι 3,5 χρονών ) είναι σαν παιδάκι μικρο όταν μας βλέπει. Ακουει απόλυτα, άμα του φωνάζεις κατεβάζει τα αυτια και έρχεται και σου τριβεται. Αλλά τα ενστικτα του παραμένουν άγρια και πολλές φορες θα σε εκπλήξει, όταν θεωρεί ότι υπάρχει κινδυνος γινεται τόσο αγριος που καμια φορά φοβίζει και μένα!
Εγω για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να τον πάω βόλτα! Θέλει αντρα. Είναι μεγαλόσωμος πολύ (47 κιλά). Και άμα δει γατα ή άλλο σκυλί στο δρόμο δεν μπορώ να τον κρατησω με το τίποτα!!!
Τέλος δεν ξερω αν είναι μόνο ο δικός μας αλλά είναι ζηλιαρης τρομερός! Εχει επιτεθεί σε φίλο μου που με είχε αγκαλιά (στο τσακ τον κρατησα και του κανε μια γρατζουνια μονο στο χερι), κλαίει ακόμα και όταν ο μπαμπάς μου με χαιδευει και τον σπρωχνει να με αφήσει! Τραγική περίπτωση!!
YΓ. Προσωπική συμβουλή, να απευθυνθεις σε εκπαιδευτη μόλις πάρεις το κουταβακι. Θα σου πει πολλά μικρά αλλά σημαντικά! Αλλιώς μπορεί να αντιμετωπίσεις προβληματα 'κακομαθημενου' σκυλιου.
Θα μιλήσω για ανεκπαίδευτο σκύλο γερμανικό ποιμενικό μακρύτριχο σε κιλά δεν ξέρω πόσα ήταν ( ) αλλά αν σηκωνόταν στα 2 ποδια ήταν στο ύψος μου (ειμαι 1,87) παρ'ότι αυτός ο σκύλος ήταν πολύ περίεργος σαν χαρακτήρας (βασικά είχε χαρακτήρα) ήταν απίστευτος φύλακας, ήταν πολυ καλο σκυλι, κοινωνικό κλπ, ήξερε πως να κάνει χαρες σε εμενα πως στην μάνα και στην γιαγια μου....στην τελευτάια απλα την ακουμπουσε με την μυτη του όταν έμπαινε μέσα(η γιαγια έτοιμη να σπάσει) εμένα νταξ.....ορισμένς φορές σταματαγα τα παιχνίδια γιατί δνε ήξερα αν κανουμε πλάκα....ή τα έχει πάρει σοβαρα!
Τεσπα μέχρι 2 μηνών περίπου το μεγάλωσα εγώ, μετά πήγε στη μάνα μου, προφανός το αφεντικό ήταν η μάνα μου, εγω ημουνα σαν φιλος του....παιζαμε, κερναγα λίγη ξηρα τροφή (πάντα του έβαζα λίγο παραπανω....ενα 10% δεν ξερω γιατί...ετσι θηριο που ηταν νομιζα ότι δεν του έφτανε το φαι του.
Η μοναδική περίπτωση που έχει επιτεθεί και σε εμενα και στη μανα μου και στον πατερα μου.......ήταν όταν είχε κάνει χοντρη μ@λακια η αδερφη του (απο τους ιδιους γονεις αλλα 2-3 γενες μετα) και πήγαμε να την μαλώσουμε.....δεν υπήρψε περίπτωση να την πειράξει κανεις! .-
απλα για την Ιστορία, η αδερφή του του έτρωγε το φαι, του γυρνουσε το πιατο με το νερο και δεν είχε να πιει νερό, όποτε πηγαινες να τον χαιδεψειθς έμπαινε μπροστά και τον εδιωχνε....γενικά του έκανε τη ζωή κόλαση, παρ'όλα αυτα δεν ήθελε να την πειράξει κάποιος. Τι να πεις.....
Εγω για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να τον πάω βόλτα! Θέλει αντρα
Μπορεις να πας στον τραγουδιχνηλάτη και να ζητησεις λινκ για το 'Ο σκύλος μου ειναι gay'
Αυτο είναι photoshopia?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τα 47 κιλά είναι πολλά για γερμανικό ποιμενικό....Με τίποτα πάνω από 40 ...Τι ύψος έχει? (ακρώμιο)...Φοβάμαι ότι τον έχετε παχύνει...Από αύριο δίαιταOχι, κυμαίνεται από 44-47 ανα περιοδους και είναι το φυσιολογικό του. Ειχε 2 κτηνιατρους (λόγω αλλαγης πόλης) και οι 2 το ίδιο εχουν πει. Τωρα υψος δεν ξερω αλλά είναι πολύ μεγαλωσομος γενικά. Ειχε και γονεις πρωταθλητες (βλακειες του πατερα μου ) και ειναι γενικά θηρίο!! Αλλά είναι η κατασκευη του έτσι.
Τα εγκαθετα σχόλια για το σκυλάκι μου αν θέλετε ελάτε να του τα πείτε απο κοντα!!
-
prosoxi loipon..
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Τα 47 κιλά είναι πολλά για γερμανικό ποιμενικό....Με τίποτα πάνω από 40 ...Τι ύψος έχει? (ακρώμιο)...Φοβάμαι ότι τον έχετε παχύνει...Από αύριο δίαιτα
Oχι, κυμαίνεται από 44-47 ανα περιοδους και είναι το φυσιολογικό του. Ειχε 2 κτηνιατρους (λόγω αλλαγης πόλης) και οι 2 το ίδιο εχουν πει. Τωρα υψος δεν ξερω αλλά είναι πολύ μεγαλωσομος γενικά. Ειχε και γονεις πρωταθλητες (βλακειες του πατερα μου ) και ειναι γενικά θηρίο!! Αλλά είναι η κατασκευη του έτσι.
Τα εγκαθετα σχόλια για το σκυλάκι μου αν θέλετε ελάτε να του τα πείτε απο κοντα!!
Πες που τον έχεις να φέρω το δικο μου (κοριτσακι) να δουμε αν κάνει τπτ....ή θελει κανα αγοράκι να σάλιαρίσει!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Mαστιφ της Νάπολης!!!(mastino Napoletano)
Ε ρε μάνα μου!!! Το είχαν οι Ρωμαίοι στις μάχες τους.Δεν συμφωνούνε όλοι ότι ο Ρωμαικός μαχητικός σκύλος ήταν ο μαστίνο ναπολιτανο.Κάπου διάβασα οτι μιλάμε για ρατσα σκύλου η οποία χαθηκε
Δεν το γνώριζα αυτό . Πολύ ενδιαφέρον.
Νόμιζα ότι υπάρχει ευθεία σύνδεση ανάμεσα σε αυτές τις δύο φυλές , κυρίως λόγω μερικών τοιχογραφιών που έχουν βρεθεί αλλά και γραπτών μαρτυριών. -
Γνωρισα εναν σκυλο ΝΕΑΣ ΓΗΣ 70 κιλα . Δυστυχως δεν ειχα την μηχανη μαζι μου για φωτο . Σημερα ομως θα την εχω .Πανεμορφο ζωο αλλα σωστο θηριο .
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Γνωρισα εναν σκυλο ΝΕΑΣ ΓΗΣ 70 κιλα . Δυστυχως δεν ειχα την μηχανη μαζι μου για φωτο . Σημερα ομως θα την εχω .Πανεμορφο ζωο αλλα σωστο θηριο .Στο αυτοκίνητο και στο ασανσερ πρέπει να τον μετράνε κανονικότατα για άτομο!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Γνωρισα εναν σκυλο ΝΕΑΣ ΓΗΣ 70 κιλα . Δυστυχως δεν ειχα την μηχανη μαζι μου για φωτο . Σημερα ομως θα την εχω .Πανεμορφο ζωο αλλα σωστο θηριο .
Στο αυτοκίνητο και στο ασανσερ πρέπει να τον μετράνε κανονικότατα για άτομο!
Οταν τον ποσταρω δεν θα πιστευεις τι βλεπεις
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Στο αυτοκίνητο και στο ασανσερ πρέπει να τον μετράνε κανονικότατα για άτομο!
Οταν τον ποσταρω δεν θα πιστευεις τι βλεπεις
Τα terranova παρ΄ότι είναι εντελώς αγαθά δρουν αποτρεπτικά. Οι περισσότεροι τα νομίζουν για αρκούδες
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Λογικο ειναι trav αφου το μποξερ προέρχεται αφενος απο μπουλ μαστιφ και μπουλντογκ... Αλλα εγω επιμενω,το μποξερ ΔΕΝ βγαζει πολλα σαλια παρα μονο σε μεγαλες ζεστες και οταν πινουν νερακι..Ισως βεβαια τα αρσενικα να ειναι περισσοτερο σαλιαρικα ( ) αλλα και παλι οχι πολυ.Φιλος μου εχει μποξερ,καθε φορα που παω σπιτι του αλλαζω ρουχα μετα...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Τα terranova παρ΄ότι είναι εντελώς αγαθά δρουν αποτρεπτικά. Οι περισσότεροι τα νομίζουν για αρκούδες
Εκπληκτικά ζωα!!!
Στον Καναδα τα χρησιμοποιούνε ώς ναυαγοσώστες.Εχω δει σε ντοκυμαντερ να κολυμπάνε προς τον πνιγμένο,να του δίνουν το σωσίβιο και να τον τραβάνε στη στεριά!!!Απίστευτα ζωα!!!
-
Έχω πρόβλημα με το σκύλο ενός γείτονα.
Τον βγάζει από το πρωί ως αργά τη νύχτα στο μπαλκόνι του με μικρά διαλείμματα κι αυτός τρελαίνεται να γαβγίζει σε διερχόμενους, ούτως ώστε να μη μπορεί να ησυχάσει άνθρωπος. Πριν καλέσω την αστυνομία ή πάω να του τα πω ένα χεράκι, θα ήθελα να μάθω αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα και πως το έλυσε.Σύμφωνα με το άρθρο 6 του νόμου 3170/2003 επιτρέπεται σε κάθε πολυκατοικία, ανεξάρτητα από το τι προβλέπει ο κανονισμός της, η διατήρηση 1 σκύλου και 1 γάτας ή 2 σκύλων ή 2 γάτων, εφόσον τα ζώα αυτά μένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες [τί σημαίνει 'μόνιμα' άραγε; Το να παραμένει το ζώο για ώρες στο ιδιωτικό μπαλκόνι καλύπτει την έννοια της απαγόρευσης;]. Επίσης με το ίδιο άρθρο, απαγορεύεται σε κάθε πολυκατοικία η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.) [δεν μας καλύπτει αυτή η τελευταία διάταξη λοιπόν].
Επίσης πρέπει, σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, να τηρούνται οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας. Συγκεκριμένα:
'Οι ώρες κοινής ησυχίας καθορίζονται ως εξής:
α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 ως 17:30 και από 23:00 ως 7:30
β. Κατά τη χειµερινή περίοδο από 15:30 ως 17:30 και από 22:00 ως
7:30
Ως θερινή περίοδο λογίζεται το χρονικό διάστηµα από 1 Απριλίου ως 30
Σεπτεµβρίου και ως χειµερινή το χρονικό διάστηµα από 1η Οκτωβρίου
ως 31 Μαρτίου. ' [αυτό βεβαίως δεν είναι αρκετό - αν 20 ιδιοκτήτες σκύλων τους άφηναν επί ώρες στο μπαλκόνι, τότε καλύτερα στη ζούγκλα με τον Ταρζάν] -
μια γνωστή αγόρασε ένα κουνέλι
Μπορεί κάποιος γνώστης να μου δώσει κάποιες βασικές πληροφορίες-'οδηγίες' ?
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
μια γνωστή αγόρασε ένα κουνέλιΜπορεί κάποιος γνώστης να μου δώσει κάποιες βασικές πληροφορίες-'οδηγίες' ?
Ευχαριστώ
· Ροδίζουμε το κουνέλι με το ελαιόλαδο σε ανοιχτή κατσαρόλα.
· Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν λίγο, το σκόρδο, την τομάτα, το κρασί, το νερό και τέλος τα μπαχαρικά μέχρι να σκεπάσει το κουνέλι.
· Αφού πάρει μία βράση, το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 200ο C.http://www.nline.gr/index.php?p=314
(σαχλαμαρες )
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?