-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Εγώ παίρνω μηνιαίους,** για χρήση μόνο όταν αθλούμαι**, και καταλήγω να τους κρατάω πολύ παραπάνω. Αναρωτιέμαι πόσο επικίνδυνο είναι αυτό
Kαι σε βολεύουν?
Λόγω ιδρώτα και λοιπών εννοώ. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Ξερεις τι ειναι στα 44 να κυκλοφορεις με 3 ζευγαρια γυαλια ? Ηλιου με διορθωση, αστιγματισμου και πρεσβυωπιας.
**Δυστυχως, δεν μπορω να κανω επεμβαση αφου ο αστιγματισμος δεν διορθωνεται. **Και ειναι και μπολικος 3,25 και 2,75.είσαι σίγουρος?
(γιατί εγώ αστιγματισμό είχα αλλά έκανα επέμβαση και έχει μηδενιστεί - βέβαια είχα 2 και 1,5 ) -
**Η συζήτηση για τους φακούς συνεχίζεται εδώ. [mod] **
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Ξερεις τι ειναι στα 44 να κυκλοφορεις με 3 ζευγαρια γυαλια ? Ηλιου με διορθωση, αστιγματισμου και πρεσβυωπιας.
**Δυστυχως, δεν μπορω να κανω επεμβαση αφου ο αστιγματισμος δεν διορθωνεται. **Και ειναι και μπολικος 3,25 και 2,75.Πρόσφατα διαπιστωμένο αυτό? Μήπως να ρώταγες τον γιατρός σου? Οι μέθοδοι λέιζερ εξελίσσονται.
**Η συζήτηση για τους φακούς συνεχίζεται εδώ. [mod] **
Έτσι, έτσι. Εδω μιλάμε για το επιστημονικό θαυμα του λέιζερ. Πως μπορείς να ξαναπάς ... στην Ικιάρων! Οχι για κοινούς θνητούς με γυαλάκια, φακούς και επιπεφυκίτιδες!!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
**Δυστυχως, δεν μπορω να κανω επεμβαση αφου ο αστιγματισμος δεν διορθωνεται. **Και ειναι και μπολικος 3,25 και 2,75.Πρόσφατα διαπιστωμένο αυτό? Μήπως να ρώταγες τον γιατρός σου? Οι μέθοδοι λέιζερ εξελίσσονται.
Tον Δεκεμβριο που μου εγραψε τα πρεσβυωπιας.
-
Μια μικρή ενημέρωση για την εως τωρα 10ημερη απο την επέμβαση εξελιξη της όρασης μου.
Το ένα ματι έγινε ... 'βιονικό'. Βλέπει καθαρα και παρα πολύ μακρυά.
Το άλλο μου έβγαλε αρχικά 1 βαθμο υπερμετρωπίας. Λιγότερο θολα μακρυά, αρκετά -έως πολύ θα έλεγα- κοντά. Χθες στην μετρηση μου έδειξε ότι κατέβηκε όμως στο 0,50 (δεκα μερες μετα) αλλά και πάλι μου δημιουργεί θεμα ιδίως στο κοντά. Υπάρχει βεβαια μεγάλη βελτίωση.
Από προχθές τέλος οι αντιβιωτικές σταγόνες και απο σήμερα και για το επομενο 6ήμερο μειώνονται σταδιακά και οι σταγόνες με την κορτιζόνη. Ξηροφθαλμία έχω ιδίως στο ματι με την υπερμετρωπία αλλά βάζω 'δάκρυα'.
Θέλει υπομονή παντως η όλη διαδικασία! -
Μπράβο Cosneo !!! Πολύ χαίρομαι που όλα πάνε κατ' ευχήν...
-
καλησπερα...σε ολους.....μεγεια τα ματια COSNEO....απο οτι καταλαβαινω πηγανε ολα καλα.....!!!αυτος ο βαθμος υπερμετροπιας ειναι προβλημα:ι αντιμετοπιζεται με τον καιρο;σκεφτομαι και γω να κανω και πολυ συντομα,,,,θα ειμαι αθηνα για μια εβδομαδα μιας και σπυδαζω ιταλια τωρα και λεω να φτιαξω τα ματια και να φυγω χορισ γυαλια.......ειμαι πολυ διστακτικοσ οσον αφαορα τιν επιλογι τοθ γιατρου και του μιχανιματος που χρισιμοποιει....δε γνωριζω και κανεναν στην αθηνα οποτε η βοηθεια σασ θα μου ειναι πολυ χρισιμη...εγω δει και ακουσει για
athensvision.....
laservision
eyeclinic
eyecenter..
...... -
Ο χρήστης farmakotriftis έγραψε:
καλησπερα...σε ολους.....μεγεια τα ματια COSNEO....απο οτι καταλαβαινω πηγανε ολα καλα.....!!!αυτος ο βαθμος υπερμετροπιας ειναι προβλημα:ι αντιμετοπιζεται με τον καιρο;....Ευχαριστώ!
Η υπερμετροπία διορθώνεται μόνη της. Θα μου παρει καποιες μερες ακόμα. Σε 15 μέρες μου μειώθηκε απο τον 1 βαθμό στο 0,5. Το πρόβλημα είναι στον υπολογιστή ή στο κινητο ή σε ένα βιβλίο. Μικρά γραμματα και κοντά. Η ξηροφθαλμία περιορίζεται και αυτη σιγά σιγα.
Γενικά παντως η κατασταση θέλει χρόνο και υπομονή αν και περίμενα γρηγορότερα και αμεσότερα αποτελεσματα. -
κοζνεο καλώς ορισες στο διαφορετικό κοσμο.... της κανονικής ορασης
βεβαια το ποσο καλή δουλειά εγινε, χρειάζεται συζήτηση μιας και καπου διάβασα οτι σου άρεσε το ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠ!
με γειά τα ματακια λοιπόν και παντα γυαλιά ηλίου
-
Ευχαριστώ!
Επιστημονικά εξακριβωμένο το ασύνδετο διόρθωσης όρασης με διόρθωση γούστου! -
Καλησπέρα σε ολους
Ειμαι κ εγω μυωπς.... και έχω πάρει απόφαση για εγχειρηση(lasik)
εχω κάνει τον έλεγχο για να προχωρησω σε εγχειρηση και ολα ηταν θετικα.
Εκτός του κεντρου που έκανα τον έλεγχο δεν εχω κάποια άποψη για τα
τα υπολοιπα κέντρα οπου διενεργουνται επεμβασεις.
Θα ηταν πολυ χρήσιμη για μενα η συμβουλη οποιουδηποτε έχει κάβει επέμβαση τον
τελευταιο καιρο ωστε να αποφασισω που θα κάνω την εγχειρηση (περιοχη Αθηνας)Ευχαριστω Πολυ
-
Μα ο Γιατρος σου που θα σου την κανει ειναι συμβεβλημενος=προτιμαει καποιο θεωροντας το καλο... πως θα πας σε αλλο??
-
Αυτό ακριβώς. Ο καθε γιατρός 'συνεργάζεται¨' με καποιο κέντρο που διαθέτει το μηχανημα. Από εκεί και περα κάθε οφθαλμολογικο κέντρο διαθέτει και τους γιατρούς του.
26 μέρες μετα απο εκείνο το 'μοιραίο' μεσημέρι όλα βαίνουν καλά πλέον. Η εφύγρανση/λύπανση τών ματιών έχει περιοριστεί αρκετά, η όραση μακρυά είναι μια χαρα και η υπερμετρωπία στο ένα ματι δείχνει να έχει περιοριστεί αρκετά. (Οχι ακομα στο 100% αλλά το καταλαβαίνω πως είναι θεμα ημερών πλέον).
Κάποια δυσφορία έχω το βραδυ στην οδήγηση απο τα πολλά φώτα stop των αμαξιών αλλά ... μια βραδυνή στροφοδιαδρομή την βγάζω!
Κάτι που παρατηρώ εδώ και λίγες μερες είναι ότι ενώ νωρίς το πρωί κατα τις 6 έχω μια θολότητα ακόμα στην όραση μετά απο λίγες ώρες βελτιώνεται αρκετά. Νομίζω πάντως ότι τωρα πλέον κολλάω σε λεπτομέριες. Εχω μειώσει πλέον και στο ελάχιστο την μεγεθυνση στο λαπτοπ!
Οπως και να έχει η μεγαλύτερη δυσκολία της καταστασης πέρασε και αυτο που καταλαβα είναι ότι δεν ήταν και τόσο απλό πράγμα η όλη διαδικασία. Αρκετά κουραστική και απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή παρόλο που δεν έχει καθόλου πόνο που ήταν η μόνη μου έγνοια!ΥΓ. Αυτά ... με το μόνο ερωτηματικο η εμφάνιση υπερμετρωπίας στο ένα ματι που ποτε δεν έμαθα και δεν θα μαθω μαλλον αν και πως προκλήθηκε. Θεμα κακής προμετρησης, θέμα λαθος δεδομένων στο λειζερ, λάθος γιατρού, οργανικό, 'πρωτοβουλία' του λέιζερ? Αγνωστο!
-
Κώστα με την επέμβαση φεύγουν και μυωπία και αστιγματισμός σωστά??
-
Πανο ναι. Μηδενίζουν και τα δύο.
-
Εμένα ενώ μηδενίστηκαν τα νούμερα αστιγματισμού και μυωπίας μετά από κάποιο καιρό (μήνες) το ένα μάτι εμφάνισε αστιγματισμό πάλι γύρω στο 0,40 όπως μου πε ο γιατρός.
Δεν σκοπεύω να το πειράξω άμα μείνει τόσο λίγο. -
Εγγύηση 'μηδενίσματος' δεν δίνουν παντως!
Οπως και δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο εμφάνισης πχ πρεσβυωπίας ... λίγο καιρό μετα ιδιως σε μεγαλύτερες ηλικίες! -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Όπως έγραψα και στην προηγούμενη σελίδα, και εμένα η εμπειρία μου αυτή είναι, ότι νιώθεις μόνο τον μικροκερατόμο όταν κόβει το φλαπ. Αλλά νιώθεις στη χειρότερη περίπτωση κάτι σαν γρατζουνιά, σαν να σε κόβει ο φακός επαφής, τίποτα περισσότερο.
Αμα εχει Femtolaser to φλαπ δε γινετε με μικροκερατομο.
Δεν έχουν ολοι όμως. Βασικά θα έλεγα πως οι περισσότεροι έχουν τους κλασικούς μικροκερατόμους.
Χθες συζηταγαμε με ενα παιδι και μου ελεγε οτι απο τα 7 κεντρα που κανουν διαθλαστικο Laser στη Θεσσαλονίκη τα 6 εχουν femto!!Πολυ up to date.
Επισης αυτες τις μερες ηρθε στην Αθηνα το τριτο femto για καταρράκτη! -
Χθες πήρα και γω το ΟΚ!!!
Το αρνητικό είναι πως ο αστιγματισμός δεν μπορεί να μηδενιστεί (είναι στο 3) και απ ότι μου πε στη χειρότερη να πεσει στο 1 και να χρειάζομαι γυαλιά σε νυχτερινή οδήγηση ως βοηθητικά.
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σημερα, πριν λίγο τελειωσα με τις εξετασεις.
2 ώρες διαδικασία με μετρήσεις απο διαφορα μηχανήματα.
Η τελευταία εξεταση όμως έχει ένα 'θεματακι' μετά.
Με κατι σταγόνες έπρεπε να μεγαλώσουν οι κόρες των ματιών. Γι' αυτο το λόγο βλεπω εντελώς θολα κοντα. Αυριο θα επανέλθουν οι 'κορες'.
(Εχω βαλει το μεγεθυντικο φακο στο +200% στην οθονη για να μπορώ να διαβαζω και να βλεπω και με δυσκολεύει στην εναλλαγη σελίδων κλπ!).
Το lasik, το laser θα γίνει την Τεταρτη το πρωί.Θυμώμουν το ποστ αλλά όχι ακριβώς και μέχρι να το βρω ψιλοχέστηκα. Από χθες το απόγευμα μέχρι τώρα δεν μου χουν κλείσει οι κόρες αλλά βλέπω σχεδόν κανονικά, λίγο θόλωμα δηλαδή, χθές ούτε κινητό μπορούσα να δω ούτε τίποτα. Πότε περίπου επανέρχονται??
Επέμβαση laser στα μάτια