-
Εχω ενα xsara μοντελο 2000.Το παρκαρω σε δρομο.
Εδω και δυο περιπου χρονια, νιωθω μέσα στην καμπινα αποπνικτικά.
Βεβαια αυτο που νιωθω ειναι καπως υποκειμενικο αφου καποιοι αλλοι το αισθανονται λιγοτερο αλλα για μενα ειναι υπαρκτο προβλημα.
Τι δεν εχω δοκιμασει για να λυσω το προβλημα.
Φιλτρο σκόνης έχω αλλάξει(το αλλαζω συχνα).
Ψυκτικο υγρο, εχω αλλαξει(τακτικα).
Καθαριζω το αυτοκινητο σε βενζιναδικο, τακτικα.
Οτι κι αν δοκιμασα, η ίδια αποπνικτικη αισθηση. Καθε φορα που οδηγω σε ταξιδι, ο χρονος μετρα αντιστροφα. Περιμενω ποτε θα κατεβω να αναπνευσω καθαρο αερα.Κι αναρωτιεμαι: εχει το προβλημα να κανει με την ποιοτητα των υλικών που χρησιμοποιουνται σε καθε αυτοκινητο? Η ειναι κατι υποκειμενικο και θα μπορουσα να
εχω και αλλο αυτοκινητο της ιδιας κατηγοριας και ισως κι εκει να μην μυριζε σε μενα αλλα να ενοχλουσε καποιους αλλους?
τι φταιει?
Αν τελικα εχω δικιο σε αυτο που υποψιαζομαι (ποιοτητα υλικων) ποιες εταιριες θεωρειτε οτι βαζουν τα καλύτερα(απο την εμπειρία σας φυσικα-εμπειρικα)? Μιλαμε
για μικρομεσαια αυτοκινητα παντα.
Περιμενω τις αποψεις σας.
-
Βεβαια αυτο που νιωθω ειναι καπως υποκειμενικο αφου καποιοι αλλοι το αισθανονται λιγοτερο αλλα για μενα ειναι υπαρκτο προβλημα.
Οτι κι αν δοκιμασα, η ίδια αποπνικτικη αισθηση. Καθε φορα που οδηγω σε ταξιδι, ο χρονος μετρα αντιστροφα. Περιμενω ποτε θα κατεβω να αναπνευσω καθαρο αερα.Κι αναρωτιεμαι: εχει το προβλημα να κανει με την ποιοτητα των υλικών που χρησιμοποιουνται σε καθε αυτοκινητο? Η ειναι κατι υποκειμενικο και θα μπορουσα να
εχω και αλλο αυτοκινητο της ιδιας κατηγοριας και ισως κι εκει να μην μυριζε σε μενα αλλα να ενοχλουσε καποιους αλλους?
τι φταιει?
Αν τελικα εχω δικιο σε αυτο που υποψιαζομαι (ποιοτητα υλικων) ποιες εταιριες θεωρειτε οτι βαζουν τα καλύτερα(απο την εμπειρία σας φυσικα-εμπειρικα)? Μιλαμε
-
τι φταιει?
-
Θα ήταν καλύτερο να συμμαζέψεις τις ερωτήσεις σου σ'ένα θέμα.
4 εδώ+1 στα Νέα Μοντέλα. -
Kaπνίζεις ;
-
Απ'οτι καταλαβαίνω σε ενοχλεί η μυρωδιά του αυτοκινήτου και όχι κάποια οσμή απο κάποια άλλη αιτία...
Και εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα με μία Alfa 33 παλιότερα.Τα δέρματα που είχε μυρίζανε και μου φέρνανε ανακατοσούρα.
Δυστυχώς δε νομίζω να υπάρχει κάποια λύση... -
Δεν καπνιζω ουτε μπαινουν καπνιστες μεσα.
Ναι, με ενοχλει η ιδια η μυρωδια του αυτοκινητου(μαλλον, τι αλλο να ειναι?)
Βεβαια οταν ηταν καινουριο δεν ειχα τετοιο προβλημα.Γι αυτο λεω, οσο περναει ο καιρος θα γινεται ετσι χαλια και χειροτερα?
Ειναι η ποιοτητα των υλικων?
-
Έχεις κλιματισμό;
Μήπως η οσμή προέρχεται από εκεί;
Όταν αλλάζεις φίλτρο σκόνης-γύρης, καθαρίζονται οι αεραγωγοί με το ειδικό σπρέυ για τα βακτηρίδια που αναπτύσσονται εκεί; -
Εχω απλο air condition, οχι κλιματισμο.
Εννοειται οτι μου ψεκασαν με ειδικο σπρευ για τα βακτηρίδια.Αλλα η ενοχληση στη μυτη(και επειτα κεφαλι κλπ) παραμενει.
Μπηκα και στο 10ετιας astra του πατερα μου για να ταξιδεψω, που εχει γυρισει ολα τα λαγκαδια και δεν το φροντιζει οπως εγω(ουτε φιλτρα, ουτε σπρευ, σκονες μεσα), και δεν ειχα τοση ενοχληση!
-
Ίσως έχει ποτίσει μπόχα το ύφασμα των καθισμάτων. Ένας καλός καθαρισμός με ατμό σε ειδικό συνεργείο ή/και κάποιο ειδικό καθαριστικό για καθίσματα (έχει η Autoplus) ενδέχεται να εξαλείψει τις οσμές.
-
Ή μπορεί να έχει πάρει υγρασία κάτω απο τις ταπετσαρίες..
-
Αν δεν είναι σαφώς δυσοσμία αλλά σου δημιουργείται μπούκωμα κλπ ίσως είσαι αλλεργικός στα ακάρεα κλπ που μαζεύονται. Κανονικά αυτά υπάρχουν και στο σπίτι μας και κάποιοι έχουν πρόβλημα και με αυτά αλλά ίσως λόγω ειδικών συνθηκών στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο να έχουν αναπτυχθεί άλλα είδη στα οποία να είσαι εσύ ευαίσθητος....
-
Πολλα τα ενδεχομενα βρε παιδια.
Αντε τωρα τι να ψαξω να βρω.Μου κανει εντυπωση ομως οπως ειπα και πιο πανω με το astra του πατερα μου!
-
Όπως ανέφερε και ο onyx ! , αυτά που περιγράφεις μου θυμίζουν αλλεργική αντίδραση. Ίσως σε κάποια υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην Xsara (γιαυτό και δεν σε συμβαίνει το ίδιο στο Astra);
Ίσως εν τέλει οφείλεται ακόμα και στα σπρέυ που χρησιμοποιείς; (Αυτό βέβαια εύκολα μπορείς να το εξακριβώσεις, αν ψεκάσεις με τις ίδιες ουσίες κάποιο αντικείμενο σε άλλο κλειστό χώρο εκτός του αυτοκινήτου σου και έχεις τα ίδια συμπτώματα ή όχι.) -
Στο Σάνι (19 χρονών ήδη and keeps going) που βρωμούσε κάτι σαν μούχλα πάντως...χρειάστηκε σχεδόν ένα αρωματικό σπρέι και δυο εσωτερικά πλυσίματα για να φύγει. Τώρα, είναι φρέσκο σαν τον ωκεανό!
Η άσχημη μυρωδιά έφτανε να σε χτυπάει στο κεφάλι στις μακρινές διαδρομές. Μήπως έχεις παρόμοιο πρόβλημα; Φυσικά, η εσωτερική ανακύκλωση του αέρα (πολλοί το ξεχνούν στο κλειστό) επιβαρύνει την κατάσταση.
-
Μήπως πρέπει να αφήνεις περισσότερο ανοιχτά τα παράθυρα;
Μήπως γενικά δεν τα ανοίγεις κ αυτό χειροτερεύει πολύ την κατάσταση; -
Καλα, αν δεν ανοιγα και το παραθυρο, θα ειχα ψοφησει.
Αλλα δεν λεει να το ανοιγεις με ακραιες καιρικες συνθηκες(πχ βρεχει, ή με καύσωνα που αγκομαχα το a/c)
-
To αυτοκίνητο οταν το πλένεις χρησιμοποιείς για τα τζάμια το ίδιο καθαρηστικό;
Είχα παρατηρήσει κάποτε οτι ένα συγκεκριμένο προιόν καθαρισμού των τζαμιών μου δημιουργούσε μία έντονη θαμπάδα και τρομερή δυσοσμία , σαν μούχλα, μέσα την καμπίνα. Ειδικά όταν είχε υγρασία έξω η μυρωδιά μέσα ήταν πολύ άσχημη. Το πρόβλημα λύθηκε αμέσως με το να μην το χρησιμοποιήσουμε ξανά
Φιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης karib έγραψε:
Καλα, αν δεν ανοιγα και το παραθυρο, θα ειχα ψοφησει.Αλλα δεν λεει να το ανοιγεις με ακραιες καιρικες συνθηκες(πχ βρεχει, ή με καύσωνα που αγκομαχα το a/c)
Όπως λέει και ο φίλος funkyreverend μήπως έχεις μόνιμα την ανακύκλωση του αέρα; όταν οδηγάς ή το παρκαίνεις;
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Kaπνίζεις ;Kλάνεις;;
Ποιότητα υλικών καμπίνας-μυρωδιά αποπνικτική