-
Αν έχει πάει κανείς Νότιο Ιταλία ,εννοώ κάτω απο Νάπολη, ας γράψει τι παίζει γενικώς , ασφάλεια ,διαμονή και οτιδήποτε άλλο
-
Αν έχει πάει κανείς Νότιο Ιταλία ,εννοώ κάτω απο Νάπολη, ας γράψει τι παίζει γενικώς , ασφάλεια ,διαμονή και οτιδήποτε άλλο
-
-
Και για Νάπολη αν ξέρει κανείς επίσης τι παίζει plz. Λέμε με την κοπέλα μου να πάμε αρχές Νοεμβρίου με το αυτοκίνητο Φλωρεντία-Σιένα-Ρώμη-Νάπολη και αν βολέψει και νοτιότερα και έχουμε τις επιφυλάξεις μας για την Νάπολη (και το νοτιότερα) γιατι σε όσους ταξιδιωτικούς οδηγούς είδαμε offline και online έλεγαν οτι δεν είναι και το ασφαλέστερο μέρος για να παει κανεις με αυτοκίνητο με ξενες πινακίδες.
Συναγερμό και immo έχει το αμάξι αλλά μήπως τα 'ανοιγουν' κι αυτά;
Τωρα, σχετικά με τις προειδοποιήσεις για τους Ιταλούς οδηγούς, αυτά είναι μάλλον για τους Βορειοευρωπαίους ετσι; Πόσο διαφορετικά να είναι τα πράγματα από δω;
-
21 του μηνός θα πάω Ναπολη για να δω στις 24 την Φορμουλα 1 στην Ιμολα.
Στην Νάπολη πολύ προσοχή σε όλα!
Οδήγηση: Οδηγούν σαν τους Έλληνες και ακόμα χειρότερα. Δεν σταματάνε σε φανάρια στοπ κτλ. Έχω δει να τρακάρουν μεταξύ τους και να παρατάνε τα αυτοκίνητα στην μέση του δρόμου και να φεύγουν!!Ασφάλεια: Εκεί ισχύει το ο κλέψας του κλέψαντος!! Ανα πάσα στιγμή μπορεί να σας κλέψουν και να μην το πάρετε χαμπάρι! Την τελευταία φορά που είχα πάει είχα νοικιάσει μια 166 3λτ και όταν την άφησα για να πάω σε ένα super market για 5 λεπτά μου έκλεψαν τις ζάντες και τους καθρέπτες!!!!
Ειδικά αν δουν ότι το αμάξι είναι από άλλη χώρα και καλό ή τους χρειάζεται για ανταλλακτικά θα σας το φάνε χωρίς να πάρετε χαμπάρι τι έγινε! Είναι τόσο καλοί που μπορεί να πίνετε καφέ και βλέπετε φάτσα κάρτα το αμάξι σας και να σας το κλέψουν χωρίς να το πάρετε χαμπάρι!!!!
Ακριβά ρολόγια, δαχτυλίδια, γυαλιά και λοιπά κοσμήματα ξεχάστε τα! Θα σας τα φάνε αμέσως! Σ’ έναν γνωστό μου φόραγε γυαλιά ηλίου και περίμενε στην στάση το λεωφορείο. Εκεί που περίμενε πέρασε ένα μηχανάκι και του πήραν τα γυαλιά ενώ τα φόραγε!! Καλό;;;
Τα πορτοφόλια σας στις μέσα τσέπες και με φερμουάρ κλειστό.
Στην βόρεια Ιταλία τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα ΑΛΛΑ και εκεί θέλει πολύ πολύ προσοχή!
Όσο για τις γυναίκες, οι Ναπολιτάνες και γενικά οι Ιταλίδες είναι πολύ όμορφες! Καμία σχέση με τις Ελληνίδες! Είναι εντυπωσιακές με πολύ ωραίο ντύσιμο!
Αν βρεις το κουμπί τους πέφτουν εύκολα.
Οι Ιταλοί κάνουν καμάκι σε ότι είναι θηλυκό ακόμα και αν συνοδεύεται.
Κάτι άλλο, να ξέρετε ότι οι Ιταλοί το 70% με 80% δεν ξέρει Αγγλικά.Αυτά.
-
Έχετε δει την ταινία με τον ΒΕΓΓΟ που πήγε στην Ιταλία να βρει τον γιο του(?)..και γύρισε μόνο με τα ρούχα που φορούσε(?)
Νομίζω Νάπολι είχε παει...
Πάντως ισχύουν όλα αυτά για την Νάπολι αν και δεν εχω παει, έχω όμως ακούσει στις ειδήσεις δίαφορα.. μάλιστα αναλογικά η μεγαλύτερη δυναμη αστυνόμιας είναι εκεί καθώς και η μεγαλύτερη εγκληματικότητα. Έχουν ΠΟλλές συμμορίες και χαιρονται όταν βλέπουν τουρίστες..ελεγε το ρεπορτάζ. Αυτο οφείλεται στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας που έχει η πολη(το μεγαλύτερο στην Ιταλία και απο τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.
Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να πω σε κάποιον να μην πάει γιατί πολλες φορές αυτά που βλέπουμε στην τιβί είναι φούμαρα.
-
Πριν 30 χρόνια οι Ιταλίδες υπετερούσαν των Ελληνίδων από πλευράς εμφάνισης γιατί οι δικές μας δεν πρόσεχαν και δεν ήξεραν από ντύσιμο. Σήμερα οι Ελληνίδες τις παίρνουν φαλάγγι.
Για τους Ιταλούς: αν δεν έχουν μαζί 2-3+++++++ φίλους τους, καμάκι δεν κάνουν σε συνοδευόμενη κοπέλα. Αλλά μερικές φορές ξεχνιούνται και τρώνε το ξύλο της αρκούδας. Η πιο θρασύδειλη ράτσα που πατά επί γης.
-
Προσωπική εμπειρία από τη Νότια Ιταλία (από Νάπολη μέχρι Παλέρμο): Μην προκαλείς και δεν σε πειράζει κανένας.
Τελευταία φορά στη Νάπολη, με mazda 323 με Ελληνικές πινακίδες στο οποίο είχαμε μόλις εκείνο το πρωί αλλάξει λάστιχα. Η στάθμευση είναι ασφαλέστατη πάνω σε πεζοδρόμια, αρκεί να δώσεις κάνα δυο € σε κάτι πιτσιρίκια που κυκλοφορούν εκεί και τα 'φυλάνε'. Χωρίς πλάκα, πάρα πολλά πεζοδρόμια είναι 'φυλασσόμενοι' χώροι στάθμευσης. Αν κάνεις το λάθος και δεν πληρώσεις, σίγουρα δεν θα βρείς ζάντες μετά (τουλάχιστον). Αυτή είναι η μαφία: Δίνεις για τη φύλαξη του αυτοκινήτου σου (η του μαγαζιού σου) τα μισά από όσα σου ζητάνε στην Ελλάδα για στάθμευση (η οι ιδιωτικές σεκιούριτι) και δεν σε πειράζει κανένας (ενώ εδώ μπορεί και να το βρείς σπασμένο).
Για πορτοφόλια και τιμαλφή, ισχύουν όσα είπαν οι προλαλήσαντες. Αν θέλετε να σπάσετε πλάκα, ένα παλιό πορτοφόλι γεμάτο χαρτιά (πχ λογαριασμούς η αποκόμματα εφημερίδων) στην πίσω τσέπη η μέσα σε μισάνοιχτη γυναικεία τσάντα είναι πάντα μια μορφή κουιζ: Θα μας τα πάρουν σήμερα; Που; Θα το καταλάβουμε; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Σήμερα οι Ελληνίδες τις παίρνουν φαλάγγι.....
....Η πιο θρασύδειλη ράτσα που πατά επί γης.Δεν συμφωνώ, η ομορφιά των Ιταλίδων είναι πρωτίστως υπόθεση στυλ. Κι εκεί οι δικές μας έχουν πολλά ακόμα να μάθουν.
Αν του Ιταλού του αρέσει η γυναίκα σου, το πιθανότερο είναι να γίνετε παρέα και να σας κεράσει και τους δύο. -
Οικογενειακοί φίλοι της οικογένειας της κοπέλας μου ήταν από τις πλουσιότερες οικογένειες της Νάπολης. Ενώ είχαν τρελλά αυτοκίνητα (Μαζεράτι, Μερσεντές κλπ) για να κατεβούν στο κέντρο της πόλης έλεγαν πως το καταλληλότερο αυτοκίνητο (ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ για την δουλειά αυτήν!!) ήταν ένα Φίατ Πάντα, στην απλούστερη έκδοση, άσπρο, χωρις καν κασσετόφωνο, και όταν το παρκάριζαν πάντα ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟ και φυσικά ΑΔΕΙΟ!! Αν το κλείδωνες, έστω και άδειο, θα το άνοιγαν, να δούνε γιατί το κλείδωσες, οπότε και κάτι έχεις να κρύψεις!!!
Δεν νομίζω να πήγαινα εκεί με αμάξι!!!
-
Μάλιστα... ή ξεχνάμε την Νάπολη δηλαδή ή δεν πάμε με αυτοκίνητο! Για τη περίπτωση του νοικιασμένου αυτοκινούμενου τροχόσπιτου τι γνώμη έχετε(για να εξασφαλίσουμε και την διαμονή;
Υπάρχουν περιορισμοί στο που θα κινηθείς μ'αυτά (εντός πόλεων ας πούμε) και που σταθμεύσεις για να διανυκτερεύσεις;
Ακριβότερα διόδια στην Autostrada;
Αυτά τα 'χτυπάνε' στην Ν. Ιταλία; -
Άντε να σου πάρουν το μεταφορικό μέσο, αλλά να σου βουτήξουν και το 'σπίτι';
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
....Η πιο θρασύδειλη ράτσα που πατά επί γης.Δεν συμφωνώ, η ομορφιά των Ιταλίδων είναι πρωτίστως υπόθεση στυλ. Κι εκεί οι δικές μας έχουν πολλά ακόμα να μάθουν.
Αν του Ιταλού του αρέσει η γυναίκα σου, το πιθανότερο είναι να γίνετε παρέα και να σας κεράσει και τους δύο.Συμφωνώ και εγώ οι Ιταλίδες είναι πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυ μπροστά!! Σε πολλά θέματα....
-
Νότια Ιταλία ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ με αυτοκίνητο!!!!!! Πολλές ασφαλιστικές αρνούνται και να τα ασφαλίσουν!!!!!! Κλέβουν οτιδήποτε ακόμα και από ανθρώπους που έχουν φάει όλη τους τη ζωή με την νταλίκα μεταξύ ιχθυόσκαλας Ελληνικής και ιχθυόσκαλων Νοτιοιταλικών κολλητά με μαφιόζους... Είναι απίστευτοι... Τον τελευταίο καιρό που δούλευα στην πρώτη μου δουλειά, είχαμε πρόβλημα, γιατί θέλαμε παράδοση κάποιων φορτίων στην Ιταλία και οι (μη Ιταλοί) προμηθευτές μας, μας έλεγαν ότι η ασφαλιστική τους δεν τους καλύπτει αν το φορτηγό κάνει την παραμικρή στάση στην Ιταλία!!!!!!!!! Έπρεπε να πάει σερί από τα σύνορα μέχρι το λιμάνι χωρίς καμία στάση (είχαν πάντα 2 οδηγούς)!!!!!!! Έχουν κλέψει νταλίκες και νταλίκες...
Στα φανάρια δεν σταματάνε, απλούστατα γιατί αν σταματήσουν θα τους κλέψουν... Μία καλή συμβουλή λοιπόν θα ήταν να μην σταματάτε στο κόκκινο αν βλέπετε ότι κανείς άλλος δεν σταματάει...
Φυσικά το να πας με ακριβά αντικείμενα πάνω σου (κοσμήματα, ακριβά ρολόγια, κτλ), ή να αφήσεις το αμάξι αφύλακτο (ιδίως αν φαίνεται πως έχει και κάτι μέσα) είναι λάθος...
Α, το λάδωμα που θέλει ο τροχονόμος για να μην εκδόσει μία κλήση (στη Νότια Ιταλία πάντα) είναι 10 ευρώ... (αν χρειαστεί... ). Βόρεια είναι σχεδόν Ευρώπη και δεν περνάνε αυτά...
Για την Νάπολη: Είχαν πάει οι γονείς μου πριν από 2-3 χρόνια και τα παρακάτω τους τα είπε ο ξεναγός: Η πόλη είναι χωρισμένη σε τομείς, ανάλογα με το ποια οικογένεια τους ελέγχει. Όλοι οι τομείς συναντιούνται σε μία πλατεία, η οποία έχει συμφωνηθεί να είναι ουδέτερη ζώνη, για τους τουρίστες. Το λεωφορείο σταμάτησε για 5 λεπτά και ο ξεναγός τους είπε να μην τολμήσουν να μιλήσουν σε κανέναν, γιατί στην καλύτερη περίπτωση θα τους κλέψουν το ρολόι, το οποίο και θα τους το ξαναπουλήσουν μετά από λίγο (και φυσικά θα το ξανακλέψουν... )
Συναγερμός και immobilizer είναι υπόθεση 30 δευτερολέπτων για οποιονδήποτε κλέφτη σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου...
Οι Ιταλοί δεν ξέρουν Αγγλικά, αλλά ακόμα και αυτοί που ξέρουν δύσκολα θα μιλήσουν Αγγλικά στη χώρα τους... (ήθελα νά'ξερα πως θα ένιωθαν αυτοί αν εδώ κανείς δεν τους μιλούσε τίποτε άλλο εκτός από Ελληνικά... ). Αν όμως σας δουν ότι προσπαθείτε να μιλήσετε Ιταλικά θα σας βοηθήσουν (ακόμα και στα Αγγλικά). Το κόλπο είναι να προσπαθήσεις να μιλήσεις Ιταλικά...
Αυτά και συγνώμη για το μεγάλο post...
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Αν του Ιταλού του αρέσει η γυναίκα σου, το πιθανότερο είναι να γίνετε παρέα και να σας κεράσει και τους δύο.Συμφωνώ και εγώ οι Ιταλίδες είναι πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυ μπροστά!! Σε πολλά θέματα....
[list:3rhu74dr]Λαστιχα φουσκωνουν? [/list:u:3rhu74dr]
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Και για Νάπολη αν ξέρει κανείς επίσης τι παίζει plz. Λέμε με την κοπέλα μου να πάμε Φλωρεντία-Σιένα-Ρώμη-Νάπολη)Αυτη στο αβαταρ ειναι? Κανενα προβλημα δεν θα εχεις ...εγγυημενα
Η διαδρομη περαν της πλακας Ρωμη-Φλωρεντια ειναι βατη και αν πας για 4-5 μερες μπορεις να δεις σχεδον τα παντα χωρις να βαρεθεις (εγω βαρεθηκα στη Ρωμη την 3η μερα, διασκεδαση ΜΗΔΕΝ και αυστηρο ωραριο και για τα εστιατορια!!)
Ρωμη-Ναπολι σε βλεπω οταν γυρισεις να ποσταρεις στο ''η μεγαλυτερη διαδρομη με αυτοκινητο που εχετε κανει και επιστροφη με τα ποδια''
Υ.Γ
Κο-ρυ-φαι-α κουζινα η ιταλικη καμια σχεση με τα ''ιταλικα'' της Ελλαδας -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Δεν επιμένω. Φαίνεται ότι κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια.
-
Πω πωωω! Με κουφάνατε!
Δεν τα ήξερα όλα αυτά! Είστε καλύτεροι και από ντοκυμαντέρ.
(YΓ Την επόμενη εβδομάδα Βορεια Ιταλία )markvag με αυτά που λες η κατάσταση μου θυμίζει Grand theft Auto!
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
markvag με αυτά που λες η κατάσταση μου θυμίζει Grand theft Auto!
Χωρίς το Auto...
Προσωπικά, με αυτά που είχα ακούσει 18 μήνες στην πρώτη μου δουλειά (ακόμα και τα μισά να είναι αλήθεια - που ήταν όλα...) Ιταλία μόνο από Ρώμη και πάνω... Εκεί είναι και οι ωραίες οι πόλεις... ωραία τοπία έχουμε κι εδώ...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
markvag με αυτά που λες η κατάσταση μου θυμίζει Grand theft Auto!
Χωρίς το Auto...
Σωστά! Ζητώ συγνώμη από την κάτω Ιταλία για αυτήν την άδικη εξίβριση!:lol:
Προσωπικά, με αυτά που είχα ακούσει 18 μήνες στην πρώτη μου δουλειά (ακόμα και τα μισά να είναι αλήθεια - που ήταν όλα...) Ιταλία μόνο από Ρώμη και πάνω... Εκεί είναι και οι ωραίες οι πόλεις... ωραία τοπία έχουμε κι εδώ...
Σωστός και πέρα από όλα τα άλλα (από τα λεγόμενά σας) είναι και οι Ιταλίδες στη μέση!
ΥΓ. Πιστεύω ότι πρέπει να γραφτώ σε κάποιο μάθημα Ιταλικών!
Νότιος Ιταλία