-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
ΥΓ. Πιστεύω ότι πρέπει να γραφτώ σε κάποιο μάθημα Ιταλικών!Είναι κι εύκολη γλώσσα... σε 1-2 χρόνια θα μπορείς να εκδράμεις προς αναζήτηση των όμορφων 'τοπίων' της γείτονος χώρας...
-
οι γυναικες κατα την προσωπικη μου αποψη στην Νοτια Ιταλια ειναι πιο ομορφες.
Βεβαια εξαρταται τι ζητας. Στο μιλανο πχ εχουν πιο στυλ, αλλα αν σου αρεσουν οι μελαχροινες, η Νοτια Ιταλια ειναι ο παραδεισος σου -
Έχει κάτι διλλήματα η ζωή όμως ε?
-
Είχα πάει πρόσφατα Μιλάνο και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το ότι οι γυναίκες έχουν στυλ, καμία σχέση με την πλειοψηφία των δικών μας..
-
ναι ομως οι μιλανεζες, ξοδευουνε στο ντυσιμο οσο ειναι ο προυπολογισμος μιας οικογενειας στην Ελλαδα...
Ετσι εχω και εγω στυλ!
Οκ, υπερβολη, αλλα ξοδευουν απιστευτο χρονο και χρημα σε αυτο το θεμα -
Συμφωνώ ότι ξοδεύουν πολύ χρόνο και χρήμα για το στυλ τους αλλά πολλές δικές μας που έχουν χρόνο και χρήμα ντύνονται χάλια.. Εξάλλου το στυλ δεν είναι μόνο μάρκες..
-
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
Και για Νάπολη αν ξέρει κανείς επίσης τι παίζει plz. Λέμε με την κοπέλα μου να πάμε Φλωρεντία-Σιένα-Ρώμη-Νάπολη)
Αυτη στο αβαταρ ειναι? Κανενα προβλημα δεν θα εχεις ...εγγυημενα
Ε ρε τι παντόφλα έχω να φάω αν δει αυτό το thread...
Ρωμη-Ναπολι σε βλεπω οταν γυρισεις να ποσταρεις στο ''η μεγαλυτερη διαδρομη με αυτοκινητο που εχετε κανει και επιστροφη με τα ποδια''
Αυτό πλέον το'χω καταλάβει... Είχα κάποιες υποψίες πρίν από αυτό τό θέμα αλλά τωρα το κατάλαβα καλά
-
Nα βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στη συζήτηση...(κάποια χρόνια φοιτητής στην Ιταλία έχω σχηματίσει κι εγώ άποψη για πολλά πράγματα εκεί πέρα).
Λοιπόν εγώ συμφωνώ για όλα τα παραπάνω περί Νapoli ,αν και θα πρέπει να ξέρετε ότι συνήθως γκρούπ τουριστών δεν τα ''χτυπάνε''. Αλλά εάν πάει κάποιος μόνος του ειναι σίγουρα σε κίνδυνο. Εάν πάντως κάτι αξίζει να δει κάποιος ειναι σίγουρα η Πομπηία (Pompei) που βρίσκεται 10-15 χλμ΄έξω απο τη Napoli και εάν κάποιος θέλει να την επισκεφτεί μπορεί να μην μπεί καθόλου στη Napoli. Ένα μοναδικό φαινόμενο η Πομπηία...μια ''λαμπρή'' πόλη που μετατράπηκε σε αποκαίδια. Η λάβα διέσχισε όλη τη πόλη και άφησε πίσω της ανθρώπους και ζώα σε στιγμές πανικού,αληθινά αγάλματα.
Θα μου πείτε οτι μπορει να είναι λίγο μακάβρια όλα αυτα (για μερικούς) αλλά είναι οπωσδήποτε και εντυπωσιακά.
Έχω φάει την Ίταλια με το ''κουτάλι'' και μπορώ να κάνω καποιες καλές προτάσεις για διακοπές.
ROMA: ενταξει για τη Ρώμη οτι και να πούμε ειναι λίγο,είναι μια πόλη ''ανοιχτό μουσείο''.Εκτός απο τα classic αξιοθέατα Κολλοσέο,Ρωμαική αγορα προτείνω βόλτα με ποδήλατο (νοικιασμένο) στη villa Borghese. Για να καταλάβετε πως ήτανε οι βιλες που ζούσανε οι αυτοκράτορες των Ρωμαίων σας αναφέρω μόνο πως η συγκεκριμένη βίλα βρίσκεται σε ένα ύψωμα με θέα όλη τη Ρώμη είναι αχανής με πλούσια βλάστηση και εχει μέσα ακόμα και ζωολογικό κήπο!!! Για ''ψαγμένους'' είναι επίσης και μια πολύ όμορφη λίμνη γυρω στα 40χλμ. εξω απο τη Ρώμη πρός τα βόρεια ακολουθώντας την via Cassia.H λίμνη του Βίκο ή lago di Vico...φανταστικό τοπίο!!! Έχω και καλές προτάσεις για Β.Ιταλία αλλα λέω να επανέλθω αργότερα γιατί μπορεί να κούρασα τον κόσμο...
ααα και μη ξεχνάμε...be COOL,be JAZZ φυσικά!!! -
Ο χρήστης stavrosbiologos έγραψε:
ααα και μη ξεχνάμε...be COOL,be JAZZ φυσικά!!!
Μα αυτό είναι... γιαπωνέζικο...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Eντάξει δε λέω την έφαγα στη μάπα τόσα χρόνια την Ιταλία αλλά τα Japόνια φτιάχνουν καλύτερα αυτοκίνητα!!! Οι Ιταλοί ναι μεν έχουν στύλ και φοβερή αισθητική σε ότι κάνουν αλλά απο αξιοπιστία υστερούν κάπως... Εντάξει άμα είναι να αγοράσεις κάνα ρούχο κάνα παπούτσι οι γείτονες δεν ''παίζονται''!!!
Τώρα βέβαια για να πώ κι εγώ την αμαρτία μου,το πρώτο μου αυτοκίνητο ήτανε μια Lancia Delta 1.8 μοντ. 1994 ,τσίλικη και απάτητη με την οποία έχω γυρίσει και τη μισή Ιταλία. Δεν με ''πούλησε'' ποτέ και ακόμα και σήμερα την λατρεύω και την εμπιστεύομαι και ας έχει τα χρονάκια της... -
Eντάξει δε λέω την έφαγα στη μάπα τόσα χρόνια την Ιταλία αλλά τα Japόνια φτιάχνουν καλύτερα αυτοκίνητα!!! Οι Ιταλοί ναι μεν έχουν στύλ και φοβερή αισθητική σε ότι κάνουν αλλά απο αξιοπιστία υστερούν κάπως... Εντάξει άμα είναι να αγοράσεις κάνα ρούχο κάνα παπούτσι οι γείτονες δεν ''παίζονται''!!!
Τώρα βέβαια για να πώ κι εγώ την αμαρτία μου,το πρώτο μου αυτοκίνητο ήτανε μια Lancia Delta 1.8 μοντ. 1994 ,τσίλικη και απάτητη με την οποία έχω γυρίσει και τη μισή Ιταλία. Δεν με ''πούλησε'' ποτέ και ακόμα και σήμερα την λατρεύω και την εμπιστεύομαι και ας έχει τα χρονάκια της...Αμαρτία δεν είναι τίποτα άλλο, αλλά που 10 χρόνια ταξίδια όργωμα όπως λες δεν σε άφησε, και θάβεις την αξιοπιστία τους...
-
Εάν εξαιρέσεις ότι το αυτοκίνητο ήταν απο το εργοστάσιο με ελλατωματικές φλάντζες ,έχανε λάδι και καθε λιγο και λιγάκι μου έκαιγε τα μπουζί κατά τ'άλλα΄δεν με άφησε ποτέ. Αλλά είπαμε Ιταλικό αμαξι είναι τα ελλατωματάκια του τα έχει...
-
Οι Ιταλοί ναι μεν έχουν στύλ και φοβερή αισθητική σε ότι κάνουν αλλά απο αξιοπιστία υστερούν κάπως...ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι είναι και οι Ιταλίδες.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
...ÓÞìåñá ïé Åëëçíßäåò ôéò ðáßñíïõí öáëÜããé.....
....Ç ðéï èñáóýäåéëç ñÜôóá ðïõ ðáôÜ åðß ãçò.Äåí óõìöùíþ, ç ïìïñöéÜ ôùí Éôáëßäùí åßíáé ðñùôßóôùò õðüèåóç óôõë. Êé åêåß ïé äéêÝò ìáò Ý÷ïõí ðïëëÜ áêüìá íá ìÜèïõí.
Áí ôïõ Éôáëïý ôïõ áñÝóåé ç ãõíáßêá óïõ, ôï ðéèáíüôåñï åßíáé íá ãßíåôå ðáñÝá êáé íá óáò êåñÜóåé êáé ôïõò äýï.Óõìöùíþ êáé åãþ ïé Éôáëßäåò åßíáé ðïëýõõõõõõõõõõõõõõõõõ ìðñïóôÜ!! Óå ðïëëÜ èÝìáôá....
Êáé óôï ìðëá-ìðëá .... Ðïëý ìðëá-ìðëá äåí áíôÝ÷åôáé ... íôÜîåé Ý÷ïõí óôõëÜêé áðï 1238447384 ïßêïõò ìüäáò êáé êÜôé ãßíåôáé áðï åìöÜíéóç .
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οι Ιταλοί ναι μεν έχουν στύλ και φοβερή αισθητική σε ότι κάνουν αλλά απο αξιοπιστία υστερούν κάπως...
ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι είναι και οι Ιταλίδες.
Τόσα χρόνια στην Ιταλία κατάλαβα οτι την ''πουτανιά'' και την τσαχπινιά της Ελληνίδας δεν την έχει καμία!!! Εντάξει οι Ιταλίδες είναι σαφώς πιο ''σουλουπωμένες'' απο τις Ελληνίδες αλλα νομίζω ότι ειναι και λογικό εαν συγκρίνουμε το βιοτικό επίπεδο των δύο λαών.
-
Για την νοτια Ιταλια μια ειναι η λυση : μια φανελα με το 10 αν ειναι και της NAPOLI ακομα καλλυτερα ,αν οχι τοτε της Αργεντινης.Αν την φορατε δεν προκειται να σας πειραξει κανεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για την νοτια Ιταλια μια ειναι η λυση : μια φανελα με το 10 αν ειναι και της NAPOLI ακομα καλλυτερα ,αν οχι τοτε της Αργεντινης.Αν την φορατε δεν προκειται να σας πειραξει κανεις.Σίγουρα; Γιατί μπορεί ο Diegito να είναι θεός εκεί (και παντού) αλλά απ'οτι κατάλαβα οι Ναπολιτάνοι δεν έχουν το Θεό τους
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για την νοτια Ιταλια μια ειναι η λυση : μια φανελα με το 10 αν ειναι και της NAPOLI ακομα καλλυτερα ,αν οχι τοτε της Αργεντινης.Αν την φορατε δεν προκειται να σας πειραξει κανεις.
-
αυτά όλα ισχύουν και για Σικελία , ή εκεί είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα? Σε ταξιδιωτικά άρθρα πού διάβαζα πρόσφατα μιλάνε για χιλιάδες τουρίστες σε Συρακουσες , Κατάνια , Ακράγαντα και όλες τις αρχαίες ελληνικές πόλεις.
-
Ιταλια κ συγκεκριμενα Ναπολι ειχα παει το 85.Ημουν μικρος αλλα θυμαμαι ορισμενα πραγματα.....
Πραγματι προσεχαμε παρα πολυ μη μας κλεψουν γιατι η Ναπολι φημιζεται για αυτο.Μειναμε σε κατι συγγενεις κ γυρισαμε αρκετα πηγαμε Πομπηια,φυσικα Ρωμη-Βατικανο,Κολοσαιο.
Α ειδα κ τον Ντιεγκο να αγωνιζεται σε αγωνα Ναπολι vs Αβελινο 1-0 (αν θυμαμαι καλα ο Αναστοπουλος εκει επαιζε την προηγουμενη χρονια) καπου πρεπει να εχω ακομα ενα κασκολ της Ναπολι...Παντως ομολογω οτι ουτε εγω ηξερα οτι ειναι τοσο επικινδυνα τα πραγματα στην Ναπολι ακομα κ τωρα...Μηπως υπερβαλουμε λιγο?
Νότιος Ιταλία