-
Πλησιάζει η ώρα αλλαγής των ελαστικών. Έχει κανείς εμπειρία από ελαστικά αυτής της διάστασης;
Thank's!!!!
-
Πλησιάζει η ώρα αλλαγής των ελαστικών. Έχει κανείς εμπειρία από ελαστικά αυτής της διάστασης;
Thank's!!!!
-
Thank's!!!!
-
Γιατι δεν αλλαζεις και διασταση;
Ενημερωτικα το κορσα μου ηρθε με 165-80 13 (αν δε κανω λαθος)
Αλλαξα και εβαλα 175-70 13 (και θα μπορουσα να βαλω και 175-65) και ειδα πολυ καλύτερο φρεναρισμα καλύτερο κρατημα (και σχεδον καθόλου μείωση στις επιδοσεις και στην κατανάλωση)...Για την ιστορία εβαλα Michelin Enrgy E3B τα οποία τα εβαλα με 225 ευρώ περίπου. (όπως έχει πει και άλλος χρήστης 'μεσαία ελαστικά για μέση χρήση'
-
Bridgestone B330 EVO, 200 ευρώ τοποθετημένα. Στο δικό μου φοράω επίσης 165/65/13. Τα μαμά ελαστικά ήταν τα Michelin Energy, τα οποία ήταν αρκετά καλά, αλλά πολύ μαλακά κατά τη γνώμη μου, οπότε μετά τα 30.000 χλμ είχαν παραδώσει το πνεύμα (το ένα από αυτά σχίστηκε μετά από επαφή με πεζοδρόμιο...). Τα Bridgestone είναι λίγο πιο σκληρά, μα αντέχουν σαφώς παραπάνω (40.000+ χλμ) & με σκληρή μεταχείριση, ενώ από κράτημα είναι εξίσου πολύ καλά. Τώρα φοράω 2ο ζευγάρι από αυτά (την 1η 4αδα την άλλαξα στα...60.000 χλμ) & πάλι τα ίδια θα φόραγα (α, τα Michelin είναι λίιιγο πιο ακριβά).
Επίσης, εάν δε σκοπεύεις να αλλάξεις ζάντες σε 14άρες, ΜΗΝ αλλάξεις διάσταση, επειδή θα μεταβληθεί το 'βήμα' του αυτοκινήτου σου. Το μόνο που μπορείς να βάλεις, είναι 175/60/13, μα η διάσταση αυτή, ως σπάνια, είναι μακράν ακριβότερη, ενώ το αμάξι σου θα κοπανάει πολύ με τόσο χαμηλό προφίλ, στους κατσικόδρομούς μας (εδώ & τα 165/65/13 έχουν ήδη χαμηλό προφίλ & δεν είναι ό,τι καλύτερο αναφορικά με την άνεσή τους).
Ελπίζω να σε κάλυψα κάπως.
Λαστιχα 165/65 R13 για FORD KA 1.3