-
Εχχμμ, θεωρω δεδομενο οτι μιλαμε για καποιον που μπορει να κανει αυτη την δουλεια...αμα ο αλλος ειναι βλακας και προσπαθησει να μετακινησει κανα ψηλο+βαρυ (πχ KTM LC4) χωρις να εχει οδηγησει ποτε του μηχανη, τοτε ειναι εκεινος βλακας, οχι εγω που λεω οτι (ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ) δεν εγινε και τιποτα να πας ενα μηχανακι πιο περα.
-
Πω πωωωω ένα ΣΚ έλειψα κ έγινε πανικός!
Πάντως ενώ προσέχω πολύ τα μηχανάκια εντούτοις τσαντίζομε κ εγώ όταν κάποιος το χρησιμοποιεί για να πιάσει μία θέση για το αυτοκίνητο του φίλου, της αδερφής, της γυναίκας ή ότι άλλο τέλος πάντων... αλλά εκεί που εξαγριώνομε είναι όταν βρέχει κ βλέπω τα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια κ πιάνουν όλο το στεγασμένο χώρο κ οι πεζοί είναι αναγκασμένοι να βρέχονται
Αυτό ειδικά στην Πάτρα το βλέπω πολύ συχνά, κ επειδή είναι μία πόλη όπου βρέχει συχνά κ ειδικά στο κέντρο με τα παλιά κτήρια έχει υπόστεγα, το φαινόμενο είναι πολύ συχνό!
Τέλος το να μετακινήσεις ένα μηχανακάκι κ κυρίως μία μηχανή κλειδωμένη αν δεν γνωρίζεις σύγουρα εγκυμονεί κινδύνους με πιο συχνή την πτώση της
Μία φορά είχα πραγματικά λυπηθεί μία goldwind στην προσπάθεια ενός άσχετου να μετακινήσει τόοοοοσα κιλά!Οπότε μία είναι η λύση! πάντα σεβασμός προς τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας
Φιλικά
Νικόλας -
Διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις σ' αυτό το θέμα σχετικά με την μετακίνηση ή όχι των δικύκλων, βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία κλασική περίπτωση διαφορετικής οπτικής γωνίας. O Skye είπε τη άποψή του σε ένα φόρουμ στο οποίο συχνάζουν ως επί το πλείστον οδηγοί αυτοκινήτων και αντιμετωπίστηκε μάλλον αρνητικά. Αν αυτή η συζήτηση γινόταν σε κάποιο άλλο φόρουμ (στο bikenet ας πούμε) όλοι θα είχαν πέσει πάνω στον Kacey να τον φάνε. Λογικό, αφού οι περισσότεροι κρίνουν με βάση τις δικές τους εμπειρίες. Οι οδηγοί των τετράτροχων που ψάχνουν με τις ώρες στο κέντρο μιας μεγαλούπολης να βρουν μια θέση για παρκάρισμα και την ίδια στιγμή βλέπουν τους 'μηχανάκηδες' να παρκάρουν με ευκολία όπου θέλουν, εκνευρίζονται όταν βλέπουν ένα δίκυκλο να πιάνει μία ολόκληρη θέση. Αν μάλιστα κάποια στιγμή αυτοί (ή κάποιος γνωστός τους) δουν κάποιον με δίκυκλο να παρκάρει στη μέση μιας θέσης χωρίς να νοιάζεται για το πρόβλημα που δημιουργεί στους συμπολίτες του, ε τότε το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα: έχω κάθε δικαίωμα να μετακινήσω τη μηχανή σου προκειμένου να παρκάρω.
Από την άλλη πλευρά ο 'μηχανάκιας' που έχει δώσει ένα σεβαστό ποσό χρημάτων για να αποκτήσει τη μηχανή του (και το οποίο μόνο ο ίδιος ξέρει πόσο εύκολα ή δυσκολα το απέκτησε, αν δεν το χρωστάει ακόμα), όταν γυρνάει και τη βρίσκει τσακισμένη με ζημιές της τάξης των 500 ευρώ και μόνο που ακούει κάποιον να λέει ότι θα μετακινήσει μηχανή για παρκάρει, τα παίρνει στο κρανίο.
Ποιός έχει δίκιο; Κανένας. Και οι δύο. Το γνωστό μισοάδειο - μισογεμάτο ποτήρι. -
Ο χρήστης philippou έγραψε:
Διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις σ' αυτό το θέμα σχετικά με την μετακίνηση ή όχι των δικύκλων, βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία κλασική περίπτωση διαφορετικής οπτικής γωνίας. O Skye είπε τη άποψή του σε ένα φόρουμ στο οποίο συχνάζουν ως επί το πλείστον οδηγοί αυτοκινήτων και αντιμετωπίστηκε μάλλον αρνητικά. Αν αυτή η συζήτηση γινόταν σε κάποιο άλλο φόρουμ (στο bikenet ας πούμε) όλοι θα είχαν πέσει πάνω στον Kacey να τον φάνε. Λογικό, αφού οι περισσότεροι κρίνουν με βάση τις δικές τους εμπειρίες. Οι οδηγοί των τετράτροχων που ψάχνουν με τις ώρες στο κέντρο μιας μεγαλούπολης να βρουν μια θέση για παρκάρισμα και την ίδια στιγμή βλέπουν τους 'μηχανάκηδες' να παρκάρουν με ευκολία όπου θέλουν, εκνευρίζονται όταν βλέπουν ένα δίκυκλο να πιάνει μία ολόκληρη θέση. Αν μάλιστα κάποια στιγμή αυτοί (ή κάποιος γνωστός τους) δουν κάποιον με δίκυκλο να παρκάρει στη μέση μιας θέσης χωρίς να νοιάζεται για το πρόβλημα που δημιουργεί στους συμπολίτες του, ε τότε το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα: έχω κάθε δικαίωμα να μετακινήσω τη μηχανή σου προκειμένου να παρκάρω.
Από την άλλη πλευρά ο 'μηχανάκιας' που έχει δώσει ένα σεβαστό ποσό χρημάτων για να αποκτήσει τη μηχανή του (και το οποίο μόνο ο ίδιος ξέρει πόσο εύκολα ή δυσκολα το απέκτησε, αν δεν το χρωστάει ακόμα), όταν γυρνάει και τη βρίσκει τσακισμένη με ζημιές της τάξης των 500 ευρώ και μόνο που ακούει κάποιον να λέει ότι θα μετακινήσει μηχανή για παρκάρει, τα παίρνει στο κρανίο.
Ποιός έχει δίκιο; Κανένας. Και οι δύο. Το γνωστό μισοάδειο - μισογεμάτο ποτήρι.εδω το σχημα ειναι οξοιμορο,ο κωδικασ δεν διαχωριζει στο θεμα παρκαρισματος μηχανη-αυτοκινητο αρα,εμενα με το μηχανακι ο μπατσος στο πεζοδρομιο με γραφει ανετα 65 ευρω οσο και στο αμαξι δηλαδη,μονο που το αμαξι ειναι πιο δυσκολο να παρκαρει σε πεζοδρομιο ολοκληρο πανω και ειδικα μεσα στην αθηνα που οι τσεοι γραφουν για πλακα και οπως θα ξερουν και οι περισσοτεροι τα μηχανακια τα ξεσκιζουν και πολλα τα φορτωνουν και στο γερανο!
αν νομιζω οτι η μηχανη μου θα ειναι ποιο ασφαλης πιανοντας μια κανονικη θεση αυτοκινητου (μικροτερη και απο σμαρτ βεβαια) θα την παρκαρω εκει και δεν εχει δικαιωμα κανενας να μου την κουνησει.
σαφως και αν υπαρχει εναλακτικη λυση βεβαιως να εξυπηρετησω το αυτοκινητο,και πιστεψτε με προτιμω παντα να παρκαρω πανω στο πεζοδρομιο παρεχει μεγαλυτερη ασφαλεια στην μηχανη.αυτο που ειπα πριν για κανονικη θεση στο δρομο το εφαρμοζω σε πολυ εξαιρετικες περιπτωσεις. -
Το θέμα πατάει γενικότερα πάνω στο σεβασμό ή την έλλειψη αυτού. Είναι έλλειψη σεβασμού το παρκαρισμένο μηχανάκι που κρατάει θέση για αυτοκίνητο. Επίσης είναι έλλειψη σεβασμού το παρκαρισμένο αυτοκίνητο που επίτηδες πιάνει δύο θέσεις. Είτε για το δεύτερο της οικογένειας είτε για να μην το... πλησιάσει κανείς! Είναι έλλειψη σεβασμού το παρκάρισμα που πιάνει δύο διαγραμμισμένες θέσεις στα Parking των super markets.
Κι εγώ έχω μετακινήσει μηχανάκι μια φορά για να παρκάρω. Πολύ περισσότερες φορές για να ξεπαρκάρω!!! Και αυτό επειδή έκλεισε μέσα στο parking εμένα και άλλα 8 αυτοκίνητα...
Να κάνω όμως μια ερώτηση νομικού περιεχομένου; Μετακινώ το μηχανάκι 3 μέτρα παρακάτω. Και εκεί πάει και σκάει γλάστρα, αυτοκίνητο, πιάνο, μετεωρίτης. Τι λέω, κρίμα; Πληρώνω; Τον βρίζω που με ανάγκασε να το μετακινήσω και καλά να πάθει; Πολύ άβολη κατάσταση για μένα...
Παρόλο που ποτέ δεν είχα μηχανάκι, ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσω (εκ πεποιθήσεως) ξέρω ότι θα μου την έδινε να το βρω αλλού και όχι εκεί που το άφησα εγώ.
Όσο για τα πεζοδρόμια στην Κυψέλη που μένω, απλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενοχλεί μηχανή παρκαρισμένη εκεί πάνω. Αν πάλι μείνει πάνω από 2 μέρες στο δρόμο δεν υπάρχει περίπτωση να μην μετακινηθεί επειδή μοιραία θα πιάσει θέση αυτοκινήτου με τις συνεχείς... αλλαξοκολιές. Επομένως ή όποιος πέρνει μηχανή την αφήνει στις διαθέσεις της γειτονιάς ή τη βάζει σε ιδιωτικό parking ή απαιτεί και φωνάζει για διμορφωμένους χώρους στάθμευσης... Δεν ξέρω, φωτίστε με. -
Το παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο το αποφεύγω για δύο λόγους κυρίως:
- Γιατί συχνά είναι στενά και δεν χωρούν άνετα πεζοί - καροτσάκια κλπ
- Γιατί άντε και ανέβηκα στο πεζοδρόμιο, είναι σίγουρο ότι θα μπορέσω να κατέβω μετά; Μου έχει τύχει περίπτωση να μην υπάρχει χώρος ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και επιπλέον 2 κάφροι είχαν κλείσει και τις ράμπες για ανάπηρους. Περίμενα 40' να ξεπαρκάρει κάποιος.
Η καλύτερη λύση είναι οι ειδικές θέσεις για μηχανάκια σε αρκετά σημεία στα κέντρα των πόλεων. Έτσι καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο. Αρκεί να μην υπάρχει δυνατότητα να αποκλειστούν από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Στην Κομοτηνή στο Lidl φτιάξανε θέσεις για μηχανάκια ακριβώς απέναντι από την είσοδο του καταστήματος. Το αποτέλεσμα είναι κάποιοι οδηγοί αυτοκινήτων που βαριούνται να περπατήσουν 20 - 30 μέτρα παρκάρουν εκεί κλείνοντας την έξοδο. Εντελώς ζώα.
-
Θα το πω, γιατί εχθές έκανα κάτι ζωώδες.
Ήμουν αμέσως μετά τα διόδια των Αφιδνών στο ρεύμα προς Αθήνα. Στη μεσαία λωρίδα υπήρχε ένας με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, οπότε έκανα κίνηση στην αριστερή (άδεια) να τον προσπεράσω. Διάλεξα και κατηφορικό κομμάτι γιατί τα 55 άλογά μου δε σηκώνουν πολλά πολλά.
Μόλις άρχισα να μαζεύω τη διαφορά είδα ότι μπροστά του ήταν ένα Corsa. Η αριστερή πίσω μου εξακολουθούσε να είναι άδεια και λόγω της κατηφόρας πήγαινα με ικανοποιητική ταχύτητα (130-140), άρα με έπαιρνε (ή έστω νόμιζα) να προσπεράσω. Μόλις έφτασα δίπλα στο Corsa, αυτό πήγαινε με κανονική ταχύτητα (100-110). Το πρόβλημα ήταν ότι βρέθηκα εγκλωβισμένος στην αριστερή λωρίδα, μιας και από πίσω μου ερχόταν ενα Peugeot. Και μόλις είχε αρχίσει η ανηφόρα. Η προσπέραση έγινε με ρυθμό χελώνας και μόλις πέρασα μερικά εκατοστα μπροστά από το Corsa μπήκα ΑΜΕΣΩΣ στη μεσαία (εννοείται με φλας). Ο οδηγός του Corsa πρέπει να έχασε μερικές ώρες από τη ζωή του... Μετά, μόλις μπήκαμε στην Αθήνα, τον έψαχνα για να του ζητήσω συγγνώμη.
Το πρόβλημα είναι όταν δεν καταλαβαίνει κάποιος ότι έκανε λάθος, γιατί είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα το ξανακάνει.
-
Και κάποια άλλα σκηνικά από την Ε.Ο. έτσι, για να κρατιόμαστε σε φόρμα.
Είναι δυνατόν κάποιος να πηγαίνει με 60 στη μεσαία λωρίδα, μόνο και μόνο για να κοιτάζει το κινητό του; Δεν μπορεί να το βάλει στην άκρη για όση ώρα οδηγεί;
Επίσης, ένα Sunny φορτωμένο 2 μέτρα πάνω από την οροφή του, να πηγαίνει με 70 στη μεσαία. Ευτυχώς μόλις έπαιξα (μία φορά!) τα φώτα έκανε στη δεξιά και μας άφησε να περάσουμε.
-
εχθές στην Παραλιακή στο ύψος Παλαιού Φαλήρου, προς Πειραιά, ήταν δύο αμάξια μπροστά μου ένας που πήγαινε πέρα δώθε, κοινώς ζιγκ ζαγκ δε μπορούσε να παραμείνει στη λωρίδα του και δε μπορούσε να τον προσπεράσει κανείς. Αφού τελικά τον πλησίασα, διαπίστωσα ότι ο καθρέφτης του οδηγού ήταν κλειστός! (δεν κοίταξα για τους υπόλοιπους καθρέφτες)
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Είναι δυνατόν κάποιος να πηγαίνει με 60 στη μεσαία λωρίδα, μόνο και μόνο για να κοιτάζει το κινητό του; Δεν μπορεί να το βάλει στην άκρη για όση ώρα οδηγεί;
Είναι. Προχθες συνάντησα ένα τύπο με ένα 106 4πορτο στη Συγγρού που πήγαινε σα... μεθυσμένος μία στη μέση μία στη δεξιά λωρίδα με καμιά 50αριά χλμ/ω. Όταν το προσπέρασα κοίταξα από περιέργεια και διαπίστωσα ότι ο τυπάς... έστελνε μήνυμα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
...Προχθες συνάντησα ένα τύπο με ένα 106 4πορτο στη Συγγρού που πήγαινε σα... μεθυσμένος μία στη μέση μία στη δεξιά λωρίδα με καμιά 50αριά χλμ/ω. Όταν το προσπέρασα κοίταξα από περιέργεια και διαπίστωσα ότι ο τυπάς... έστελνε μήνυμαΝαι...στον Άγιο Πέτρο να του κρατήσει θέση...
'Όπου να 'ναι φτάνω... Μάλλον θα φέρω και παρέα...' -
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
...Προχθες συνάντησα ένα τύπο με ένα 106 4πορτο στη Συγγρού που πήγαινε σα... μεθυσμένος μία στη μέση μία στη δεξιά λωρίδα με καμιά 50αριά χλμ/ω. Όταν το προσπέρασα κοίταξα από περιέργεια και διαπίστωσα ότι ο τυπάς... έστελνε μήνυμα
Ναι...στον Άγιο Πέτρο να του κρατήσει θέση...
'Όπου να 'ναι φτάνω... Μάλλον θα φέρω και παρέα...'χμ... πόσο παράξενο/παράλογο είναι που βλέπω κάθε μέρα τουλάχιστον 4-5 τέτοιους/τέτοιες???
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
...Προχθες συνάντησα ένα τύπο με ένα 106 4πορτο στη Συγγρού που πήγαινε σα... μεθυσμένος μία στη μέση μία στη δεξιά λωρίδα με καμιά 50αριά χλμ/ω. Όταν το προσπέρασα κοίταξα από περιέργεια και διαπίστωσα ότι ο τυπάς... έστελνε μήνυμα
Ναι...στον Άγιο Πέτρο να του κρατήσει θέση...
'Όπου να 'ναι φτάνω... Μάλλον θα φέρω και παρέα...'M' εκανες και γελασα πρωι πρωί.......
-
Καλά, αυτό δεν το βλέπουν από τις κάμερες για να τον σταματήσουν;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Καλά, αυτό δεν το βλέπουν από τις κάμερες για να τον σταματήσουν;ποιες κάμερες; Αυτές είναι για τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Σιγά μη κάτσουν ν'ασχοληθούν οι φραπεδοεργαζόμενοι στο κέντρο...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Καλά, αυτό δεν το βλέπουν από τις κάμερες για να τον σταματήσουν;Eίπαμε κάμερες βρε παιδιά...
Όχι και έτσι.Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λές...
Δεν αναφέρομαι στα περί των νόμων και προσωπικών δεδομένων αλλά θα μιλήσω για τα τεχνικά.Αφενώς γιατί πρέπει όλες να εστιάσουν σε ένα αυτοκίνητο (κινούμενο όχημα) και επειδή όλες έχουν συγκεκριμένο οπτικό πεδίο θα πρέπει η εικόνα να μεταβιβάζεται στο κέντρο περνώντας από την μία στην άλλη... (εφικτό μεν αλλά με δυσκολίες).
Αφετέρου δεν υπάρχει χρόνος να ειδοποιήσουν κάποιον που πρέπει ούτως ή άλλως να είναι εκεί κοντά (δίπλα δηλαδή) ώστε να καταλάβει για ποιό όχημα πρόκειται.
Σε δρόμο με πυκνή κυκλοφορία αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.Εξάλου, αν στρίψει και βγεί από το δρόμο, πάει, πέταξε...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Καλά, αυτό δεν το βλέπουν από τις κάμερες για να τον σταματήσουν;καλό!!!
-
Όλοι αυτοί που πάνε ανάποδα σε μονόδρομο και θέλουν να κάνεις και πίσω….είσαι τυχερός σήμερα που βιαζόμουνα, ΚΡΕΤΙΝΕ τύπε.
-
Ο χρήστης @ndy έγραψε:
Όλοι αυτοί που πάνε ανάποδα σε μονόδρομο και θέλουν να κάνεις και πίσω….είσαι τυχερός σήμερα που βιαζόμουνα, ΚΡΕΤΙΝΕ τύπε.σε κάτι τέτοιους πάω και τους κολλάω μπροστά, μούρη με μούρη, τραβάω χειρόφρενο και αφαιρώ τα χέρια απ'το τιμόνι. δε ξέρω τι θα κάνεις, βρες ένα τρόπο να εξαφανιστείς απ'το δρόμο μου. Εξαρτάται πάντα κι απ'το ύφος του άλλου οδηγού. αν είναι οκ κάνω πάσο
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Όλοι αυτοί που πάνε ανάποδα σε μονόδρομο και θέλουν να κάνεις και πίσω….είσαι τυχερός σήμερα που βιαζόμουνα, ΚΡΕΤΙΝΕ τύπε.
σε κάτι τέτοιους πάω και τους κολλάω μπροστά, μούρη με μούρη, τραβάω χειρόφρενο και αφαιρώ τα χέρια απ'το τιμόνι. δε ξέρω τι θα κάνεις, βρες ένα τρόπο να εξαφανιστείς απ'το δρόμο μου. Εξαρτάται πάντα κι απ'το ύφος του άλλου οδηγού. αν είναι οκ κάνω πάσο
Προ καιρού στο Γκύζη ανεβαίνω σε πολύ ανηφορικό μονόδρομο και ξαφνικά λίγο πρίν τη κορυφή της ανηφόρας να ο μάγκας ανάποδα. Έκοψα λίγο μπας και έχει πρόβλημα ο 'άνθρωπος' και προσπαθεί να βάλει μπροστά. Τίποτα δεν είχε αφού πλησίασε είδα ότι ήταν με στρατιωτικές πινακίδες και με επιβάτη μάλιστα. Σταματά κατεβάζει το τζάμι και λέει το κλασσικό 'κάνε άκρη' (χωρίς το ρε μαλάκα πως το έπαθε και το ξέχασε). Η απάντησή μου πολύ απλή και κατανοητή. Κατεβαίνω από το αμάξι ανοίγω το χώρο αποσκευών βγάζω τη κουκούλα του αυτοκινήτου κι αρχίζω να το σκεπάζω μές στη μέση του δρόμου, το πόσα χρώματα άλλαξε ο άλλος δε λέγονται. Κατέβηκε άρχισε να λέει τα δικά του (ούτε που τον άκουγα). Μετά άρχισε να λέει ότι βιάζεται να πάει σε συνάντηση κ.λ.π. με ύφος παρακλητικό, αλλά ατύχησε μια και ήρθαν κι άλλα αυτοκίνητα πίσω μου και αναγκάστηκε να πάρει το αυτοκίνητο. Τελικά στους λεχρίτες αν έχεις ώρα και όρεξη μπορείς να φιάξεις λίγο τη μέρα σου κάνοντας δύσκολη τη δική τους.
Ζώα ζώα ζώα