-
Τα 2 αμάξια απόσταση (που μπορεί να τ'αφήνουν κάποιοι, μπορεί και όχι - υποθέσεις κάνεις) λέγονται 'απόσταση ασφαλείας'. Αυτή την απόσταση ασφαλείας η οποία μεγαλώνει όσο αυξάνεται η ταχύτητα δεν έχει κανείς δικαίωμα ν' αναγκάσει τον άλλο να την μικρύνει γιατί του φαίνεται μεγάλη από φόβο μήπως του κάνουν 10 σφήνες και τον αναγκάσουν να κόβει διαρκώς ταχύτητα προκειμένου να διατηρήσει την απόσταση που επιθυμεί. Άλλο το να πηγαίνει κάποιος πολύ αργά σε σχέση με την υπόλοιπη κίνηση βέβαια. Εν πάσει περιπτώσει... στην ουρά. Παράνομο είναι να παίρνεις την προτεραιότητα από τον άλλο χωρίς να περιμένεις να στην παραχωρήσει.
-
Γενικοτερα ειναι μλκια και επικυνδυνο το χωσιμο... Εμενα με εκνευριζει καμμια φορα που εχει πιο κατω κοκκινο φαναρι , και ενω εγω εχω αρχισει να κοβω σταδιακα, και μου μενουν ας πουμε 20-30 μετρα (τυχαια νουμερα, δε τα παω καλα με τις αποστασεις) μου χωνεται ενας πανιβλακας μπροστα, και πρεπει εγω να φρεναρω αρκετα δυνατα, αφου μου μειωνει την αποσταση που εχω για να φρεναρω κατα ~10 μετρα! Δηλαδη ελεος...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Οπότε, όσα λέτε για το χτεσινό, και, ξαναλέω, στο τμήμα της διαδρομής που έβλεπα, δηλ μεταξύ Αγίου Κοσμά και γκολφ Γλυφάδας, εγώ τα ακούω βερεσέδια.Αν αληθεύει αυτό Νάσο, ότι δηλαδή σε παρακολουθούσε σε όλη αυτή τη διαδρομή-άρα ήσουν τόσο αργός -,ντρέπομαι για λογαριασμό σου...
Έχεις γίνει πολύ αργός
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν καταλαβα...
Αμα ειμαι στην μεσαια και εχω καποιον μπροστα μου, και ενας απο εσας ειναι στην αριστερη κ 1.5-2 αμαξια πισω μου, και ο μπροστα σας ειναι αλλα 2 μπροστα απο εμενα επισης στην αριστερη, δεν θα μπω στην αριστερη μπροστα σου να περασω αυτον που ηταν μπροστα μου στην μεσαια, να προχωρησω τα δυο αμαξια που εχετε αφησει απο τον πρωην μπροστινο σας και να ξαναμπω μεσαια για να ξεκολλησω πισω απο αυτον που ακολουθουσα στην μεσαια? Τι μας λετε ωρε παιδοπουλα...
Ασε που αμα βγαλω φλας και εσεις ειστε με την ιδια ταχυτητα με εμενα πλαγια πισω αριστερα μου και επιταχυνετε με σκοπο να μην με αφησετε να αλλαξω λωριδα απο την μεσαια στην αριστερη μπροστα σας, μηπως ειστε και λιγο παρανομοι?
ΩΠ! ενοχληθήκαμε τώρα; σελίδες και σελίδες γράφτηκαν και κλειδώθηκε το θέμα για την αλλαγή λωρίδας στην εθνική -ότι πρέπει να ελέγξει ο άλλος, ότι πρέπει να υπάρχει αρκετή απόσταση μπλα μπλα μπλα- και τώρα που αλλάζεις ΕΣΥ λωρίδα είναι παράνομος αυτός στην αριστερή;
Όταν έχει 20 μέτρα απόσταση από τον μπροστινό με ταχύτητα ας πούμε 100 -που είναι ΜΙΚΡΗ απόσταση ασφαλείας- αν μπεις στα 10 μέτρα η ήδη ΜΙΚΡΗ απόσταση ασφαλείας ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ, οπότε για να διατηρήσει τα αρχικά 20 μέτρα θα φρενάρει -παρακώλυσες την πορεία του-
Το ότι έβγαλες φλας δηλώνει ΠΡΟΘΕΣΗ
Ποιος είναι ο παράνομος;
Το bold που εβαλα στο 'ιδια ταχυτητα' δεν το ειδες? Εκτος αν πραγματικα πιστευετε οτι αμα αφηνετε 10 μετρα αποσταση απο τον μπροστινο σας, δεν εχω δικαιωμα να μπω σε αυτο το κενο (οπου εδω απλα ).
Τι λετε ρε παιδακια, μας δουλευετε ή τα λετα για να εχουμε κατι να γραφουμε τωρα στις διακοπες? Εσυ εχεις την απαιτηση σε δρομο με κινηση να εχεις αποσταση απο τον μπροστινο σου 10 κ 20 μετρα και να μην μπει κανεις αναμεσα? Τι μας λες ρε συ Ikar, μιλαμε σοβαρα τωρα? Ή νομιζεις οτι ειναι λογικο να κολλας εδω περα το αλλο θεμα οπου μιλαγαμε για αυτοκινητα που πλησιαζουν με +50 και +100 χαω σε αδειους δρομους?
Ειπαμε, κινουμαστε ολοι τρενακι με την ιδια ταχυτητα, εχω καποιον μπροστα μου που θελω να περασω, εισαι διπλανη λωριδα και πιο πισω απο εμενα κ εχεις αποσταση 2+ μηκη αυτοκινητων απο τον μπροστινο σου, ε τοτε αμα θελω να μπω θα μπω. Αμα επιταχυνεις για να με εμποδισεις τοτε με κλεινεις. Δεν μιλησα για την περιπτωση που ερχεσαι με περισσοτερα και θα σε αναγκασω να φρεναρεις για να μην πεσεις πανω μου οταν μπω μπροστα σου (πραγμα που ΔΕΝ θα κανω και για αυτο φωναζα επι 30 σελιδες να μην μου κανουν και εμενα, γιατι ειναι ΚΛΕΙΣΙΜΟ του αλλου), αλλα αμα εσυ θες σε κινηση να εχεις τετοιες αποστασεις απο τους αλλους τοτε προβλημα σου, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και φυσικα εχω καθε δικαιωμα να μπω σε οποιο κενο χωραω χωρις να σε τρομαξω. Αφου εχουμε ιδια ταχυτητα (ποσο μαλλον οταν πηγαινω πιο γρηγορα) τοτε δεν θα χρειαστει να πατησεις φρενο, αν θες να πατησεις φρενο για να ξαναβρεθεις 20 μετρα πισω μου επειδη μπηκα μπροστα σου στα 5, προβλημα σου.
-
Καλα και εγω αν εβλεπα εναν να τρεχει με ταχυτητα την οποια το αυτοκινητο μου ΔΕΝ μπορει να διαχειριστει (ουτε καν να τη φτασει) θα ελεγα μεθυσμενος,καγκουρας,αλητης,κοντρακιας.
Οταν κανω καμια κοντριτσα σε καμια κηφισιας η Α.Ο. μετα κατα 99% λεω τι μαλακας που ημουν και πως δεν σκοτωθηκα,γιατι θα μπορουσε να συμβει το ενα και το αλλο.
Συμπερασμα ? γαματη ταινια
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το bold που εβαλα στο 'ιδια ταχυτητα' δεν το ειδες? Εκτος αν πραγματικα πιστευετε οτι αμα αφηνετε 10 μετρα αποσταση απο τον μπροστινο σας, δεν εχω δικαιωμα να μπω σε αυτο το κενο (οπου εδω απλα ).Τι λετε ρε παιδακια, μας δουλευετε ή τα λετα για να εχουμε κατι να γραφουμε τωρα στις διακοπες? Εσυ εχεις την απαιτηση σε δρομο με κινηση να εχεις αποσταση απο τον μπροστινο σου 10 κ 20 μετρα και να μην μπει κανεις αναμεσα? Τι μας λες ρε συ Ikar, μιλαμε σοβαρα τωρα? Ή νομιζεις οτι ειναι λογικο να κολλας εδω περα το αλλο θεμα οπου μιλαγαμε για αυτοκινητα που πλησιαζουν με +50 και +100 χαω σε αδειους δρομους?
Ειπαμε, κινουμαστε ολοι τρενακι με την ιδια ταχυτητα, εχω καποιον μπροστα μου που θελω να περασω, εισαι διπλανη λωριδα και πιο πισω απο εμενα κ εχεις αποσταση 2+ μηκη αυτοκινητων απο τον μπροστινο σου, ε τοτε αμα θελω να μπω θα μπω. Αμα επιταχυνεις για να με εμποδισεις τοτε με κλεινεις. Δεν μιλησα για την περιπτωση που ερχεσαι με περισσοτερα και θα σε αναγκασω να φρεναρεις για να μην πεσεις πανω μου οταν μπω μπροστα σου (πραγμα που ΔΕΝ θα κανω και για αυτο φωναζα επι 30 σελιδες να μην μου κανουν και εμενα, γιατι ειναι ΚΛΕΙΣΙΜΟ του αλλου), αλλα αμα εσυ θες σε κινηση να εχεις τετοιες αποστασεις απο τους αλλους τοτε προβλημα σου, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και φυσικα εχω καθε δικαιωμα να μπω σε οποιο κενο χωραω χωρις να σε τρομαξω. Αφου εχουμε ιδια ταχυτητα (ποσο μαλλον οταν πηγαινω πιο γρηγορα) τοτε δεν θα χρειαστει να πατησεις φρενο, αν θες να πατησεις φρενο για να ξαναβρεθεις 20 μετρα πισω μου επειδη μπηκα μπροστα σου στα 5, προβλημα σου.
για ξαναανέφερε τον ΚΟΚ που τόσο καλά ξέρεις, ή τον επικαλούμαστε όποτε μας συμφέρει; εσύ δεν κλείνεις τον άλλον; δεν του μειώνεις την απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό για να 'πας πιο γρήγορα'
Αν την ώρα που αλλάζεις εσύ λωρίδα -όχι δεν θα κατέβει UFO- φρενάρει ο μπροστινός τι θα γίνει; ούτε εσύ θα 'χεις απόσταση να σταματήσεις ούτε ο πίσω.
Να έχετε την ίδια ταχύτητα... αποκλείεται. Πως θα περάσεις αν έχεις την ίδια ταχύτητα με αυτόν που είναι στην αριστερή; ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ να ξαναφήσω την ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
-
Καλά ρε μην αφήσετε κάποιον να μπει μπροστά σας όταν έχεται κενό 2,5 αμάξια (εκτός αν έχεται smart και αυτός maybach γιατί δεν χωράει! ) γιατί είναι πολύ υποτιμητικό, να μπει για 1 sec κάποιος μπροστά σας και να αλλάξει λωρίδα!
Επισης 20-40 μέτρα ρε παιδιά με ένα αμάξι 5 μέτρων (βάζω τέτοιο νούμερο για να είνα ιεύκολοι οι υπολογισμοί! ) η απόσταση είναι 4 με 8 αυτοκίνητα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!!! ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!
8 αυτοκίνητα? 6 αυτοκίνητα? σε αυτούς πραγματικά κάνεις σφήνα μετρώμενη με φίλερ! όχι με μέτρα! ρε φίλε αν φοβάται τόσο να πηγαίνει στη δεξιλα και να αφήνει 40 μέτρα απόσταση!
Και για να τελειώνουμε σε τέτοια απόσταση που λές αυτό χαρακτηρίζεται αλλαγή λωρίδας, αν θες πέστω συνεχόμενη αλλαγή λωρίδας, σφήνα δεν το λές με τπτ!
Φανταστείτε να κρατούσαν όλοι απόσταση 40 μέτρων με 10 αυτοκίνητα ανα λωρίδα με 4 μέτρα το καθένα θα θέλανε 800 μέτρα για να χωρέσουν!
ΥΓ. Σφήνα ας πούμε μπορώ να χαρακτηρίσω κάποιον με ibiza για παράδειγμα που σε αλλαγή λωρίδας ξύνει το καπό του σε προπερευόμενο φορτηγό!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Επισης 20-40 μέτρα ρε παιδιά με ένα αμάξι 5 μέτρων η απόσταση είναι 4 με 8 αυτοκίνητα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!!! ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!
Αν μιλάμε για κίνηση με ταχύτητες κοντά στα 100χαω τα 40 μ. δε νομίζω να είναι υπερβολικά
Και για να τελειώνουμε σε τέτοια απόσταση που λές αυτό χαρακτηρίζεται αλλαγή λωρίδας, αν θες πέστω συνεχόμενη αλλαγή λωρίδας, σφήνα δεν το λές με τπτ!
Κι εγώ, το συγκεκριμένο, δεν θα το χαρακτήριζα σφήνα, ίσως ούτε καν επικίνδυνο αλλά με το να επιβάλεις στον άλλον να φρενάρει, όχι για να μην πέσει επάνω σου αλλά για να ξαναφήσει την απόσταση ασφαλείας που είχε πριν συντελείς στην αλυσιδωτή αντίδραση που αναφέρθηκε πιο πάνω και επιβαρύνεις την κυκλοφορία. Λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία.
Φανταστείτε να κρατούσαν όλοι απόσταση 40 μέτρων με 10 αυτοκίνητα ανα λωρίδα με 4 μέτρα το καθένα θα θέλανε 800 μέτρα για να χωρέσουν!
Η συνεχής και απρόσκοπτη ροή των αυτοκινήτων είναι για πολλούς λόγους προτιμότερη από το να πηγαίνουν όλοι στον προφυλακτήρα του μπροστινού τους
-
Κοίτα 40 αυτοκίνητα να πιάνουν 800 μέτρα στην παραλιακή..........είναι λίγο κάπως! Και γιατί να πηγαίνουν με 100? 80 δεν είνα ιτο όριο στην παραλιακή?
-
Ikar ξαναλεω
αμα εσυ θες μεσα σε κινηση να εχεις 20 μετρα απο τον μπροστινο σου, προβλημα σου. Εγω εχω καθε δικαιωμα να μπω σε αυτο το κενο που χωραει μικρο πουλμαν, και φυσικα αυτο ΔΕΝ σημαινει οτι εμποδιζω την κινηση σου. ΔΕΝ ειναι αποσταση ασφαλειας τα 20 μετρα σε δρομο με κινηση, ειναι 'δημιουργω κινηση απο το πουθενα'. Και φυσικα εγω το αποδιδω στο κομπλεξ 'μην με περασει κανεις' ή 'απαγορευεται να πηγαινει καποιος πιο γρηγορα/με διαφορετικο τροπο απο εμενα'...
Και αμα μπορεσεις να μου ερμηνευσεις τον ΚΟΚ με τετοιο τροπο που να λεει οτι δεν μπορω να μπω σε κενο που χωρανε 4 αυτοκινητα σαν εμενα, θα σταματησω να το κανω.
-
Αρχίσαμε τις σαχλαμαρίτσες ή μου φαίνεται;
Αν υπάρχει περιθώριο 20 μέτρων δεν μιλάμε για σφήνα αλλά για έλλειψη τρόπων μόνο.
Οι σφήνες είναι σφήνες και πιστεύω ότι ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε. -
Καταρχήν εγώ είδα φως και μπήκα και είδα ότι μιλάτε για 20-40 μέτρα απόσταση και ναι έχεις δίκιο στην παραλιακή στην αριστερή με τέτοια απόσταση δημιουργόντας κίνηση εκεί που δεν υπάρχει μόνο σαν έλειψη τρόπων θα μπορούσα να το περιγράψω!
Σφήνα για εμένα είναι η αλλαγή πορείας σε κενό μικρότερο του 1,5 αυτοκινήτου. Το αν πατάει φρένο ή όχι ο άλλος δεν είναι μέτρο σύγκρισης γιατί ο καθένας πατάει φρένο όπου του γουστάρει!
-
Παίδες, το θέμα έχει ξανασυζητηθεί ΠΟΛΛΕΣ φορές, είστε offtopic. Σταματάμε παρακαλώ?
[mod]
πχ.
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=9287
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=8595
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=14716
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=11011
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=11674 -
E, σύμφωνα με σένα, δεν γίνεται ποτέ σφήνα τότε!!!
...ίσως σε κάνα γκαράζ, αλλά πάλι το ένα αυτοκίνητο είναι σταματημένο!
[edit] Ωρραϊτ coach Krusenstern!!!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Κι εγώ, το συγκεκριμένο, δεν θα το χαρακτήριζα σφήνα, ίσως ούτε καν επικίνδυνο αλλά με το να επιβάλεις στον άλλον να φρενάρει, όχι για να μην πέσει επάνω σου αλλά για να ξαναφήσει την απόσταση ασφαλείας που είχε πριν συντελείς στην αλυσιδωτή αντίδραση που αναφέρθηκε πιο πάνω και επιβαρύνεις την κυκλοφορία. Λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία.
Sorry αλλά εδώ θα διαφωνήσω. Την επιβάρυνση της κυκλοφορίας την προκαλούν οι 4-5 αργόσχολοι που έχουν απλωθεί σε ΑΔΕΙΟ δρόμο, σε ΟΛΕΣ τις λωρίδες και πηγαίνοντας με την ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ταχύτητα (αυτή θεωρείτε σωστή οδήγηση?). Εκεί η μόνη επιλογή που έχεις είναι να κάνεις σλάλομ (μιας και το να παίξεις φώτα είναι κατακριτέα ενέργεια)... Οπότε ποιος προκαλεί το όλο κομφούζιο? Αν εφόσον πηγαίνουν με την ίδια ταχύτητα, αυτά τα 4-5 αυτοκίνητα πήγαιναν μόνο σε μεσαία και δεξιά κρατώντας όση απόσταση ασφαλείας επιθυμούσαν από τα άλλα αυτοκίνητα, αφήνοντας την αριστερή λωρίδα ελεύθερη, θα υπήρχε τότε λόγος να αναγκάσει αυτόν που έρχεται από πίσω να αναστατώσει (όπως λέτε) και τους υπολοίπους προκειμένου να περάσει? Μάλλον όχι...
Εξάλλου δεν νομίζω ότι ο ΚΟΚ αναφέρει πουθενά το δικαίωμα του να κάνουν κάποιοι κατάληψη στην αριστερή λωρίδα, σε ΑΔΕΙΟ δρόμο και να μην αφήνουν προκλητικά να τους προσπεράσει κάποιος που θέλει να κινηθεί πιο γρήγορα από αυτούς (π.χ. όταν αυτοί είναι με 60 στην αριστερή, ο άλλος να θέλει να κινηθεί με το όριο των 80).
-
Φώτα πρώτα κι αν δεν συμμορφωθεί ο βλαξ στην αριστερή μια σφήνα είναι ηθικώς δικαιολογημένη. Ακόμα καλύτερα αν γίνει με φλας βέβαια.
-
το φλας δεν είναι απαραίτητο όσο τα 'γαλλικά'
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Παίδες, το θέμα έχει ξανασυζητηθεί ΠΟΛΛΕΣ φορές, είστε offtopic. Σταματάμε παρακαλώ?[mod]
πχ.
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=9287
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=8595
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=14716
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=11011
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=11674 -
Εμένα δε με πειράζουν αυτοί που πηγαίνουν αργά ούτε αυτοί που κατασκηνώνουν αριστερά, φτάνει να μη πηγαίνουν δίπλα σε άλλους που κινούνται αργά και μπλοκάρουν το δρόμο. Αν προσέχουν λίγο και δεν δημιουργούν εμπόδια που κλείνουν όλες τις λωρίδες, δεν με πειράζει καθόλου.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εμένα δε με πειράζουν αυτοί που πηγαίνουν αργά ούτε αυτοί που κατασκηνώνουν αριστερά, φτάνει να μη πηγαίνουν δίπλα σε άλλους που κινούνται αργά και μπλοκάρουν το δρόμο. Αν προσέχουν λίγο και δεν δημιουργούν εμπόδια που κλείνουν όλες τις λωρίδες, δεν με πειράζει καθόλου.Δεν συμφωνώ καθόλου! Γιατί να γίνω εγώ παράνομος και να προσπεράσω από τα δεξιά?? Δεν καταλαβαίνω ποιο το νόημα να κινήσε αργά και αριστερά όταν οι υπόλοιπες λωρίδες είναι άδειες! Με εκνευρίζουν απίστευτα αυτοί που το κάνουν αυτό και συνήθως τους παίζω φώτα μέχρι να πάνε δεξιά.
Ζώα ζώα ζώα