-
Έτσι, έτσι....
Ή όπως λέγαμε και την τετάρτη στο Καραϊσκάκη
Αυτό είναι σωστό...
Σε τέτοια περίπτωση, αν κάνεις καυγά χάλασες τη μέρα σου, καθώς από την κίνηση του 'φίλου' καταλαβαίνουμε πόσο γίδι είναι...
Εγώ πάντως ούτε χειρόφρενα τίποτα.Σταματάω στη μέση και το μόνο που κάνω είναι να τον κοιτάω με απάθεια, μέχρι να φύγει.Πάντα πιάνει!Πριν κάτι μήνες φιλαράκι το κανε σε τράκτορα Σκάνια!
Έπιασε κι εκεί! -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Όλοι αυτοί που πάνε ανάποδα σε μονόδρομο και θέλουν να κάνεις και πίσω….είσαι τυχερός σήμερα που βιαζόμουνα, ΚΡΕΤΙΝΕ τύπε.
σε κάτι τέτοιους πάω και τους κολλάω μπροστά, μούρη με μούρη, τραβάω χειρόφρενο και αφαιρώ τα χέρια απ'το τιμόνι. δε ξέρω τι θα κάνεις, βρες ένα τρόπο να εξαφανιστείς απ'το δρόμο μου. Εξαρτάται πάντα κι απ'το ύφος του άλλου οδηγού. αν είναι οκ κάνω πάσο
Εάν δεν βιαζόμουνα ακόμα εκεί θα ήμουνα , γαϊδουρινή υπομονή σου λέω..
-
Το καλύτερο είναι να λες ότι σου έσβησε και πως θα πάρεις την οδική βοήθεια να ρθει να σε πάρει..
-
Πάντως σε επαρχία (συγκεκριμένα σε νησί) μου έχει τύχει γυναίκα με τελευταίας γενιάς Hilux σε χωματόδρομο πλάτους ενός αυτοκινήτου και κάτι στα περισσότερα σημεία και με λακούβες, διαβάσεις από νερά, κοτρώνες, χόρτα στη μέση και κάτι ξέμπαρκες κότες να με παρακαλεί να κάνω εγώ όπισθεν 150 μέτρα και όχι εκείνη 30, γιατί 'δεν ήξερε'....
Τέλοσπάντων, βλέποντας την κατάσταση του αυτοκινήτου και την απόγνωση της οδηγού (δυστυχώς μάλλον έλεγε την αλήθεια ) προτίμησα να κάνω εγώ πίσω, μην τυχόν έχει και κανένα ατύχημα και πέσει με την όπισθεν σε γκρεμό... -
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Πάντως σε επαρχία (συγκεκριμένα σε νησί) μου έχει τύχει γυναίκα με τελευταίας γενιάς Hilux σε χωματόδρομο πλάτους ενός αυτοκινήτου και κάτι στα περισσότερα σημεία και με λακούβες, διαβάσεις από νερά, κοτρώνες, χόρτα στη μέση και κάτι ξέμπαρκες κότες να με παρακαλεί να κάνω εγώ όπισθεν 150 μέτρα και όχι εκείνη 30, γιατί 'δεν ήξερε'....
Τέλοσπάντων, βλέποντας την κατάσταση του αυτοκινήτου και την απόγνωση της οδηγού (δυστυχώς μάλλον έλεγε την αλήθεια ) προτίμησα να κάνω εγώ πίσω, μην τυχόν έχει και κανένα ατύχημα και πέσει με την όπισθεν σε γκρεμό...Εσύ τη σκέφτηκες (κακώς κατά τη γνώμη μου), αυτή άραγε θα το σκεφτεί ή μάλλον πιο σωστά θα το καταλάβει άμα στείλει κανένα αδιάβαστο; Αν δε μπορεί να το οδηγήσει ας το αφήσει το ρημάδι.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Εσύ τη σκέφτηκες (κακώς κατά τη γνώμη μου), αυτή άραγε θα το σκεφτεί ή μάλλον πιο σωστά θα το καταλάβει άμα στείλει κανένα αδιάβαστο; Αν δε μπορεί να το οδηγήσει ας το αφήσει το ρημάδι.
Συμφωνώ με το φίλο tazio. Κακώς ενέργησες έτσι.
Επίσης, το γεγονός ότι έχει καλό ύφος ο άλλος δεν σημαίνει τίποτα. Είναι ευγενικός ή ο τσόγλανος έχει καταλάβει ότι το ευγενικό ύφος πουλαέι;
-
με αυτοκίνητο ανάποδα σε μονόφρομο έχω δει το κορυφαίο!
Κύριος με opel νοικιασμένο πάει κανονικά σε ένα στενό που είναι μονόδρομος.
Από την άλλη άκρη έρχεται ένα ibiza τούμπανο, ανάποδα στο μονόδρομο, με δύο τύπους στυλ μάγκα μέσα κ μάλιστα κομμάτια!
Σταματάνε ίσα ίσα κ λένε στον κύριο με το opel κάνε πίσω να περάσουμε!
Η απάντηση 'μα καλά εσείς είστε ανάποδα σε μονόδρομο....' είχε την απάντηση 'τώρα θες να κατέβουμε να σκοτώσουμε στο ξύλο για να καταλάβεις? όταν λέμε κάνε πίσω θα κάνεις μούγκα....'Η αλήθεια είναι ότι ο όγκος τους, οι μύες, τα τατουάζ κλπ κλπ έδειχναν ότι μάλλον θα τα έβρισκε σκούρα ο εν λόγο κύριος....
αποτέλεσμα? δίπλα είχε μία οικοδομή, το κόβει, το opel, κ το ανεβάζει πάνω στο χαλίκι κ αρχίζει να σπινάρει τρελλά κ κάνει το ibiza χάλια!!!
κατεβαίνει από το πεζοδρόμιο, φεύγει με την απάντηση 'αν με βρείτε γράψτε μου' στην απειλή που εξαπόλυσαν 'θα σε βρούμε και θα σε ......'Εγώ έχω μείνει κάγκελο με το σκηνικό!
τώρα βέβαια ούτε υπερ της μίας κατάστασης είμαι ούτε της άλλης, αλλά όταν σου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσεις......
-
εγω αμα ημουν στο ιδιο σεναριο, ειδικα απο την στιγμη που ειχαν νοικιαρικο (η με το lada) θα επερνα οσο πιο πολυ φορα μπορουσα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
εγω αμα ημουν στο ιδιο σεναριο, ειδικα απο την στιγμη που ειχαν νοικιαρικο (η με το lada) θα επερνα οσο πιο πολυ φορα μπορουσα...Και θα έτρεχες (ξύλα,αστυνομίες,δικαστήρια κτλ) ποιος ξέρει για πόσο καιρό για δύο μ@λ@κες
-
Προχωραγα, μπηκε αναποδα στον μονοδρομο και επεσε πανω μου. Οταν του ζητησα τα ρεστα με εδειρε κιολας. Ποιος θα ετρεχε?
-
Δυστυχώς τώρα τελευταία είναι πολύ της μόδας να πηγαίνουν ανάποδα σε μονόδρομους, γέμισε ο κόσμος μ@λ@κες
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Δυστυχώς τώρα τελευταία είναι πολύ της μόδας να πηγαίνουν ανάποδα σε μονόδρομους, γέμισε ο κόσμος μ@λ@κεςπάντα υπήρχαν πιστεύω, αλλά με την ανοχή της αστυνομίας (που μόνο κλήσεις για να μαζεύει χρήματα νοιάζεται ) κ ξέροντας ότι το 'νταϊλίκι' πολλές φορές περνάει, κάνουν ότι γουστάρουν
-
ΖΩΑ. Με Ζ, Ω, Α κεφαλαια. Για τον **δημο Αθηναιων **λεω. Εψαχνα στο σαιτ τους για τον Γυρο Αθηνας και ακολουθησα το λινκ για τον οδηγο της Αθηνας που παραθετουν. Στην ενοτητα οδηγηση στην Αθηνα (http://www.nyloo.com/html/ent/160/ent.22160.2.asp), διαβαζω μεταξυ αλλων (τα bold δικα μου):
'Υπάρχουν πάρα πολλά πρακτορεία που νοικιάζουν αυτοκίνητα και μηχανάκια στην Αθήνα, αλλά σας προειδοποιούμε ότι το να οδηγήσετε στην Αθήνα είναι πιθανό να αποτελέσει μία από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες της ζωής σας. Για τους περισσότερους ξένους που οδηγούν στην Αθήνα, αλλά και για πολλούς Αθηναίους, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, ο λαβύρινθος των στενών μονόδρομων της πόλης, η αψήφηση των κανόνων και σημάτων κυκλοφορίας από πολλούς Αθηναίους οδηγούς, και κυρίως από οδηγούς ταξί, κάνουν την οδήγηση στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, μία αξέχαστη εμπειρία
**Η επιθετικότητα του Έλληνα οδηγού αυξάνεται πολλαπλασιαστικά **όταν βγαίνει στους αυτοκινητόδρομους και η οδήγηση εκεί μετατρέπεται συχνά σε κούρσα αγώνων μετ' εμποδίων, ειδικά στην αρχή και στο τέλος του Σαββατοκύριακου όταν πραγματοποιούνται οι μαζικές έξοδοι των Αθηναίων ταξιδιωτών που κατευθύνονται στα εξοχικά τους, ή γυρνούν από αυτά.
...
Οι Έλληνες οδηγοί έχουν τη φήμη ότι είναι αδίστακτοι, κάποιοι λένε πως είναι τρελοί, αφού συχνά οδηγούν με εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες, κορνάρουν ταυτόχρονα σε όποιον δεν ξεκινάει γρήγορα όταν ανάψει το πράσινο και συχνά χρησιμοποιούν την βοηθητική λωρίδα για να περάσουν. Σας προειδοποιούμε ότι οι οδηγοί των μοτοσυκλετών συχνά οδηγούν στη μέση των λωρίδων, αριστερά και δεξιά, προκειμένου να προσπεράσουν τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά. Αν είστε νευρικός ή συνεσταλμένος οδηγός καλύτερα να το ξανασκεφτείτε αν θέλετε να οδηγήσετε στην Ελλάδα.'
Παλι καλα που διατιθεται και σε αλλες γλωσσες ο οδηγος, αφου ειναι κριμα να τον διαβαζουν μονο οι Ελληνες... και σιγουρα τα συγχαρητηρια μου στον Δημο Αθηναιων για την προσπαθεια ενημερωσης των ξενων να μας αντιμετωπιζουν ως ... τρελους!
-
Δεν τα λεει και ασχημα παντως...
-
Δεν είναι παρά η πραγματικότητα. Καλά κάνουν και προετοιμάζουν τους επίδοξους ξένους οδηγούς για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν αν τελικά επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν ΙΧ. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο από το να σκοτωθεί κάποιος ξένος εδώ με όλη την κακή δημοσιότητα που αυτό συνεπάγεται.
Ίσως θα ήταν πιο λογικό αντί να αγανακτούμε με αυτούς που γράφουν την αλήθεια, να προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε τις οδηγικές μας συνήθειες σε πιο πολιτισμένα επίπεδα.
-
Εγώ όμως ρε παιδιά δεν τους βρίσκω γρήγορους... Ευθειάκηδες της κακιάς ώρας είναι, που γκαζώνουν σαν παλαβοί μόλις δουν έστω και πέντε μέτρα ευθεία και μετά, μόλις δουν το δρόμο να στρίβει έστω και κατά δύο μοίρες, πλακώνονται στα φρένα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Προχωραγα, μπηκε αναποδα στον μονοδρομο και επεσε πανω μου. Οταν του ζητησα τα ρεστα με εδειρε κιολας. Ποιος θα ετρεχε?Το δρομάκο που στρίβεις δεξιά στο Πολυκλαδικό για να πας Τάφους Βενιζέλων τον ξέρεις σίγουρα. Λοιπόν, εκεί πολλά βόδια μπαίνουν ανάποδα. Εγώ πάω ΠΑΝΤΑ ΤΕΡΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Εννοείται ότι έχω τα φώτα μου αναμμένα μέρα-νύχτα, αλλά...
Άμα δω κανέναν ηλίθιο να μου'ρχεται ανάποδα, συνεχίζω την πορεία μου ΚΑΝΟΝΙΚΑ, σαν να μην τον είδα, και του ανάβω μεγάλη σκάλα και προβολάκια. Κι αν δεν πάρει είδηση τι μαλακία έκανε, σταματάω στον πόντο μπροστά του και περιμένω να κάνει όπισθεν, ενώ έχω το κινητό έτοιμο για να πάρω το 100.
Εκεί πέρα, μου είχε τύχει το εξής. Ξεκινούσαν τα λεωφορεία με τα πιτσιρίκια και πήγαιναν αργά, για να προσπεράσουμε εμείς οι υπόλοιποι. Αλλά μια ΚΟΤΑ με τζιπούρα μπήκε ανάποδα ενώ προσπέρναγα. Εννοείται ότι ΔΕΝ φρέναρα κι ότι της έριξα μεγάλη σκάλα και προβόλια. Της κορνάραμε κι εγώ κι ο λεωφορειατζής, ενώ ερχόμασταν καταπάνω της. Έκανε πάνω από 100 μέτρα με την όπισθεν!
-
Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει......
α ναι. Φυσικά..
Έχουν αντιγράψει, στο site του Δήμου, αυτά που γράφουν στο site της Πρεσβείας των ΗΠΑ:
http://www.usembassy.gr/consular/ac_driving.htm
http://www.usembassy.gr/consular/ac_safety.htm -
νομιζω οτι διαφερει πολυ απο αυτα που γραφει το σαιτ της αμερικανικης πρεσβειας. εκει δεν διαβασα κανενα προσβλητικο χαρακτηρισμο για τους ελληνες οδηγους. ενω στο σαιτ του δημου αθηναιων...
πραγματι δεν εχουμε καλη οδηγικη παιδεια για **ευρωπαικη **χωρα, αλλα γενικοτερα συγκρινομενοι με πολλες αλλες -λιγοτερο αναπτυγμενες ασιατικες η αφρικανικες χωρες- δεν τα παμε ασχημα. δηλαδη εσεις κρινετε σωστο να γραφουμε οτι οι ελληνες οδηγοι ειναι επιθετικοι, αδιστακτοι, τρελοι, και οτι η οδηγηση στην ελλαδα ειναι απο τις πιο τρομακτικες εμπειριες της ζωης? αυτη ειναι η πραγματικοτητα? δεν ειναι ευθυμογραφημα που τα αναφερει αυτα, αλλα **επισημος **οδηγος του δημου αθηναιων.
καλα, τι να πω, φαινεται πως μονο εμενα σοκαρουν τα γραφομενα...
-
μακάρι να είχε άδικο, αλλά νομίζεις ότι ο ξένος που έρχεται και οδηγεί εδώ νομίζεις δεν καταλαβαίνει την κατάσταση; Κακώς θα μπορούσες να πεις ότι τα γράφει επειδή μας στέλνει άσχημο image
Ζώα ζώα ζώα