Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ζώα ζώα ζώα
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ζώα ζώα ζώα
    • 1
    • 2
    • 71
    • 72
    • 73
    • 74
    • 75
    • 259
    • 260
    • 73 / 260
    Περί αυτοκίνησης
    0
    5185
    57051
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      pavleouras last edited by

Ο χρήστης elteo έγραψε:

Μία παρεμφερή περίπτωση μου είχε τύχει περιστατικό να πηγαίνω με 12οKm/h στο ύψος του Αγίου Στεφάνου για Αθήνα και ξαφνικά από το πουθενά να κολλάει πίσω μου ένα Civic Καγκουρώ Edition. Εγώ να μην μπορώ να μπω δεξία διότι είχε αυτοκίνητα

Αυτό φίλε μου είπα και εγώ ότι μου συνέβει αλλά πολλοί από εδω μέσα κατάλαβαν ότι εγώ τους είχα δει και τους έκοβα χωρίς να με νοιάζει. Θεωρούν παράλογο να μην έχεις δει να σου έρχεται ένα αμάξι που κινείται με 200. Σε τέτοιες ταχύτητες όπως είπες και εσύ βρίσκεται ξαφνικά πίσω σου ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        alfa-156 last edited by

Ο χρήστης pavleouras έγραψε:

Μία παρεμφερή περίπτωση μου είχε τύχει περιστατικό να πηγαίνω με 12οKm/h στο ύψος του Αγίου Στεφάνου για Αθήνα και ξαφνικά από το πουθενά να κολλάει πίσω μου ένα Civic Καγκουρώ Edition. Εγώ να μην μπορώ να μπω δεξία διότι είχε αυτοκίνητα

Αυτό φίλε μου είπα και εγώ ότι μου συνέβει αλλά πολλοί από εδω μέσα κατάλαβαν ότι εγώ τους είχα δει και τους έκοβα χωρίς να με νοιάζει. Θεωρούν παράλογο να μην έχεις δει να σου έρχεται ένα αμάξι που κινείται με 200. Σε τέτοιες ταχύτητες όπως είπες και εσύ βρίσκεται ξαφνικά πίσω σου ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

για να γινει αυτο που λετε ομως πρεπει η διαφορα ταχυτητας να ειναι μεγαλη του μπροστινου με του πισινου αυτοκινητου αρα....αν υποθεσουμε οτι ερχοταν το χοντα με 180 αριστερη για να τον δεις ξαφνικα σημαινε..
        1)δεν βλεπεις καθολου καθρεπτες ανα τακτα χρονικα διατηματα οπως επιβαλεται σε τετοιους δρομους...
        2)πηγαινες κατω απο 100κμ οποτε παλι δεν εισαι σωστος σε τετοιο δρομο στην αριστερη,να πηγαινεις ετσι χωρις να προσεχεις 2 φορες τους πισω..

• nasos
          nasos last edited by

Ο χρήστης LastOfTheMohicans έγραψε:

Αν δεν μπορείς να την υπολογίσεις, άρχισε να μαθαίνεις να την υπολογίζεις από τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Μέχρι να μάθεις, 'εμείς' θα προσέχουμε αντί για 'σένα' όταν 'σε' βλέπουμε στον δρόμο. Μετά που θα έχεις μάθει να την υπολογίζεις, θα μας βοηθήσεις κι εσύ με την προσοχή σου ώστε να πάμε όλοι σπίτια μας το βράδυ, κι εσύ βέβαια στο δικό σου.
          Δεν ξέρω πόσο πιο απλά μπορώ να στο εξηγήσω.

Μα δεν υποχρεώνει κανείς ΚΟΚ τους οδηγούς να μάθουν να υπολογίζουν ταχύτητες πάνω από τα επιτρεπτά όρια!!!

Ελπίζω να μην χρειαστεί να το θέσει αυτό κάποιος σαν επιχείρημα σε ερώτηση του Αγίου Πέτρου.

Πίστα; Ποιά πίστα; Παραλία! ™

• M
            manosk last edited by

Κι εγώ ελπίζω να μην γίνει επίκληση στον Αγ. Πέτρο κανενός από τα επιχειρήματα των γρήγορων. Αλλά επειδή δεν ξέρουμε αν ο Αγ. Πέτρος βρίσκεται εκεί που φανταζόμαστε, τουλάχιστον ας μην γίνει επίκληση των επιχειρημάτων αυτών σε τίποτα χαροκαμένους συγγενείς.

• L
              lastofthemohicans last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:

Λες ότι δεν πρέπει να ξεκινάμε προσπέραση αν έρχεται άλλος από την αριστερή λωρίδα για προσπέραση. Έχεις δίκιο. Το θέμα είναι ότι συνήθως όσοι πάνε με μεγάλη ταχύτητα, π.χ. 160km/h, κατασκηνώνουν στην αριστερή λωρίδα. Γιατί, αν πήγαιναν στη μεσαία όπως οφείλουν βάσει του ΚΟΚ, τότε θα έβλεπαν το φλας του μπροστινού 'αργού' που πάει με 120km/h και ξεκινάει προσπέραση και τότε βάσει ΚΟΚ θα έπρεπε να περιμένουν αν δεν είχαν βγάλει αυτοί πρώτοι φλας για να ξεκινήσουν προσπέραση. Βάσει ΚΟΚ, τον οποίο και επικαλείσαι συνέχεια, προτεραιότητα έχει αυτός που ενημερώνει και ξεκινάει πρώτος την προσπέραση και ΌΧΙ ο πιο γρήγορος.

Λαθος. Ο οποιοσδηποτε εχει καθε δικαιωμα να κατασκηνωνει στην αριστερη και να κανει διαρκη προσπεραση εφ'οσον δεν ερχεται απο πισω καποιος αλλος ακομα πιο γρηγορα. ΔΕΝ ωφειλει να μπαινοβγαινει αριστερη-μεσαια. Το λεει το αρθρο που εβαλα σε μερικα ποστς πιο πανω (αρθρο 17 παραγραφος 6). Και απο την στιγμη που καποιος αλλος προσπερναει (ο κατασκηνωτης ), ειναι ΗΔΗ δηλαδη σε διαδικασια προσπερασης αυτου που θελει να βγει απο την μεσαια, αυτος της μεσαιας υποχρεουται να περιμενει (οπως λες αυτος που εχει ξεκινησει πρωτος την προσπεραση - στο παραδειγμα μας εγω στην αριστερη - εχει προτεραιοτητα εναντι εκεινου που ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ να ξεκινησει την προσπεραση -στο παραδειγμα μας ο μεσαιος),

Η διαφωνία μας προφανώς έγκειται στο τι θεωρείται συνεχής προσπέραση. Κατά τα άλλα συμφωνούμε. Για εμένα δεν είναι συνεχής προσπέραση όταν τα αμάξια απέχουν μια σχετικά μεγάλη απόσταση όπου μπορείς με άνεση και χωρίς να θέσεις εσένα και τους υπολοίπους σε κίνδυνο να μπεις δεξιά και να ξαναβγεις αριστερά. Απλά είναι πιο 'φασαρία' η διαδικασία αυτή από το να μείνεις στην αριστερή, προσπερνώντας μεν συνέχεια αμάξια, με κάποια χρονική διαφορά δε.

Αυτό που λες για συνεχή προσπέραση και παραμονή στην αριστερή λωρίδα ισχύει σπάνια. Συνήθως, οι πολύ γρήγοροι (τουλάχιστον από την εμπειρία μου) είναι μονίμως στην αριστερή λωρίδα άσχετα από το αν προέρχονται από προσπέραση.
              Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις ένας από τους δύο θα πρέπει να ρίξει την ταχύτητα του (είτε από τα 160 στα 120 είτε από τα 120 στα 80). Αν ακολουθήσουμε με ακρίβεια τα όσα προστάζει ο ΚΟΚ (είμαι στη μεσαία και βγαίνω στην αριστερή ΜΟΝΟ για προσπέραση) συνήθως 'χαμένος' θα είναι ο πολύ γρήγορος.

Ξανα λαθος. Οπως ειπαμε, δεν ειμαι υποχρεωμενος να μπαινοβγαινω αλλα μπορω να προσπερναω σερι 5-10-150 αυτοκινητα, εφ'οσον δεν ερχεται κανεις απο πισω. Ο ΚΟΚ λεει ξεκαθαρα οτι στην αριστερη βγαινω μονο για προσπεραση αλλα αυτη μπορει να εχει διαρκεια. Αντιστοιχα ο 'μεσαιος' πρεπει να περιμενει αυτους που ειναι ηδη στην αριστερη να περασουν, και μετα να αρχισει και αυτος προσπεραση. Και μαλιστα, ειτε ειστε ικανοι ειτε οχι οι υπολοιποι που μου το πετατε τοση ωρα το 'δεν μπορω να δω απο τον καθρεπτη με ποσα ερχεσε', ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μπορειτε να συνυπολογισετε ΚΑΙ την ταχυτητα μου ωστε να αποφυγουμε και οι δυο την κατασταση που συζηταμε τοση ωρα. Εγω δηλαδη πως μπορω και το καταλαβαινω ρε παιδια?

Όπως ανέφερα και νωρίτερα, εσύ κινούμενος συχνά με τέτοιες ταχύτητες έχεις αποκτήσει την αίσθηση αυτών. Επίσης, εσύ μπορεί να έχεις IQ 100+. Παρόλα αυτά το δρόμο έχουν δικαίωμα να τον χρησιμοποιούν και άνθρωποι με IQ 100- (που δεν είναι διανοητικά καθυστερημένοι και άρα έχουν δικαίωμα να βγάλουν άδεια οδήγησης) όπου τους είναι δύσκολος τέτοιος υπολογισμός.

Μα δεν υποχρεώνει κανείς ΚΟΚ τους οδηγούς να μάθουν να υπολογίζουν ταχύτητες πάνω από τα επιτρεπτά όρια!!! Πολύ απλά γιατί τους απαγορεύει να κινούνται με τέτοιες ταχύτητες και άρα να μάθουν να τις εκτιμούν!!!
              Άλλο (ακραίο) παράδειγμα. Κινούνται ο Α και ο Β σε ένα δρόμο με 60km/h. Ο Α έχει υπολογίσει καλά την απόσταση ασφαλείας που αντιστοιχεί σε αυτή την ταχύτητα (αν ο Β για οποιοδήποτε λόγο φρενάρει). Έστω ότι ο Β αντί να φρενάρει τραβάει χειρόφρενο και στρίβει 180 μοίρες. Πολύ πιθανό να σταματήσει πιο γρήγορα από το να πατούσε φρένο. Ο Α δεν προλαβαίνει να σταματήσει και σκάει επάνω του. Ποιος φταίει κατά τη γνώμη σου; Ο Α πρέπει βάσει ΚΟΚ να κρατάει αρκετή απόσταση από τον Β. Ο ΚΟΚ δεν αναφέρει κάπου ότι στην απόσταση ασφαλείας δε συμπεριλαμβάνεται και η χρήση χειροφρένου. Εγώ πιστεύω ότι φταίει ο Β που τράβηξε το χειρόφρενο (απαγορευμένη οδήγηση υπό κανονικές συνθήκες, όπως και η υπερβολική ταχύτητα υπό κανονικές συνθήκες). Εσύ;

O KOK επισης λεει οτι δεν πρεπει να φρεναρουμε αποτομα αν δεν συμβει κατι επειγον, οτι γενικα και αοριστα δεν πρεπει να βαζουμε σε κινδυνο τους αλλους με την οδηγηση μας, και ακομα πιο γενικα και αοριστα οτι πρεπει να αφηνουμε αποσταση ασφαλειας για να 'προλαμβανουμε καθε εκτακτο γεγονος'. Αν δηλαδη εκει που πηγαινουμε στην ΑΟ με 120 και ειμαι 50 μετρα αποσταση απο τον μπροστα, πεσει ενα ποταμοπλοιο γεματο ρινοκερους καταμεσης του δρομου, με αποτελεσμα ο μπροστινος να σταματησει ακαριαια, εγω δεν θα προλαβω να σταματησω παρα μονο πανω του, αρα τα 50 μετρα δεν ηταν ικανη αποσταση ασφαλειας για αυτο το εκτακτο ενδεχομενο.

Δεν σε κοροιδευω, απλα θελω να σου δειξω οτι (ειδικα στους ελληνικους δρομους με τα απιστευτα που κανουν καποιοι οδηγοι) το concept 'αποσταση ασφαλειας ειναι παρ'το αυγο και κουρεφ'το...Βγαλε τωρα συμπερασμα ποιος φταιει στο παραδειγμα που εδωσες. Τυπικα και οι δυο. Θα εδινε κανεις μας ομως αδικο στον Α που δεν μπορεσε να σταματησει? Δεν νομιζω...

Ωραίο το παράδειγμα σου (ζεσταίνει λίγο την ατμόσφαιρα ) , αλλά ο ΚΟΚ δε μιλάει κάπου για απόσταση ασφαλείας ικανή να σε διασφαλίσει σε στιγμιαία ακινητοποίηση του μπροστινού σου. Μιλάει για απόσταση ασφαλείας ικανή να σε διασφαλίσει σε φρενάρισμα του μπροστινού σου! Αλλιώς θα έπρεπε να κυκλοφορεί ένα αμάξι ανά χιλιόμετρο. Άρα, στην προκειμένη περίπτωση, στο δικαστήριο πιστεύω ότι θα αθωωθεί ο οδηγός του επερχόμενου οχήματος (αν έχει επιζήσει της σύγκρουσης με τον προπορευόμενο και τους ρινόκερους )

• L
                lastofthemohicans last edited by

Ο χρήστης nasos έγραψε:

Αν δεν μπορείς να την υπολογίσεις, άρχισε να μαθαίνεις να την υπολογίζεις από τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Μέχρι να μάθεις, 'εμείς' θα προσέχουμε αντί για 'σένα' όταν 'σε' βλέπουμε στον δρόμο. Μετά που θα έχεις μάθει να την υπολογίζεις, θα μας βοηθήσεις κι εσύ με την προσοχή σου ώστε να πάμε όλοι σπίτια μας το βράδυ, κι εσύ βέβαια στο δικό σου.
                Δεν ξέρω πόσο πιο απλά μπορώ να στο εξηγήσω.

Μα δεν υποχρεώνει κανείς ΚΟΚ τους οδηγούς να μάθουν να υπολογίζουν ταχύτητες πάνω από τα επιτρεπτά όρια!!!

Ελπίζω να μην χρειαστεί να το θέσει αυτό κάποιος σαν επιχείρημα σε ερώτηση του Αγίου Πέτρου.

Κάτι έχεις μπερδέψει. Δε διαφωνούμε για το πώς πρέπει να φερόμαστε για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες ατυχήματος. Σίγουρα, όταν δε θες να τρακάρεις, ακόμα και δίκιο να έχεις κάνεις παραχωρήσεις. Συζητάμε τι είναι σωστό και σύννομο!!! Και βάσει νόμου δεν υποχρεούσαι να ξέρεις να υπολογίζεις ταχύτητες πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Προφανώς έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να αποφύγεις ατύχημα αν ξέρεις να υπολογίζεις τέτοιες ταχύτητες, αν ξέρεις να τραβάς χειρόφρενο, αν ξέρεις να φρενάρεις με τη μηχανή, αν ξέρεις ..., αν ξέρεις ... . Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από το μέσο οδηγό να τα ξέρει όλα αυτά. Γι΄αυτό και πρέπει (κατά τη γνώμη μου) όσοι κινούνται με παράνομες ταχύτητες (που συνήθως θα συμφωνήσω είναι φυσιολογικές), να προσέχουν αυτοί και για τους άλλους.

• T
                  tazio last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:
                  Στην F1 μεσα στα pits κινουνται 100αδες ΠΕΖΟΙ που ανα πασα στιγμη μπορουν να βρεθουν μπροστα σου. Συνεχιζεις να εισαι ακυρος, μιλαμε για εθνικες κλπ κλπ, οπου κινουνται οχηματα και μαλιστα προς την ιδια κατευθυνση με εσενα, απλα εσυ πιο γρηγορα απο τους αλλους. Αν συνεχιζεις να νομιζεις οτι μιλαμε για το ιδιο πραγμα...

Το όριο υπάρχει στη 'λωρίδα' που οριοθετείται, με διαγράμηση, ανάμεσα στο χώρο που γίνετε ο ανεφοδιασμός κ.λ.π. και στο χώρο που είναι οι managers των ομάδων, εκεί δεν πρέπει να υπάρχει κανένας πεζός (βγαίνουν στην άκρη της λωρίδας μόνο οι lolipop man) .
                  Αλλά μπορεί να βρεθεί κάποιο μονοθέσιο που εκείνη την ώρα φεύγει από τον δικό του ανεφοδιασμό.

Αλλά σκέψου ότι υπάρχει οριο στο συγκεκριμένο χώρο όπου όλοι είναι σχετικοί και γνωρίζουν τι κάνουν και δεν είναι η κυρά Ευθαλία και ο κύριος Παντελής που πήραν με το εφάπαξ αυτοκίνητο και πάνε βόλτα στο χωριό και τη βλακεία τους μπορεί να τη κάνουν όποιαδήποτε στιγμή.

***'Δημόσιοι δρόμοι' *** .

• D
                    dmitspan last edited by

ξέρετε τι βλέπω εγώ? `Οτι η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί για άλλες 500 σελίδες, και πάλι όμως δε θα βγει καμία άκρη γιατί πολύ απλά το κράτος δεν κάνει τπτ γι'αυτό ό,τι και να λέει ο καθένας.
                    Το θέμα το θεωρώ λήξαν, οκ?

• K
                      kacey last edited by

O KOK λεει οτι πρεπει να κραταμε αποσταση ασφαλειας τετοια ωστε να μπορουμε να αποφυγουμε οποιοδηποτε εκτακτο γεγονος, οχι το να φρεναρει απλα ο αλλος εντονα. Για αυτο ειπα οτι το συγκεκριμενο θεμα ειναι 'παρ'το αυγο και κουρεφ'το'.

κατα τα αλλα διαφωνουμε στο οτι ο ΚΟΚ δεν επιτασσει το να μπορεις να υπολογισεις την ταχυτητα του αλλου αμα αυτη ειναι πολυ μεγαλυτερη απο το οριο. Δεν εχω δει τετοια διακριση πουθενα μεσα στον ΚΟΚ, και οτι δεν οριζεται σαφως απο τον νομο δεν μπορεις να πεις οτι εννοειται. Αρα οταν λεει οτι ο οδηγος που βγαινει για προσπεραση ΠΡΕΠΕΙ να συνυπολογισει την ταχυτητα, εγω θεωρω δεδομενο οτι μιλαει για οποιαδηποτε ταχυτητα ειναι αυτη. Η δε λογικη λεει οτι το παραπανω ειναι ακομα περισσοτερο αναγκαιο οταν ο πισω πλησιαζει με πολλα περισσοτερα.

Pavleouras

Ρωτησα απο την αρχη αν εννοεις οτι βγαινεις στην αριστερη χωρις να σε νοιαζει αν ερχεται απο πισω αλλος με περισσοτερα. ΑΝ ισχυε αυτο, τοτε [τα υπολοιπα].

Tazio:
                      Εγω εχω δει ΚΑΙ πεζους στο pit lane και μαλιστα καποιες (λιγες βεβαια) φορες εχει τυχει να ξεχαστει καποιος και παραλιγο να περασει μπροστα απο μονοθεσιο την ωρα που περναει. Το οριο υπαρχει διοτι λογο συναγωνισμου, το μονοθεσιο που τελειωσε ανεφοδιασμο θα προσπαθησει επιτηδες να βγει μπροστα απο το αλλο που ερχεται απο πισω. Στον δρομο, ΔΕΝ βγαινουμε επιτηδες να κλεισουμε αυτον που ερχεται απο πισω.

• S
                        skye last edited by

Αν αλλάξεις λωρίδα και πέσει ο άλλος πάνω σου με 200 χλμ (λέμε τώρα..), ποιος έχει την ευθύνη; Ποιος πληρώνει;
                        Φαντάζομαι ότι αν πέσεις πάνω του, πληρώνεις εσύ, ενώ αν προλάβεις να αλλάξεις λωρίδα και πέσει αυτός πίσω σου, πληρώνει αυτός; Ή όχι;
                        Από αυτό θα δούμε τελικά τι ισχύει

• M
                          manosk last edited by

Αυτό μάλλον κρίνεται κατά περίπτωση. Ίσως η ευθύνη είναι και των δύο με κάποια διακύμανση στο ποσοστό ευθύνης.

• nasos
                            nasos last edited by

Εγώ θα επαναλάβω τη θέση μου: έχει σημασία ποιός πληρώνει ή αν θα πάει κάποιος στο νοσοκομείο ή στον τάφο;

Αν έχει σημασία το πρώτο, εγώ σταματάω τη συζήτηση εδώ. Εχει την ίδια αξία σαν να συζητάμε την περίπτωση που θα προσγειωθεί διαστημόπλοιο στον Κηφισσό, ή την περίπτωση να πεταχτεί ένα παιδάκι να πιάσει τη μπάλλα του στην Υλίκη. Θεωρεία δηλαδή.

Επίσης έχω καταλάβει πως μιλάμε για την περίπτωση που πας σαν άνθρωπος στη μεσαία με 120 και θες να περάσεις το μπροστινό σου που πάει με 80, βγαίνοντας στην αριστερή και αναγκάζοντας αυτόν που πάει με 200 να πλκαωθεί στα φρένα, εν γνώσει σου, επειδή ΑΠΑΙΤΕΙΣ να κόψει αυτός από τα 200 στα 120 αντί να κόψεις εσύ από τα 120 στα 80, επειδή αυτός παρανομεί. Το ποιός θα πάει στο νοσοκομείο ή στον τάφο, καθώς και τι υλικές ζημιές μπορούν να προκληθούν, δεν το εξετάζουμε. Αν κατάλαβα λάθος, συγνώμη.

• S
                              spiros last edited by

Ο χρήστης nasos έγραψε:
                              Εγώ θα επαναλάβω τη θέση μου: έχει σημασία ποιός πληρώνει ή αν θα πάει κάποιος στο νοσοκομείο ή στον τάφο;

Αν έχει σημασία το πρώτο, εγώ σταματάω τη συζήτηση εδώ. Εχει την ίδια αξία σαν να συζητάμε την περίπτωση που θα προσγειωθεί διαστημόπλοιο στον Κηφισσό, ή την περίπτωση να πεταχτεί ένα παιδάκι να πιάσει τη μπάλλα του στην Υλίκη. Θεωρεία δηλαδή.

Επίσης έχω καταλάβει πως μιλάμε για την περίπτωση που πας σαν άνθρωπος στη μεσαία με 120 και θες να περάσεις το μπροστινό σου που πάει με 80, βγαίνοντας στην αριστερή και αναγκάζοντας αυτόν που πάει με 200 να πλκαωθεί στα φρένα, εν γνώσει σου, επειδή ΑΠΑΙΤΕΙΣ να κόψει αυτός από τα 200 στα 120 αντί να κόψεις εσύ από τα 120 στα 80, επειδή αυτός παρανομεί. Το ποιός θα πάει στο νοσοκομείο ή στον τάφο, καθώς και τι υλικές ζημιές μπορούν να προκληθούν, δεν το εξετάζουμε. Αν κατάλαβα λάθος, συγνώμη.

προφανως πρεπει να δωσουμε σημασια στην ανθρωπινη ζωη και οχι τοσο στο ποιος φταει.

ομως, αυτο πρεπει να το σκεφτουν και οι ΔΥΟ: και αυτος που παει με 200 (πιθανον σε μη καταλληλες συνθηκες) και αυτος που ξεκινα να κανει προσπεραση αδιαφορωντας για το ποσο γρηγορα τον πλησιαζει καποιος.

• nasos
                                nasos last edited by

Ο χρήστης spiros έγραψε:
                                ομως, αυτο πρεπει να το σκεφτουν και οι ΔΥΟ: και αυτος που παει με 200 (πιθανον σε μη καταλληλες συνθηκες) και αυτος που ξεκινα να κανει προσπεραση αδιαφορωντας για το ποσο γρηγορα τον πλησιαζει καποιος.

Νομίζω πως έχουμε συμφωνήσει όλοι, πως αυτός που κινείται ταχύτερα από την πλειοψηφία είναι υποχρεωμένος να έχει τεταμένη 100 φορές περισσότερο την προσοχή του. Ο άλλος όμως δεν θα πρέπει ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ να τον αγνοεί επειδή αυτός πιθανόν να πηγαίνει εντός ορίων ή πιο κοντά στα όρια του ΚΟΚ από τον άλλον. Αυτό θεωρώ πως είναι η πεμπτουσία του 'συνυπάρχουμε αρμονικά'.

• S
                                  squib last edited by

χωρίς να είμαι ειδικός αλλά όταν κάποιος κινήται με double score 80 -160 και τους περνάει όλους σα σταματημένους μάλλον μ***κας είναι εκτός αν είναι όλοι οι άλλοι που πανε νορμάλ. Εκτός πια αν αυτός ό ένας είναι ο μόνος καλός οδηγός με φεράρι και όλοι οι άλλοι είναι νικολάκιδες οι γιαγιάδες με χαλασμένο yugo.....και αυτό που με λυπεί είναι γιατί δεν τους σκίζει τον π...ο η τροχαία μόνο κάθετε και κόβει άλλες ηλίθιες κλήσεις. Δλδ ρε καραμήτρο θα κερδίσεις 5 λεπτά απο λενορμαν σε σεφ στο κηφισό και κάτι έγινε..ε ρε σφαλιάρες που θέλουν....

• K
                                    kacey last edited by

Αν οδηγεις ενα συγχρονο αυτοκινητο (ειδικα αμα ειναι κανα ταξιδιαρικο σενταν η ακομα χειροτερα καποιο σπορ μοντελο), το να πηγαινεις με 160 δεν σου κανει καμμια απολυτως αισθηση. Και αυτος που παει με 160 το κανει επειδη δεν εχει κανεναν μπροστα του. Αυτος που θα βγει απο την μεσαια να προσπερασει ενω τον πλησιαζεις με περισσοτερα, το κανει επειδη δεν ειδε, ή ενω ειδε βαριεται να περιμενει την σειρα του η ακομα χειροτερα θεωρει οτι εχει καθε δικαιωμα να κοψει τον αλλο επειδη ο ιδιος παει στο οριο ενω ο αλλος με περισσοτερα οποτε 'δεν θα κοψω εγω στα 80 για να μην κοψεις εσυ στα 120'...

• P
                                      pavleouras last edited by

Λοιπόν επειδή αυτά που λέει ο kacey και ο nasos μου φαίνονται εξωπραγματικά πιστεύω ότι μιλάμε για διαφορετικό θέμα. Θα κάνω λοιπόν κάποιες διευκρινήσεις μπας και συμφωνήσουμε. Λοιπόν :

1. Αν κάποιος δει κάποιον να έρχεται με 160 και βγει για προσπέραση γνωρίζοντας ότι θα τον κόψει (με τη λογική δηλαδή ότι 'αφού πάει έτσι θα του δείξω εγώ') είναι πολύ μεγαλύτερος εγκληματίας και ίσως μοναδικός υπεύθυνος του ατυχήματος που είναι βέβαιο ότι θα προκληθεί. Δεν είναι όμως αυτό που είπα στο αρχικό μου ποστ.

2. Κάνετε λάθος που συνχέετε τον κηφισό με την εθνική οδό και θα σας πω το γιατί. Ο κηφισός είναι ένας δρόμος που χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά για να πάνε στις δουλείες τους και για αυτό το λόγο δεν έχουν την αντίληψη ότι πρέπει να προσέχουν σαν να κινούνται σε εθνική οδό. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι δεν περιμένουν να εμφανιστεί κάποιος με 160 στην αριστερή λωρίδα πράγμα που το περιμένουν όταν πάνε στη χαλκίδα για παράδειγμα. Επίσης είναι ένας δρόμος με αρκετές καμπές και πολλές ανηφόρες-κατηφόρες (οι γέφυρες που έχει) με αποτέλεσμα να μην έχεις την ορατότητα που έχεις στην ΑΟ ή στην κανονική ΕΟ. Με άλλα λόγια αν εσύ μπείς σε μία καμπή με 160 δεν μπορείς να ξέρεις ότι μπροστά σου είναι κάποιος που προσπερνάει με 120 (ή ακόμη χειρότερα με 80 που είναι το όριο). Αυτό είπα ότι μου συνέβει και όχι ότι τους έβλεπα να έρχονται και έμπαινα μπροστά τους. Επίσης μην ξεχνάτε ότι ενώ στην ΕΟ όλες οι έξοδοι είναι δεξιά, στον κηφισό υπάρχει και η καβάλας που είναι αριστερά πράγμα που πάει να πει ότι ξαφνικά στην αριστερή μπορεί να βρεθεί από σκουτεράκι που πηγαίνει με 60 γιατί δεν πάει άλλο μέχρι ΚΤΕΛ που θα κάνει αναστροφή για να πάει να δέσει. Καταλήγω λοιπόν. Το να βγεις στην αθηνών-κορίνθου και να πας με 160 στην αριστερή χωρίς κίνηση δεν είναι κάτι το τρομερό. Το πας στον κηφισό όμως το θεωρώ εγκληματικό.

3. Οι αντιλήψεις που ακούστηκαν ότι 'και εσένα φίλε τι σε νοιάζει πόσο πάω' την κατατάσω στην ίδια κατηγορία με 'το καπνίζω και φυσάω τον καπνό στην μούρη σου', πετάω τα σκουπίδια από το μπαλκόνι, πετάω το χαρτομάντηλο από το παράθυρο και γενικά όλα αυτά που έχουν καταντήσει την ελλάδα ελλαδιστάν.

Ελπίζω αυτή τη φορά να συμφωνήσουμε κάπου, τουλάχιστο στο 1 και το 2

• P
                                        petran last edited by

παντα καπου στη μεση βρισκεται η αληθεια..

υπαρχουνε και οι μαλακες τυπου 'στην ακρη ρεεεε περναει ο γαμαω'
                                        καθως ομως και οι αλλοι μαλακες τυπου 'εισαι γρηγορος ε? πεσε στα φρενα και κατσε απο πισω να μαθεις'

• D
                                          dmitspan last edited by

ρε παιδιά όπως είπα παραπάνω ακόμα και με 500 σελίδες δε βγαίνει άκρη, το κουράσατε

• L
                                            leonp last edited by

Έτσι είναι, αν βλέπεις πολλά σινιάλα και κόρνες ένας από τους δύο είναι μαλάκας. Αν κάθε φορά που βγαίνεις στο δρόμο, σου κάνουν σινιάλα να σε περάσουν ή κάνεις εσύ σήμα να φύγουν από μπροστά σου, είσαι ο μαλάκας. Συνήθως δεν χρειάζεται τίποτα, σπάνια να είναι κάποιος ξεχασμένος.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 71
                                            • 72
                                            • 73
                                            • 74
                                            • 75
                                            • 259
                                            • 260