-
Έχω βάλει στο PUNTO τα PIRELLI P6 σε διάσταση 185/60/14 82Η και αμορτισέρ MONROE REFLEX. Από τα λάστιχα δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος κυρίως στον βρεγμένο όπου παρουσιάζεται συχνά υδρολίσθηση. Δεν τα συστήνω. Από εμπειρία των UNIROYAL 550 σε άλλο αυτοκίνητο θα έλεγα ότι είναι καλύτερη επιλογή. Άπό τα αμορτισέρ θετικές εντυπώσεις για νορμάλ και σβέλτη οδήγηση. Σύμφωνα με μηχανικούς που ρώτησα, τα BILSTEIN τα κίτρινά κάνουν το αυτοκίνητο να κοπανάει. Το συνολικό κόστος ήταν τον 11/2003 480 ευρώ.
Ελπίζω να σε βοήθησα. -
Τις προάλλες πήγα στον Χορτιάτη για μια γρήγορη βόλτα και ψιλοαπογοητεύτηκα από τα Uniroyall... Στη γρήγορη οδήγηση διπλώνει πολύ το λάστιχο και έχεις αρκετό roll... Θέλει σίγουρα παίξιμο (ανέβασμα) με τις πιέσεις.
Από την άλλη, στην καθημερινή οδήγηση και στο βρεγμένο είναι κορυφαία... Τελικά δεν μπορείς να τα έχεις όλα...
-
Thanx SIMDION... τελικα απο αμορτισερ εβαλα... KYB EXCEL-G απο τα οποια εμεινα ευχαριστημενος μιας και ειναι σφιχτα και μειωσαν τις κλισεις του αμαξωματος, και απο την αλλη στρογγυλευουν τα σαμαρια και αποροφουν ενα καλο ποσοστο κραδασμων απο την φανταστικη ποιοτητα οδοστρωματος που διαθετουμε.
Tα DeCarbon παντως για Φιατ δεν τα εβρισκα...Παρελειπομενα: Ο γκαραζιερης μου ειχε ξεχασει να βιδωσει το πισω αριστερο αμορτισερ, και εγω αναρωτιομουν επι 3 μερες τι χτυπουσε. Επιπροσθετα ρωτουσε τον αλλο μαστορα ποσα να με χρεωσουν για τα εργατικα... '80 η 100 ρε μπαρμπα Σωτηρ?' ... 'Βαλτου 100 μωρε' ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ... Σαν να μου λενε, 100 μας λειπουν σημερα...
Απο λαστιχα θα βαλω τελικα αυτο που μου λετε ολοι... τα 550. Αλλα απο τον αλλο μηνα... γιατι αυτο τον μηνα πληρωνω πληρωνω το τσαλακωμενο φτερο της Mercedes μου (*αμω τα τυφλα σημεια της)
Btw, ξερει κανεις αν καινουργιες δισκοπλακες (200κμ περιπου εχουν γραψει) μπορουν να στραβωσουν απο ενα φρεναρισμα πανικου... απο τα 100km/h την ωρα??? Οχι τιποτα αλλο... αλλα νοιωθω ενα ελαφρυ κραδασμο μετα το φρεναρισμα... η το λαστιχο εγινε τετραγωνο, η η δισκοπλακα τα παιξε.
-
Λίγο καθυστερημένα αλλά επειδή έχω αρκετή εμπειρία και από τα δύο Punto mk2 και mk2b θα σου πω ότι το καινούργιο έχει αρκετά έως πολύ πιο μαλακά αμορτισέρ, σε σημείο που να σκέφτομαι την αλλαγή τους.
Αυτά από εμένα που συνειδητά δεν πήρα το Sporting λόγο ανάρτησεις-κούτσουρο. Σίγουρα είναι πιο άνετο από το δικό σου αλλά οι κλίσεις στις στροφές είναι μεγάλες και η ανάρτηση γενικά φαίνεται χαλαρή. Γράψε εντυπώσεις από τα καινούργια σε σχέση με τα παλιά σου και πόσο κόστησαν χωρίς εργασία. -
Το After Facelift Punto που πήραμε φοράει κάτι Firestone 165/70 14 τα οποία δεν με έχουν ικανοποιήσει, βέβαια είναι και μαμά. Σκέφτομαι να βάλω τη διάσταση 185/60 που προτείνει και ο κατασκευαστής σαν εναλλακτική. Τα 165 μου φαίνονται στενά για το μοντέλο αυτό. Αυτό που δεν μου έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι το αν χρειάζεται και αλλαγή ζάντας. Βοήθεια κανείς;
Όντως τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου είναι μαλακά (5-πορτο 1.4) και δίνουν χαλαρή αίσθηση αλλά η άνεση είναι πολύ καλή και πρόβλημα συμπεριφοράς δεν υπάρχει.
-
Οι ζάντες που έχει το αυτοκίνητο είναι 5,5Χ14 που χωράει από 165/70/14 έως 185/60/14. Το ανάφέρει και στο βιβλίο του κατασκευαστή, όπου ως εναλλακτική διάσταση προτεινει 185/60 R14 82 με δεικτη ταχύτητας Η. Θα δείς σημαντική διαφορά και στο τιμόνι και την πρόσφυση ελκτική και πλευρική. Για λάστιχα δες σε UNIROYAL 550.
Ελπίζω να σε βοήθησα!!!
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Το After Facelift Punto που πήραμε φοράει κάτι Firestone 165/70 14 τα οποία δεν με έχουν ικανοποιήσει, βέβαια είναι και μαμά. Σκέφτομαι να βάλω τη διάσταση 185/60 που προτείνει και ο κατασκευαστής σαν εναλλακτική. Τα 165 μου φαίνονται στενά για το μοντέλο αυτό. Αυτό που δεν μου έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι το αν χρειάζεται και αλλαγή ζάντας. Βοήθεια κανείς;Όντως τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου είναι μαλακά (5-πορτο 1.4) και δίνουν χαλαρή αίσθηση αλλά η άνεση είναι πολύ καλή και πρόβλημα συμπεριφοράς δεν υπάρχει.
Τα 185/60 θα διορθωσουν αρκετα το πατημα του αμαξιου, και αυτα θα επρεπε να φορανε απο την αρχη... αλλα τσιγγουνιες οι Ιταλοι. Τωρα... περι ελαστικων, κατι μαλακο... οχι κουτσουρα τυπου Potenza, θα ξεκαρφωσεις το αμαξι. Οπως επισης μην αλλαξεις τα αμορτισερ αν ειναι μαλακα... εγω με το προ facelift μοντελο δυνοπαθουσα μεσα στην πολη... και κατ επεκταση ξεκαρφωνα το αμαξι. Βεβαια εβαλα κατι KYB μαυρα και διορθωθηκε η αποροφηση ανωμαλιων... και οσονουπω βαζω και τα 550 και θα γραψω εντυπωσεις.
-
Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Προσανατολίζομαι σε αλλαγή ελαστικών προς το Σεπτέμβρη.
-
Ο πατέρας μου έχει το mk2b 1.4 Sporting (Πολύ καλο αυτοκίνητο!)
Βασικά έχει χαλια αναρτήσεις, τελείως κούτσουρο. Αυτό θα ήθελα να διορθώσω αλλάζοντας αναρτήσεις και λάστιχa.αυτά που φοράει τώρα είναι 'μαμισιες' αναρτήσεις και 185/55/15 λάστιχα Πιρέλι P6000. Χαλια και τα δυο!οποτε έχετε να προτείνεται κανένα καλο λάστιχο και καμια καλή ανάρτηση που θα μαλακώσει το αυτοκίνητο αλλα να μην γίνει και βάρκα όμως! άντε πείτε προτάσεις! -
Άμα είναι κούτσουρα τα μανίσια τα αμορτισέρ τότε bilstein πακέτο με 3ποντο χαμήλωμα eibach τί είναι; Πέτρα; Λιποδιάλυση; Μήπως υπερβάλεις; Δεν ξέρω...ρωτάω
Μήπως φταίνε μόνο τα λάστιχα; -
Άμα είναι κούτσουρα τα μανίσια τα αμορτισέρ τότε bilstein πακέτο με 3ποντο χαμήλωμα eibach τί είναι; Πέτρα; Λιποδιάλυση; Μήπως υπερβάλεις; Δεν ξέρω...ρωτάω
Μήπως φταίνε μόνο τα λάστιχα; -
Ο χρήστης Orcomenos έγραψε:
Ο πατέρας μου έχει το mk2b 1.4 Sporting (Πολύ καλο αυτοκίνητο!)
Βασικά έχει χαλια αναρτήσεις, τελείως κούτσουρο. Αυτό θα ήθελα να διορθώσω αλλάζοντας αναρτήσεις και λάστιχa.αυτά που φοράει τώρα είναι 'μαμισιες' αναρτήσεις και 185/55/15 λάστιχα Πιρέλι P6000. Χαλια και τα δυο!οποτε έχετε να προτείνεται κανένα καλο λάστιχο και καμια καλή ανάρτηση που θα μαλακώσει το αυτοκίνητο αλλα να μην γίνει και βάρκα όμως! άντε πείτε προτάσεις!Αν και φοραμε ιδιες αναρτησεις ,εχω το hgt, λογω βαρους μαλλον ειναι πιο ανετες σε εμενα.Ουτως ή αλλως οσον αφορα την αναρτηση δεν εχω πειραξει κατι οποτε δεν μπορω να σου προτεινω τιποτα.
Οσον αφορα τα λαστιχα που να δοκιμασεις τα DUNLOP που φοραγε το δικο μου ,απαραδεκτα. Τα αλλαξα με τα YOKOHAMA AVS V102 σε διασταση 195/50/15.Επιτελους προσφυση.Δεν εχω καταφερει να ενεργοποιησω το ABS απο την αλλαγη και μετα και στις στροφες κραταει τελεια,σε σχεση με τα παλια λαστιχα παντα.
ΛΑΣΤΙΧΑ - ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ για PUNTO Μκ2