-
Το τελευταιο καιρο με απασχολει ενα θεμα σχετικα με το αν τα λαστιχα
που αγοραζουμε ειναι αυτα που πιστευουμε η αν ειναι αντιγραφες επωνυμων.Δεν ειμαι ευχαριστημένος απο τα λαστιχα που έχω στο αμαξι μου (Pilot exalto) και ενω σκευτομαι διαφορα αιτια...σκεφτικα και το ενδεχωμενο να ΜΗΝ πειρα αυτα που πιστευα...θελω να πω ειπαρχουν πολλες εταιριες που κατασκευασουν κατωτερης ποιοτητας ελαστικα...οπως η Marangoni κλπ που κατα την γνωμη μου δεν παρεχουν ποιοτητα...
Γιατι μια τετοια εταιρια (δεν ενοω την παραπάνω) εφωσων εχουν την τεχνογνοσια να μην κατασκευασουν λαστιχα με την ονομασια καποιου μεγαλου κατασκευαστη και να τα ρειχνουν στην αγορα μέσω προμηθευτων σε έλληνες εμπορους και τελικως να φτάνουν στα χέρια μας? πιστέυω οτι εφοσων το λαστιχο ΔΕΝ έχει κατι που δεν μπορει να αντιγραφει απο μια ανταγωνιστρια εταιρια (περα απο το μίγμα τις γώμας) οτι ειναι εφικτο κατι τετοιο...και να αγωράζουμε MUFEX θέλω την γνώμη σας. -
που αγοραζουμε ειναι αυτα που πιστευουμε η αν ειναι αντιγραφες επωνυμων.Δεν ειμαι ευχαριστημένος απο τα λαστιχα που έχω στο αμαξι μου (Pilot exalto) και ενω σκευτομαι διαφορα αιτια...σκεφτικα και το ενδεχωμενο να ΜΗΝ πειρα αυτα που πιστευα...θελω να πω ειπαρχουν πολλες εταιριες που κατασκευασουν κατωτερης ποιοτητας ελαστικα...οπως η Marangoni κλπ που κατα την γνωμη μου δεν παρεχουν ποιοτητα...
Γιατι μια τετοια εταιρια (δεν ενοω την παραπάνω) εφωσων εχουν την τεχνογνοσια να μην κατασκευασουν λαστιχα με την ονομασια καποιου μεγαλου κατασκευαστη και να τα ρειχνουν στην αγορα μέσω προμηθευτων σε έλληνες εμπορους και τελικως να φτάνουν στα χέρια μας? πιστέυω οτι εφοσων το λαστιχο ΔΕΝ έχει κατι που δεν μπορει να αντιγραφει απο μια ανταγωνιστρια εταιρια (περα απο το μίγμα τις γώμας) οτι ειναι εφικτο κατι τετοιο...και να αγωράζουμε MUFEX θέλω την γνώμη σας. -
Τραβηγμένη άποψη...
Καταρχήν, τι εννοείς λέγοντας ότι δεν έμεινες ευχαριστημένος;
Είναι λίγο υποκειμενικό αυτό...Αυτό που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι ότι πουλάνε αναγομωμένα (δύσκολο), μεταχειρισμένα (δύσκολο), ελαττωματικά (πιθανό), ή, ελαστικά των οποίων η ημερομηνία παραγωγής είναι πολύ παλια (δύσκολο).
-
H Μarangoni κατωτερης ποιοτητας ελαστικα?
Δε νομιζω.
Οσοι γνωστοι μου τα εχουν βαλει εχουν μεινει ευχαριστημενοι, και μιλω για αυτοκινητα οπως 106 gti 170ps!Εγω πιστευω οτι ολα τα ελαστικα πρεπει να τα κρινουμε στον 1-1.5 χρονο για την αποδοση τους, αντοχη τους κλπ.
Σε αυτο το χρονικο διαστημα θα πρπει να το αξιολογησουμε και σε αυτο το διαστημα πρπει να τα αλλαζουμε.
Απο εκει και επειτα ο χρονος και η χρηση που τους εχει γινει δρα αρνητικα πανω σε αυτα. -
Πόσα χλμ έχεις κάνει και πόσο καιρό τα έχεις; Τα λάστιχα αρχίζουν να 'καίγονται' 3 χρόνια μετά την κατασκευή τους, ενώ δεν αντέχουν για πάνω από 30-40.000 χλμ. Αν μπορείς να δεις την ημερομηνία κατασκευής, ίσως διαπιστώσεις ότι όταν τα πήρες ήταν ήδη πολυκαιρισμένα.
-
Τό μόνο 'δεύτερης κατηγορίας' λάστιχο πού δοκίμασα,ήταν τα CEAT TORNADO,καί μόνο στήν πίστα.Εκεί φάνηκαν...τραγικά.
Ισως γιά χρήση δρόμου,νά ήταν διαφορετικά τα πράγματα,αλλά μέ μία διαφορά 10 ευρώ στήν τετράδα από τά RE-720 καί πάλι δέν θα τα έβαζα. -
άραγε τα λάστιχα που πουλάνε στα super market careffour
και δίνουν 4 αν αγοράσεις 3 να λένε τίποτα ή μούφα η δούλεια.
τα έχει πάρει κανείς?
ΥΓ.κάνουν και την τοποθέτηση.!!!! (απίστευτο εε??) -
Ο χρήστης TEMP έγραψε:
τα έχει πάρει κανείς?
ΥΓ.κάνουν και την τοποθέτηση.!!!! (απίστευτο εε??)Τι μάρκες πωλούν;
-
Ο χρήστης TEMP έγραψε:
τα έχει πάρει κανείς?
ΥΓ.κάνουν και την τοποθέτηση.!!!! (απίστευτο εε??)απ οσο γνωριζω αυτα ειναι κατασκευασμενα απο γνωστη εταιρια ελαστικων και απλα εχει βαλει πανω το σηματακι carrefour.
επισης μην ξεχνατε οτι πολλα μπορει να χουν κατασκευαστει στο ιδιο εργοστασιο αλλα μερικα να βγαινουν με ετικετα pirelli ενω αλλα με ετικετα semperit ας πουμε.και επισης πλεον οι περισσοτερες μαρκες ανηκουν σε ομιλους εταιρειων....δηλαδη μια αγνωστη μαρκα μπορει να ανηκει στην michelin η στην goodyear
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τα έχει πάρει κανείς?
ΥΓ.κάνουν και την τοποθέτηση.!!!! (απίστευτο εε??)Τι μάρκες πωλούν;
Είναι παλαιότεροι τύποι της bridgestone αλλά με την ονομασία careffour.
-
...όπως το 720;
-
Στην αρχή ήταν Μπρίτζστοουν, ίσως παλιάς σοδειάς...
Αν τώρα έβγαλε παλιά μοντέλα με σημα καρφούρ δεν το ξέρω... Κοιτάτε ημερομνίες πάντα...
Τώρα αν είναι παλιά μοντέλα, δεν είναι κακό, αρκεί να είναι και η ΓΟΜΑ η ίδια, όχι μόνο η σχεδίαση... Πχ εμένα που μου αρέσουν τα Εξάλτο, να το βράσω αν τα πάρω και στην μισή τιμή αν είναι να έχει γόμα από το 'γρήγορο τακούνι'
-
πρέπει κάποιος ιρώικος φορουμίστας να τα δοκιμάσει να μας πει
-
ηρωικός
-
Ρε παιδιά κανένα ΘΥΜΑ;;; (ηρωικό πάντοτε!!)
-
TEMP,
μπορείς να διορθώσεις ένα μήνυμά σου πατώντας το κουμπί EDIT στο πλαίσιο του μηνύματος.Έτσι, δεν αυξάνεις τον αριθμό των μηνυμάτων...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...όπως το 720;Πιό πολύ σε 330 μου έμοιαζε
-
Kubiac γιατι παρατραβηγμενο? παδια εχουμε ξεφυγει απο το θεμα... το προβλημα δεν ειναι γιατι τα Exalto που εχω δεν αποδειδουν! η αν τα λαστιχα μου ειναι με παλια ημερομηνια κατασκευης (που δεν ειναι) η τελος παντον αν τα εχουν περασει νεα γομα...Το θέμα ειναι ΜΠΟΡΟΥΝ εταιριες δευτερας κατηγοριας να κατασκευασουν μοντελα ελαστικων μεγαλου κατασκευαστη και να τα ριξουν στο εμποριο?? και αν ΟΧΙ γιατι το πιστευετε αυτο? εγω σας εδωσα καποια επιχυριματα στο προτο post που εκανα εχει καποιος να πει κατι να με αντικρούσει?
και κατι τελευταιο η Marangoni ειπα κατα την γνώμη μου δεν βγάζει ποιοτικα λαστιχα! δεν συμενει οτι ετσι ειναι υποχρεωτικα! δεν θα διαφωνίσουμε σε αυτο. -
xmmm προσπερναμε κατι τετοια συμαντηκα θεματα και μενουμε επι μερες σε κατι topics του στυλ 'Πως θα κανω το μωρο μου απο 200hp σε 1000hp'
Μουφα λαστιχα και αντιγραφες!