-
Οπως διαπιστωσα ξεκινησαν κ δουλευουν οι καμερες στο πεταλο του μαλιακου.
1η. Μολις τελειώνει ο αυτοκινητόδρομος με το διάζωμα στο Λογγό
2η. Αμέσως μετά το motel Λεβέντη
3η. Λίγο πριν τη διασταύρωση της Σκάρφιας
4η. Στο μνημείο του Λεωνίδα
5η. Στην γέφυρα της Αλαμάνας
6η. Λίγο πριν την έξοδο για ΛαμίαΠάντα υπάρχουν 2 προειδοποιητικές πινακίδες πριν τις κάμερες. Ελπίζω να μην ξέχασα κάποια..
-
6η. Λίγο πριν την έξοδο για ΛαμίαΠάντα υπάρχουν 2 προειδοποιητικές πινακίδες πριν τις κάμερες. Ελπίζω να μην ξέχασα κάποια..
-
-
Δηλαδή τώρα δε θα σκοτωνώμαστε εκέι;
Θα βγαίνει το μαγικό χέρι από τη κάμερα και θα μας σώζει από την ασχετοσύνη μας και τη κουλαμάρα μας; ;
Ο μόνος που θα 'σωθεί' είναι ο 'καμεροεισαγωγέας' και οι ενδιάμεσοι από και προς αυτόν(οικονομικά ενοώ).Αρχισα να βράζω οπότε δε συνεχίζω γιατί
-
Τώρα δηλαδή που όλοι θα κοιμούνται όσο οι πολιτικοί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από τότε που γεννήθηκα, τι θα λενε για αίτιο που η πιπίλα της υπερβολικής ταχύτητας δεν θα μπορεί να δουλέψει;
Αλλά τι λέω; Θα έχουν τσεπώσει τότε!!
-
Εγώ ανησυχώ περισσότερο γιατί έχει πλέον επικρατήσει αυτή η μαλακισμένη πιπίλα ακόμη και σ'αυτό το φόρουμ... Και δε μπουκάρει κάνας συντάκτης να τους ξεχέσει τους άσχετους, που λένε ότι φταίει η ταχύτητα κι όχι η κουλαμάρα τους και το ότι έχουν την προσοχή στραμμένη οπουδήποτε εκτός από το δρόμο.
-
Δεν ξερω αν εχει αναφερθει ξανα σε προηγουμενο ποστ αλλα ενα καλο site το οποιο εχει αρκετες πληροφορειες για τις καμερες στο πεταλο ειναι το:
-
Το επιβεβαιωνω κ εγω καθως φωτογραφισαν (3 φορες παρακαλω) χθες βραδυ!! εναν φιλο απο το GreekRenaultClub...
Eτσι προσοχη ακομα και το βραδυ στον Μαλιακο.Το οριο δεν υπερβαινει τα 80 χλμ παρα μονο σε ελαχιστα σημεια...
-
Κατι τετοια μετρα νομιζω οτι ειναι σωστα.
Γιατι, καταρχην, ο Ελληνας δε καταλαβαινει απο ορια ταχυτητας. απο κακοτεχνιες και θελει ενα μπαμπουλα απο πανω του. Κατα δευτερο, οπως εχω ξαναπει, ειναι εμμεση αποδοχη του κρατους οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ/ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ (οπως θελετε παρτε το) να φτιαξει δρομους....και μην νομιζετε, αν ερθει (που δεν θελω με τιποτα να ερθει) η κακια η ωρα θα βρουν αυτοι δικαιολογιες οσες θελετε για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα.
-
μην αγχώνεστε παιδιά....
ας είναι καλά η ιδιωτική χρηματοδότηση.....τώρα που τα χρήματα από τα ΚΠΣ τελειώνουν, αποφάσισαν να δώσουν τα κομμάτια που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη σε ιδιώτες μαζί με τα διόδια για καμιά 30αριά χρόνια....
τώρα αν σκεφτεί κανείς ότι η Αττική Οδός έχει
-
[quote='KonstantinosMD']μην αγχώνεστε παιδιά....
ας είναι καλά η ιδιωτική χρηματοδότηση.....τώρα αν σκεφτεί κανείς ότι η Αττική Οδός έχει
-
Από την στιγμή που είμαστε ανάξιοι να φτιάξουμε έναν σωστό δρόμο κ από τη στιγμή που όντως υπάρχουν πολλοί 'εγκληματίες' στους δρόμους 'καλώς' μπήκαν οι κάμερες αν κ προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου!
Βέβαια θα περίμενα να φωτογραφίζουν μόνο όσου κινούνται με 'υπερβολική' ταχύτητα, αλλά από τον φίλο μας που ανέφερε ο Βαγγέλης μάθαμε ότι ακόμα κ με λιγότερα από 20χλμ/ώρα υπέρβαση του ορίου φωτογραφίθηκε κ μάλιστα ξημερώματα!
Οπότε προσοχή σε όλους μας γιατί δεν λέει να πληρώνουμε κ 'κερατιάτικα'... φθάνουν οι πανάκριβες τιμές καυσίμων κ των ασφαλειών (κ μετά βέβαια οι ασφαλιστικές...... τα ξεχνούν όλα όταν έρθει η σειρά τους), να έχουμε κ το 'χαρτζιλίκι' των '3ων' δεν λέει....
-
Το να μπουν διοδια σε δρομους που εχω κατασκευασει ΕΓΩ και να τα εκμεταλλευεται καποιος ιδιωτης ειναι σκανδαλο πρωτου μεγεθους! Δεν την καταλαβαινω τη λογικη! Τον δρομο (ας πουμε) Λαρισας- Λαμιας τον εχω ηδη πληρωσει 2 φορες. Μια φορα απο τον προϋπολογισμο και μια φορα με τα διοδια που πληρωνουμε δεκαετιες τωρα, ακομα και οταν ο δρομος δεν υπηρχε ουτε στα χαρτια. Με ποια λογικη θα πρεπει να ερθει ο καθε αετονυχης 'επιχειρηματιας' να παρει ωμο χρημα, εκμεταλλευομενος μια σκανδαλωδη αποφαση του καθε ταγαροβλαχου υπουργου που το μονο που κοιταει ειναι η τσεπη του;
Οι καμερες δε θα με πειραζαν, αν τα ορια ειχαν καποια εστω και επιφανειακη σχεση με τη λογικη. Επειδη δεν εχουν ομως, ειναι αλλο ενα μετρο εισπρακτικου χαρακτηρα. Το εχω πει και το ξαναλεω. Η τροχαια πρεπει να φυγει απο το Υπουργειο Δημοσιας Ταξεως και να παει στο Υπουργειο Οικονομικων. Ετσι θα λυθουν παρα πολλα προβληματα των δρομων (μην πω ολα)
-
[quote='Megane98hp']Κατι τετοια μετρα νομιζω οτι ειναι σωστα.
quote]Ε όχι και σωστά. Όταν θα σε φωτογραφίσουν και σένα γιατί θα 'τρέξεις' με 90 στο Μαλιακό, τότε θα καταλάβεις πόσο σωστά είναι. Μην τρελαθούμε κιόλας
-
Συμφωνώ με τον dimsabas. Έχω βαρεθεί να διαβάζω τέτοιες μαλακίες εδώ μέσα.
-
Dimsabas+Skullone, και μένα με ενοχλεί που μπαίνουν κάμερες, αλλά επίσης με ενοχλούσε το ΚΤΕΛ που έβγαινε στο απέναντι ρεύμα και προσπερνούσε σειρές αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών, που το τονίζω ΔΕΝ πήγαιναν αργά. Έκανε περίπου 20 προσπεράσεις με ώρα παραμονής στο αντίθετο ρεύμα μια αιωνιότητα και μια ημέρα. Με ενοχλεί που σήμερα που γυρνούσα από μια άλλη κλασσική καρμανιόλα (όπως κακώς λέγονται τα επικίνδυνα σημεία από τα ΜΜΕ) αυτήν της Ασπροβάλτας-Αμφίπολης-Καβάλας, με 110-120 με προσπερνούσαν τα 3/4 των αυτοκινήτων. Με ενοχλεί που το Σάββατο αφού είδα ένα τεράστιο αριθμό προσπεράσεων deathwish, είδα και μια νταλίκα στο δικό μου ρεύμα, ενώ προσπαθούσε να προσπεράσει κάποιον και αναγκάστικα να βγω στην έξοδο της ΕΟ για ένα χωριό (!)...ναι, καλά διαβάσατε! Για την ακρίβεια, είμαι τυχερός που σας τα γράφω αυτή τη στιγμή και δεν τα ακούσατε στις ειδήσεις!
Μπορεί το κράτος να τα κάνει όλα για τα λεφτά και όχι για την προστασία μας, αλλά και εμείς ως οδηγοί, δίνουμε πολλές ευκαιρίες στο κράτος να μας τα πάρει και να λέμε και ευχαριστώ...
-
Κι αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά λεωφορειούχων και φορτηγατζήδων νομίζεις θα αντιμετωπισθεί με κάμερες;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Êé áõôÞ ç áðáñÜäåêôç óõìðåñéöïñÜ ëåùöïñåéïý÷ùí êáé öïñôçãáôæÞäùí íïìßæåéò èá áíôéìåôùðéóèåß ìå êÜìåñåò;Ãéá áñ÷Þ êáé áí âñÝîïõí ðñüóôéìá êáé áöáéñÝóåéò äéðëùìÜôùí ÍÁÉ
Ôþñá áí ìåôÜ ôï îå÷Üóïõí
-
Αντι να βαζαν καμερες θα μπορουσαν να ασχολουνται με τα προσπερασματα που γινονταν/αι στο πεταλο..
Οποτε εχω κινδυνεψει εχω κινδυνεψει απο προσπερασματα αλλων σε καμπες ή 'χωραω κ γω το εχω υπολογισει' ..
Ποτε γραψαν εκει καποιον για αυτες τις καφριλες? Ποτε.
Ποτε γραψαν εκει καποιον για φορτια κ κακη κατασταση οχηματος? Ποτε...Τα λεφτα απο τις κλησεις που θα πηγαινουν? Σιγουρα οχι για βελτιωση του δρομου....
Αλλο ενα μετρο για να τσιμπανε τα λεφτα μας... Και αν γινουν μερικα ατυχηματα λιγοτερα θα λεμε κ μπραβο ... Ασχετα αν ειναι συμπτωματικο...
Πρεπει να αγορασω εκεινο το gps τελικα....
-
Δεν μιλάω μόνο για φορτηγά και λεωφορεία, και οι ΙΧδες μια χαρά παίζουν μπαρμπούτι την ώρα που οδηγάν (η κίνηση ρίψης ζαριού ταιριάζει πολύ με το αγαπημένο σου smiley, skullone )!
Η απαράδεκτη συμπεριφορά των επαγγελματιών (φορτηγά-λεωφορεία) μπορεί να αντιμετωπισθεί αν βρέξει πρόστιμα, αλλά καλύτερα αν βρέξει κατάσχεση διπλώματος. Συνεχείς έλεγχοι για αλκοόλ, δεσίματα, προσπεράσεις (εδώ εμπλέκονται οι κάμερες), ταχύτητα...
Αλλά:
Επειδή γενικώς δεν μπορούμε παρά να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, εμείς οι ίδιοι θα αρχίσουμε να τους υπερασπιζόμαστε, επειδή και αυτοί βιοπαλαιστές είναι, γιατί να τους παίρνουμε το ψωμί, κλπ. κλπ. κλπ.Ποιους: Τους ανθρώπους που ΠΡΕΠΕΙ να είναι οι ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΙ, οι ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ, οι ΠΙΟ ΕΥΓΕΝΕΙΣ, οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ του δρόμου. Γιατί κουβαλάνε τεράστιες μάζες υλικών, μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οδηγούν οχήματα δυσκίνητα, με μεγάλο όγκο και ακόμα μεγαλύτερη μάζα. Όπως όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τη δουλειά μας και να έχουμε ΕΛΕΓΧΟ για αυτήν, σε αντίστοιχο έλεγχο πρέπει να υπάγονται και αυτοί. Ειδικά από τη στιγμή που εμπλέκονται ανθρώπιες ζωές.
Κατά την άποψή μου, σε αντίστοιχους ελέγχους (ίσως λιγότερο αυστηρούς) πρέπει να υποχρεώνονται και οι ΙΧδες. Μερσεντές και Λάντα...παππούδες και νεαροί...άντρες και γυναίκες...
Πέταλο του Μαλιακού