-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δλδ αν δεν έχεις σπουδάσει δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις σωστά αυτά τα προγράμματα.
Οι υπολογιστές έχουν κάνει 'μάγκες' πολλούς, αλλά όταν φτάσει στην ουσία και στην ανάληψη ευθυνών, τον λόγο τον έχουν αυτοί που γνωρίζουνΣωστό.
υπάρχει και κάτι ακόμη βασικό:
Το τι θα σου βγάλει ένα πρόγραμμα και το τι πρέπει να κατασκευαστεί απέχουν πολύ. Πέραν των αποτελεσμάτων ενός στατικού προγράμματος, απαιτείται και μια ποιοτική ερμηνεία των αποτελεσμάτων...Και αυτήν δεν την αποκτάς απλά και μόνο μαθαίνοντας να χειρίζεσαι ένα πρόγραμμα.
Εκεί λοιπόν είναι η διαφορά. Κι εγώ μπορώ να κάτσω να μάθω πχ ένα πρόγραμμα μηχανολόγου και να εισάγω τα απαιτούμενα δεδομένα κτλ...μέχρι να μάθω τη δουλειά όμως απέχω πολύ... -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
αν ο σεισμος της παρνηθας ηταν 7 ριχτερ θα ειχαν βουλιαξει τα μισα δυτικα προαστια.τι μηχανικος εισαι;
Αυτό δε λέει τίποτα. Προφανώς επρόκειτο για ένα καταστροφικότατο σεισμό ούτως ή άλλως...
Θα μπορούσε να κάνει έναν σεισμό 7 ρίχτερ επίσης κάμπου κοντά στο λεκανοπέδιο και να μην πέσει ούτε γλάστρα...πολιτικός μηχανικός είμαι
-
αν ειναι σε βαθος ναι αλλα αν ειναι επιφανειακος οπως της παρνηθας το βλεπω δυσκολο να μην πεσουν σπιτια.ακομα δεν εχει κανει στην αττικη τετοιο σεισμο και ευχομαι να μην κανει.
φαντασου ομως τον σειμο της παρνηθας να περναγε απο κεντρο μερια τι θα γινοταν .
παντως το μπετον σημερα ειναι δεκα φορες καλυτερο,οι βασεις μεγαλυτερες και με συνδετηρια δοκαρια που τα παλια χρονια δεν υπηρχαν οπως και πολυ σιδερο ρε παιδακι μου. -
Τελικά το συμπέρασμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν θα αντέξει το σπίτι του σε κάποιον (μεγάλο) σεισμό. Ειδικά όσοι, από εμάς, μένουμε σε παλιές οικοδομές.
Επειδή όμως πάντα ισχύει το ότι μια ανθρώπινη ζωή αξίζει περισσότερο από τα κτίρια αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερα να στραφούμε προς αυτό από το να ενισχύουμε, ξαναχτίζουμε παλιές οικοδομές κ.λ.π.
Δεν είμαι μηχανικός (τουλάχιστον όχι πολιτικός) αλλά πολλές φορές αναρωτήθηκα που και πως μπορούμε να προστατευθούμε από έναν σεισμό αν μας 'πιάσει' μέσα στο σπίτι.
Διάφορα σενάρια περί δοκαριών - τραπεζιών κ.λ.π. είτε αποδείχθηκαν μύθοι είτε είναι ημιλύσεις.
Ίσως αν κάθε διαμέρισμα είχε ενισχύσει ένα δωμάτιο ως κλωβό ασφαλείας π.χ. με μεταλικούς δοκούς περιμετρικά, το ένα να συνδέεται με το άλλο στις πολυκατοικίες για να συνεισφέρει (ίσως) στην στατικότητα του κτιρίου. Οπότε σε περίπτωση σεισμού να μπούμε εκεί και να σωθούμε.
Με λίγες προμήθειες μπορεί κάποιος να αντέξει ακόμη και μέρες εκεί.
Ίσως αν κάτι τέτοιο να προωθούνταν από το κράτος -
αυτα περί δοκαριών - τραπεζιών κ.λ.π. ισχυουν μονο για μονοκατοικιες δλδ γιαυτα που εχουν μονο μια πλακα απο πανω, εκει βοηθαει .
-
Πάντως δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα να φτιάξουμε κλωβούς π.χ. στα μπάνια
Συνήθως είναι το ένα πάνω από το άλλο στις πολυκατοικίες, βλέπουν σε φωταγωγούς ή έξω οπότε αν ενισχύσεις και αυτούς γύρω-γύρω και τους βάλεις και σκάλα φεύγεις και εύκολα. Δεν σε πειράζει και πολύ αισθητικά να το καλύψεις γύρω-γύρω μιας και ήδη είναι καλυμένο (με πλακάκια).
Έχεις και νερό, τουαλέτα μιας και οι αποχετεύσεις είναι προστατευμένες από τον ίδιο τον κλωβό και το βρίσκεις και εύκολα ακόμη και στον ύπνο σου (ειδικά όσοι έχουν ζήσει τουλάχιστον μια εμπειρία γαστρεντερίτιδας). -
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για τους σεισμοί είναι μερικά απλά πραγματάκια που πολλοί παραμελούμε.
-
εγω παντως σε περιπτωδη μεγαλου σεισμου την κανω λαου λαου προς την εξοδο,εσυ κατσε μεσα με τον φακο κατω απο ενα τραπεζι και περιμενε.
το κτιριο θελει τουλαχιστον μισο λεπτο για να πεσει. -
Εγώ λέω πάλι να εμπιστευθώ τον ΟΑΣΠ , από ότι εσένα. Μου επιτρέπεις ε??
-
Το γραφείο μου είναι σε παλιά οικοδομή κτισμένη περί το 60' στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Σύνηθες φαινόμενο αυτό στο κέντρο. Είμαι στον 2ο όροφο. Στο μπαλκόνι έχει χοντρό κάγκελο μασίφ. Εδώ και καιρό σκέφτομαι να πάρω δυνατό σχοινί ορειβατικό με γάντζο έτοιμο να τον σκαλώσω στο κάγκελο και να κάνω ταρζανιά αχρείαστη να είναι
-
εγω παντως σε περιπτωδη μεγαλου σεισμου την κανω λαου λαου προς την εξοδο,εσυ κατσε μεσα με τον φακο κατω απο ενα τραπεζι και περιμενε.
το κτιριο θελει τουλαχιστον μισο λεπτο για να πεσει.Μη νομιζεις οτι σε μισο λεπτο εχεις προλαβει σιγουρα να βγεις:
- δεν μενουν ολοι στον πρωτο ή σε μονοκατοικια. φαντασου να μενεις στον 6ο ξερω'γω...
- μεχρι να καταλαβεις τι συμβαινει εχεις χασει τουλαχιστον 10 δευτερολεπτα
- ο σεισμος χτυπαει σε τελειως random στιγμες, μπορει εκεινη την ωρα να εισαι στο μπανιο/να κοιμασαι/να χιλιαδυο
κοκ
-
Έλεγε σε ενημερωτική ημερίδα Πολιτικής Προστασίας ένας στρατηγός ε.α.:
Έγινε σεισμός κι αντί να κάνει ο κόσμος τα απλά που λέμε, βγήκε στα μπαλκόνια!
Βλέπανε τους απέναντι και τους φώναζαν:- Κουνιόσαστε;
- Κουνιόμαστε! Εσείς κουνιόσαστε;
- Κι εμείς κουνιόμαστε!
-
το κτιριο θελει τουλαχιστον μισο λεπτο για να πεσει.
δεν έχω πρόβλημα να ζεις το όνειρο, την δική σου εικονική πραγματικότητα, άλλωστε πολλοί και σε πολλά το κάνουμε ακόμα και συνειδητά
είναι όμως μλκια τεράστια να τα προβάλεις στο τομάρι κάποιου άλλου.
ένα κτίριο, και δες πρόσφατα video απο Ιταλία, καταρρέει πολύ πιο γρήγορα.γιαυτό αγαπητοί φορουμίτες στην απευκταία περίπτωση που όντως ζήσετε ένα τόσο έντονο σεισμό ακολουθήστε τις συμβουλές των ανθρώπων που έχουν εμπειρία απο σεισμούς καταστροφές και διασώσεις.
-
ναι εε ,για στειλτο να δουμε ποση ωρα κραταει ο σεισμος και μετα απο ποση ωρα πεφτει το κτιριο.
μην μουστειλεις βιντεο την ωρα που πεφτει το κτιριο αλλα απο την αρχη που ξεκιναει ο σεισμος.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Το γραφείο μου είναι σε παλιά οικοδομή κτισμένη περί το 60' στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Σύνηθες φαινόμενο αυτό στο κέντρο. Είμαι στον 2ο όροφο. Στο μπαλκόνι έχει χοντρό κάγκελο μασίφ. Εδώ και καιρό σκέφτομαι να πάρω δυνατό σχοινί ορειβατικό με γάντζο έτοιμο να τον σκαλώσω στο κάγκελο και να κάνω ταρζανιά αχρείαστη να είναιτι να το κάνεις το σχοινί ΡΕι!
άμα είναι να πέσει θα πας κάτω ούτως ή άλλως, οπότε βάλε μια λάμπα δαπέδου κιλοδοκό(στυλ σημαίες ΚΚΕ κόκκινο στρινγκ και λοστάρι)
ή δέσε το σκοινί στους απέναντι ή σε κανά στυλο να βγεις Ταρζαν στυλ. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το κτιριο θελει τουλαχιστον μισο λεπτο για να πεσει.
δεν έχω πρόβλημα να ζεις το όνειρο, την δική σου εικονική πραγματικότητα, άλλωστε πολλοί και σε πολλά το κάνουμε ακόμα και συνειδητά
είναι όμως μλκια τεράστια να τα προβάλεις στο τομάρι κάποιου άλλου.
ένα κτίριο, και δες πρόσφατα video απο Ιταλία, καταρρέει πολύ πιο γρήγορα.Εγω υποθετω οτι τα κτηρια μπορει να καταρρεουν τμηματικα. Δηλαδη ακομη και αν υφισταται ο κανονας των 30 δευτερολεπτων (λεμε τωρα) δεν εχει καμια αξια, γιατι στα 6 δευτερολεπτα ξερω'γω μπορει να σου πεσει το πολυφωτο στην κεφαλα και να σε αφησει στον τοπο. Ή στα 16 δευτερολεπτα να σου πεσει ολο το ταβανι. Δε νομιζω οτι τα κτηρια στους σεισμους ειναι απαραιτητο οτι θα καταρρευσουν σε φαση WTC κ τσι, δηλαδη μπαμ και κατω .
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Το γραφείο μου είναι σε παλιά οικοδομή κτισμένη περί το 60' στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Σύνηθες φαινόμενο αυτό στο κέντρο. Είμαι στον 2ο όροφο. Στο μπαλκόνι έχει χοντρό κάγκελο μασίφ. Εδώ και καιρό σκέφτομαι να πάρω δυνατό σχοινί ορειβατικό με γάντζο έτοιμο να τον σκαλώσω στο κάγκελο και να κάνω ταρζανιά αχρείαστη να είναι
τι να το κάνεις το σχοινί ΡΕι!
άμα είναι να πέσει θα πας κάτω ούτως ή άλλως, οπότε βάλε μια λάμπα δαπέδου κιλοδοκό(στυλ σημαίες ΚΚΕ κόκκινο στρινγκ και λοστάρι)
ή δέσε το σκοινί στους απέναντι ή σε κανά στυλο να βγεις Ταρζαν στυλ. -
σωστο.
-
Τώρα μου ήρθε η απόλυτη ιδέα κατά του σεισμού, έλα, έλα το'χω, λοιπόν ένα μεγάλο μπαλόνι, μερικά λουριά, και μια φιάλη με ήλιο.
Την στιγμή του σεισμού:
1ον: Ζωνόμαστε το μπαλόνι με την φιάλη.
2ον: Πεταγόμαστε στο μπαλκόνι.
3ον: Ενεργοποιούμε την συσκευή γεμίζει το μπαλόνι με ήλιο και νά' σου στον ουρανό σαν πουλάκια
Πλήρης ασφάλεια και έχετε και θέα για να θαυμάσετε την καταστροφική μανία του σεισμού.
Το βασικό είναι να τα κάνετε όλα με την σωστή σειρά ε;και να μην φυσάει ...
-
αν ειναι σε βαθος ναι αλλα αν ειναι επιφανειακος οπως της παρνηθας το βλεπω δυσκολο να μην πεσουν σπιτια.ακομα δεν εχει κανει στην αττικη τετοιο σεισμο και ευχομαι να μην κανει.
φαντασου ομως τον σειμο της παρνηθας να περναγε απο κεντρο μερια τι θα γινοταν .
παντως το μπετον σημερα ειναι δεκα φορες καλυτερο,οι βασεις μεγαλυτερες και με συνδετηρια δοκαρια που τα παλια χρονια δεν υπηρχαν οπως και πολυ σιδερο ρε παιδακι μου.Tετοια ΑΝ δεν υπαρχουν. Συγκεκριμενα ρηγματα δινουν συγκεκριμενους (ως προς το ευρος μεγεθων) σεισμους. Το βρισκω λιγο δυσκολο να υπαρχουν ρηγματα επιφανειακα που να μπορουν να δωσουν 7αρια και να ειναι αγνωστα.
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?