-
Καλησπέρα,
Τον επόμενο μήνα πρόκειται να αγοράσω το νέο μου αυτοκίνητο και έχω το παραπάνω δίλλημα . Αν και στην αρχή ήταν και άλλα 2 μοντέλα υποψήφια το Golf και η Alfa 147 κατέληξα ανάμεσα στα 2 παραπάνω μόνο.
Από άποψη χώρων και τιμής είναι και τα 2 στα πλαίσια που με ενδιαφέρουν χωρίς καποιο να ξεχωρίζει για αυτόν και μόνο τον λόγο.
Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η αξιοπιστία (αν και τα 2 είναι νέα μοντέλα και ακόμα ειναι νωρίς) , η ποιότητα και οι επιδόσεις που έχουν.
Γενικά ήθελα να δω τι γνώμη και εντυπώσεις υπάρχουν για αυτα τα 2 μοντέλα -
Καλησπέρα,
Τον επόμενο μήνα πρόκειται να αγοράσω το νέο μου αυτοκίνητο και έχω το παραπάνω δίλλημα . Αν και στην αρχή ήταν και άλλα 2 μοντέλα υποψήφια το Golf και η Alfa 147 κατέληξα ανάμεσα στα 2 παραπάνω μόνο.
Από άποψη χώρων και τιμής είναι και τα 2 στα πλαίσια που με ενδιαφέρουν χωρίς καποιο να ξεχωρίζει για αυτόν και μόνο τον λόγο.
Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η αξιοπιστία (αν και τα 2 είναι νέα μοντέλα και ακόμα ειναι νωρίς) , η ποιότητα και οι επιδόσεις που έχουν.
Καλησπέρα,
Mάλλον αυτό είναι το θέμα ( http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=9965 ) που σε ενδιαφέρει φίλε Αντώνη. Καλωσήρθες στο Forum!
-
Να αναφέρω μόνο ότι αφού σ'ενδιαφέρει τόσο η αξιοπιστία, η 5ετής εγγύηση της Ford είναι λουκούμι (2 έτη έχουν τα γαλλικά).
-
Ευχαριστώ cmarin και manosk. !!! θα δω και το Link που μου έγραψες.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Mάλλον αυτό είναι το θέμα ( http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=9965 ) που σε ενδιαφέρει φίλε Αντώνη. Καλωσήρθες στο Forum!γράφει αρκετά πράγματα αλλά δεν έχει αμεση σύγκριση με το focus και τις διαφορές τους .
-
Γιατί απορρίπτεις το Golf GTI?
200 ίπποι, 280Nm@2000-5000, δυνατότητα κιβωτίου DSG και (αργότερα βέβαια) τετρακίνησης.
Η τιμή αν δεν βάλεις DSG και άλλα extra δεν έχει μεγάλη διαφορά. -
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
200 ίπποι, 280Nm@2000-5000, δυνατότητα κιβωτίου DSG και (αργότερα βέβαια) τετρακίνησης.
Η τιμή αν δεν βάλεις DSG και άλλα extra δεν έχει μεγάλη διαφορά.GOLF GTI 38υρο 28'500 Αρχική τιμή
focus 2.0 38yro 23094 Αρχική τιμή με μεταλλικό χρώμα. Υπάρχει όμως έκπτωση και έτσι η τιμή πέφτει στα 21774 με μεταλλικό.
Υπάρχει μία διαφορά λοιπόν γύρω στα 7000Ευρώ. Αν είναι πολλά ή λιγά αυτό θα το κρίνει ο φίλος antonis11...
Πάντως με μία ματιά που έριξα σε πίνακες επιδόσεων το δίλιτρο focus σε σχέση με το 1.6 δεν έχουν μεγάλη διαφορά/ Θα έλεγα ότι είναι ελάχιστη. Βέβαια η διαφορά από την 1.6 είναι 2000Ευρώ περίπου, οπότε...
Ανάμεσα στα δύο (focus & C4) το focus είναι πιο ευχάριστο και καλοφτιαγμένο και η C4 πολύ πιο γρήγορη.
Σηκώνει πολύ σκέψη το πράγμα γενικά... Και ανάμεσα σε δίλιτρο focus και 1.6 και ανάμεσα σε C4 και focus... -
Ναι αλλά η έκδοση του Ford που λες έχει 172 ίππους και ροπή 196Nm στις 5500.
Αν το συγκρίνουμε με το Focus RS (αυτό νομίζω βέβαια βγαίνει σε περιορισμένο αριθμό) που έχει 215 ίππους και 310 ροπή (τιμή €34.600), τότε η τιμή του Golf είναι λογική.Έχεις ένα δίκιο βέβαια αφού και το C4 κινείται στις δυνατότητες του Focus ST και όχι του RS και του Golf GTI.
Μεταξύ ST και VTS ψηφίζω Ford.
Εγώ θα έκανα πάντως το μεγάλο βήμα για ένα Golf GTI. -
Φίλε μου,καθαρά λόγω αδυναμίας στο συγκεκριμένο...C4 VTS!
Μecο δεν έχουν και τεράστιες διαφορές στις ρεπρίζ...
Πάντως δύσκολο δίλημμα,γιατί και τα δύο έχουν δεχθεί εξαιρετικές κριτικές από τον ειδικό τύπο.
-
sirbasil συζητάμε για το **καινούριο **δίλιτρο focus με απόδοση 145 ίππων.
tsilisΑνάμεσα σε ποια δεν είναι μεγάλες οι διαφορές στις ρεπρίζ???
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Η τιμή αν δεν βάλεις DSG και άλλα extra δεν έχει μεγάλη διαφορά.Το λέει...
Από άποψη χώρων και** τιμής **είναι και τα 2 στα πλαίσια που με ενδιαφέρουν χωρίς καποιο να ξεχωρίζει για αυτόν και μόνο τον λόγο.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
sirbasil συζητάμε για το **καινούριο **δίλιτρο focus με απόδοση 145 ίππων.tsilisΑνάμεσα σε ποια δεν είναι μεγάλες οι διαφορές στις ρεπρίζ???
Focus 2.0 lt με C4 Vts.
Ίδιες με 3η ,ανοίγει η διαφορά στις άλλες δύο (4η,5η)
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
sirbasil συζητάμε για το **καινούριο **δίλιτρο focus με απόδοση 145 ίππων.
tsilisΑνάμεσα σε ποια δεν είναι μεγάλες οι διαφορές στις ρεπρίζ???
Focus 2.0 lt με C4 Vts.
Ίδιες με 3η ,ανοίγει η διαφορά στις άλλες δύο (4η,5η)
Οk μάλλον έχεις δίκιο γιατί δεν τις έχω στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή...
Ανάμεσα σε δίλιτρο focus και 1.6 πάντως οι διαφορές είναι σχεδόν αμελητέες. Αν η διαφορά στην τιμή δεν ήταν τόσο μικρή, δεν θα άξιζε με τίποτα να προτιμήσει κανείς το δίλιτρο... Βέβαια με φορτωμένα και τα δύο, η ψαλίδα θα άνοιγε υπερ του δίλιτρου...(Σωστό αυτό που λέω?)
-
Ο χρήστης antonis11 έγραψε:
Γενικά ήθελα να δω τι γνώμη και εντυπώσεις υπάρχουν για αυτα τα 2 μοντέλαΑχ, τώρα χτύπησες φλέβα... Εμένα και τα δύο μ' αρέσουν εξίσου με το Focus να υπερτερεί στο στρίψιμο (απ' ότι φαίνεται - δεν τα έχω οδηγήσει) και εγγύηση (5χρόνια) και τη γαλλιδούλα σε επιδόσεις και εμφάνιση (όχι ότι δεν στρίβει κιόλας...)
Οπότε... μάλλον τη C4 για εμένα! Αλλά περίμενε λίγο να φύγουν τα πρώτα ελλαττωματικά, ν' αρχίσει και τις προσφορές η αντιπροσωπεία και τότε χτύπα την!
-
Focus êáé ìå êëåéóôÜ ôá ìÜôéá
-
Focus και ξερο ψωμι!
-
C4 και ξερό μπρεντ
-
Ο χρήστης apav έγραψε:
ξερό μπρεντdu pain sec εννοείς!!!
NEW FORD FOCUS 2.0 KAI CITROEN C4 2.0 VTS ?