-
Επειδή δεν έχω αγοράσει ακόμα αλυσίδες για το Bravo μου, έχετε να προτείνετε κάτι; Πρέπει να προσέξω κάτι ή να αποφύγω κάποιο συγκεκριμένο τύπο; Βλέπω εκτός από τις παραδοσιακές, ότι έχουν βγει και υφασμάτινες, από λάστιχο και άλλες ειδικού τύπου... Αυτές οι λαστιχένιες τι λένε; Από λάστιχα, έχω τα 205/55 με ζάντες 16''.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Και εμεις εδω σημερα ξυπνησαμε με χιονι αλλα μεχρι το μεσημερι ειχε λιωσει.Ηταν πολυ λεπτο το στρωμα του χιονιου!
Εκανα και μια γλυστρα με το αυτοκινητο ολα τα λεφτα!Τα ηλεκτρονικα σουλεψαν αλλα δεν γινοταν τιποτα.Ευτυχως ειχα δρομο μπροστα και σταματησα με ανεση.Sakaflia δεν μ 'αρεσει η δλεια σ εσενα!
Ολο να με ταλαιπωρεις θελεις. Μια να με βαλεις να πληρωσω το τουρμπο (με συμαχο το ρουφιανο) ,την αλλα να με βαλεις να ξεχιονισω..............................ε γαμω τη καταδικη μου!Εχω φιλους ομως δεν μπορω να πω!Κανω διαιτα και θελουν να με βοηθησουν στο καψιμο των θερμιδων!
Τρικαλινοπαιδα!
Παμε χιονοπολεμο;!Αμέ!
στης 09/01/2011[καθυστερημένος mode on] στις [/καθηστερημένος mode off]
Συνεχίστε::: γράψε λάθος.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
[καθυστερημένος mode on] στις [/καθηστερημένος mode off]
Συνεχίστε::: γράψε λάθος.[/quote]
Ουδείς ' άσφαλτος '
-
Ο χρήστης sixoremenos έγραψε:
Επειδή δεν έχω αγοράσει ακόμα αλυσίδες για το Bravo μου, έχετε να προτείνετε κάτι; Πρέπει να προσέξω κάτι ή να αποφύγω κάποιο συγκεκριμένο τύπο; Βλέπω εκτός από τις παραδοσιακές, ότι έχουν βγει και υφασμάτινες, από λάστιχο και άλλες ειδικού τύπου... Αυτές οι λαστιχένιες τι λένε; Από λάστιχα, έχω τα 205/55 με ζάντες 16''.Θα προτιμούσα κλασικές αλυσίδες (οικονομία-αντοχή) μια και δεν φοράς 17αρες ζάντες.
-
Επειδή δεν έχω αγοράσει ακόμα αλυσίδες για το Bravo μου, έχετε να προτείνετε κάτι; Πρέπει να προσέξω κάτι ή να αποφύγω κάποιο συγκεκριμένο τύπο; Βλέπω εκτός από τις παραδοσιακές, ότι έχουν βγει και υφασμάτινες, από λάστιχο και άλλες ειδικού τύπου... Αυτές οι λαστιχένιες τι λένε; Από λάστιχα, έχω τα 205/55 με ζάντες 16''.
Θα προτιμούσα κλασικές αλυσίδες (οικονομία-αντοχή) μια και δεν φοράς 17αρες ζάντες.
Κωνσταντίνε, οδηγώ 25 χρόνια και αλυσίδες έχω βάλει 3 ή 4 φορές... Καταλαβαίνεις τι χρήση θα τους κάνω. Μήπως για αυτή την περίπτωση θα ήταν καλύτερες οι 'κάλτσες'; Έψαξα λίγο και το forum μετά από το post μου (ξέρω, θα έπρεπε να το κάνω πριν) αλλά άκρη δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα... Οι αλυσίδες μπαίνουν και κυρίως βγαίνουν πιο εύκολα από τις 'κάλτσες', αλλά οι δεύτερες δε δημιουργούν προβλήματα στην κύλιση του αυτοκινήτου. Από την άλλη, είναι μάλλον ακριβότερες, αλλά για τη χρήση που θα τους κάνω, μάλλον θα κρατήσουν μια ζωή...
Τελικά, για τις διαστάσεις των τροχών μου και τη χρήση (1 φορά το πολύ κάθε χρόνο στα χιόνια) και στιν τιμή των 70-90 ευρώ, τι προτείνετε;
Θέμα απαγόρευσης χρήσης αλυσίδων από τον κατασκευαστή, δεν τίθεται, σωστά;
-
Aλυσίδες και οδήγηση με υψηλές ταχύτητες για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι ότι καλύτερο,Από την άλλη μεριά , πόσες φορές το χρόνο θα τις χρειαστούμε?
Η δική μου εμπειρία από χιόνια και κίνηση με αλυσίδες , δείχνει προς την κατεύθυνση της επιλογής μια μέσης οδού σε τιμή και χαρακτηριστικά.
Κάποιον κατασκευαστή δεν έχω να προτείνω. -
-
Περάσαμε σήμερα τα 39000 χιλιόμετρα και πάμε για τα 40..... σε 17 μήνες περίπου.
Με προειδοποίησε το Fiesta της συζύγου απόψε που χρησιμοποιώ από εχθές , με την διστακτική του εκίνηση , ότι θα είναι η πιο κρύα βραδιά του χειμώνα , οπότε κίνησα και λίγο τη Monica να ζεσταθούν λίγο τα μέταλά της.
-6 βαθμοί Κελσίου στης 22:00 και να δούμε που θα φτάσει αργότερα.
Ανέβασε σχετικά γρήγορα θερμοκρασία και η απόδοση του καλοριφέρ πολύ καλή.Αντε να τελειώνουμε με τον πάγο , να το πατήσουμε λίγο. -
-
Τέλος με την χιονόπτωση (προχθές) και με την παγωνιά (εχθές).
Ηλιόλουστο το πρωινό σήμερα , με υποφερτές θερμοκρασίες και 'ιδανικές για turbo' κατά τα λεγόμενα των ειδικών.
Ευκαιρία για Κυριακάτικη εξόρμηση σε μία από τις αγαπημένες διαδρομές. Πύλη - Ελάτη - Περτούλι - Νεραιδοχώρι - (λίγο πριν) Πύρρα και επιστροφή.
Οι δρόμοι πλέον καθαροί από χιόνια και πάγο , με μόνη αναστολή τα σημεία που γυαλίζουν και σου δημιουργούν την υποψία ότι μπορεί ακόμη κάτι να υπάρχει . οπότε υποσυνείδητα σηκώνεις το πόδι από το γκάζι.
Το κομάτι της διαδρομής από την Πύλη έως την Ελάτη.
http://www.youtube.com/watch?v=CCC5KeTMXBs
Μετά την Ελάτη , προορισμός το Περτούλι.Μια μικρή στάση εκεί , μας αποκαλύπτει υπέροχα πέτρινα κτίρια , όπου σε ένα απ αυτά στεγάζεται το παράρτημα του ΑΠΘ για τη διαχείρηση του Πανεπιστημιακού δάσους (ελάτης) Περτουλίου , έκτασης 33000 στρεμάτων.
Απ ότι είδα ,η τουριστική κίνηση , σε μέτρια επίπεδα και όλοι ελπίζουν στην περίοδο των εορτών.
Τα βουνά μας όπως πάντα υπέροχα , πρόσφεραν μάλιστα τη χαρά του σκι σε αρκετούς φίλους του στο χιονοδρομικό του Περτουλίου. Λιγότερος ο κόσμος στο Νεραιδοχώρι και τίποτα προς την Πύρρα.
Μόνο ο δρόμος και τα βουνά!
Στην εκκλησία της Αγ.Παρασκευής πριν την Πύρρα , ένα τουριστικό λεωφορείο έχει σταθμεύσει κλείνοντας όλο το χώρο του parking και οι εκδρομείς παίζουν χιονοπόλεμο στη μέση του οδοστρώματος...
Το μέρος της διαδρομής από Περτούλι-Ελάτη, θα το έχουμε αργότερα.
Το κομάτι της επιστροφής από την Ελάτη στην Πύλη.Σχετικά με το αυτοκίνητο , τα γνωστά.Ηρεμία και οικονομία στα χαμηλά με το Sport απενεργοποιημένο , δύναμη και αυξημένη σχετικά κατανάλωση με την ενεργοποίησή του.
Δυο - τρεις φορές η βελόνα του στροφόμετρου πέρασε τις 6000στρ/λεπτό και αντίστοιχου αριθμού ήταν και η ενεργοποίηση του esp.Κανένα παράπονο από τον πίσω άξονα και από τα λάστιχα , που παρά τη φθορά τους , στα 39000+ χιλιόμετρα που έχουν στα πέλματά τους κρατάνε ακόμα καλά στο στεγνό.
Τα στατιστικά της εξόρμησης έχουν ως εξής:
Χιλιόμετρα : 108,4
Mέση κατανάλωση : 9,7l/100km
Μέση ταχύτητα : 55km/h
Χρόνος :01h:58min
Τριγμούς-πατιναρίσματα-ήχους από κλιματισμό κλπ κλπ....δεν!Παράκληση προς έτερους κατόχους Bravo , ανεβάστε ή περιγράψτε κάποια διαδρομή , να την έχω στα υπόψη μου.
-
Πολυ χαιρομαι που δεν σε πτοει τιποτα ρε Κωστα!
Ειλικρινα!Κανε υπομονη και ερχομαι και εγω........................20 κι αποψε!
μετα.................. -
Και δυο ερωτησεις:α)Ειχες προβλημα με τα νερα απο τα χιονια που ελιωναν;
β)Σε τι ενταση ειχες το ραδιο;
Η δευτερη σου φαινεται αστεια αλλα καπου αποσκοπει! -
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Και δυο ερωτησεις:α)Ειχες προβλημα με τα νερα απο τα χιονια που ελιωναν;
β)Σε τι ενταση ειχες το ραδιο;
Η δευτερη σου φαινεται αστεια αλλα καπου αποσκοπει!Με τα νερά όχι δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα , λίγο πιο προσεκτικά απλά σε σκιερά σημεία του δρόμου (όπου μπορεί να μην είχε λιώσει ο πάγος).
... από πολύ χαμηλά έως καθόλου (ράδιο)...καλά ξέρω , εσύ με θεωρείς 'κουφό' , άντε στην καλύτερη 'βαρύκοο'!Για πες τώρα , που αποσκοπεί η ερώτηση ?
-
Σε αυτο που ειπες και εσυ!
Την ακουγες τοσο χαμηλα τη μουσικη; -
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Την ακουγες τοσο χαμηλα τη μουσικη;Φυσικά....για να σου αποδείξω οτι δεν είμαι ...κουφός!
Τι λες , να καλέσουμε κανέναν στις 09/01/2011....
Aπό τη στάση στο Περτούλι
-
Την ακουγες τοσο χαμηλα τη μουσικη;Φυσικά....για να σου αποδείξω οτι δεν είμαι ...κουφός!
Τι λες , να καλέσουμε κανέναν στις 09/01/2011....
Aπό τη στάση στο Περτούλι
Φυσικα!
Οποιος θελει ειναι ευπροσδεκτος!
Εννοειται οτι δεν εχει σημασια η μαρκα του αυτοκινητου η' οτιδηποτε αλλο!
Το μονο που ειναι απαραιτητο ειναι η ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ! -
Αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/946436/ πότε πρόλαβε και έγινε Euro 6
-
Αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/946436/ πότε πρόλαβε και έγινε Euro 6Μα αφου το λεει,ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ....ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!!!!!!
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/946436/ πότε πρόλαβε και έγινε Euro 6
Μα αφου το λεει,ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ....ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!!!!!!
σωστός!
Είμασταν που είμασταν λίγοι , γινόμαστε και φανταστικά...μοναδικοί!
Fiat Bravο 2007