-
έχω παρατηρήσει ότι χωρίς κόρνα γίνεσαι πιο προσεκτικός. τι θέλω να πω:
όταν βλέπεις κάποιον να πάει να πεταχτεί από ένα στενό πατάς κόρνα.
αν πάει να σου μπει στη λωρίδα πατάς κόρνα
αν αργήσεις να ξεκινήσεις στο φανάρι πατάς κόρνασιγά ρε παιδιά που ζούμε;
ένα χρόνο στο autobianchi δεν είχα κόρνα και περίπου κανά μήνα με το Honda γιατί βαριόμουν να το φτιάξω. και τι κάνω;
όταν βλέπω κάποιον να βγαίνει από στενό κόβω καλού κακού
όταν κάποιος πάει να μπει στη λωρίδα μου και να μ'ενοχλεί, κόβω να τον αφήσω ή προσπερνάω αναλόγως τις εκάστοτε προϋποθέσεις
και να χάσω το φανάρι από κάποιον μπροστινό, σιγά, θα ξανανάψει πράσινογιατί να επαναπαυόμαστε στην κόρνα δηλαδή; και αν ο άλλος έχει τέρμα την μουσική και δε σ'ακούσει; αν είναι κανάς κουφός παππούς; αν του έσβησε του άλλου στο φανάρι ή έχει μπαχατέλα αμάξι;
...
-
ένα χρόνο στο autobianchi δεν είχα κόρνα και περίπου κανά μήνα με το Honda γιατί βαριόμουν να το φτιάξω. και τι κάνω;
όταν κάποιος πάει να μπει στη λωρίδα μου και να μ'ενοχλεί, κόβω να τον αφήσω ή προσπερνάω αναλόγως τις εκάστοτε προϋποθέσεις
και να χάσω το φανάρι από κάποιον μπροστινό, σιγά, θα ξανανάψει πράσινογιατί να επαναπαυόμαστε στην κόρνα δηλαδή; και αν ο άλλος έχει τέρμα την μουσική και δε σ'ακούσει; αν είναι κανάς κουφός παππούς; αν του έσβησε του άλλου στο φανάρι ή έχει μπαχατέλα αμάξι;
...
-
...
-
Δεν πατάω σχεδόν ποτέ κόρνα. Συχαίνομαι τη χρήση της από πολλούς για ψύλλου πήδημα (αυτά που αναφέρεις).
-
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΗΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥΜΕ, Η ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ 'ΜΑΘΗΤΕΣ'.
-
Εμένα πάντως η κόρνα με έχει σώσει πολλές φορές κυρίως στο να μην χτυπήσω τους πεζούς. Πολλές φορές άτομα τρίτης ηλικίας προσπαθούν να διασχίσουν ή να πάνε παράλληλα στον δρόμο που κινούνται τα αυτοκίνητα και η κόρνα όταν ακούγεται τους βγάζει από την 'νιρβάνα' τους και αμέσως αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει. Πιθανώς είτε γιατί είναι αφηρημένοι είτε γιατί λογω της ηλικίας τους δεν ακούν τις μηχανές των αυτοκινήτων
-
Στο συνεργείο ο 'μάστορας' : Φίλε δεν μπόρεσα να σου φτιάξω τα φρένα αλλά σου έκανα δυνατη την κόρνα....
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Εμένα πάντως η κόρνα με έχει σώσει πολλές φορές κυρίως στο να μην χτυπήσω τους πεζούς. Πολλές φορές άτομα τρίτης ηλικίας προσπαθούν να διασχίσουν ή να πάνε παράλληλα στον δρόμο που κινούνται τα αυτοκίνητα και η κόρνα όταν ακούγεται τους βγάζει από την 'νιρβάνα' τους και αμέσως αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει. Πιθανώς είτε γιατί είναι αφηρημένοι είτε γιατί λογω της ηλικίας τους δεν ακούν τις μηχανές των αυτοκινήτωνΕπίσης ξεχνάμε τα στενάκια που κανείς δεν κοιτάει το stop ή την προτεραιότητα.
Δυστυχώς η κόρνα στην Ελλάδα για τέτοια χρήση είναι σωστή ... όχι όμως για το φανάρι που έγινε πράσινο πριν 0,0000001 second
-
H κορνα χρησιμοποιειται για την αποφυγη ατυχηματος
Ουτε για να ειδοποιησεις την γυναικα να σου βαλει το φαι μεχρι να παρκαρεις, ουτε για να ακουσει ο γιος να κατεβει να σου δωσει το χαρτοφυλακα, ουτε για να ειδοποιησεις τον μπροστα οτι αναψε πρασινο εδω και 0.0001 δευτερολεπτα, ουτε για να διαμαρτυρηθεις στον πεζο γιατι τολμησε(!!!) να διασχισει τον δρομο, ουτε για να διαμαρτυρεσαι επειδη ο τροχονομος σε εχει στο 'περιμενε' 2 φαναρια... (αυτο μου τη σπαει πιο πολυ απολα οταν κορναρουνε... )ΥΓ. Επρεπε να κοβουν τον κωλο σε οποιον κορναρει για πλακα εντος πολεως...
-
Κάιρο έχει πάει κανείς?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Κάιρο έχει πάει κανείς?Πηγαν οι γονεις μου και μου ειπαν τι γινεται!!
Αν δεν εχεις κορνα ειναι σαν να μην εχεις φρενα!! -
Δεν ξέρω τι γίνεται στο Κάιρο αλλά το χάλι που αντιμετωπίζουμε εδώ είναι πολλές φορές πολύ ενοχλητικό. Η υπερβολή στη χρήση της κόρνας έχει τα ίδια αποτελέσματα με τις πινακίδες που έχουν γελοία όρια ταχύτητας. Δεν τις λαμβάνει κανείς υπόψη του. Αυτό τελικά είναι πολύ επικίνδυνο γιατί αν το ένα στα χίλια κορναρίσματα έπρεπε να σε αφυπνίσει αυτό δεν γίνεται μέσα στους συνεχείς αλαλαγμούς που συνοδεύουν την κίνηση μέσα στην πόλη.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν ξέρω τι γίνεται στο Κάιρο αλλά το χάλι που αντιμετωπίζουμε εδώ είναι πολλές φορές πολύ ενοχλητικό. Η υπερβολή στη χρήση της κόρνας έχει τα ίδια αποτελέσματα με τις πινακίδες που έχουν γελοία όρια ταχύτητας. Δεν τις λαμβάνει κανείς υπόψη του. Αυτό τελικά είναι πολύ επικίνδυνο γιατί αν το ένα στα χίλια κορναρίσματα έπρεπε να σε αφυπνίσει αυτό δεν γίνεται μέσα στους συνεχείς αλαλαγμούς που συνοδεύουν την κίνηση μέσα στην πόλη.Πολυ σωστα, και το 'μέσα στους συνεχείς** αλαλαγμούς** που συνοδεύουν την κίνηση μέσα στην πόλη' μου αρεσε παρα πολυ!!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Κάιρο έχει πάει κανείς?Όχι, αλλά έχω πάει Φρανκφούρτη...
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Πολλές φορές άτομα τρίτης ηλικίας προσπαθούν να διασχίσουν ή να πάνε παράλληλα στον δρόμο που κινούνται τα αυτοκίνητα και η κόρνα όταν ακούγεται τους βγάζει από την 'νιρβάνα' τους και αμέσως αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει.Πρόσεχε Κώστα με τις κόρνες σε ηλικιωμένους, γιατί αν είναι αφηρημένοι μπορεί να ξαφνιαστούν πάρα πολύ και να πάθουν τίποτα με την καρδιά τους... ιδίως αν έχουν ήδη κάποιο πρόβλημα... Καλύτερα να σε αντιληφθούν οι ίδιοι, παρά να τους κορνάρεις...
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
H κορνα χρησιμοποιειται για την αποφυγη ατυχηματος
Ουτε για να ειδοποιησεις την γυναικα να σου βαλει το φαι μεχρι να παρκαρεις, ουτε για να ακουσει ο γιος να κατεβει να σου δωσει το χαρτοφυλακα, ουτε για να ειδοποιησεις τον μπροστα οτι αναψε πρασινο εδω και 0.0001 δευτερολεπτα, ουτε για να διαμαρτυρηθεις στον πεζο γιατι τολμησε(!!!) να διασχισει τον δρομο, ουτε για να διαμαρτυρεσαι επειδη ο τροχονομος σε εχει στο 'περιμενε' 2 φαναρια... (αυτο μου τη σπαει πιο πολυ απολα οταν κορναρουνε... )ΥΓ. Επρεπε να κοβουν τον κωλο σε οποιον κορναρει για πλακα εντος πολεως...
Υπάρχει άλλη μια αναγκαστική χρήση της κόρνας η οποία όντως ενοχλεί αλλά δεν γίνεται αλλιώς: όταν σου έχουν κλείσει την είσοδο του πάρκινγκ και θέλεις να βγεις/μπεις. Αν δεν τη χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να περιμένεις πολλή ώρα ενώ συνήθως ο ένοχος είναι σε παρακείμενο μαγαζί/σπίτι έχοντας παρκάρει 'για πέντε λεπτάκια'.
Το περίεργο είναι ότι όταν κορνάρω ενοχλούνται συνήθως μεγάλοι σε ηλικία περαστικοί, οι οποίοι μου μιλούν με μεγάλη αγένεια λες και τους ξύπνησα (ίσως όντως να κοιμούνται όρθιοι ). Εννοείται ότι ποτέ δεν κορνάρω σε ώρα κοινής ησυχίας.
-
Είναι τουλάχιστον αστείο να βασίζεται κάποιος αποκλειστικά στην κόρνα για την επιβίωση του στους δρόμους.
Το άσχημο είναι ότι πέρα από τους οδηγούς αυτοκινήτων που έχουν και κάποια προστασία, οι οδηγοί παπιών, σκούτερ κλπ χρησιμοποιούν την κόρνα με αυτόν τον τρόπο για να μην κόβουν πουθενά, την στιγμή που είναι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο και θα έπρεπε να οδηγούν περισσότερο αμυντικά.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Υπάρχει άλλη μια αναγκαστική χρήση της κόρνας η οποία όντως ενοχλεί αλλά δεν γίνεται αλλιώς: όταν σου έχουν κλείσει την είσοδο του πάρκινγκ και θέλεις να βγεις/μπεις. Αν δεν τη χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να περιμένεις πολλή ώρα ενώ συνήθως ο ένοχος είναι σε παρακείμενο μαγαζί/σπίτι έχοντας παρκάρει 'για πέντε λεπτάκια'.
Το περίεργο είναι ότι όταν κορνάρω ενοχλούνται συνήθως μεγάλοι σε ηλικία περαστικοί, οι οποίοι μου μιλούν με μεγάλη αγένεια λες και τους ξύπνησα (ίσως όντως να κοιμούνται όρθιοι ). Εννοείται ότι ποτέ δεν κορνάρω σε ώρα κοινής ησυχίας.
Εχω την 'τυχη' να μενω σε περιοχη που ΚΑΘΕ απογευμα ακουω κορνες για αυτο το λογο... Πιστεψε με, ειναι πολυ ενοχλητικο, με εκνευριζει καθε απογευμα που θελω να χαλαρωσω να ακουω μιση ωρα κορναρισμα και μετα τον αλλο να λεει 'ελα ρε 2 λεπτακια εκανα' και τελικα να τσακωνονται και να ακους και τον καυγα...
ΠΟΤΕ ομως δεν εχω βρισει αυτον που κορναρει... 2-3 φορες τα εχω πει χοντρα σε αυτον που διπλοπαρκαρε...
Βασικα και εσυ, ειναι απλο... Προφανως γινεται απο συγκεκριμενα ατομα αυτο που λες... Πας και τους λες το εξης... 'Εαν σε ξαναδω να μου κλεινεις το αμαξι-εισοδο, ΔΕΝ θα κορναρω, θα καλεσω με την μια την αστυνομια... Αμαξια δεν σπαω, και δεν γρατζουναω, αλλα την κληση θα τη φας...' Να δεις αν το ξανακανει... -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Βασικα και εσυ, ειναι απλο... Προφανως γινεται απο συγκεκριμενα ατομα αυτο που λες... Πας και τους λες το εξης... 'Εαν σε ξαναδω να μου κλεινεις το αμαξι-εισοδο, ΔΕΝ θα κορναρω, θα καλεσω με την μια την αστυνομια... Αμαξια δεν σπαω, και δεν γρατζουναω, αλλα την κληση θα τη φας...' Να δεις αν το ξανακανει...Ναι, το έχω κάνει κι εγώ αυτό που λες, να φανταστείς κρατάω και αριθμούς κυκλοφορίας. Το πρόβλημα είναι ότι όσες φορές έχω καλέσει την αστυνομία έχει κάνει πάνω από μισή ώρα να έρθει (αν έρθει ποτέ ), επαρκέστατος χρόνος για τον ένοχο να τελειώσει τη δουλίτσα του και να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, 'στολισμένος' μεν, ατιμώρητος δε και απλά εγώ θα έχω εκνευριστεί και χάσει το χρόνο μου.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Βασικα και εσυ, ειναι απλο... Προφανως γινεται απο συγκεκριμενα ατομα αυτο που λες... Πας και τους λες το εξης... 'Εαν σε ξαναδω να μου κλεινεις το αμαξι-εισοδο, ΔΕΝ θα κορναρω, θα καλεσω με την μια την αστυνομια... Αμαξια δεν σπαω, και δεν γρατζουναω, αλλα την κληση θα τη φας...' Να δεις αν το ξανακανει...
Ναι, το έχω κάνει κι εγώ αυτό που λες, να φανταστείς κρατάω και αριθμούς κυκλοφορίας. Το πρόβλημα είναι ότι όσες φορές έχω καλέσει την αστυνομία έχει κάνει πάνω από μισή ώρα να έρθει (αν έρθει ποτέ ), επαρκέστατος χρόνος για τον ένοχο να τελειώσει τη δουλίτσα του και να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, 'στολισμένος' μεν, ατιμώρητος δε και απλά εγώ θα έχω εκνευριστεί και χάσει το χρόνο μου.
Ναι αλλα αν το παιζεις cool Αλεξης και απλα κορναρεις, ολο και πιο συχνα θα γινεται αυτο που λες...
Χωρίς κόρνα