-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Με EBD δύσκολο να το κάνει στην ευθεία...
Οπότε προφανώς κάτι δεν πάει καλά με την 147 που οδήγησε ο xristos69.
Εκτός και αν το κάνει στις στροφές όπου εν μέρη έχει δίκιο ο sakiss...τι μπορει να ειχε? καινουριο με 8000 χλμ ηταν.Στην ευθεια πεταγε κωλο οταν εμπαινε το abs.Σε στροφη ευτiχως δεν χρειαστηκε να φρεναρω.
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
τι μπορει να ειχε? καινουριο με 8000 χλμ ηταν.Στην ευθεια πεταγε κωλο οταν εμπαινε το abs.Σε στροφη ευτiχως δεν χρειαστηκε να φρεναρω.Προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να πας το αυτοκίνητο για να το κοιτάξουν . Για να συμβαίνει αυτό κάποιος τροχός δεν επιβραδύνεται ομαλά...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
τι μπορει να ειχε? καινουριο με 8000 χλμ ηταν.Στην ευθεια πεταγε κωλο οταν εμπαινε το abs.Σε στροφη ευτiχως δεν χρειαστηκε να φρεναρω.
Προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να πας το αυτοκίνητο για να το κοιτάξουν . Για να συμβαίνει αυτό κάποιος τροχός δεν επιβραδύνεται ομαλά...
Δεν με ενδιαφέρει... αυτοκίνητο αντικατάστασης ήταν η 147 όταν είχα την GT μου στο συνεργείο . Το ανέφερα στον τεχνικό όταν με ρώτησε πως μου φάνηκε και μου είπε πως έτσι αντιδρά η 147. Μπαλατζάρει χωρίς να φεύγει απο την πορεία της.
-
Ο χρήστης nfil έγραψε:
Αν βρεθεί αυτοκίνητο που δεν τρίζει στους ελληνικούς δρόμους πείτε το και σε μας να το ξέρουμεΑ3. Έχω εμπειρία από δύο τετοια αυτοκίνητα φίλων μου με 25 και 35Κ χιλιόμετρα. Δεν ακούγεται κιχ. Σαν να μπαίνεις σε χρηματοκιβώτιο.
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
τον ίδιο θόρυβο ακριβώς θόρυβο ακούω και εγώ μηπως ξέρεις τελικά τι διόρθωσαν;Επεμβήκανε στις πόρτες εκεί που κουμπώνουν στο αμάξωμα και στην πίσω ανάρτηση. Λεπτομέρεις δεν ξέρω, γιατί δεν ήμουν εκεί.
-
sorry pou grafw greeklish alla tan epaiksan oi grammatoseires ston i-explorer.
Exw mia 147 twin spark me 25000 xlm.Grafw yper kai kata oso pio antikeimenika mporw:
Kata:1)Thoryvos kinhthra(enoxlhtiko sta taksidia alla gia 'hsuxo' montelo p.x. A3 mallon prepei na dwseis kammia 3-4000 euro parapanw)
2)Mikrh oratothta pisw logw tzamiou alla kyriws proskefalwn(sthn kainourgia ta allaksan)
3)'Pinei' an anevaseis strofes
4)Oi trigmoi sta mantala twn thurwn(klassiko ap'oti vlepw sto forum)
Yper:1)Thoryvos kinhthra(malon tha isxyei gia toys antres ayto, alla tetoio thoryvo re paidi mou...Anaveis!)
2)O kinhthras genikos dinei resta
3)Aisthitikh kai design koryfaio(emena pantws pio polu mou aresei h mourh ths dikias mou kai oxi ths neas)
4)Frena epishs tromera!
5)Krathma (diavasa gia astatheies se strofes, eutheies, otan einai stamathmeno, an katourhsei skulos sta lastixa , pou ta eidate ayta re paidia;)Exw kanei polles atsales energeies kai to autokinhto krataei san treno kai den einai kai to ti me thn sfikth anarthsh
6)Timoni ksyrafi
7)Oxi den kremaei se anhfora me 16ara zanta(ti sxesh exei h zanta, gia to fardos elastikou mallon eprepe na anafereis logw auksimenwn trivwn) apla prepei na exeis anevasmenes strofes, ekei dhladh pou apodidei o kinhthras.
Gia na kleisw, anaferw oti den exw provlhmata kai oti sigoura uparxoun polu kalutera autokinhta se epimerous tomeis, san sunolo omws kai proswpika pisteuw kai apo ton eidiko typo an diavaseis tha deis oti einai koryfaio sthn kathgoria tou.
Ti upokeimenikoths mon dieu!!!!! Tetoioi eiste oi alfakides... -
Ο χρήστης jd έγραψε:
Αν βρεθεί αυτοκίνητο που δεν τρίζει στους ελληνικούς δρόμους πείτε το και σε μας να το ξέρουμε
Α3. Έχω εμπειρία από δύο τετοια αυτοκίνητα φίλων μου με 25 και 35Κ χιλιόμετρα. Δεν ακούγεται κιχ. Σαν να μπαίνεις σε χρηματοκιβώτιο.
Μακρυά πάτε. Hyundai Accent 3,5 ετών με αστικά χιλιόμετρα δεν τρίζει πουθενά. Δεν έχει μεν καλή ηχομόνωση, όμως το τρίξιμο είναι τρίξιμο. Το καταλαβαίνεις γιατί ξεχωρίζει από τους θορύβους των αναρτήσεων ή του κινητήρα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν βρεθεί αυτοκίνητο που δεν τρίζει στους ελληνικούς δρόμους πείτε το και σε μας να το ξέρουμε
Α3. Έχω εμπειρία από δύο τετοια αυτοκίνητα φίλων μου με 25 και 35Κ χιλιόμετρα. Δεν ακούγεται κιχ. Σαν να μπαίνεις σε χρηματοκιβώτιο.
Μακρυά πάτε. Hyundai Accent 3,5 ετών με αστικά χιλιόμετρα δεν τρίζει πουθενά. Δεν έχει μεν καλή ηχομόνωση, όμως το τρίξιμο είναι τρίξιμο. Το καταλαβαίνεις γιατί ξεχωρίζει από τους θορύβους των αναρτήσεων ή του κινητήρα.
Tοyota Corolla facelift ενός φίλου. Δεν ακούς ΤΙΠΟΤΑ, ούτε τρίξιμο ούτε ανάρτηση, ούτε θόρυβο από κινητήρα-δρόμο στις υψηλές ταχύτητες.
Αντίθετα τα Astra και Corsa της οικογένειας κουδουνίζουν αμφότερα -
Αντικειμενική κρίση μετά απο 4 χρόνια και 55.000 ζορισμένα km συμβίωσης με μια 147 1,6 5d 120hp Distinctive (Κύριο αυτοκίνητο οικογένειας) που είναι όλα 'μαμά', δεν έχει υποστεί καμία βελτίωση:
Αρνητικά:
- Ένας μικρός τριγμός στο ταμπλό, μέσα απο τα όργανα του οδηγού όταν πέφτω σε ελληνική λακούβα. Σημείωση: Ακούγεται μόνο απο τον οδηγό. Έχω κάτσει σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις και πραγματικά το αυτοκίνητο σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε χρηματοκιβώτιο που αγόρασες εχθές.
2.Κακή ορατότητα στις πίσω γωνίες λόγω του πλάτους της πίσω κολόνας. Δυσκολεύει αρκετά σε οπίσθιους ελιγμούς (ιδιαίτερα την γυναίκα μου).
3.Γενικά καίει...(αλλά βέβαια πάει καλύτερα απο κάθε άλλο 1.6)
4.Προσωπικά απενεργοποιώ το ASR που το θεωρώ έως και επικίνδυνο όταν πχ. θέλεις να διασχίσεις κάθετα κάποιο δρόμο γρήγορα (εάν είναι ενεργοποιημένο 'κόβει' γκάζι κατά την επιτάχυνση διότι σπινάρουν σε λογικά επίπεδα οι τροχοί).
5.Το ηχοσύστημα εκπληκτικό αλλά το CD είναι αρκετά ευαίσθητο και 'πηδάει' σχετικά εύκολα στις λακούβες
6.Σχετικά μικρός χώρος στο πορτ-μπαγκάζ για μια οικογένεια (το τίμημα της ομορφιάς)
7.Λίγο τσιμπημένα τα Service της στο επίσημο δίκτυο
Θετικά:
1.Τιμόνι 'ξυράφι'
2.Εκπληκτικά σε αίσθηση και απόδοση φρένα
3.ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ σε μηχανικά και ηλεκτρικά, ναί το φωνάζω διότι αρκετά έχω ακούσει πια για τον μύθο των βλαβών των Alfa. Δεν έχει βγάλει το παραμικρό και πιστέψτε με, είμαι απο αυτούς που δεν τα λυπούνται τα αυτοκίνητα
4.Ήχος κινητήρα (εμένα μου αρέσει αυτή η τραχύτητα που βγάζει)
5.Εξαιρετικό σύστημα κλιματισμού & ηχοσύνολο (μαμά)
6.Κρατάει σαν τρένο και είναι εκνευριστικά ουδέτερη, ότι και να κάνεις
7.Design, αν και είναι καθαρά υποκειμενική η κρίση, θεωρώ το σχήμα της και ιδιαίτερα το εσωτερικό της σαν ένα απο τα πιο όμορφα που έχουν βγεί ποτέ σε παραγωγή. Τολμώ να πω ότι το facelift που πρόσφατα έγινε ότι είναι αποτυχημένο και πήγε πίσω τον αρχικό σχεδιασμό.Γενική παρατήρηση:
- Το σασί και οι δυνατότητες του αυτοκινήτου είναι σαφώς για τον 2.0 κινητήρα (όποιος μπορεί)
- Αυτοκίνητο που χαίρεσαι να ταξιδεύεις και να γράφεις χλμ., στην πόλη κρύβονται πολλές απο τις αρετές του
Φιλικά,
Alfisti.
- Ένας μικρός τριγμός στο ταμπλό, μέσα απο τα όργανα του οδηγού όταν πέφτω σε ελληνική λακούβα. Σημείωση: Ακούγεται μόνο απο τον οδηγό. Έχω κάτσει σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις και πραγματικά το αυτοκίνητο σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε χρηματοκιβώτιο που αγόρασες εχθές.
-
Ο χρήστης Alfisti_147 έγραψε:
Αντικειμενική κρίση μετά απο 4 χρόνια και 55.000 ζορισμένα km συμβίωσης με μια 147 1,6 5d 120hp (Κύριο αυτοκίνητο οικογένειας) που είναι όλα 'μαμά', δεν έχει υποστεί καμία βελτίωση:Αρνητικά:
2.Κακή ορατότητα στις πίσω γωνίες λόγω του πλάτους της πίσω κολόνας. Δυσκολεύει αρκετά σε οπίσθιους ελιγμούς (ιδιαίτερα την γυναίκα μου).
3.Γενικά καίει...(αλλά βέβαια πάει καλύτερα απο κάθε άλλο 1.6)
4.Προσωπικά απενεργοποιώ το ASR που το θεωρώ έως και επικίνδυνο όταν πχ. θέλεις να διασχίσεις κάθετα κάποιο δρόμο γρήγορα (εάν είναι ενεργοποιημένο 'κόβει' γκάζι κατά την επιτάχυνση διότι σπινάρουν σε λογικά επίπεδα οι τροχοί).
5.Το ηχοσύστημα εκπληκτικό αλλά το CD είναι αρκετά ευαίσθητο και 'πηδάει' σχετικά εύκολα στις λακούβες
6.Σχετικά μικρός χώρος στο πορτ-μπαγκάζ για μια οικογένεια (το τίμημα της ομορφιάς)
7.Λίγο τσιμπημένα τα Service της στο επίσημο δίκτυο
Θετικά:
1.Τιμόνι 'ξυράφι'
2.Εκπληκτικά σε αίσθηση και απόδοση φρένα
3.ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ σε μηχανικά και ηλεκτρικά, ναί το φωνάζω διότι αρκετά έχω ακούσει πια για τον μύθο των βλαβών των Alfa. Δεν έχει βγάλει το παραμικρό και πιστέψτε με, είμαι απο αυτούς που δεν τα λυπούνται τα αυτοκίνητα
4.Ήχος κινητήρα (εμένα μου αρέσει αυτή η τραχύτητα που βγάζει)
5.Εξαιρετικό σύστημα κλιματισμού & ηχοσύνολο (μαμά)
7.Design, αν και είναι καθαρά υποκειμενική η κρίση, θεωρώ το σχήμα της και ιδιαίτερα το εσωτερικό της σαν ένα απο τα πιο όμορφα που έχουν βγεί ποτέ σε παραγωγή. Τολμώ να πω ότι το facelift που πρόσφατα έγινε ότι είναι αποτυχημένο και πήγε πίσω τον αρχικό σχεδιασμό.Γενική παρατήρηση:
- Το σασί και οι δυνατότητες του αυτοκινήτου είναι σαφώς για τον 2.0 κινητήρα (όποιος μπορεί)
Φιλικά,
Alfisti.
-
Γενική παρατήρηση:
Ή διαφορετικά ο 1.6 είναι λίγος για τα κιλά και τις δυνατότητες του πλαισίου. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα μαζί σου.
-
6.Κρατάει σαν τρένο και είναι εκνευριστικά ουδέτερη, ότι και να κάνειςΦίλε συν-Alfisti συμφωνώ σε όσα λες εκτός απο το παραπάνω. Σίγουρα κρατάει καλά, αλλά όχι και σαν τρένο .
-
Ο χρήστης xaris78 έγραψε:
Φίλε συν-Alfisti συμφωνώ σε όσα λες εκτός απο το παραπάνω. Σίγουρα κρατάει καλά, αλλά όχι και σαν τρένο .
Κι εγώ μόνο εδώ διαφωνώ. Όχι στο αν κρατάει σαν τρένο (κάτι που ισχύει σε σχέση με άλλα και εχει υιοθετηθεί πολλάκις σαν όρος από τα περιοδικά) αλλά στο ότι είναι εκνευριστικά ουδέτερη. Ειδικά στους ελληνικούς δρόμους δεν θέλει πολύ να το αποσταθεροποιήσεις.
-
Κι εγώ μόνο εδώ διαφωνώ. Όχι στο αν κρατάει σαν τρένο (κάτι που ισχύει σε σχέση με άλλα και εχει υιοθετηθεί πολλάκις σαν όρος από τα περιοδικά) αλλά στο ότι είναι εκνευριστικά ουδέτερη. Ειδικά στους ελληνικούς δρόμους δεν θέλει πολύ να το αποσταθεροποιήσεις.
Φίλε συν-Alfisti συμφωνώ σε όσα λες εκτός απο το παραπάνω. Σίγουρα κρατάει καλά, αλλά όχι και σαν τρένο
Φίλοι alfista & xaris78,
Είναι σαφές ότι και η 147 έχει τα όρια της, όπως όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν γύρω μας.
Με την έκφραση τρένο απλά ήθελα να τονίσω ότι συγκριτικά με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας της, σε ότι έχει να κάνει με την οδική συμπεριφορά της, κατά την ταπεινή μου κρίση είναι εξαιρετική.
Τυχαίνει στην παρέα μου όλοι μας να έχουμε μεσαία οικογενειακά (...βλέπε παντρεμένοι, ηλικίες απο 32 έως 36, με παιδιά κτλ...) απο διαφορετικούς κατασκευαστές (Seat Leon, VW Golf το προηγούμενο, Audi A3 το προηγούμενο).
Σας πληροφορώ ότι έχοντας οδηγήσει αρκετές φορές τα προαναφερθέντα, όπως και οι υπόλοιποι στην παρέα την Alfa, κατά γενική ομολογία, η 147 έχει αυτό το κάτι παραπάνω που δύσκολα περιγράφεται στα λόγια. Εάν δε, μιλήσουμε για φορτωμένα αυτοκίνητα (κακά τα ψέμματα, σπάνια δοκιμασία για τους περισσότερους), όπως τουλάχιστον συμβαίνει τις περισότερες φορές που η παρέα κουβαλάει ...όλη την οικοσκευή, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Συμφωνώ ότι μπορείς πράγματι να την αποσταθεροποιήσεις, όπως άλλωστε οτιδήποτε έχει 4 τροχούς, απλά με την έκφραση μου ήθελα να πω ότι συγκριτικά τα όρια της είναι ιδιαίτερα υψηλά.
Και ίσως αυτή η μικρή διαφορά σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο κάποια κρίσιμη στιγμή να κάνει την διαφορά.
Πάντα φιλικά,
Alfisti.
-
Φίλε συν-Alfisti συμφωνώ σε όσα λες εκτός απο το παραπάνω. Σίγουρα κρατάει καλά, αλλά όχι και σαν τρένο
Φίλοι alfista & xaris78,
Είναι σαφές ότι και η 147 έχει τα όρια της, όπως όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν γύρω μας.
Με την έκφραση τρένο απλά ήθελα να τονίσω ότι συγκριτικά με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας της, σε ότι έχει να κάνει με την οδική συμπεριφορά της, κατά την ταπεινή μου κρίση είναι εξαιρετική.
Τυχαίνει στην παρέα μου όλοι μας να έχουμε μεσαία οικογενειακά (...βλέπε παντρεμένοι, ηλικίες απο 32 έως 36, με παιδιά κτλ...) απο διαφορετικούς κατασκευαστές (Seat Leon, VW Golf το προηγούμενο, Audi A3 το προηγούμενο).
Σας πληροφορώ ότι έχοντας οδηγήσει αρκετές φορές τα προαναφερθέντα, όπως και οι υπόλοιποι στην παρέα την Alfa, κατά γενική ομολογία, η 147 έχει αυτό το κάτι παραπάνω που δύσκολα περιγράφεται στα λόγια. Εάν δε, μιλήσουμε για φορτωμένα αυτοκίνητα (κακά τα ψέμματα, σπάνια δοκιμασία για τους περισσότερους), όπως τουλάχιστον συμβαίνει τις περισότερες φορές που η παρέα κουβαλάει ...όλη την οικοσκευή, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Συμφωνώ ότι μπορείς πράγματι να την αποσταθεροποιήσεις, όπως άλλωστε οτιδήποτε έχει 4 τροχούς, απλά με την έκφραση μου ήθελα να πω ότι συγκριτικά τα όρια της είναι ιδιαίτερα υψηλά.
Και ίσως αυτή η μικρή διαφορά σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο κάποια κρίσιμη στιγμή να κάνει την διαφορά.
Πάντα φιλικά,
Alfisti.
όχι και διαφορετικούς κατασκευαστές! Ε καλά από τα Golf IV σχεδόν όλα τα μικρομεσαία καλύτερα στρίβουν
-
Φίλοι alfista & xaris78,Είναι σαφές ότι και η 147 έχει τα όρια της, όπως όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν γύρω μας.
.
.
.
Συμφωνώ ότι μπορείς πράγματι να την αποσταθεροποιήσεις, όπως άλλωστε οτιδήποτε έχει 4 τροχούς, απλά με την έκφραση μου ήθελα να πω ότι συγκριτικά τα όρια της είναι ιδιαίτερα υψηλά.Συμφωνούμε
-
Φίλοι alfista & xaris78,
Με την έκφραση τρένο απλά ήθελα να τονίσω ότι συγκριτικά με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας της, σε ότι έχει να κάνει με την οδική συμπεριφορά της, κατά την ταπεινή μου κρίση είναι εξαιρετική.To κατάλαβα, γι' αυτό άλλωστε και ανέφερα ότι δικαιολογεί αυτόν τον τίτλο που της έχει αποδοθεί. Απλά το εκνευριστικά ουδέτερο δεν μου άρεσε σαν διατύπωση. Με ξενερώνει.
-
έαν νομίζεις οτι πάς τρένο.... τότε δεν πας αρκετά γρήγορα...
ολα τα αυτοκίνητο το όριο γλυστράνε... το θέμα είναι πως το κάνουν και πόσο ελενξιμο είναι σε τέτοιες καταστάσεις
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Φίλε συν-Alfisti συμφωνώ σε όσα λες εκτός απο το παραπάνω. Σίγουρα κρατάει καλά, αλλά όχι και σαν τρένο .
Έχω την ti 2.0. Αποσταθεροποιείται, αλλά μπαίνει αυτός ο διάολος το VDC και σου σπάει τα νεύρα. Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τη γενική ομολογία το κράτημά της είναι πολύ καλό! Στα μπασίματα που οι άλλοι παλεύουν (μιλάω για ίδια κατηγορία) εσύ απλά στρίβεις! Γενικά είναι ένα υπέροχο αυτοκίνητο.
Θα διαφωνήσεω μόνο με τη δήλωση ότι το 2.0 είναι η ιδανική έκδοση. Το πλαίσιο νομίζω είναι για παραπάνω ειδικά σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις ti στην ανάρτηση.
Αυτά
-
Φίλε dimxar,
Εσύ που έχεις την 2.0 θεωρείς ότι ούτε αυτό είναι αρκετό ???
Μάλλον η λύση τελικά είναι μόνο η GTA....
Πριν απο 2 μήνες περίπου σε επαγγελματικό ταξίδι στο Παρίσι, ήμουν με ένα συνεργάτη σε ένα φανάρι και περιμέναμε να περάσουμε απέναντι. Δεν είχα την προσοχή μου στο δρόμο ως την στιγμή που ένα αξέχαστο γουργουρητό απο V κινητήρα έφτασε στα αφτιά μου. Γυρνάω πεποισμένος ότι θα δω τουλάχιστον μια Ferrari και έκπληκτος βλέπω μια λευκή 147 GTA.
Τι ομορφιά, τι ήχος... αξέχαστη η στιγμή !
Καμμία σχέση με τις ταπεινές δικές μας...
Και μια ενδεικτική foto :
προβλήματα στις alfa 147