-
**Ποιο είναι το προβλεπόμενο φαρμακείο από τον νόμο??** (δηλαδή τη πρέπει να έχει μέσα και το κάθε τι σε τι ποσότητες???-- π.χ γάζα 50 cm , κορτιζόνη 50ml.....κ.τ.λ...) και
τί άλλο θεωρεί ο καθένας απαραίτητο να υπάρχει μέσα???
Όσοι γράψετε ''τί άλλο θεωρεί ο καθένας απαραίτητο''
και έχει σχέση με τα παιδιά τουνα το επισημάνει.
-
**Ποιο είναι το προβλεπόμενο φαρμακείο από τον νόμο??** (δηλαδή τη πρέπει να έχει μέσα και το κάθε τι σε τι ποσότητες???-- π.χ γάζα 50 cm , κορτιζόνη 50ml.....κ.τ.λ...) και
-
-
Κορτιζόνη στο φαρμακείο του αυτοκινήτου;;; Μήπως είμαστε λιγάαααακι υπερβολικοί; Εγώ έχω γάζες, betadine, παυσίπονα, ασπιρίνες, χανζαπλάστ, αυτοκόλλητα ράμματα, και δεν θυμάμαι καλά τι άλλο. Πάντως όχι κορτιζόνες. Προβλέπει ο νόμος κάτι συγκεκριμένο; Δεν το ήξερα. Και μου φαίνεται και υπερβολικό κάτι τέτοιο! Αλλά για πείτε, για πείτε να δούμε!
-
δεν χρειαζεται συνταγη για κορτιζονη;
και τα πιο πολλα απο τα αλλα μεσα σε 6 μηνες και ενα Ελληνικο καλοκαιρι ειναι αχρηστα.Νικος
-
δεν γνωρίζω τι ακριβώς ορίζει ο νόμος για το φαρμακείο του αυτοκινήτου
παρόλα αυτά, νομίζω ότι το παρακάτω link είναι αρκετά διαφωτιστικό, τόσο όσον ααφορά το περιεχόμενο του φαρμακείου όσο και το κόστος του περιεχομένου του.
επίσης έχει και κάποιες οδηγίες για πρώτες βοήθειεςhttp://www.greekdivers.com/articles/hea ... makeio.php
-
Οντας Φαρμακοποιος νομιζω πως μπορω να απαντησω στο τι πρεπει να περιεχει το φαρμακειο του αυτοκινητου οχι ομως τι προβλεπεται απο τον νομο.
Το φαρμακειο πρεπει να περιεχει επιδεσμικο υλικο με το οποιο μπορουμε να δωσουμε πρωτες βοηθεις σε ενα τραυμα οπως
αποστειρωμενες γαζες διαφορων μεγεθων
ελαστικους επιδεσμους για στερεωση της γάζας ή στραμπουληγμα
αυτοκολλητη ταινια για στερεωση γαζας
Οξυζενε για καθαρισμο βρωμικου τραυματος
Betadine για αντισηψια πριν την τοποθετηση της γαζας
hansaplast για μικροτραυματα
ψαλιδακι
Οτιδηποτε φαρμακο βαλετε μεσα θα χαλασει με την πρωτη ζεστη οταν το αυτοκινητο θα μεινει μερικες ωρες στον ηλιο εξαιτιας της θερμοκρασιας που θα αναπτυχθει μεσα στο μικρο μας θερμοκηπιο
Ολα τα φαρμακα αλλοιωνονται σε θερμοκρασια μεγαλυτερη των 30 βαθμων C
Θα μπορουσε να υπαρχει μια ανιισταμινικη αλοιφη για τσιμπηματα, καποια παυσιπονα, γαζες Fucidin και καποια αλοιφη για εγκαυματα αλλα με την πρωτη ζεστη αποχαιρετηστε τα. Ακομη και το betadine για τις πληγες θα χαλασει στην καλοκαιρινη ζεστη
Νομιζω πως οι κορτιζονες οπως και τα υπολοιπα φαρμακα που προτεινονται στο link να αφεθουν να τα κουβαλουν τα ατομα που τα χρειαζονται (Π.χ. καποιος αλλεργικος στο τσιμπημα μελισσας). Ελεος, φαρμακα για το στομαχι και τοπικα αναισθητικα για να κανουμε ραμματα στο φαρμακειο του αυτοκινητο Ποσοι απο μας ξερουν να τοποθετουν αυτοκολλητα ραμματα σε ανοιχτο τραυμα? Μηπως τοτε χρειαζονται και αποστειρωμενα γαντια?
Θελω να πω πως ας βοηθαμε καποιον συνανθρωπο η καποιον συνεπιβατη μας μεχρι εκει που γνωριζουμε και ας καταφυγουμε σε ιατρικη βοηθεια για τα παραπανω. -
Η κορτιζόνη είναι χρήσιμη καί γιά τό τσίμπημα τών φιδιών,έτσι δέν είναι;
Εχει τό πλεονέκτημα επίσεις,νά φαίνεται άν έχει αλλοιωθεί,μόλλις ανακατέψεις τή σκόνη με τό νερό.
Οπότε,γιατί όχι; -
Πριν μια βδομαδα εδωσα 5 € και εβαλα μεσα οσα χρειαζονται.
1 κουτι αποστειρομενους επιδεσμους
2 γαζες
1 ελαστικο επιδεσμο
1 ψαλιδακι
1 αλοιφη για τσιμπιματα εντομων κλπ
οξυζενε, κοκκινο ιώδιο, χανζαπλάστ.
Δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω.
Ακούω διαφορες υπερβολες για κολλαρα, ραμματα, κλπ
Ε δε βαζομε και μια μοναδα τεχνιτου νεφρου λέω κι εγω; -
Στο φαρμακείο της BMW έχει ακόμα και τριγωνικό επίδεσμο (αυτόν για να κρεμάς το σπασμένο χέρι) και θερμική κουβέρτα! Όλα τα 'υγρά' είναι συσκευασμένα σε εμβαπτισμένα μαντηλάκια. Και όλο αυτό είναι σε μια πλαστική θήκη με τσεπάκια. Το πρόβλημα μου είναι άμα λήξουνε, πόσο θα χρεώνει η BMW για το σετ...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Στο φαρμακείο της BMW έχει ακόμα και τριγωνικό επίδεσμο (αυτόν για να κρεμάς το σπασμένο χέρι) και θερμική κουβέρτα! Όλα τα 'υγρά' είναι συσκευασμένα σε εμβαπτισμένα μαντηλάκια. Και όλο αυτό είναι σε μια πλαστική θήκη με τσεπάκια. Το πρόβλημα μου είναι άμα λήξουνε, πόσο θα χρεώνει η BMW για το σετ...To φαρμακείο που συνοδεύει το αυτοκίνητο είναι και κατά τη δική μου άποψη η καλύτερη ένδειξη για το τι πρέπει αυτό να περιέχει...και μάλιστα βάσει Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Το θέμα (και ίσως το βασικότερο) είναι πόσοι από μας γνωρίζουμε το πώς να παράσχουμε πρώτες βοήθειες και κατά συνέπεια να αξιοποιήσουμε το περιεχόμενο του φαρμακείου αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί
-
Ο χρήστης leon_94 έγραψε:
Ε δε βαζομε και μια μοναδα τεχνιτου νεφρου λέω κι εγω;Επ, αυτό είναι πολύ καλή ιδέα! Λες να χωράει κάτω απ' το κάθισμα του συνοδηγού ή πρέπει να βγάλω τις θήκες με τα μοσχεύματα απ' τη θέση της ρεζέρβας; Αλλά μετά ίσως χρειαστεί να ξεσυνδέσω και το ψυγειάκι που φυλάω τα αποθέματα αίματος. ΓΜΤ, πάλι προβλήματα...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Στο φαρμακείο της BMW έχει ακόμα και τριγωνικό επίδεσμο (αυτόν για να κρεμάς το σπασμένο χέρι) και θερμική κουβέρτα! Όλα τα 'υγρά' είναι συσκευασμένα σε εμβαπτισμένα μαντηλάκια. Και όλο αυτό είναι σε μια πλαστική θήκη με τσεπάκια. Το πρόβλημα μου είναι άμα λήξουνε, πόσο θα χρεώνει η BMW για το σετ...ΟΚ, πες μας και τι έχει μέσα όμως, πέρα απ' τα ιδιαίτερα καλούδια της BMW.
-
Hunter η σκονη στα ενεσιμα εναιωρηματα κορτιζονης οπως ολα τα φαρμακα αλλοιωνεται στην υψηλη θερμοκρασια. Δεν ειναι απαραιτητο το αλλοιωμενο φαρμακο να εχει εξωτερικα καποιο σημαδι. Φαρμακο με ομοια εξωτερικη εμφανιση με το κανονικο ειναι και το ληγμενο και ομως εχουν πλεον διαφορετικη συσταση και δραστικοτητα.
Καλο θα ειναι να κοιταμε παντα την ημερομηνια ληξεως σε ενα ξεχασμενο φαρμακο. Στην παραμικρη υποψια οτι το φαρμακο εχει αλλοιωθει (μεσα στο αυτοκινητο, διπλα σε θερμαντικο σωμα, μεσα σε ισχυρη ψυξη >5 C στο ψυγειο) πεταξτε το. Καποιος που ξερει οτι χρειαζεται καποιο φαρμακο ας το κουβαλαει μαζι του και οχι στο φαρμακειο του αυτοκινητουΤο θέμα (και ίσως το βασικότερο) είναι πόσοι από μας γνωρίζουμε το πώς να παράσχουμε πρώτες βοήθειες και κατά συνέπεια να αξιοποιήσουμε το περιεχόμενο του φαρμακείου αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί
Ακριβως αυτο εννοουσα φιλε VIRSS
Επ, αυτό είναι πολύ καλή ιδέα! Λες να χωράει κάτω απ' το κάθισμα του συνοδηγού ή πρέπει να βγάλω τις θήκες με τα μοσχεύματα απ' τη θέση της ρεζέρβας; Αλλά μετά ίσως χρειαστεί να ξεσυνδέσω και το ψυγειάκι που φυλάω τα αποθέματα αίματος. ΓΜΤ, πάλι προβλήματα...
Φιλε Nasos 79 να προτεινω το επομενο αυτοκινητο σου να ειναι ασθενοφορο
-
ιδού ένα σε τιμή ευκαιρίας: http://www.pemed.com/gurneys/ambulance/ambulance.htm
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ιδού ένα σε τιμή ευκαιρίας: http://www.pemed.com/gurneys/ambulance/ambulance.htmΦουλ extra, ωραιο χρωματακι, δεν σταματαει στα φαναρια, ευρυχωρο, μεγαλος χωρος αποσκευων αμα λαχει, δυνατοτητα διανυκτερευσης μεσα στο αυτοκινητο
Κελεπουρι μου φαινεται
Θα το σκεφτω... -
Α btw ξεχασα να πω οτι ειχα ενα φαρμακειο με εγκριση TuV και επισης ενος αντιστοιχου οργανισμου Μεγ. Βρετανιας και ο τροχομπατσος μου ειπε οτι δεν εχει τα 'απαραιτητα' μεσα....Οταν τον ρωτησα ποια ειναι τα απαραιτητα αρχισε να μασαει τα λογια του, και οταν ακουσε μερικες αγριαδες ηρθε στα ισια του.
-
Πήρα σήμερα ένα πολύ ωραίο βαλιτσάκι-φαρμακείο (ποικιλοτρόπως, αφού έκανε 15 ευρώ ). Το είχα βάλει στο μάτι καιρό. Κόκκινο με σταυρό στη μέση (για να δείχνει τι είναι) με θήκες μέσα, αρκετές και σε σωστά μεγέθη. Έβαλα παυσίπονα, γάζες, αυτοκόλλητη ταινία, ελαστικό επίδεσμο, betadine (για όσο κρατήσει, θα το αλλάξω μετά), χάπια χαλαζόνης (γιατί ποτέ δεν ξέρεις- έχουν ημερομηνία λήξης αυτά, τα έχω απ' το στρατό), αυτοκόλλητα ράμματα (επιμένω εγώ, πείτε με κρετίνο), αντιισταμινική, παραμάνες (δεν θυμάμαι για τι, αλλά θυμάμαι ότι τις θεωρούσα χρήσιμες), ίσως και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι. Α, και ένα ελβετικό σουγιά με ψαλίδι, μαχαίρι, ανοιχτήρια κτλ. Και 2 σύριγγες των 5ml, που επίσης δεν έχω ιδέα τι θα τις κάνω...
Ακόμα ωστόσο δεν είδα να γράφει κάποιος αυτά που ας πούμε προτείνει ένα φαρμακείο με έγκριση TuV ή εκείνο της BMW.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ακόμα ωστόσο δεν είδα να γράφει κάποιος αυτά που ας πούμε προτείνει ένα φαρμακείο με έγκριση TuV ή εκείνο της BMW.Αύριο που θα... επανενταχθώ στην κοινωνία (γιατί είμαστε και με γρίπη τις τελευταίες 3 μέρες ) θα φέρω το τυπικό φαρμακείο που δίνουν τουλάχιστον οι Audi-VW και θα σου πω αναλυτικά τι περιέχει.
-
Περαστικά σου φίλε μου...
Περιμένω τα νέα σου.
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟ....