-
Πως γυαλίζουμε μια αλουμινένια επιφάνεια? (Το καπάκι του Vanos συγκεκριμένα)!!
Με σβουράκι!Αλλά με τι μύτες γυαλίσματος?Και από που τις προμηθευόμεστε?
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι?
-
-
-
Λοιπόν Νίκο, θα σου πω εγώ τι κάνω.
Περνάω το κομμάτι πρώτα με μία αλοιφή γυαλίσματος ασημικών και μετά βάζω στο Dremel το σβουράκι που μοιάζει σαν βαμβακερός δίσκος.
Αν είναι μεγάλη η επιφάνεια, όπως στην περίπτωση σου, χρησιμοποιώ το Black&Decker με ένα παρόμοιο σβουράκι με του Dremel αλλά αρκετά μεγαλύτερο. Πως λέγονται τα σβουράκια αυτά δεν γνωρίζω, γιατί τα αγοράζω από το Praktiker, αλλά υποθέτω πως αρκεί να ζητήσεις 'σβουράκι για γυάλισμα' και θα σου δώσουν κάτι ανάλογο.
Εναλλακτικά, αντί για αλοιφή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία 'πάστα' πάνω στην οποία δουλεύεις το σβουράκι ώστε να απλωθεί πάνω του, πριν το χρησιμοποιήσεις για γυάλισμα.
Πάντως το αλουμίνιο θέλει πολύ υπομονή και προσοχή για να γίνει ομοιόμορφο το γυάλισμα. Καμιά φορά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει 'φτηνιάρικο' έξ' αιτίας της έντονης γυαλάδας.
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι, όπως πχ τρίψιμο με κάποιο συρμάτινο σβουράκι (όπως κάνω στη φωτό), σε συνδυασμό με κάποια αλοιφή. Απλώς σιγουρέψου ότι δεν θα γδάρει την επιφάνεια πάνω στην οποία το χρησιμοποιείς.
Ελπίζω να μην σε ζάλισα. Καλό γυάλισμα!
-
Νίκο , ο Πέτρος σου έδωσε την αρχική ιδέα ...
όσο για το γυάλισμα άστο πάνω μου ..... θα πετάει -
Ο πιο απλός τρόπος (θέλει πάντως λίγη υπομονή και χρόνο), είναι να πάρεις ΠΟΛΥ ΨΙΛΟ γυαλόχαρτο, να το βρέξεις με λίγο νεράκι (κάποιοι χρησιμοποιούν λάδι) και ν' αρχίσεις να τρίβεις με κυκλικές κινήσεις. Αυτή η διαδικασία λέγεται lapping και χρησιμοποιείται για τη λείανση αλουμινένιων και χάλκινων ψηκτρών για επεξεργαστές PC. Κανονικά ξεκινάς με ένα ψιλό γυαλόχαρτο και μετά περνάς στο ψιλότερο που μπορείς να βρεις (πάντα λίγο βρεγμένα). Τελειώνεις (αν είσαι ψείρας) με λίγη πούδρα πάνω σε βρεγμένο βαμβάκι για αποτέλεσμα σαν καθρέπτη.
-
Ευχαριστώ!!!..Του'ρχεται κι αυτόοο!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ευχαριστώ!!!..Του'ρχεται κι αυτόοο!!!Τώρα που δεν δουλεύει θέλεις να το εκθέσεις σε κανένα μουσείο;
-
Έχω ένα σέτ πάνινους δίσκους με κεριά (ψιλό - χοντρό), για δράπανο. Στις ζάντες μου το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!!!
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Έχω ένα σέτ πάνινους δίσκους με κεριά (ψιλό - χοντρό), για δράπανο. Στις ζάντες μου το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!!!Θα δουλέψουν με επαναφορτιζόμενο δράπανο?!
Αυτό που θέλω να κάνω είναι να αφαιρέσω πρώτα τα υπολλείματα μπογιάς από το καπάκι (ξεφλούδισμα) και στην συνέχεια να γυαλίζω την επιφανεια αλουμινιου που είναι από κάτω!
Τώρα έχει ένα σκούρο γκρί χρώμα!
Οπότε θέλω να το κάνω να δείχνει ωραία γυαλισμένο χωρίς να γίνει καθρέπτης!!Λές να κάνει Ευριπίδη?!
-
Αυτό που έκανα εγώ, ήταν μια επάλειψη με remover (ένα παχύρευστο πράγμα, το περνάς με πινέλο, και φεύγει με πλύσιμο) για να φύγει το παλιό ξεφτισμένο λούστρο (σε 15 λεπτά είναι έτοιμο), και μετά η διαδικασία με τους δίσκους. Θέλει πολλές στροφές για να κάνει καλή και γρήγορη δουλειά. Δεν ξέρω την αντοχή και τη διάρκεια του επαναφορτιζόμενου. Θα ψάξω πάντως να τα βρώ να σου τα δώσω.
-
Η λύση του Ευριπίδη είναι η καλύτερη με πολύ προσοχή στο remover ώστε να μην κάνεις ζημιά στο χρώμα του αυτοκινήτου. Αν γίνει η δουλειά εκτός αυτοκινήτου το χρώμα βγαίνει και με υγρό φρένων και λίγο τρίψιμο.
-
Σέ αλουμινένιο καπάκι κεφαλής,λέτε νά δουλέψουν τά παραπάνω κόλπα;
Τό δικό μου έχει λεπτές αυλακιές από άκρη σέ άκρη.Μέ τί μπορώ νά φτάσω εκεί μέσα; -
Το χρώμα θα το βγάλω με γυαλόχαρτο!Εχει ξεραθεί τόσο πολύ που μάλλον δεν θα αντιμετωπίσω πρόβλημα!
Ευριπίδηηηηη...τα μακαρόνια να είναι ΔΙΣΚΟ!!!Αντρέα,υπάρχουν μύτες για επαναφορτιζόμενα δραπανα όλων των τύπων!
Λεπτές,πλατιές κλπ!Οπότε πρέπει μόνο να βρεις αυτήν που θα χωράει μέσα στην χαραμάδα και θα είναι και αρκετά ψιλή για να πιάσει τις γωνίες! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το χρώμα θα το βγάλω με γυαλόχαρτο!Εχει ξεραθεί τόσο πολύ που μάλλον δεν θα αντιμετωπίσω πρόβλημα!
Ευριπίδηηηηη...τα μακαρόνια να είναι ΔΙΣΚΟ!!!Αντρέα,υπάρχουν μύτες για επαναφορτιζόμενα δραπανα όλων των τύπων!
Λεπτές,πλατιές κλπ!Οπότε πρέπει μόνο να βρεις αυτήν που θα χωράει μέσα στην χαραμάδα και θα είναι και αρκετά ψιλή για να πιάσει τις γωνίες!Γιατί δεν το βγάζεις με κάποιο διαλυτικό?
-
Φοβάμαι μήπως πάει σε ιμάντες και καλώδια που είναι γύρω εκει Κώστα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Φοβάμαι μήπως πάει σε ιμάντες και καλώδια που είναι γύρω εκει Κώστα!Μπα..με ένα μικρό βαμβακάκι θα είναι οκ
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Φοβάμαι μήπως πάει σε ιμάντες και καλώδια που είναι γύρω εκει Κώστα!Μάλλον πρεπει να το βγάλεις για να γίνει σωστή η δουλειά.
-
Mια συμβουλή:Φρόντισε να φοράς μάσκα όταν θα τρίβεις το αλουμίνιο,η 'αλουμινόσκονη' δεν κάνει καλό στην υγεία....
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Mια συμβουλή:Φρόντισε να φοράς μάσκα όταν θα τρίβεις το αλουμίνιο,η 'αλουμινόσκονη' δεν κάνει καλό στην υγεία....Εντάξει Στάθη!!!
Θα το βγάλω και φωτό πριν και μετά να σας το δείξω!!!
Γυάλισμα αλουμινίου