-
Βασικα η ιδεα αυτης της ψηφοφοριας μου ηρθε καθως διαβαζα την ενοτητα WRC οπου συχνα-πυκνα γινονται αναφορες οτι το αθλημα δεν προβαλεται και οτι δεν του δινεται η σημασια που πρεπει.
Μου ηρθε λοιπον οτι εγω προσωπικα θα αν ηταν να διαλεγα ενα απο τα δυο προγραμματα θα διαλεγα το WRC επειδη πιστευω οτι εχει μεγαλυτερη δραση και συγκινησεις.
Τολμω να πω οτι ενα 30% των ανθρωπων που παρακολουθουν φορμουλα 1 ειναι ασχετοι με το αντικειμενο, απλα παρακολουθουν ειτε για να το παιξουν γνωστες ειτε γιατι δεν νιωθουν καλα μεσα σε μια παρεα κλπ.Και δινω εμφαση σε αυτο το ποσοστο γιατι αυτα ειναι που κατευθυνονται απο διαφημισεις κλπ περι αναωτεροτητας της φορμουλα 1. Τα περισσοτερα απο αυτα τα ατομα οταν τους ρωτας τι κανει τη φορμουλα 1 τοσο θεαματικη σου απανταντου με τη μια : 'η ταχυτητα'. Το προβλημα ειναι οτι η ηψυλη ταχυτητα δεν φαινεται στη φορμουλα 1 επειδη ολα τα μονοθεσια πηγαινουν με την ιδια ταχυτητα και επισης η καμερα συνηθως κεντραρει στο αυτοκινητο εξωτερικα διχνωντας και λιγο δρομο, χωρις να επιτρεπει να δουμε πως κινειται το αυτοκινητο σε σχεση με το περιβαλλον. Οφειλω ομως να ομολογησω οτι οι εσωτερικες ληψεις ειναι εντυπωσιακες.Απο την αλλη ομως το WRC ειναι πιο 'γηινα'. Η ταχυτητα φαινεται καλυτερα σε δρομους με ανωμαλιες και σκονη. Επισης για μενα τουλαχιστον ειναι πιο εντυπωσιακο να βλεπεις διαφορετικες ειδικες να εξελισσονται παρα να βλεπεις τα μονοθεσια να κανουν 70-75 γυρους. Εχεις περισσοτερες και εντυπωσιακοτερες εγκαταλειψεις οπως επισης και πολλες πλαγιολησθησεις, περασματα απο νερολακουβες , ντουμανι σκονης απο πισω και αλλα τετοια καλα Επισης ενα αλλο στοιχειο που εκτιμω στο wrc ειναι οτι αυτα τα αυτοκινητα μπορουν να βγουν σε κανονικο δρομο και με πολιτικες εκδοσεις η πιο ετοιμοπολεμες ο κατοχος τους νιωθει μια μαγεια. Εναντιθετως στην φορμουλα 1 τα αυτοκινητα ειναι αποστηρωμενα και απομακρα. Ενας αλλος παραγωντας ειναι αυτος της φθορας. Στην φορμουλα 1 τις περισσοτερες φορες μια μικροβλαβη αρκει για να εγκαταλειψη ο οδηγος, αλλα στο wrc οδηγοι οδηγουν και με 3 ροδες και με ανοιχτα καπω και με το μισο αμαξι να λειπει
Anyway, επειδη αρχισα να νιωθω οτι κουραζω νομιζω οτι ενας λογος που το WRC δεν εχει απηχηση στην Ελλαδα ειναι επειδη δεν διαφημιζεται και επειδη λιγοι ξερουν και ακομα λιγοτεροι μιλανε για αυτο.Και επειδη τα καναλια για το μονο που ενδιαφερονται ειναι τα νουμερα τους ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ενα ασχετο ατομο πιο πολυ εντυπωσιαζεται απο εναν αγωνα wrc παρα απο ενα φορμουλα 1.
Ακουω τις γνωμες σας
-
Βασικα η ιδεα αυτης της ψηφοφοριας μου ηρθε καθως διαβαζα την ενοτητα WRC οπου συχνα-πυκνα γινονται αναφορες οτι το αθλημα δεν προβαλεται και οτι δεν του δινεται η σημασια που πρεπει.
Μου ηρθε λοιπον οτι εγω προσωπικα θα αν ηταν να διαλεγα ενα απο τα δυο προγραμματα θα διαλεγα το WRC επειδη πιστευω οτι εχει μεγαλυτερη δραση και συγκινησεις.
Τολμω να πω οτι ενα 30% των ανθρωπων που παρακολουθουν φορμουλα 1 ειναι ασχετοι με το αντικειμενο, απλα παρακολουθουν ειτε για να το παιξουν γνωστες ειτε γιατι δεν νιωθουν καλα μεσα σε μια παρεα κλπ.Και δινω εμφαση σε αυτο το ποσοστο γιατι αυτα ειναι που κατευθυνονται απο διαφημισεις κλπ περι αναωτεροτητας της φορμουλα 1. Τα περισσοτερα απο αυτα τα ατομα οταν τους ρωτας τι κανει τη φορμουλα 1 τοσο θεαματικη σου απανταντου με τη μια : 'η ταχυτητα'. Το προβλημα ειναι οτι η ηψυλη ταχυτητα δεν φαινεται στη φορμουλα 1 επειδη ολα τα μονοθεσια πηγαινουν με την ιδια ταχυτητα και επισης η καμερα συνηθως κεντραρει στο αυτοκινητο εξωτερικα διχνωντας και λιγο δρομο, χωρις να επιτρεπει να δουμε πως κινειται το αυτοκινητο σε σχεση με το περιβαλλον. Οφειλω ομως να ομολογησω οτι οι εσωτερικες ληψεις ειναι εντυπωσιακες.Απο την αλλη ομως το WRC ειναι πιο 'γηινα'. Η ταχυτητα φαινεται καλυτερα σε δρομους με ανωμαλιες και σκονη. Επισης για μενα τουλαχιστον ειναι πιο εντυπωσιακο να βλεπεις διαφορετικες ειδικες να εξελισσονται παρα να βλεπεις τα μονοθεσια να κανουν 70-75 γυρους. Εχεις περισσοτερες και εντυπωσιακοτερες εγκαταλειψεις οπως επισης και πολλες πλαγιολησθησεις, περασματα απο νερολακουβες , ντουμανι σκονης απο πισω και αλλα τετοια καλα Επισης ενα αλλο στοιχειο που εκτιμω στο wrc ειναι οτι αυτα τα αυτοκινητα μπορουν να βγουν σε κανονικο δρομο και με πολιτικες εκδοσεις η πιο ετοιμοπολεμες ο κατοχος τους νιωθει μια μαγεια. Εναντιθετως στην φορμουλα 1 τα αυτοκινητα ειναι αποστηρωμενα και απομακρα. Ενας αλλος παραγωντας ειναι αυτος της φθορας. Στην φορμουλα 1 τις περισσοτερες φορες μια μικροβλαβη αρκει για να εγκαταλειψη ο οδηγος, αλλα στο wrc οδηγοι οδηγουν και με 3 ροδες και με ανοιχτα καπω και με το μισο αμαξι να λειπει
Anyway, επειδη αρχισα να νιωθω οτι κουραζω νομιζω οτι ενας λογος που το WRC δεν εχει απηχηση στην Ελλαδα ειναι επειδη δεν διαφημιζεται και επειδη λιγοι ξερουν και ακομα λιγοτεροι μιλανε για αυτο.Και επειδη τα καναλια για το μονο που ενδιαφερονται ειναι τα νουμερα τους ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ενα ασχετο ατομο πιο πολυ εντυπωσιαζεται απο εναν αγωνα wrc παρα απο ενα φορμουλα 1.
Ακουω τις γνωμες σας
-
Ακουω τις γνωμες σας
-
WRC. Δυστυχώς η F1 τα τελευταία χρόνια δεν είναι θέαμα, δεν είναι καν σπορ, είναι αποστειρωμένη 'μπίζνα' με τρελλό χρήμα για λίγους
-
....και ανεξάρτητα από αυτό, το WRC είναι λίγο πιο ''''αντρικό'''' (έβαλα πολλά εισαγωγικά, για να μην πέσετε να με φάτε). Αυτό που εννοώ είναι ότι, πώς να το κάνουμε, άλλο να πηγαίνεις τέζες στα διαολόστενα της Κορσικής με τα 'Τάρταρα' να παραμονεύουν από κάτω, να χοροπηδάς σαν το κατσίκι στη Φινλανδία προσπαθώντας να το προσγειώσεις χωρίς να σπάσεις τίποτα ή να τραβάς με 200 προς τη δόξα μέσα σε χιονισμένο δάσος της Σουηδίας, και άλλο να τρέχεις μέσα σε απόλυτα προγραμματισμένες συνθήκες όπως στη Φόρμουλα 1.
είναι και η 'επιβίωση' στη μέση που με τραβάει εμένα. Ο οδηγός ραλί, θα προσπαθήσει να τελειώσει την ειδική ακόμα και με στραπατσαρισμένο αυτοκίνητο, οι μηχανικοί θα δώσουν τα ρέστα τους να το 'σιάξουν' ( ) για την επόμενη κλπ κλπ... στη Φόρμουλα 1, έκανες λάθος, μπήκε ο γερανός, σε σήκωσε, έφυγες με τα πόδια πετώντας το κράνος στο κεφάλι κανενός ( ), end of story.
WRC!
-
WRC. Να ήταν και περισσότερες οι εργοστασιακές ομάδες.
-
γιατι το WRC τι εγινε???
-
Μπορεί να ασχολούμαι με F1, να διαβάζω κάθε μέρα, να ενημερώνομαι και να μελετάω γυρολόγια και να μη χάνω αγώνα, αλλά με το χέρι στην καρδιά δε θα άλλαζα ένα Ακρόπολις ούτε για 2 σεζόν F1.
-
Βασικα το WRC για μενα ειναι το κορυφαιο πρωταθλημα μηχανοκινητου αθλητισμου αυτοκινητων συγκρινομενο οχι μονο με F1 αλλα με ολους τους υπολοιπους αγωνες. Οι λογοι ειναι απλοι κ προφανεις. Τους κυριoτερους τους ανεφερε ηδη ο Aerandir οπως συνεχης αλλαγη πεδιου δρασης (τοσο σε επιπεδο ειδικων του ιδιου αγωνα οσο κ απο αγωνα σε αγωνα), πολλες αλλαγες στην καταταξη, τοσο εντυπωσιακη οσο κ απαιτητικη οδηγηση, οχι τοσο 'αποστειρωμενο' περιβαλλον. Επιπλεον να προσθεσω στα πλεονεκτηματα του WRC οτι εχει περισσοτερα απροοπτα -πχ ενας ντοπιος ιδιωτης σε ενα αγωνα μπορει να 'κλεψει' βαθμολογουμενη θεση απο τις εργοστασιακες ομαδες- κ κυριως πιο αμεση επαφη με το κοινο, στο ενα για να το παρακολουθησεις απο κοντα χρειαζεσαι ενα σκασμο λεφτα κ προγραμματισμο απο κανα χρονο πιο πριν, στο αλλο απλα σηκωνεσαι νωρις κ πας, ουτε εισιτηρια ουτε τπτ. Το μονο που -θεωρητικα- εχει η F1 κ δεν εχει το WRC ειναι προσπερασματα, αλλα πρακτικα τα τελευταια χρονια ποσα βλεπουμε σε καθε αγωνα; Μιχαλακης κερναει, Μιχαλακης πινει.. (κ μπραβο του!)
-
WRC και εγω....
Εχετε δει τον Ragniotti πως πηγαινε το 5αρι και μετεπειτα τα κλιο???? -
WRC??? Ναι, πολυ καλο, αν υπηρχε και σοβαρη καλυψη, περα απο τα ελαχιστα αποσπασματα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
WRC??? Ναι, πολυ καλο, αν υπηρχε και σοβαρη καλυψη, περα απο τα ελαχιστα αποσπασματα...Γιατι μπορεις να ακους τα σχολια των παρουσιαστων της F1????
Μακαρι να μπορουσα να απομονωσω τον σχολιασμο τους και να ακουω μονο τα μοτερ να ουρλιαζουν...... -
αυτο ειναι το κακο ή το οτι επρεπε να εισαι βρυκολακας για να δεις ενανα αγωνα WRC που εδειχναν στις ....03:00 το πρωι!!!!!
-
WRC
αν ξαναγυρνούσαν στα Group B ..... ακόμα καλύτερα
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
WRCαν ξαναγυρνούσαν στα Group B ..... ακόμα καλύτερα
That's the spirit.....
Δυστυχως ομως τετοιες εποχες περασαν και δεν ξαναερχονται.....
Πολυ θα ηθελα να εχω δει/ακουσει τετοιο τερας απο κοντα.... -
F1 ._
Χωρίς πολλά πολλά...
Ας μείνουν οι υπόλοιποι να κοιτάζουν ένα Focus ή ένα 307...
Συγνώμη αλλά θα προτιμήσω καθαρόαιμα αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Όσο για τον φίλο που ανέφερε ότι σε περίπτωση που μείνεις στην F1 παρκάρεις και σε γυρίζει ο γερανός, μάλλον δεν εχεί δει τον J. Villeneuve να πηγαίνει χωρίς αύριο με κλαταρισμένο ελαστικό, σπασμένη αεροτομή. Ή δεν έχει δει τον A. Senna να κερδίζει το GP της χώρας του μόνο με 6η ταχύτητα στο κιβώτιο, χωρίς ζώνες, με κράμπες στα χέρια και στην πλάτη και υπό βροχή. Ή δεν έχει δει τον MS να κερδίζει το Αυστριακό GP όταν προηγουμένως το αυτοκίνητό του είχε αρπάξει φωτιά...
-
Και για να μην ξεχάσω.
Θα άλλαζα ΌΛΑ τα Acropolis για ένα (1) GP στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
άλλο να πηγαίνεις τέζες στα διαολόστενα της Κορσικής [...] και άλλο να τρέχεις μέσα σε απόλυτα προγραμματισμένες συνθήκες όπως στη Φόρμουλα 1.Ακριβώς. Είναι όπως το λές: ΑΛΛΟ. Το οποίο σημαίνει ότι δεν συγκρίνονται, σημαίνει ότι κανένα δεν είναι καλύτερο κανενός.
Ατυχές το topic, κατ' εμέ. Παρακαλώ τους ραλλόφιλους να μην πέσουν να με φάνε λόγω της υπογραφής μου
-
wrc ασυζητητί...
έχω μια απορία όμως: πώς γίνεται η πλειοψηφία εδώ να προτιμάει το wrc, να είναι κοινά παραδεκτό ότι το wrc είναι πιο θεαματικό, η συγκεκριμένη μορφή αγώνα να αποτελεί σαφώς καλύτερο εργαλείο μάρκετινγκ για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, και παρ' όλα αυτά η f1 να είναι πιο δημοφιλής διεθνώς; καλά, για την ελλάδα δε συζητάμε καν, που έχουμε έναν από τους κορυφαίους αγώνες του θεσμού, και σε αυτόν δεν γίνεται αναφορά ούτε καν στα κρατικά κανάλια
φταίνε άραγε οι προσωπικότητες; χλωμό μού φαίνεται, μη μου πείτε ότι ο solberg π.χ. δεν μπορεί να πουλήσει όσα καπελάκια πουλάει ο schumi.
φταίνε οι κανονισμοί, που απαιτούν από τον θεατή να ασχοληθεί λίγο περισσότερο μαζί τους σε σχέση με εκείνους της f1, που και να μην τους ξέρεις παρακολουθείς κουτσά-στραβά τον αγώνα και καταλαβαίνεις ποιος πήρε την καρό σημαία;
ή μήπως φταίει απλά η τηλεόραση, που δεν μπορεί να καλύψει απευθείας αγώνα wrc (αν και κάθε χρόνο γίνονται βήματα προς τα κει);
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
άλλο να πηγαίνεις τέζες στα διαολόστενα της Κορσικής [...] και άλλο να τρέχεις μέσα σε απόλυτα προγραμματισμένες συνθήκες όπως στη Φόρμουλα 1.
Ακριβώς. Είναι όπως το λές: ΑΛΛΟ. Το οποίο σημαίνει ότι δεν συγκρίνονται, σημαίνει ότι κανένα δεν είναι καλύτερο κανενός.
Ατυχές το topic, κατ' εμέ. Παρακαλώ τους ραλλόφιλους να μην πέσουν να με φάνε λόγω της υπογραφής μου
το κεντρικο νοημα ειναι τι προτιμα να βλεπει κανεις και γιατι. δεν μπορεις να το πεις ατοπο γιατι ειναι και τα 2 μηχανοκινητα αθληματα αρα και μονο απο αυτο εχουν καποια σχεση μεταξυ τους.
Δεν προκειται περι αντικειμενικης συγκρισης αλλα περι υποκειμενικης προτιμησης
Tι προτιματε? WRC , F1 i Αλλο?