-
Ποιος είπε ότι μόνο οχήματα σαν το δικό σου είναι πολύ επικίνδυνα;
Φυσικά και άλλα οχήματα αυξάνουν τις πιθανότητες να πάθεις μεγαλύτερη ζημιά σε ατύχημα από άλλα. Το θέμα μας είναι ή εκ των υστέρων τοποθέτηση εξαρτημάτων που δεν έχουν καμία χρηστική αξία αλλά αντιθέτως αυξάνουν την επικινδυνότητα του οχήματος.
Και αν θες να μιλήσω τελείως ειλικρινά θεωρό τουλάχιστόν άτοπο να βγαίνεις μετά και να γκρινιάζεις ότι σε γράψανε κιόλας.Σε πολλές συζητήσεις έχω κατακρίνει την πολιτεία που εφαρμόζει την κατάσχεση του αυτοκινήτου ως τιμωρία για τον οδηγό που παρανομεί μια και βαράει το σαμάρι και όχι τον γάιδαρο.
Η δικιά σου περίπτωση όπως και για τα ρυπογόνα, κακοσυντηρημένα και γενικός επικίνδυνα οχήματα πρέπει να εφαρμόζεται η ακινητοποίηση μέχρι την άρση της επικίνδυνης κατάστασης.
Κουβέντα κάνουμε και απλός εκφράζω τις απόψεις μου. Λυπάμαι που δεν σου είναι αρεστές. -
Μερικοι ρε παιδι μου ειναι αδιορθωτοι!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το θέμα μας είναι ή εκ των υστέρων τοποθέτηση εξαρτημάτων που δεν έχουν καμία χρηστική αξία αλλά αντιθέτως αυξάνουν την επικινδυνότητα του οχήματος.
Και αν θες να μιλήσω τελείως ειλικρινά θεωρό τουλάχιστόν άτοπο να βγαίνεις μετά και να γκρινιάζεις ότι σε γράψανε κιόλας.Ναι για την δικη μου χρηση δεν εχει σχεδον καμια αξια- δεν προκειτε να βαλω ποτε εργατη. Γι' αυτο, και για αλλους λόγους και το ξηλωνω αλλωστε το ΣΒ καιρου επιτρεποντος. Γρινιαζω μονο και μονο γιατι στα χιλιαδες αλλα πιο σοβαρα πραγματα που γινονται γραφουν τα πιο αστεια. Μεχρι εκει ειναι η γκρινια μου.
Κουβέντα κάνουμε και απλός εκφράζω τις απόψεις μου. Λυπάμαι που δεν σου είναι αρεστές.
Και ωραια κουβεντα και ναι δεν μου ειναι αρεστη αλλα αυτο δεν την κανει λάθος
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Γρινιαζω μονο και μονο γιατι στα χιλιαδες αλλα πιο σοβαρα πραγματα που γινονται γραφουν τα πιο αστεια. Μεχρι εκει ειναι η γκρινια μου.Σωστό και έχεις δίκιο, αλλά μήπως θα πρέπει να κοιτάμε να είμαστε εμείς σωστοί και νόμιμοι, έστω και σε αστεία πράγματα (αν και το μπουλ μπαρ δεν είναι και τόσο αστείο, αλλά σίγουρα υπάρχουν πιο σοβαρές παραβάσεις!) και να μην κοιτάμε το γενικό σύνολο? Αν ο καθένας καταφέρει από μόνος του να είναι νόμιμος τότε δεν θα βλέπουμε γύρο μας ούτε σοβαρά ούτε αστεία
-
Απλά μου την βαρεσε γιατι το ( σε λιγο πρωην) δικο μου ειναι ενα απλο τυπου 'Α' και οχι κανενα τερας που πιανει ολη τη μασκα τυπου safari, δεν εχει ουτε μια μυτερη γωνια ή λεπτα λαμακια οπως εχουν ορισμενα. Φαντασου οτι ειναι πιο μικρο και μαζεμενο απο αυτο που η αντιπροσωπεια εβαζε ΝΟΜΙΜΑ ( αδεια κ.τ.λ.)
-
Καταλαβαίνω τη πίκρα που μπορεί κάποιος να νιώσει βλέποντας να μην τιμωρούνται τα τρελά και οι υπερβολές που γίνονται γύρο μας αλλά αντίθετα αυτός να την πατάει για μια μικρή ή μεγαλύτερη παρασπονδία που κάνει. Είναι ανθρώπινο δεν λέω αλλά πάντα θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως εμείς θα είμαστε σωστοί γιατί όλα είναι κομμάτι ενός μεγάλου παζλ. Όσα περισσότερα σωστά κομμάτια έχει τόσο ποιο σωστό εντέλει θα γίνει.
Μικρή παρασπονδία λόγου χάρη είναι να μην αφαιρούμε τον κοτσαδόρο όταν δεν χρησιμοποιείται αλλά σε ατύχημα το νιώθει όποιος πέσει πάνω του πολύ καλά!!!!!!! -
-
Προς γενική ενημέρωση.
Διαβαζοντας προσεκτικά τον ΚΟΚ στο site του Υπ. Μεταφορών
Το αρθρο 82/4 που καλυπτει τα bull bar ΔΕΝ αναφέρει εξαιρεσεις, αρα είναι (? ξερει κανεις κατι αλλο τεκμηριωμένα?) ολα παράνομα ΚΑΙ τα αφρολεξενια -
τυπικα οτιδηποτε μεταβαλει τις εξωτερικες διαστασεις [μηκος-πλατος] ενος οχηματος ειναι παρανομο εκτος αν εχει εγκριση τυπου απο το υπ.μεταφορων και ειναι δηλωμενο στην αδεια κυκλοφοριας.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
τυπικα οτιδηποτε μεταβαλει τις εξωτερικες διαστασεις [μηκος-πλατος] ενος οχηματος ειναι παρανομο εκτος αν εχει εγκριση τυπου απο το υπ.μεταφορων και ειναι δηλωμενο στην αδεια κυκλοφοριας.Έτσι έχω καταλάβει κι εγώ και αυτό περιλαμβάνει βέβαια και τους κοτσαδόρους που πρέπει επίσης να είναι δηλωμένοι και γραμμένοι στην άδεια (όπως έμαθα από αστυνομικό που με σταμάτησε αλλά μάλλον εκτίμησε το γεγονός ότι είχα τουλάχιστον αφαιρέσει τον γάντζο)
Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για τις σχάρες που μεταβάλλουν το ύψος του οχήματος, θεωρητικά θα έπρεπε, ξέρει κανείς? -
Φιλε Krusenstern, ομοιως των ανωτερω αν η ντακοτα την πεσει στο γιαρις την εχεις κανει ετσι κι αλλιώς bull bar - ξε bull bar. Οπως και αν σου την πεσει οποιοδηποτε ' ασφαλτινο' αυτοκινητο ζυγιζει τα διπλα ( που λεει ο λογος ) απο το δικο σουΟπότε αφού την έχει κάτσει έτσι κι αλλιώς,να βάλουμε μερικά σίδερα στον προφυλακτήρα μας για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ζήσει!
Επίσης υπάρχει κάτι που λέγεται προστασία πεζών και περιλαμβάνει εύκαμπτα καπώ κλπ.Βαθμολογείται κιόλας από τον NCAP,νομίζω.Φαντάζομαι ότι με ένα bull-bar όλα αυτά πάνε περίπατο,ή κάνω λάθος;
-
Επίσης υπάρχει κάτι που λέγεται προστασία πεζών και περιλαμβάνει εύκαμπτα καπώ κλπ.Βαθμολογείται κιόλας από τον NCAP,νομίζω.Φαντάζομαι ότι με ένα bull-bar όλα αυτά πάνε περίπατο,ή κάνω λάθος;
Πεστα χρυσοστομε και εχει μαλιασει η γλωσα μου!!!!!
-
Ο χρήστης michailbm έγραψε:
Πεστα χρυσοστομε και εχει μαλιασει η γλωσα μου!!!!!
εεεε βασικά κι εγώ εκεί το πήγαινα, σε πεζούς-μηχανάκια, αλλά ο φίλος παρεξήγησε
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
τυπικα οτιδηποτε μεταβαλει τις εξωτερικες διαστασεις [μηκος-πλατος] ενος οχηματος ειναι παρανομο εκτος αν εχει εγκριση τυπου απο το υπ.μεταφορων και ειναι δηλωμενο στην αδεια κυκλοφοριας.
Έτσι έχω καταλάβει κι εγώ και αυτό περιλαμβάνει βέβαια και τους κοτσαδόρους που πρέπει επίσης να είναι δηλωμένοι και γραμμένοι στην άδεια (όπως έμαθα από αστυνομικό που με σταμάτησε αλλά μάλλον εκτίμησε το γεγονός ότι είχα τουλάχιστον αφαιρέσει τον γάντζο)
Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για τις σχάρες που μεταβάλλουν το ύψος του οχήματος, θεωρητικά θα έπρεπε, ξέρει κανείς?οι κοτσαδοροι νεωτερου τυπου με αποσπωμενη μπιλια ειναι νομιμοι μονο εαν ειναι δηλωμενοι στην αδεια και βεβαια οταν η μπιλια αυτη ειναι εκτος οποτε δεν αλλαζουν οι διαστασεις του αυτοκινητου.
οι σχαρες επιτρεπονται ομως και εκει υπαρχει καποιο οριο στο τι μπορει να βαλει κανεις επανω ομως δεν γνωριζω λεπτομερειες σχετικα με το αν αυτο αναφερεται αναλυτικα στο ΚΟΚ.
-
Για να με βγάλετε από την μαυρη λίστα.........
Μου εβγαλε την ψηχη
Ε ναι και επευκαιρία αλλάξα και την μασκούλα
-
Μπράβο φίλε μου μπράβο!!!! Πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα και χωρίς μπιλιετάκια από τα στρουμφάκια.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μπράβο φίλε μου μπράβο!!!! Πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα και χωρίς μπιλιετάκια από τα στρουμφάκια.Και εναι και πιο ομορφο !!!!!
-
μου την πεσανε οι Κρητικοί!!!
Ε αλλαξα την μασκουλα μια που τωρα φαινεται.
Πωληται bull bar ενδιαφερεται κανεις? ( Πλακα κανω )
-
μου την πεσανε οι Κρητικοί!!!E όχι και στην πέσαμε!!!
Με γεια το νέο 'λουκ'...
Όντως είναι ωραίο... -
Σωστός!Με γειά!
Forester-ίζει λίγο τώρα το kia σου ή είναι ιδέα μου;
Bull bar - την τσιμπισα την κληση στην Αττικη Οδο