-
Έχω ένα NISSAN 100NX 1600cc του 93’ και έφτασε για μια ακόμη φορά ο καιρός για αλλαγή ελαστικών και αμορτισέρ (δυστυχώς συνέπεσαν). Σκέφτηκα επί της ευκαιρίας να το χαμηλώσω λίγο (τώρα στα γεράματα) . Κάποιος μου πρότεινε EIBACH ελατήρια (μείον 30mm) και BILSTEIN αμορτισέρ. Επιπλέον για ελαστικά κάτι μου είπε για Michelin, έτσι γενικά…. Πάντως από τα ΚΥΒ που φοράω δεν μπορώ να πω ότι έμεινα και 100% ευχαριστημένος όπως και από τα Bridg RE720 .
Κάποτε με τα Goodyear Eagle “κάτι” πατούσα μου φαίνεται καλύτερα…
1ον Ποια είναι οι γνώμη σας για τα ανωτέρω?
2ον Επειδή περπατάω και κακούς χωματόδρομους, μήπως δεν πρέπει να το χαμηλώσω έστω και 3 πόντους?
3ον Αν κάποιος γνωρίζει έναν καλύτερο συνδυασμό μπορεί να προτείνει…. -
Έχω ένα NISSAN 100NX 1600cc του 93’ και έφτασε για μια ακόμη φορά ο καιρός για αλλαγή ελαστικών και αμορτισέρ (δυστυχώς συνέπεσαν). Σκέφτηκα επί της ευκαιρίας να το χαμηλώσω λίγο (τώρα στα γεράματα) . Κάποιος μου πρότεινε EIBACH ελατήρια (μείον 30mm) και BILSTEIN αμορτισέρ. Επιπλέον για ελαστικά κάτι μου είπε για Michelin, έτσι γενικά…. Πάντως από τα ΚΥΒ που φοράω δεν μπορώ να πω ότι έμεινα και 100% ευχαριστημένος όπως και από τα Bridg RE720 .
2ον Επειδή περπατάω και κακούς χωματόδρομους, μήπως δεν πρέπει να το χαμηλώσω έστω και 3 πόντους?
Ο χρήστης Koboyian έγραψε:
2ον Επειδή περπατάω και κακούς χωματόδρομους, μήπως δεν πρέπει να το χαμηλώσω έστω και 3 πόντους?Αυτονόητη δεν είναι η απάντηση;
-
Για λάστιχα Michelin Exalto II. Φορούσα και εγώ 720 και είπα να βάλω τα Michelin για αλλαγή. Tα έβαλα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Για ελατήρια βάλε από το δίλιτρο. Λογικά πρέπει να είναι σκληρότερα.
Αμορισέρ βάλε Bilstein κίτρινα Sport αλλά δεν είμαι σίγουρος αν βγαίνουν για το αυτοκίνητό σου. Διαφορετικά δοκίμασε κάποιο από τα Sachs σκληρά, ή μαλακά, ανάλογα τις ανάγκες σου.
Άλλη λύση είναι να αφήσεις τα εργοστασιακά ελατήρια και να αλλάξεις μόνο αμορτισέρ με κάποιο από αυτά που σου προτείνω.Y.Γ. Μην ξαναβάλεις σε χωματόδρομο το αυτοκίνητό σου!!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Y.Γ. Μην ξαναβάλεις σε χωματόδρομο το αυτοκίνητό σου!!!Δεν είναι στο χέρι μου αφού πρέπει να πάω και στο γυναικοχώρι. Μιλάμε για 15χλμ χωματόδρομο.
-
Ο χρήστης Koboyian έγραψε:
Y.Γ. Μην ξαναβάλεις σε χωματόδρομο το αυτοκίνητό σου!!!
Δεν είναι στο χέρι μου αφού πρέπει να πάω και στο γυναικοχώρι. Μιλάμε για 15χλμ χωματόδρομο.
Πολύ κακό αυτό...
Οι σκληρές αναρτήσεις και και τα καλά ασφάλτινα ελαστικά δεν είναι όμως για τους χωματόδρομους... Κρίμα τα έξοδα...
Πρέπει να σκεφτείς κάτι άλλο.
Βελτίωση NISSAN 100NX 93' "ερώτημα"?