-
Ετοιμάζεται ο διάδοχος του Χ1/9
http://img74.exs.cx/img74/5485/ied38cl.jpg
http://img151.exs.cx/img151/6447/ied20ps.jpg
http://img155.exs.cx/img155/345/ied15rk.jpgΓια όσους δε θυμούνται το Χ1/9 :
-
-
-
Σαν ιδέα μου άρεσε πολύ! Τα έχω καημό τα μικρά κουπέ! Εκείνο το 128 3p πότε θα το κάνουν revival;
-
Είμαι από τους ελάχιστους που δεν ξέρω γιατί αλλά το λατρεύω αυτό το αυτοκίνητο!
Σε όσους το λέω ακούω τα κλασικά Τι σου αρέσει κλπ κλπ…
Υπήρχε ένα παρατημένο σχεδόν έξω από το σπίτι μου όταν ήμουν πιο μικρός οπότε το έβλεπα για χρόνια κάθε μέρα και έτσι μου κόλλησε!
Τώρα στο θέμα μας…αυτό που βλέπω...ευτυχώς δεν του μοιάζει καθόλου...
Γιατί μερικά αυτοκίνητα μία φορά βγαίνουν…Τώρα το όνομα δεν είναι απαραίτητο να θυμίζει το X 1/9
-
Υπήρχε κάποτε ένα τέτοιο κόκκινο στην γειτονιά μου σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορώ να πώ οτι με ξετρελαίνει σαν σχήμα αλλά πιστεύω οτι θα πάει αρκετά καλά αν η Fiat τελικά το βγάλει στην παραγωγή.
-
Υπάρχει ένα πού τρέχει καί στούς Ελληνικούς αγώνες ρέ παιδιά,δέν τό έχετε δεί;
Νά πώ καί μία ιστορία:
Πρίν κάμποσα χρόνια,σέ μία καφετέρια τών Γρεβενών,μού έλεγε ένας ξάδερφός μου:
-Αντρέα,όλες τίς γκόμενες τών Γρεβενών,τίς κυκλοφοράνε δύο άτομα.Ό ένας έχει τό καντέτ κάμπριο πού είναι παρκαρισμένο εκεί (μου τό δείχνει),καί ο άλλος έχει τήν Πόρσε πού είναι παρκαρισμένη εκεί (μου ξαναδείχνει)
-Βρε,πού είναι η πόρσε καί δέν τήν βλέπω;
-Νά την να ρέ,μπροστά σου!!!Τυφλός είσαι;
Ηταν τό Χ-1/9,καί όλοι τό θεωρούσαν Πόρσε,μιάς καί ο ιδιοκτήτης του,τό...βάφτισε έτσι!!! -
Τώρα μου θυμίζεις παλιό RX7 που στην ηλικία των 10 το περνούσαμε για Porsche 924
-
Όταν σταμάτησαν την παραγωγή του Fiat Coupe δεν είχαν δηλώσει ότι σπορ αυτοκίνητα, θα φτιάχνε από δω και μπρος μόνο η σπορ εταιρεία του ομίλου??
Με αυτή τη δικαιολογία σταμάτησε η παραγωγή ενός από τα πιο ενδιαφέροντα προσθιοκινητα που είχαν κατασκευαστεί ποτέ.
Και είδαμε το διάδοχό του από την 'σπορ' εταιρεία πόσο 'σπορ' είναι... Τέλος πάντων.
Μακάρι να βγεί κάτι από τη FIAT αλλά δεν τους βλέπω να θέλουν να αλλάξουν γραμμή και αν ποτέ βγει στην παραγωγή, θα είναι γεμάτο ηλεκτρονικά.
Δυστυχώς μόνο οι Γιαπωνέζοι και οι Γερμανοί φτιάχνουν πια ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Κρίμα... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Όταν σταμάτησαν την παραγωγή του Fiat Coupe δεν είχαν δηλώσει ότι σπορ αυτοκίνητα, θα φτιάχνε από δω και μπρος μόνο η σπορ εταιρεία του ομίλου??
**Με αυτή τη δικαιολογία σταμάτησε η παραγωγή ενός από τα πιο ενδιαφέροντα προσθιοκινητα που είχαν κατασκευαστεί ποτέ.
Και είδαμε το διάδοχό του από την 'σπορ' εταιρεία πόσο 'σπορ' είναι... **Τέλος πάντων.
Μακάρι να βγεί κάτι από τη FIAT αλλά δεν τους βλέπω να θέλουν να αλλάξουν γραμμή και αν ποτέ βγει στην παραγωγή, θα είναι γεμάτο ηλεκτρονικά.
Δυστυχώς μόνο οι Γιαπωνέζοι και οι Γερμανοί φτιάχνουν πια ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Κρίμα...Μιλάς γιά τό κουπέ;Ποιός είναι ο αντικαταστάτης του;
Σίργκους ( ),εννοείς τό δεύτερο RX-7 πού έμοιαζε μέ τήν 944,έτσι δέν είναι;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μιλάς γιά τό κουπέ;Ποιός είναι ο αντικαταστάτης του;
'Σπορ' εταιρεία εννοώ την Αlfa Romeo και 'αντικαταστάτη' του Coupe, την GT.
-
Δεν υπήρxει διάδοχος του Coupe Fiat στο Γκρούπο.
Άλλης φιλοσοφίας η Gt.Το μόνο κοινό είναι το τετραθέσιο εσωτερικό τους. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ηταν τό Χ-1/9,καί όλοι τό θεωρούσαν Πόρσε,μιάς καί ο ιδιοκτήτης του,τό...βάφτισε έτσι!!!Μοιαζουν με την 914 παντως..
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δυστυχώς μόνο οι Γιαπωνέζοι και οι Γερμανοί φτιάχνουν πια ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Κρίμα...Στην αρχή ήρθε το ορεκτικό και μετά
Μιλάς γιά τό κουπέ;Ποιός είναι ο αντικαταστάτης του;
... και 'αντικαταστάτη' του Coupe, την GT.
ακολούθησε το κυρίως γεύμα.
Ρε meco, εις ανάμνηση της παλιάς καλής μας σχέσης, plz όχι τόσα αστεία μετά το φαγητό. Με πονάει η κοιλιά μου.Επί του θέματος, κάθε τέτοια κίνηση που θα διευρύνει το αγοραστικό κοινό, και θα αλλάξει προς το καλό την εικόνα της FIAT, είναι καλοδεχούμενη.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Άλλης φιλοσοφίας η Gt.Το μόνο κοινό είναι το τετραθέσιο εσωτερικό τους.Eίπα εγώ ότι υπήρχε???
Για αυτό έβαλα τα εισαγωγικά...
Η GT όμως είναι το μοναδικό coupe του gruppo. Συνδυασμένο με τη παλιαιότερη δήλωση ότι σπορ αυτοκίνητα θα κατασκευάζει μόνο η Αlfa, κατά μία έννοια, η GT είναι αντικαταστάτης του coupe...
Tόσο 'δύσκολα' ελληνικά γράφω???Αlfista σου φαίνεται αστείο το:
meco έγραψε:Δυστυχώς μόνο οι Γιαπωνέζοι και οι Γερμανοί φτιάχνουν πια ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Κρίμα...
Εμένα δε μου φαίνεται καθόλου αστείο γιατί πολύ απλά είναι η πραγματικότητα. Πριν προλάβεις να απαντήσεις σε πληροφορώ ότι δεν είμαι από τους κολλημένους και μακάρι Ιταλοί και Γάλλοι να βρουν τον παλιό καλό τους εαυτό, για να έχουμε και εμείς περισσότερες επιλογές.
Και ας είναι και λίγο ζημιάρικα. Καλό είναι αυτό, να ασχολείσαι και λιγάκι με το αυτοκίνητό σου. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα ξέραμε. Φτάσαμε στο σημείο το Golf GTI να έχει απενεργοποιούμενο ΕSP και 147GTA και GT να μην έχουν.
Εσύ τι λες ότι δείχνει αυτό? Σε ποιους απευθύνονται τα προϊόντα της Alfa Romeo και σε ποιους τις VW?? Θα χαρακτήριζες σπορ τις GT και 147GTA με τέτοιες προδιαγραφές?
Όσο για το στρίψιμο, η 156GTA με 250 άλογα, γυρίζει αργότερα από το GOLF GTI (200άλογα) στις Σέρρες για να μη μιλήσουμε για το focus RS γιατί εκεί πια... Και μη μου πεις ότι αυτό δε λέει τα πάντα (όντως δεν τα λέει ) είναι μία ένδειξη όμως την οποία δεν μπορείς να την προσπεράσεις έτσι...
Αυτά από μένα, ελπίζω να σε βάλω σε σκέψη.Φιλικά (όπως πάντα άλλωστε),
Μιχάλης -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Άλλης φιλοσοφίας η Gt.Το μόνο κοινό είναι το τετραθέσιο εσωτερικό τους.Eίπα εγώ ότι υπήρχε???
Για αυτό έβαλα τα εισαγωγικά...
Η GT όμως είναι το μοναδικό coupe του gruppo. Συνδυασμένο με τη παλιαιότερη δήλωση ότι σπορ αυτοκίνητα θα κατασκευάζει μόνο η Αlfa, κατά μία έννοια, η GT είναι αντικαταστάτης του coupe...
Tόσο 'δύσκολα' ελληνικά γράφω???
ΜιχάληςΞεχνάς την Gtv που παράγεται ακόμη,και ήταν παρόμοιας φιλοσοφίας με το Coupe Fiat.
Όταν βγει η νέα Gtv,ελπίζω τα εισαγωγικά σου να μη χρειάζονται και να είναι ένα αληθινά σπορ κουπέ.Ίδωμεν..Φιλικότατα,
Νίκος -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Ξεχνάς την Gtv που παράγεται ακόμη,και ήταν παρόμοιας φιλοσοφίας με το Coupe Fiat.
Όταν βγει η νέα Gtv,ελπίζω τα εισαγωγικά σου να μη χρειάζονται και να είναι ένα αληθινά σπορ κουπέ.Ίδωμεν..Φιλικότατα,
ΝίκοςΤα εισαγωγικά μου πήγαιναν στη λέξη αντικαταστάτης.
Ακόμα και έτσι όμως συμφωνώ μαζί σου και συμπληρώνω: 'Μακάρι!!!'
Η παλιά GTV ('80ies) είναι από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα και τη θεωρώ την πιο όμορφη ΑlfaRomeo που κατασκευάστηκε ποτέ και όχι μόνο... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αlfista σου φαίνεται αστείο το:
meco έγραψε:Δυστυχώς μόνο οι Γιαπωνέζοι και οι Γερμανοί φτιάχνουν πια ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Κρίμα...
Εμένα δε μου φαίνεται καθόλου αστείο γιατί πολύ απλά είναι η πραγματικότητα. Πριν προλάβεις να απαντήσεις σε πληροφορώ ότι δεν είμαι από τους κολλημένους και μακάρι Ιταλοί και Γάλλοι να βρουν τον παλιό καλό τους εαυτό, για να έχουμε και εμείς περισσότερες επιλογές.
Και ας είναι και λίγο ζημιάρικα. Καλό είναι αυτό, να ασχολείσαι και λιγάκι με το αυτοκίνητό σου. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα ξέραμε. Φτάσαμε στο σημείο το Golf GTI να έχει απενεργοποιούμενο ΕSP και 147GTA και GT να μην έχουν.
...Φιλικά (όπως πάντα άλλωστε),
ΜιχάληςΚαταρχήν για τον σημερινό εκπρόσωπο της Ιταλίας στην κατηγορία του coupe, το θέμα το ξεκαθάρισε σαφέστατα ο tsilis. Και μιας και μιλάμε για την gtv, ποιος είναι αυτός που λέει ότι δεν ** είναι ενδιαφέρουσα οδηγικά; ** Ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που πέρασαν από τα χέρια τους το είχαν χαρακτηρίσει οι 4Τ ειδικά στην έκδοση ΤΒ. Ποιος θα μπορούσε να κατηγορήσει τον ΣΧ όταν λέει ότι η 147 στις μικρές εκδόσεις έχει κάτι που τον φτιάχνει; Ποιος θα μπορούσε να βγάλει άσχετους τους συντάκτες μηνιαίου αυτοκινητιστικού περιοδικού που βγάζουν μια 156 GTA πιο fun to drive από μια Ζ4;
Και στο κάτω-κάτω ποιος μίλησε για Ιταλία; Οι Γάλλοι δεν φτιάχνουν αυτοκίνητα οδηγικά ενδιαφέροντα; Τους αμέτρητους Άγγλους κατασκευαστές δεν τους αναφέρω καν, αφού τα προϊόντα τους είναι λίγο εξειδικευμένα.
Άσχετα όμως όλα αυτά με το θέμα του topic. Καλό είναι αν θες να συνεχίσουμε τη συζήτηση μέσω pm. -
alfisti διαβασε και κανα ξένο περιοδικό να δεις τι γράφουν για τις Alfa.
V6 με μπροστά κίνηση και 250hp? πόσο βλάκες μπορούν να είναι?
τώρα για το Χ1/9, το αυτοκίνητο είναι απίθανο!
έχω συνοδηγήσει σε ένα...μιλάμε για τρελά παντιλίκια, ουσιαστικά είναι μια μικρή Φερραρι. Μακάρι η Φιατ και οι άλλοι κατασκευαστές να βγάλουν τέτοια οχήματα. (MR2-X1/9-Honda beat-MG TF-Elise)Η σχεδίαση για την εποχή του ήταν πρωτοποριακή!
-
θα ειναι και πισωκινητο? αν ειναι να αρχισω την αποταμιευση απο τωρα
Fiat X1/99 Concept