-
Θερμοί χαιρετισμοί στην κοινότητα του forum μιας και είναι το πρώτο μου post. Εύχομαι υγεία και καλή χρονιά σε όλους. Και παιδιά, προσοχή στους δρόμους..
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω:
Τη Δευτέρα 16/1/2005 μητέρα μου θα παραγγείλει το ΝΕΟ Golf που τόσο πολύ της αρέσει. Εγώ βάλθηκα να την ενημερώσω.- Μου λέει ότι θέλει να πάρει το 1400 cc αλλά εγώ επιμένω ότι είναι λίγα και μιας και είναι βαρύ σχετικά αμάξι, την πιέζω να πάρει κινητήρα 1600 cc. Εσείς τί πιστεύετε;
- Επίσης , δεν έχω καταλάβει τις διαφορές μεταξύ Trendline και Comfortline. Δεν έχω πάει ακόμη στην αντιπροσωπεία αλλά από το net δεν μπόρεσα να καταλάβω. Βοηθήστε!
- FSI σημαίνει ΜΟΝΟ βενζίνη 100 οκτανίων;
- Ηλιοροφή γίνεται να βάλουμε στο αμάξι, και αν ναι, γνωρίζετε περίπου πόσο θα κοστίσει;
- Να της προτείνω το Α3 Sportback στα 1600 cc, ή μήπως το Golf είναι η καλύτερη λύση;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας.
-
Θερμοί χαιρετισμοί στην κοινότητα του forum μιας και είναι το πρώτο μου post. Εύχομαι υγεία και καλή χρονιά σε όλους. Και παιδιά, προσοχή στους δρόμους..
Τη Δευτέρα 16/1/2005 μητέρα μου θα παραγγείλει το ΝΕΟ Golf που τόσο πολύ της αρέσει. Εγώ βάλθηκα να την ενημερώσω.- Μου λέει ότι θέλει να πάρει το 1400 cc αλλά εγώ επιμένω ότι είναι λίγα και μιας και είναι βαρύ σχετικά αμάξι, την πιέζω να πάρει κινητήρα 1600 cc. Εσείς τί πιστεύετε;
- Επίσης , δεν έχω καταλάβει τις διαφορές μεταξύ Trendline και Comfortline. Δεν έχω πάει ακόμη στην αντιπροσωπεία αλλά από το net δεν μπόρεσα να καταλάβω. Βοηθήστε!
- Ηλιοροφή γίνεται να βάλουμε στο αμάξι, και αν ναι, γνωρίζετε περίπου πόσο θα κοστίσει;
- Να της προτείνω το Α3 Sportback στα 1600 cc, ή μήπως το Golf είναι η καλύτερη λύση;
-
-
Kαλωσήρθες φίλε ! Καλή επιλογή, όποια κι αν ελιναι από αυτές που ανέφερες
Το 1.4 είναι λίγο 'ψόφιο', λόγω βάρους.
Το 1.6 FSI είναι καλύτερη λύση, και μάλιστα trendline με πιο σπόρ προσανατολισμούς στις αναρτήσεις.Όσο για το Α3, κοστίζει παραπάνω, αλλά συνολικά είναι ένα 'κλίκ' πιο πάνω.
Λεπτομέρειες, την άλλη φορά
-
Φίλε μου αφού θέλετε να πάτε σε vag αυτοκίνητο και πάτε σε 1.6, δώστε κάτι παραπάνω για Α3. Καλύτερη ποιότητα κατασκευής, πρεστίζ, άλλο αυτοκίνητο σε σχέση με το golf. Άσε ακόμα που τα golf είναι τίγκα στις παιδικές ασθένειες. Πάντως κοιτάχτε και τη νέα octavia5 με τα 19.000 Ευρώ.
Αυτά
-
Ολα ειναι θεμα ποσα χρηματα διαθετει η μητερα σου.Συμφωνω απολυτα με τον technik οσον αφορα τον κινητηρα.εγω θα επελεγα 1.6 fsi.Tωρα οσον αφορα την εκδοση η sportline νομιζω οτι ειναι η πληρεστερη θα πας στην αντιπροσωπεια και θα με θυμηθεις
Τωρα οσον αφορα το Α3 πραγματι ειναι ενα σκαλοπατι παραπανω αλλα η διαφορα με το γκολφ ειναι αρκετη
Ζυγισε το Καλως Ηρθες και απο εμενα -
Κατ' αρχήν να μετακινηθεί στην αυτοκίνηση
Φυσικά μεταξύ 1.4 και 1.6 δεν τίθεται θέμα, μόνο το 1.6 και αν υπάρχει πρόβλημα στη βασική έκδοση την Trend. Η ευρώ-διαφορά με την Comfort είναι 1.000 ευρώ -αν ισχύει ο ίδιος τιμοκατάλογος- με κυριότερη διαφορά τις ζάντες (που μπαίνουν κι εκ των υστέρων)
Καλά, πόσο σίγουροι είστε ότι το Α3 είναι 'άλλο' αμάξι;;
Επειδή έχει 4 κύκλους αντί έναν με VW στο εσωτερικό έγινε κάτι;
Στα πρώτα Α3 που είχαν πρόβλημα με τα πίσω αμορτισέρ, έβαζαν του Golf και ησύχαζαν. Παραδόξως ταιριάζουν μια χαρά!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Παραδόξως ταιριάζουν μια χαρά!
Αφού είναι ίδια ανάρτηση. Το περίεργο θα ήταν να μην ταίριαζαν!!!
Στο θέμα μας τώρα:
Αν το οδηγάει μόνο η μητέρα σου και αν φυσικά οδηγάει σχετικά ήρεμα, η έκδοση 1.4 θα είναι μια χαρά. Αν τώρα το αυτοκίνητο θα καλύψει και άλλες ανάγκες τότε προτιμήστε την έκδοση 1.6.
Από τις εκδόσεις που υπάρχουν αξίζει τα χρήματά της, μόνο η sportsline.
Κοίταξε και μόνος σου τον εξοπλισμό και θα πειστείς για τα λεγόμενά μου...
Καλή επιλογή... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ίδια ανάρτηση;;;; αφού είναι άλλο αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ίδια ανάρτηση;;;; αφού είναι άλλο αυτοκίνητο
Τώρα που το λες ο lkar αναφέρεσαι στα πρώτα Α3. Όταν βγήκε το Α3 ΜΚ2 στην αγορά κυκλοφορούσε το golf ΜΚ4. Από αυτά έβαζαν αμορτισέρ??
Δε νομίζω να ταιριάζουν.
Ούτε στο προηγούμενο Α3 έμπαιναν. Υπήρχε μία διαφορά. Πάντως Octavia ΜΚ1 2WD και Golf ΜΚ4 έπαιρναν ακριβώς τα ίδια ελατήρια και αμορτισέρ...
Νομίζω και τα δικίνητα Leon. -
Το θέμα, όπως και όλα τα 'τι να αγοράσω ?' θέματα, μεταφέρεται στο 'Περί αυτοκίνησης'
(Moderator nass)
-
Ο χρήστης nikrene έγραψε:
Θερμοί χαιρετισμοί στην κοινότητα του forum μιας και είναι το πρώτο μου post. Εύχομαι υγεία και καλή χρονιά σε όλους. Και παιδιά, προσοχή στους δρόμους..Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω:
Φαντάζομαι οτι η μητέρα σου θα παραγγείλει το αυτοκινητο την Δευτέρα 17/1. Εαν τελικά αυτό ειναι Golf, φροντισε να ειναι το 1.6
Τα FSI θελει Super αμολυβδη βενζίνη
Το Α3 ειναι μαλλον καλύτερη λύση
Και μια ερώτηση κρίσεως : Γιατι σώνει και καλά VW
-
Ο χρήστης nikrene έγραψε:
Θερμοί χαιρετισμοί στην κοινότητα του forum μιας και είναι το πρώτο μου post. Εύχομαι υγεία και καλή χρονιά σε όλους. Και παιδιά, προσοχή στους δρόμους..Ευχαριστούμε και καλώς μας ήρθες!
Τη Δευτέρα 16/1/2005 μητέρα μου θα παραγγείλει το ΝΕΟ Golf που τόσο πολύ της αρέσει. Εγώ βάλθηκα να την ενημερώσω.Σε νιώθω... Ο πατέρας μου μάλιστα βάζει όλους τους γνωστούς του που παίρνουν αμάξι να με πάρουν τηλέφωνο...
- Μου λέει ότι θέλει να πάρει το 1400 cc αλλά εγώ επιμένω ότι είναι λίγα και μιας και είναι βαρύ σχετικά αμάξι, την πιέζω να πάρει κινητήρα 1600 cc. Εσείς τί πιστεύετε;
Κοίτα, το 1,6 είναι σαφώς πιο σβέλτο και ασφαλές, αλλά εξαρτάται από την χρήση κιόλας... Άμα το αμάξι κινείται στην πόλη ίσως τα επιπλέον άλογα δεν τα χρειαστεί ποτέ κιόλας... Βέβαια τους ίππους ουδείς εμίσησε... Εγώ θα συμβούλευα για το 1,6, αλλά εξαρτάται από τους συμβιβασμούς που είναι διατεθιμένος να κάνει κανείς...
Ούτε κι εγώ τις έχω καταλάβει, αλλά μία βόλτα σε μία αντιπροισωπεία θα σε διαφωτίσει (λογικά...)
Απ' όσο ξέρω 98 ή 100 αυστηρά! Και πάλι μία ερώτηση στην αντιπροσωπεία... ή στον technik όταν βρει χρόνο...
Α, και αν η αντιπροσωπεία δεν έχει αλλάξει τις τιμές της, το επιπλέον κόστος των οκτανίων θα σε απασχολεί μέχρι να πάρεις τον λογαριασμό του πρώτου σέρβις... (παθών... )- Ηλιοροφή γίνεται να βάλουμε στο αμάξι, και αν ναι, γνωρίζετε περίπου πόσο θα κοστίσει;
Σίγουρα γίνεται... Το κόστος... έχεις δει πόσο χρεώνει η VW για έξτρα;;;
Απ' όσο μπορώ να καταλάβω το Α3 είναι ένα Golf με άλλα ρούχα και καλύτερα υλικά στο ταμπλό. Δεν νομίζω να αξίζει τα λεφτά... Και (μετά από κουβέντα του πατέρα μου στην αντιπροσωπεία) το Α3 (το 3θ) είναι περίπου 6.000 ακριβότερο από το αντίστοιχο Golf (εννοώ με τον ίδιο εξοπλισμό...)
Στους τιμοκαταλόγους η διαφορά δεν φαίνεται τόση, γιατί αφενός το βασικό Α3 1,6 έχει τον παλιό κινητήρα (με 100 άλογα), ενώ το Golf τον καινούριο FSI με τα 115 και το Α3 δεν έχει τον ίδιο καλό εξοπλισμό... Αν δεις όμως Α3 1,6 FSI με τον ίδιο εξοπλισμό του Golf 1,6 FSI, τότε θα πάθεις κι εσύ το ίδιο εγκεφαλικό... -
Φίλε Nikrene, καλωσόρισες και από μένα.
-
Αν το αυτοκίνητο προορίζεται για την μητέρα σου και δεν βγαίνει πολύ εκτός πόλης σκέψου και την λύση του 1.4 FSI. Το 1.4 το απλό ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ. Το σίγουρο είναι ότι η έκδοση η 1.6 (η οποία βγαίνει μόνο σε FSI πλέον αν δεν κάνω λάθος) είναι η κορυφαία μεταξύ των τριών.
-
Οι διαφορές είναι ότι το comfortline έχει επιπλέον:
Αισθητήρα βροχής
Αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
Φωτιζόμενα σκιάδια οδηγού -συνοδηγού
Αυτόματο σταθεροποιητή ταχύτητας (Cruise Control)
Σύστημα περιμετρικού φωτισμού ''Coming Home''
Ρυθμιζόμενο κάθισμα συνοδηγού
Comfort καθίσματα με ταπετσαρίες καθισμάτων τύπου ''Opera''
Πίσω κάθισμα με κεντρικό υποβραχιόνιο
Φώτα ανάγνωσης πίσω
Εσωτερικά διακοσμητικά ανθρακί απόχρωσης στο ταμπλό, το κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας και τις πόρτες
Ζάντες αλουμινίου ''Misano'' 6 1/2 J X 15
....εχμ και 1000 ευρώπουλα, όμως μόνο και μόνο για τις ζάντες ίσως αξίζει.
Όσον αφορά την sportline που λέει και ο giatros δεν ξέρω, θα χρησιμοποιήσει η μητέρα σου την sport ανάρτηση; -
FSI =βενζίνη 100 οκτανίων, χαμηλή κατανάλωση στην κίνηση εντός πόλης (οικονομικά δεν θα καταλάβεις διαφορά αφού η διαφορά της super από την απλή ισοσκελίζει το κόστος), καλύτερες επιδόσεις, και τέλος καινούργια τεχνολογία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Δεν έχεις όμως επιλογές αφού αποφάσισε golf. (είπαμε 1.4 απλό ούτε για αστείο)
-
Ηλιοροφή αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα 1000
-
A3. Αν οικονομικά δεν υπάρχει πρόβλημα go for it. Είναι πάντως ένα golf με άλλο καβούκι και άλλο σαλόνι...
Καλή επιλογή, πάντως αν δεν έχει κουμπώσει η επιλογή μεταξυ golf και Α3 κάνε μια βόλτα και πουθενά αλλού...
-
-
Εννοειται 1.6! Το 1.4 ειναι επικινδυνα αργο! Τα βασικα στην Sportline που διαφερουν ειναι η σπορ αναρτηση(δεν εχει μεγαλη διαφορα αλλα ειναι αισθητη και μη φανταστεις καμια σκληρη κτλ. κανονικη ειναι) τα μπακετ καθισματα, το δερματινο τριακτινωτο τιμονι, και οι προβολεις ομιχλης. Αν ειναι για τη μανα σου μονο αστα! Αλλα κοιτα οντως και τιποτα αλλο. Μην κολλας με vw. Και στο λεει κατοχος Golf
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τώρα που το λες ο lkar αναφέρεσαι στα πρώτα Α3. Όταν βγήκε το Α3 ΜΚ2 στην αγορά κυκλοφορούσε το golf ΜΚ4. Από αυτά έβαζαν αμορτισέρ??
Δε νομίζω να ταιριάζουν.
Ούτε στο προηγούμενο Α3 έμπαιναν. Υπήρχε μία διαφορά. Πάντως Octavia ΜΚ1 2WD και Golf ΜΚ4 έπαιρναν ακριβώς τα ίδια ελατήρια και αμορτισέρ...
Νομίζω και τα δικίνητα Leon.Εννοώ Golf V-A3 νέο. Μια χαρά ταιριάζουν (όπως και σε πολλά άλλα αυτοκίνητα)
γενικά (όχι μόνο για το VAG) αν θες να θεωρείσαι διαφορετικός, δεν αρκεί μόνο στο όνομα
-
Πάντως υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα. Αν βάλεις extra υπολόγιζε 2μηνη αναμονή. Ο FSI αποκλειστικά σούπερ αμόλυβδη και τίποτα άλλο. Το Golf είναι 2 σκαλία κάτω από το A3 σε οτι αφορά το εσωτερικό του αλλά ο εξοπλισμος του Α3 δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το χάσμα στις τιμές των 2 αυτοκινήτων.
-
Tha prostheso kai go opos ta paidia pio pano.... an i mamma tha to odiga mono stin poli, pare to 1.4 (paroti pio argo) kai me ti diafora stin timi prostheteis kana - dio extra.... apo tin alli an eisai yia ena 1.6 , tote i A3 einai i pio ....orimi lisi... kai kalitero prestige exei kai kalitero design exei... tha sou sistina to Sportline epidi exei kai g... ta katismata!!! odigisa kai ta 3 otan tha agoraza amaksi kai to kalitero einai to A3 by far! fisika milao yia tin FSI kai sta dio. H palia ton 102 de leei me tipote... poli thorivodi kai aisthanetai ...apsixi.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Καλά, πόσο σίγουροι είστε ότι το Α3 είναι 'άλλο' αμάξι;;
Επειδή έχει 4 κύκλους αντί έναν με VW στο εσωτερικό έγινε κάτι;
...Ένας με μπλέ γέμισμα,
τέσσερις ασημένιοι χωρίς γέμισμα.**(**1η διαφορά και συνεχίζουμε... )
-
Ο χρήστης Mikros έγραψε:
Tha prostheso kai go opos ta paidia pio pano.... an i mamma tha to odiga mono stin poli, pare to 1.4 (paroti pio argo) kai me ti diafora stin timi prostheteis kana - dio extra.... apo tin alli an eisai yia ena 1.6 , tote i A3 einai i pio ....orimi lisi... kai kalitero prestige exei kai kalitero design exei... tha sou sistina to Sportline epidi exei kai g... ta katismata!!! odigisa kai ta 3 otan tha agoraza amaksi kai to kalitero einai to A3 by far! fisika milao yia tin FSI kai sta dio. H palia ton 102 de leei me tipote... poli thorivodi kai aisthanetai ...apsixi.Αξίζει όμως το Α3 τα δύο εκ. δρχ παραπάνω;;;
Για εμένα όχι... Για κάποιον άλλον ίσως ναι, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω σκέφτομαι ότι για 4 κύκλους πληρώνεις πολλά λεφτά...
VW Golf Trendline ή Comfortline? 1.4 ή 1.6?