-
Αγαπητοι φιλοι,
Εχω ενα Fazer 600 '04 και παρατηρησα το εξης:
Του εβαζα shell racing και προχτες το αλλαξα το τροπαρι και του εβαλα απλη v-power.
Η αισθηση που μου εδωσε ηταν οτι με την απλη το μηχανακι στις μεσαιες πηγαινε καλυτερα.
Ειναι λογικο η εχω χασει το μπουσουλα??????
Πιο παλια που ειχα ενα fzr 1000 και του εβαζα βελτιωτικο τα ιδια καταλαβαινα.Χειροτερα με το βελτιωτικο.΅
Ενω σε ενα zzr1100 με το βελτιωτικο το μηχανακι ξυριζε!!!
Μηπως οι θαλαμοι καυσης των Yamaha ειναι καλοσχεδιασμενοι και δεν εχουν αναγκη καλης βενζινης????
Μου εχουν πει απο αξιοπιστες(?) πηγες οτι οι βενζινες με τα πολλα οκτανια ειναι πιο βραδυκαυστες απο τις απλες ,οποτε αν το μοτερ δεν εχει αναγκη τα πολλα οκτανια μαλλον 'κακο' του κανουν οταν τα χρησιμοποιεις.
Παντως παλια που υπηρχε η απλη και η σουπερ ,διαπιστωμενο και αποδεδειγμενο, τα Ηonda civic (ειχα ενα τετοιο) οταν τους εβαζες σουπερ δεν περνανε τα ποδια τους.
Αντιστοιχες εμπειριες και σχολια???? -
Αγαπητοι φιλοι,
Του εβαζα shell racing και προχτες το αλλαξα το τροπαρι και του εβαλα απλη v-power.
Η αισθηση που μου εδωσε ηταν οτι με την απλη το μηχανακι στις μεσαιες πηγαινε καλυτερα.
Πιο παλια που ειχα ενα fzr 1000 και του εβαζα βελτιωτικο τα ιδια καταλαβαινα.Χειροτερα με το βελτιωτικο.΅
Μηπως οι θαλαμοι καυσης των Yamaha ειναι καλοσχεδιασμενοι και δεν εχουν αναγκη καλης βενζινης????
Μου εχουν πει απο αξιοπιστες(?) πηγες οτι οι βενζινες με τα πολλα οκτανια ειναι πιο βραδυκαυστες απο τις απλες ,οποτε αν το μοτερ δεν εχει αναγκη τα πολλα οκτανια μαλλον 'κακο' του κανουν οταν τα χρησιμοποιεις.
Παντως παλια που υπηρχε η απλη και η σουπερ ,διαπιστωμενο και αποδεδειγμενο, τα Ηonda civic (ειχα ενα τετοιο) οταν τους εβαζες σουπερ δεν περνανε τα ποδια τους.
Αγαπητοι φιλοι,
Δεν είναι μηχανή μεν, αλλά ίδιο αποτέλεσμα...
Φίλος μου αγόρασε πριν λίγους μήνες το Ρενώ Κλιό 1400 (100 ίπποι). Το αμάξι γράφει πως δέχεται 95/98 οκτάνια.
Είτε βάζει 95άρα είτε 98άρα βενζίνη νιώθει την ίδια ισχύ. Τελικά η μόνη διαφορά σε αυτόν είναι πως η 98άρα του βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα. Τόσα περισσότερα όσο το κόστος, και τελικά τα ευρώ/χιλιόμετρα είναι τα ίδια!!
Βάζει 98άρα απλά για το ώφελος της αυτονομίας...Μια μέρα έβαλε 99+ ή 100 οκτανίων, δεν θυμάμαι ποια μου είπε... Το αμάξι δεν τράβαγε όσο με τις άλλες, έκαψε περισσότερο καύσιμο και γενικα ήταν αποτυχία και δεν εννοεί να ξαναβάλει.
Περι βενζινης ο λογος