-
Μιλάμε για τρεις διαφορετικές σχολές αυτοκινήτου. Ποιο θα προτιμούσατε με βάση την ποιότητα κατασκευής, τον κινητήρα, την αξιοπιστία, την άνεση , την οδηγική συμπεριφορά και την μεταπώληση. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε από τα παραπάνω κριτήρια ή να προσθέσει και δικά του. Παρακαλώ να μην επεκταθούμε σε άλλα αυτοκίνητα.
-
Μιλάμε για τρεις διαφορετικές σχολές αυτοκινήτου. Ποιο θα προτιμούσατε με βάση την ποιότητα κατασκευής, τον κινητήρα, την αξιοπιστία, την άνεση , την οδηγική συμπεριφορά και την μεταπώληση. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε από τα παραπάνω κριτήρια ή να προσθέσει και δικά του. Παρακαλώ να μην επεκταθούμε σε άλλα αυτοκίνητα.
-
-
Τα δύο τα ξέρουμε, το πρώτο όχι ακόμα. Θεωρητικά το Focus είναι καλύτερο, αλλά να δούμε την αξιοπιστία του και τη συμπεριφορά του σε πραγματικές συνθήκες. Το σουλούπι του πάντως είναι το χειρότερο από τα 3.
-
Θα συμφωνήσω με τον Μάνο. Έτσι οπως δείχνουν τα πράγματα focus είναι η πρώτη επιλογή (το αμάξι δεν το έχω δει από κοντά οπότε για σχεδιασμό δεν μπορώ να εκφέρω άποψη - μόνες τους οι φωτογραφίες δεν λένε τίποτα -)
-
Corolla, over all ειναι καλυτερο!!
-
δειτε τωρα ερωτηματα...........ρε σπυρο πρεπει να αναφερθει η επιλογη???
-
¸ôóé áðëÜ Corolla
-
focus αλλα δεν καταλαβαινω γιατι λειπουν golf,astra,megane,c 4
-
Corolla
-
Focus μονο αν ειναι αυτο με τον καινουριο κινητηρα 1.6 με μεταβλητο χρονισμο, ο παλιος δεν λεει. Πολυ καλος φαινεται ο καινουριος, σε ενα περιοδικο ειδα οτι επιασε 125 πραγματικους ιππους στη δυναμομετρηση και πολυ καλη ροπη. Παντως παλι το corolla ειναι ταχυτερο, οποτε παιζει και αυτο...
Αν ειναι καλη η τιμη του παραπανω focus, τοτε αυτο, αλλιως το corolla.
Το peugeot οχι λογω κινητηρα, και απο τα υπολοιπα που δεν εχεις βαλει :
Golf, C4 : OXI λογω αξιοπιστιας (και service/εξυπηρετησης για το golf)
Megane : ΟΧΙ λογω ασχημιαςΤα μονα λοιπα που θα κοιταγα ειναι το Astra επειδη φαινεται τιμια αγορα,
και το Mazda3 επειδη ειναι ενα focus2 αλλα πιο ομορφο και φτηνοτερο. -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
focus αλλα δεν καταλαβαινω γιατι λειπουν golf,astra,megane,c 4Απλά επέλεξα ένα αυτοκίνητο ανά σχολή οδήγησης. Ιαπωνικό, Γερμανικό, Γαλλικό.
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
Focus μονο αν ειναι αυτο με τον καινουριο κινητηρα 1.6 με μεταβλητο χρονισμο, ο παλιος δεν λεει. Πολυ καλος φαινεται ο καινουριος, σε ενα περιοδικο ειδα οτι επιασε 125 πραγματικους ιππους στη δυναμομετρηση και πολυ καλη ροπη. Παντως παλι το corolla ειναι ταχυτερο, οποτε παιζει και αυτο...Αν ειναι καλη η τιμη του παραπανω focus, τοτε αυτο, αλλιως το corolla.
Megane : ΟΧΙ λογω ασχημιαςΤα μονα λοιπα που θα κοιταγα ειναι το Astra επειδη φαινεται τιμια αγορα,
και το Mazda3 επειδη ειναι ενα focus2 αλλα πιο ομορφο και φτηνοτερο.Καλά. ακόμη δε βγήκε το C4, το βγάλαμε αναξιόπιστο; ΠΟλύ προκατάληψη ρε παιδί μου.
Πάντως, αυτό που σίγουρα δεν θα έπαιρνα ποτέ είναι η Κορόλα, λόγω αεροδυναμικών θορύβων, ανάρτησης τρέχα γύρευε και τιμονιού εντελώς ασαφούς. -
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
focus αλλα δεν καταλαβαινω γιατι λειπουν golf,astra,megane,c 4
Απλά επέλεξα ένα αυτοκίνητο ανά σχολή οδήγησης. Ιαπωνικό, Γερμανικό, Γαλλικό.
Δεν νομιζω στη γερμανικη σχολη το φοκους να ειναι το πιο καταλληλο,στην θεση σου θα εβαζα το γκολφ καθαρα γερμανικο
-
Focus, αν κρίνω από το 1ο μοντέλο..
Αν και ούτε αυτό θα αγόραζα, αν είχα να επιλέξω αναγκαστικά ανάμεσα στα τρία αυτα, τότε Φοκους. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Focus μονο αν ειναι αυτο με τον καινουριο κινητηρα 1.6 με μεταβλητο χρονισμο, ο παλιος δεν λεει. Πολυ καλος φαινεται ο καινουριος, σε ενα περιοδικο ειδα οτι επιασε 125 πραγματικους ιππους στη δυναμομετρηση και πολυ καλη ροπη. Παντως παλι το corolla ειναι ταχυτερο, οποτε παιζει και αυτο...
Αν ειναι καλη η τιμη του παραπανω focus, τοτε αυτο, αλλιως το corolla.
και το Mazda3 επειδη ειναι ενα focus2 αλλα πιο ομορφο και φτηνοτερο.Καλά. ακόμη δε βγήκε το C4, το βγάλαμε αναξιόπιστο; ΠΟλύ προκατάληψη ρε παιδί μου.
Πάντως, αυτό που σίγουρα δεν θα έπαιρνα ποτέ είναι η Κορόλα, λόγω αεροδυναμικών θορύβων, ανάρτησης τρέχα γύρευε και τιμονιού εντελώς ασαφούς.Εχεις δικιο, ειναι βιαστικη η γνωμη μου, αλλα η παρουσιαση που διαβασα σε περιοδικο (drive) ελεγε οτι ειχε πολλους τριγμους, μετρια συναρμολογηση και αρκετες παιδικες ασθενειες, πραγματα που αν φαινονται απο τα πρωτα 1000 χιλιομετρα, δεν ξερω τι θα γινει στα 100.000 ....
Για την corolla επισης εχεις δικιο, το τιμονι και η πισω αναρτηση δεν ειναι καλα...αλλα δεν παυει να ειναι το ταχυτερο, και η δυνατοτητα προσπερασης με ασφαλεια σε αυτην την κατηγορια ειναι αρκετα σημαντικη οποτε μην το ξεγραφεις ετσι ευκολα.
Μην ξεχναμε οτι η κατηγορια ειναι οικογενειακα αυτοκινητα....αν θες να παιξεις μαλλον κατι πιο μικρο (και ελαφρυ) ειναι καλυτερη επιλογη... -
Focus και απο εμενα παρακαλω.
-
Εγώ διάλεξα το Peugeot, μιας και είμαι πιο εξοικειωμένος με τα Peugeot.
Είναι το ομορφότερο από τα τρία κατ 'εμέ. Έχει πολύ καλό κράτημα (όπως όλα), ενώ έχω την εντύπωση πως έχει και 'γονίδια' γαλλικής σχολής
Πάντως πιστεύω πως το Focus θα στέκεται στο δρόμο καλύτερα από τα υπόλοιπα δύο.Μπορεί ο κινητήρας του 307 να μην ενσωματώνει κάποια τεχνολογία τύπου μεταβλητός χρονισμός κ.α., αλλά είναι από τους καλύτερους και πιο καλοσχεδιασμένους 'απλούς' κινητήρες . Αποδίδει ικανοποιητικότατη ροπή σε ένα ευρύτατο φάσμα στροφών, ενώ είναι και οικονομικός. Η αξιοπιστία του είναι δεδομένη και οι επιδόσεις που επιτυγχάνει μάλλον θα είναι καλύτερες από του αυτές του νέου Focus (καλά, για το παλιό δεν το συζητάμε!). Δεν ξέρω για το 307, αλλά το 206 μου το κινεί πολύ σβέλτα και πολύ αεράτα!! (με την συνδρομή μιας ελεύθερης εξάτμισης της Devil)
Το Corolla δεν ξέρω, δεν μου γεμίζει το μάτι (μάλλον θα έχει και τις καλύτερες επιδόδόσεις από τα τρία). Σίγουρα θα είναι συνολικά ένα πολύ καλό αμάξι, αλλά δεν...
-
Focus, σαφέστατα...
Focus vs Corolla vs 307