-
Σήμερα το απόγευμα είχα μια δυσάρεστη εμπειρία από τα θλιβερά υπαίθρια Parking που έχουν ξεφυτρώσει παντού και δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές.
Αποφάσισα να κατέβω Αθήνα για 3-4 μέρες για δουλειές.Σήμερα το απόγευμα πήρα την κοπέλα μου και κατέβηκα με το καινούργιο μου αυτοκινητάκι στο κέντρο για ψώνια. Τι το ήθελα ο έρμος ? Συνήθως παρκάρω στην Φιλλελήλων σ'ένα υπαίθριο Parking. Ευτυχώς ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα . Σήμερα όμως ήταν γεμάτο κι έτσι προχώρησα λίγο πιο κάτω κι έστριψα δεξιά για να μπώ στα στενά της Πλάκας. Εκεί βρήκα ένα μικροσκοπικό Parking που ίσα-ίσα χωρούσε 8-10 υτοκίνητα. Ο ιδιοκτήτης , ευγενικά μου είπε να του αφήσω το κλειδί και να έρθω να το πάρω όποτε ήθελα. Εγώ φυσικά εφησυχάστηκα και έφυγα χαρούμενος που είχα βρει να παρκάρω.
Γύρισα μετά από 3 ώρες και μπαίνοντας στο Parking, έπαθα το πρώτο σοκ. Το αμαξάκι μου ήταν χωμένο σε ένα χώρο που του έδινε αέρα 5 πόντους πίσω (από τον τοίχο ) και 5 μπροστα (από ένα τεράστιο δέντρο).Οταν ρώτησα τον παρκαδόρο γιατί το έβαλε εκεί μέσα, μου είπε γιατί ήταν το μόνο που χωρούσε λόγω μεγέθους. Μου είπε ότι δεν έπρεπε να ανησυχώ γιατί΄παρκάρει εκει αυτοκίνητα για 33 χρόνια. Του ζήτησα να το βγάλει με δική του ευθύνη. Δεύτερο σοκ. Χρειάστηκε να κάνει τουλάχιστον 30 μπρος πίσω , στρίβοντας εν στάσει το τιμόνι για να το βγάλει. Εγώ ήδη είχα αρχίσει να αρπάζω !!
Οντας καχύποπτος από φύση μου αρχισα να κοιτάω γύρω γύρω το αυτοκίνητο. Τότε ήρθε το τρίτο σοκ. Ο πίσω και ο μπροστά προφυλακτήρας ήταν γδαρμένοι και μάλιστα στον πίσω υπήρχε και μικρό βαθούλωμα στο πλαστικό ,όπου αναπαύονταν μια πετρούλα από τον τοίχο όπισθεν. Τα έδειξα αμέσως στο παρκαδόρο και του ζήτησα εξηγήσεις. Αυτός εμφανώς ταραγμένος (ήταν κοντά στα 60 ) άρχισε να τραυλίζει ένα σωρό ανόητες δικαιολογίες, προσπαθώντας ταυτόχρονα να με βγάλει τρελλό. Στον έντονο διάλογο που ακολούθησε , μου είπε ότι θα έπρεπε να του δώσω 8 ευρώ και να μην τον ζαλίζω πιο πολύ !!! Αν δεν ήταν η κοπέλα μου να με κρατήσει ( Εκλαιγε από την ταραχή και την στεναχώρια της ) μπορεί και να τον είχα καρυδώσει Τελικά η κοπάλα μου του έδωσε τα λεφτά ( παρά τις δικές μου αντιρήσεις) και ο τύπος έφυγε μουρμουρίζοντας κάτι.
Συμπέρασμα: ΜΑΚΡΙΑ από τέτοιους χώρους στάθμευσης!!!
Ερώτηση : Τι θα κάνατε εσείς και πως μπορούμε εμείς οι οδηγοί να αντιδράσουμε ή να τιμωρήσουμε τέτοιες 'αλητήριες' συμπεριφορές? -
Σήμερα το απόγευμα είχα μια δυσάρεστη εμπειρία από τα θλιβερά υπαίθρια Parking που έχουν ξεφυτρώσει παντού και δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές.
Αποφάσισα να κατέβω Αθήνα για 3-4 μέρες για δουλειές.Σήμερα το απόγευμα πήρα την κοπέλα μου και κατέβηκα με το καινούργιο μου αυτοκινητάκι στο κέντρο για ψώνια. Τι το ήθελα ο έρμος ? Συνήθως παρκάρω στην Φιλλελήλων σ'ένα υπαίθριο Parking. Ευτυχώς ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα . Σήμερα όμως ήταν γεμάτο κι έτσι προχώρησα λίγο πιο κάτω κι έστριψα δεξιά για να μπώ στα στενά της Πλάκας. Εκεί βρήκα ένα μικροσκοπικό Parking που ίσα-ίσα χωρούσε 8-10 υτοκίνητα. Ο ιδιοκτήτης , ευγενικά μου είπε να του αφήσω το κλειδί και να έρθω να το πάρω όποτε ήθελα. Εγώ φυσικά εφησυχάστηκα και έφυγα χαρούμενος που είχα βρει να παρκάρω.
Γύρισα μετά από 3 ώρες και μπαίνοντας στο Parking, έπαθα το πρώτο σοκ. Το αμαξάκι μου ήταν χωμένο σε ένα χώρο που του έδινε αέρα 5 πόντους πίσω (από τον τοίχο ) και 5 μπροστα (από ένα τεράστιο δέντρο).Οταν ρώτησα τον παρκαδόρο γιατί το έβαλε εκεί μέσα, μου είπε γιατί ήταν το μόνο που χωρούσε λόγω μεγέθους. Μου είπε ότι δεν έπρεπε να ανησυχώ γιατί΄παρκάρει εκει αυτοκίνητα για 33 χρόνια. Του ζήτησα να το βγάλει με δική του ευθύνη. Δεύτερο σοκ. Χρειάστηκε να κάνει τουλάχιστον 30 μπρος πίσω , στρίβοντας εν στάσει το τιμόνι για να το βγάλει. Εγώ ήδη είχα αρχίσει να αρπάζω !!
Οντας καχύποπτος από φύση μου αρχισα να κοιτάω γύρω γύρω το αυτοκίνητο. Τότε ήρθε το τρίτο σοκ. Ο πίσω και ο μπροστά προφυλακτήρας ήταν γδαρμένοι και μάλιστα στον πίσω υπήρχε και μικρό βαθούλωμα στο πλαστικό ,όπου αναπαύονταν μια πετρούλα από τον τοίχο όπισθεν. Τα έδειξα αμέσως στο παρκαδόρο και του ζήτησα εξηγήσεις. Αυτός εμφανώς ταραγμένος (ήταν κοντά στα 60 ) άρχισε να τραυλίζει ένα σωρό ανόητες δικαιολογίες, προσπαθώντας ταυτόχρονα να με βγάλει τρελλό. Στον έντονο διάλογο που ακολούθησε , μου είπε ότι θα έπρεπε να του δώσω 8 ευρώ και να μην τον ζαλίζω πιο πολύ !!! Αν δεν ήταν η κοπέλα μου να με κρατήσει ( Εκλαιγε από την ταραχή και την στεναχώρια της ) μπορεί και να τον είχα καρυδώσει Τελικά η κοπάλα μου του έδωσε τα λεφτά ( παρά τις δικές μου αντιρήσεις) και ο τύπος έφυγε μουρμουρίζοντας κάτι.
Ερώτηση : Τι θα κάνατε εσείς και πως μπορούμε εμείς οι οδηγοί να αντιδράσουμε ή να τιμωρήσουμε τέτοιες 'αλητήριες' συμπεριφορές? -
Ποτε στο κεντρο της Αθηνας για ψωνια με αυτοκινητο.
Παρεπιπτοντως, εγω θα του εριχνα κανα μπουνιδι παντως ειδικα αν ειχα καινουριο αυτοκινητο. Τελειως ανευθυνοι 'επαγγελματιες'. -
Σε ανάλογη περίπτωση που είχε τύχει στον πατέρα μου πριν 6-7 χρόνια, τότε είχαμε ένα Όπελ βέκτρα μόλις μία εβδομάδα, το είχαμε πάει σε ένα απο αυτά τα υπαίθρια Parking στο κέντρο της Αθήνας! Στο γυρισμό παρατηρήσαμε ότι ο πίσω προφυλακτήρας ήταν κολλημένος στο ντουβάρι και με μία πιο προσεκτική παρατήρηση είδαμε ότι το πίσω αριστερά φανάρι είχε ραγίσει από την πίεση!! Για καλή μας τύχη ο ιδιοκτήτης του parking μας πλήρωσε καινούργιο φανάρι! Δεν νομίζω να την έβγαζε καθαρή αλλιώς... Αφού και εγώ και ο πατέρας μου τα προσέχουμε τα αυτοκίνητα!
-
Κάτω από την πλατεία Κουμουνδούρου υπάρχει ένα υπαίθριο parking επί της Πειραιώς όπου παρκάρεις το αυτοκίνητο μόνος σου και παίρνεις φεύγοντας το κλειδί. Μόνο εκεί το αφήνω όταν τυχαίνει να μη βρίσκω θέση.
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Ποτε στο κεντρο της Αθηνας για ψωνια με αυτοκινητο.
Παρεπιπτοντως, εγω θα του εριχνα κανα μπουνιδι παντως ειδικα αν ειχα καινουριο αυτοκινητο. Τελειως ανευθυνοι 'επαγγελματιες'.Aκριβώς αυτό.. Ευτυχώς έχω την τύχη να έχω και δίκυκλο. Αλλά σε περίπτωση που δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω, υπάρχει το αψεγάδιστο μετρό για το κέντρο της Αθήνας.
Από κει και πέρα, πιστεύω πως δε θα τελείωνε έτσι απλά. Για να το πω απλά, θα απαιτούσα επισκευή ή αντικατάσταση στα χτυπημένα σημεία, και αν μου το΄παιζε πολλά βαρύς και όχι, θα έδειχνα πόσο πολιτισμένες είναι οι αντιδράσεις μου σε τέτοιους επαγγελματίες!
Πάντως, πολύ σημαντικό κομμάτι είναι να την ψάχνουμε λίγο περισσότερο για το αυτοκίνητό μας.. Να επιλέγουμε parking, βενζινάδικα κτλ.. Έχω ακούσει ιστορίες για αυτοκίνητα που τα πήγαν για πλύσιμο σε βενζινάδικο και τα πήραν γεμάτα γρατζουνιές. Γενικά καλό είναι όσο μπορούμε να προσέχουμε ΠΡΙΝ γινει το κακό, γιατί από απατεώνες, σταρχιδιστές και 'επαγγελματίες' είμαστε full. -
Πραγματικα κριμα φιλε, επρεπε να ζητησεις αποζημιωση και να τον απειλησεις οτι αν δεν το κανει θα ελενξεις απο την κορυφη μεχρι τα νυχια τι αδειες εχει γιατι αλλιως θα τον καταγγειλεις, και να μην σηκωσεις και πολλα πολλα που πηγε να κανει και τον μαγκα...
**και ΠΟΤΕ στο κεντρο με αμαξι. ** ποσο μαλλον με καινουργιο... -
Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να δώσω τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου στον πρώτο τυχόντα παρκαδόρο (σε parking ή σε -μη χέσω- club) για να (α) μου το παρκάρει ανεξέλεγκτα όπως στην περίπτωση του άτυχου φίλου, προκαλώντας ενδεχομένως ζημιές (β) κάνει μαγκιές στο δρόμο και επίδειξη στη γκόμενα με το αυτοκίνητό μου (γ) καπνίσει μέσα στο αυτοκίνητό μου (δ) βγάλει αντίγραφο του κλειδιού για ακόμα χειρότερους σκοπούς. Προτιμώ να βρώ να παρκάρω 2 χιλιόμετρα μακριά παρά αυτό.
-
Γιατί δεν φώναξες την αστυνομία;;;
-
Kακώς τον άφησες έτσι τον τύπο... Σκίσιμο θέλει...
Τώρα που το σκεφτομαι, έχω 2-3 γρατζουνιές στους προφυλακτήρες του saxo μου, από κουλάδια που παρκάρουν με το αυτί... Λέω να παω να το αφήσω σε αυτόν, θα μου πληρώσει και των άλλων τα σπασμένα...
-
Έχουν και τα καινούρια τα αυτοκίνητα προφυλακτήρες βαμμένους και το παραμικρό φαίνεται.. το Κλιό μου έχει μαύρους στο τμήμα που εκτίθεται, οπότε τα νεύρα μου μένουν στην ησυχία τους... γιατί αφήστε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην 'προστίθεται' όλο και κάτι τις κάθε λίγο και λιγάκι...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να δώσω τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου στον πρώτο τυχόντα παρκαδόρο (σε parking ή σε -μη χέσω- club) για να (α) μου το παρκάρει ανεξέλεγκτα όπως στην περίπτωση του άτυχου φίλου, προκαλώντας ενδεχομένως ζημιές (β) κάνει μαγκιές στο δρόμο και επίδειξη στη γκόμενα με το αυτοκίνητό μου (γ) καπνίσει μέσα στο αυτοκίνητό μου (δ) βγάλει αντίγραφο του κλειδιού για ακόμα χειρότερους σκοπούς. Προτιμώ να βρώ να παρκάρω 2 χιλιόμετρα μακριά παρά αυτό.Εμενα παντως μου εχει συμβει ενα σκηνικο σε club με παρκαδορους, το οποιο δε συμβαδιζει απολυτα με αυτα που λενε ολοι κατα καιρους, σχετικα με τα εν λογω ατομα... Ειχα παει κολονακι στο dragoste με το τζιπ (μαλακια μεν, αλλαδεν ειχα αγορασει ακομα το αλλο, και δεν υπηρχε εναλακτικη), και αφου ειδα και αποειδα που δεν εβρισκα θεση, το εδωσα στους παρκαδορους, οπου το παρκαρανε σε μια δικια τους καβατζα, παρανομη ομως εννοειται...Ε, οταν πηγα να το παρω, την ωρα που εφευγα, μου λεει ο τυπος, φιλε συγνωμη, αλλα ειμαστε ατυχοι κτλ τκλ, σε σενα καισε ενα Χ5 σας πηρανε τις πινακιδες...Τρελαθηκα εγω και ηθελα να του φαω την καροτιδα....Αλλα πριν προλαβω να δρασω, μου λεει: ' παρε το κινητο μου, και τα στοιχεια μου, δωσε μου την αδεια, παιρνω την κληση και θα το κανονισω εγω αυριο κιολας, και συγνωμη για την ολη κατασταση'. Παιδια οντως την επομενη μερα 11 το πρωι ηταν σπιτι μου με πληρωμενη την κληση (χ3 για να παρει αμεσως τις πινακιδες) και με τις πινακιδες στο χερι...
-
Ο χρήστης The_Dude έγραψε:
Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να δώσω τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου στον πρώτο τυχόντα παρκαδόρο (σε parking ή σε -μη χέσω- club) για να (α) μου το παρκάρει ανεξέλεγκτα όπως στην περίπτωση του άτυχου φίλου, προκαλώντας ενδεχομένως ζημιές (β) κάνει μαγκιές στο δρόμο και επίδειξη στη γκόμενα με το αυτοκίνητό μου (γ) καπνίσει μέσα στο αυτοκίνητό μου (δ) βγάλει αντίγραφο του κλειδιού για ακόμα χειρότερους σκοπούς. Προτιμώ να βρώ να παρκάρω 2 χιλιόμετρα μακριά παρά αυτό.
Εμενα παντως μου εχει συμβει ενα σκηνικο σε club με παρκαδορους, το οποιο δε συμβαδιζει απολυτα με αυτα που λενε ολοι κατα καιρους, σχετικα με τα εν λογω ατομα... Ειχα παει κολονακι στο dragoste με το τζιπ (μαλακια μεν, αλλαδεν ειχα αγορασει ακομα το αλλο, και δεν υπηρχε εναλακτικη), και αφου ειδα και αποειδα που δεν εβρισκα θεση, το εδωσα στους παρκαδορους, οπου το παρκαρανε σε μια δικια τους καβατζα, παρανομη ομως εννοειται...Ε, οταν πηγα να το παρω, την ωρα που εφευγα, μου λεει ο τυπος, φιλε συγνωμη, αλλα ειμαστε ατυχοι κτλ τκλ, σε σενα καισε ενα Χ5 σας πηρανε τις πινακιδες...Τρελαθηκα εγω και ηθελα να του φαω την καροτιδα....Αλλα πριν προλαβω να δρασω, μου λεει: ' παρε το κινητο μου, και τα στοιχεια μου, δωσε μου την αδεια, παιρνω την κληση και θα το κανονισω εγω αυριο κιολας, και συγνωμη για την ολη κατασταση'. Παιδια οντως την επομενη μερα 11 το πρωι ηταν σπιτι μου με πληρωμενη την κληση (χ3 για να παρει αμεσως τις πινακιδες) και με τις πινακιδες στο χερι...
Σιγά μην το πλήρωσε ο παρκαδόρος απο την τσέπη του. Το μαγαζί το πλήρωσε για να μην χάσει την αίγλη του. Και εγω αν ήμουν επιχειρηματίας και μάλιστα έξυπνος επιχειρηματίας αυτό θα έκανα.
-
έχω πληρώσει κατά καιρούς όλα τα parking του Κολωνακίου....
καλά αν δείτε πως τα παρκάρουν στα υπόγεια θα πάθετε φρίκη όσοι τα πολυπροσέχετε....
Το ένα πάνω στο άλλο κανονικά.... για να ανοίξουν τις πόρτες οι παρκαδόροι τα χτυπάνε..... δεν βάζουν χειρόφρενο για να μην καθυστερούν και τα αφήνουν με ταχύητητα.... ενώ μερικοί φορούν υπρβολικά άπλυτα ρούχα για αυτή τη δουλειά....πλέον χρησιμοποιώ μόνο το Polis στην Ριζάρη........ Πάρα πολύ καλό .... μείον έχει πάρα πολλά τζιπ και στενεύει λίγο ο χώρος σε μερικές θέσεις.....
Πάιρνεις κλειδί το βάζεις μόνος σου....... καλή σχέση αξία ποιότητας!!!! -
Κακως του δωσατε τα λεφτα που ηθελε. Και αν τα ηθελε με τσαμπουκα επρεπε να του ειχες ορμηξει.
Το βασικο θεμα που προκυπτει ειναι οτι σε τετοια μερη, δεν αναλαμβανουν την ευθυνη για τυχον βλαβες που θα προκληθουν στα αυτοκινητα, εκτος και τον δεις να το χτυπαει. ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ!!!
-
'Παρκινγκ' στου Ψυρρη, παρκαρε αυτοκινητο φιλου στην μεση ενος στενου δρομου (αφου ειχε κλεισει ο ιδιος τυπος με αλλα αυτοκινητα το στενακι με το ετσι θελω) με την μια ροδα πανω στο πεζοδρομιο (οπως χωρεσε δηλαδη) και ειχε την απαιτηση μετα να πληρωσει ο φιλος για την 'θεση παρκινγκ'. Ο φιλος πληρωσε και ακουσε τα μπινελικια απο μενα...
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Γιατί δεν φώναξες την αστυνομία;;;Γιατι ήδη η κοπελιά μου είχε σοκαριστεί πολύ, έκλαιγε συνεχώς και δεν ήθελα να κάνω χειρότερα τα πράγματα
-
Στου Ψυρρη, πολλες φορες, εαν δεν παρκαρεις στα ψευτοπαρκινγκ που εχουν, υπαρχουν καποιοι αλητες οι οποιοι σου χαρασουν το αυτοκινητο και βαζουν γρασσο στους υαλοκαθαριστηρες για αντιποινα!!!!!!
Στο διαολο αθλια υποκειμενα!
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Γιατί δεν φώναξες την αστυνομία;;;
Γιατι ήδη η κοπελιά μου είχε σοκαριστεί πολύ, έκλαιγε συνεχώς και δεν ήθελα να κάνω χειρότερα τα πράγματα
Κάνεις ακριβώς το αντίθετο!
Παίρνεις τηλέφωνο μπροστά του την άμεση δράση (100) και ζητάς να στείλουν περιπολικό για να κάνεις μια μηνυσούλα για φθορά ξένης περιουσίας! Θα σου λεγα εγώ μετά ο τυπάς τι θα έκανε. Τα παρακάλια θα άρχιζε και όχι τη μουρμούρα...
Είχες και μάρτυρα την κοπέλα σου πως το αυτοκίνητο ήταν ΑΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΟ πριν του το εμπιστευθείς, θα σου χρυσοπλήρωνε μετά την επισκευή της ζημιάς...!
Τι θα γίνει με τα Parking ?