-
Το άκουσα στο μεσημβρινό δελτίο της NET σήμερα (2005/01/10).
Έχετε ακούσει κάτι σχετικό; Κάποιο link;
-
-
-
Γιά τί όρια μιλάς;Μεγαλύτερα ή μικρότερα;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γιά τί όρια μιλάς;Μεγαλύτερα ή μικρότερα;Άκουσα για αλλαγή των ορίων και προσαρμογή τους στις σύγχρονες συνθήκες καθώς, μερικά από τα όρια που ισχύουν έχουν οριστεί με βασιλικά διατάγματα, ( ;;; !!! ), είναι αρχαία δλδ...
Δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό με αύξηση ή μείωσή τους, αλλά αλλαγή τους (π.χ. σε μερικά σημεία που είναι 5χ.α.ω και 10 χ.α.ω.). Όπως έγραψα, αναπροσαρμογή.
Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα αλιευθεί από κάποιο μέλος για να πληροφορηθούμε καλύτερα...
-
Χμμμ ...
Παντως πριν τα διοδια Σχηματαριου προς Αθηνα το 110 εγινε 100 και σε σημεια μες το Μαλιακο ξεφυτρωσαν καποια κουφα 60ρια....
Επισης μειωση σε ευθειες πριν την Λαρισα απο 120 σε 100.....
Μειωση για μερικα μετρα μετα τον κομβο Χαλκιδας απο 120 σε 100 κ αναρτηση σχετικης ταμπελας για καμερα (δεν εχω δει στυλο ακομα ομως).Επισης στυλοι για καμερες ως γνωστο τοποθετουνται σε ευθεια πριν την Υλικη, ευθεια Οινοφυτων (πριν την ανηφορα), ευθεια κομβου Ακραιφνιου, ευθεια προς Καστρο.
Στυλος επισης στην ευθεια μετα την Λαμια προς Αθηνα καθως κ λιγο μετα τα Κ Βουρλα σε μια διασταυρωση με οριο 60.Ολα τα σημεια που γινονται ατυχηματα λογω ταχυτητας δηλαδη...
Κερδοφορα μετρα σε κερδοφορα σημεια που θα αυξησουν κ την ασφαλεια μας κατα 0,0%......Αυτα ολα πριν μια εβδομαδα...
-
Οποιαδηποτε αλλαγη των οριων προς τα πανω θα ειναι ειδηση, κυριως για τους καινουργιους δρομους που εχουν γινει στα αστικα κεντρα (λεγε με Ολυμπιακες πολεις- λεγε με Αθηνα/Θεσ/νικη κυριως)
Μαλλον παμε για καινουργια ορια ταχυτητας 'μαργαριταρια'. -
Με προλαβες kubiak! Ειδα κ εγω το συγκεκριμενο ρεπορταζ κ σκεφτομουν να ανοιξω σχετικο θεμα. Στην αρχη σκεφτηκα οτι προκειται για μια απο τα ιδια. Αλλα αφενος το γεγονος οτι η συναντηση ηταν μεταξυ Λιαπη, Σταθακη κ των 7 νομαρχων των οποιων ο ΠΑΘΕ διασχιζει τους νομους τους, αφετερου το οτι η ρεπορτερ ανεφερε πως ενα απο τα βασικα θεματα που συζητηθηκαν ηταν οτι πρεπει επιτελους να αναθεωρηθουν τα γελοια ορια των 10χαω που ειχαν τοποθετηθει με βασιλικα διαταγματα συν οτι αυτη τη φορα επιτελους δεν ακουσα τπτ για ακομα περισσοτερες καμερες, με εκαναν να δω την κινηση με καποια αισιοδοξια. Μακαρι να ηρθε επιτελους η ωρα να γινει καποια ουσιωδης αλλαγη. Ο Σταθακης βεβαια κολλημενη γευση παλι, ελεγε (οπως χρονια τωρα) οτι πρεπει να δημιουργηθει φορεας αποκλειστικα για την οδικη ασφαλεια γιατι οι διαφοροι αρμοδιοι φορεις μπλεκουν τα μπουτια τους, πραγμα πολυ σωστο αλλα με ρεαλιστικα δεδομενα επιφυλασομαι αν κατι τετοιο θα το ζησουν καν τα παιδια μας..
-
Το μονο παρηγορο ειναι οτι θα μετέχει? ο Σταθάκης αλιώς ολοι οι άλλοι ειναι για τα μπάζα!!!! Θα δείξει!!!
-
Δε λέτε πάλι καλά... Στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου Χανίων, στο δρόμο που τα συνδέει με το Πιθάρι, πήγαν κι έβαλαν οι ΚΡΕΤΙΝΟΙ όριο 25, ενώ στα Χανιά, με απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου (φανταστείτε τι ΜΑΛΑΚΕΣ το απαρτίζουν), το όριο μέσα στην πόλη είναι 40.
Ερώτηση: Τα ποδήλατα, αν τα πιάσουν με 35, τι τα κάνουν; Γιατί με 25 ούτε ποδήλατο δεν πάει.
-
Καλα μη χαιρεστε,θα παρουν καμια πινακιδα που λεει 30 απο κατι εργα που γινονταν π.Χ. και θα το κανουν 50.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δε λέτε πάλι καλά... Στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου Χανίων, στο δρόμο που τα συνδέει με το Πιθάρι, πήγαν κι έβαλαν οι ΚΡΕΤΙΝΟΙ όριο 25, ενώ στα Χανιά, με απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου (φανταστείτε τι ΜΑΛΑΚΕΣ το απαρτίζουν), το όριο μέσα στην πόλη είναι 40.Ερώτηση: Τα ποδήλατα, αν τα πιάσουν με 35, τι τα κάνουν; Γιατί με 25 ούτε ποδήλατο δεν πάει.
το ωραίο είναι ότι οι Κρητίκαροι θα την κάνουν κόσκινο στα σκάγια την πινακίδα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καλα μη χαιρεστε,θα παρουν καμια πινακιδα που λεει 30 απο κατι εργα που γινονταν π.Χ. και θα το κανουν 50.Ή θα βγάλουν τις πινακίδες των έργων που έλεγαν 80 και θα βάλουν 60. Έγινε κι αυτό στην ΠΑΘΕ...
-
http://www.autotriti.gr/auto/_NEA/cat_n ... A_ID=29694
Αύξηση ορίων ταχύτητας;;; εξορθολογισμός;;;;; τστστστστσ
-
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα αυτό το 'εξορθολογισμός' μου βρωμάει... Κάτι σε 'ανασκολόπιση' μου φέρνει...
-
παλι χθες επανηλθε το θεμα αυξησης των οριων ομως οχι γενικοτερα αλλα σε κλειστους αυτοκινητοδρομους οπου οι συνθηκες ειναι πιο ασφαλεις για αυτο.
ειπωθηκε οτι στην Δανια μετα απο αυξηση των οριων παρατηρηθηκε εως και 25% μειωση των ατυχηματων ενω και αλλες χωρες οπως η Σουηδια και η Νορβηγια προσανατολιζονται σε κατι αναλογο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δε λέτε πάλι καλά... Στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου Χανίων, στο δρόμο που τα συνδέει με το Πιθάρι, πήγαν κι έβαλαν οι ΚΡΕΤΙΝΟΙ όριο 25, ενώ στα Χανιά, με απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου (φανταστείτε τι ΜΑΛΑΚΕΣ το απαρτίζουν), το όριο μέσα στην πόλη είναι 40.Ερώτηση: Τα ποδήλατα, αν τα πιάσουν με 35, τι τα κάνουν; Γιατί με 25 ούτε ποδήλατο δεν πάει.
Με φωτογράφισε ένα ρανταράκι με 60 στο Λιχτενστάιν σε ένα σημείο 'πουθενά' που άνετα τα πιάνω με ένα ποδήλατο κούρσας. Σκέφτομαι να το φορτώσω στο αμάξι να πάω να με φωτογραφίζουν να τους μουτζώνω...
Μου ήρθε χθες το ραβασάκι, πάλι καλά που δεν πήγαινα ΕΝΑ χιλιόμετρο παραπάνω, θα έτρωγα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!! (από 20Ε στα 80Ε και μετά στα 160Ε και πιθανώς δίπλωμα...) -
Καλά, αν περιμένουμε να δούμε 'λογικά' όρια ταχύτητος στη χώρα μας, μάλλον ατυχήσαμε. Αν μου βρεί κάποιος ένα (1), 'υπεύθυνο' για τα όρια που να μπορεί να οδηγήσει (προσοχή όχι να μετακινήσει) ένα αυτοκίνητο τότε δέχομαι να μου κάνετε αυτό που έγραψε ο 'taurus'. Το ποιό πιθανό είναι τα όρια να τα δημιουργήσει κάποιος από το υπουργείο οικονομικών παρά κάποιος που να έχει την απαραίτητη γνώση.
Ηρεμήστε και μην ανησυχείτε, σκατά ήταν το όρια, σκάτα θα παραμείνουν. Καλή μας όρεξη.
-
...μαλλον δικιο εχει ο Τazio. Υπαρχει ενα μικρο νησακι, dιπλα στην Αγγλια, στην οποια ανηκει και το νησι, το οποιο παρολο που ανηκει στο ΗΒ (Ηνωμενο Βασιλειο) αυτοκυβερνηται, δηλαδη εχει δικια του ΜΙΝΙ κυβερνηση.
Λεγεται Isle of Man και εκει δεν υπαρχουν ΟΡΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. Εκει γινεται και ο γνωστος αγωνας ΤΤ με Superbikes. Επισης πολλα περιοδικα, κατα καιρους πανε εκει για ξεκουραστα τεστ....χωρις τους ενοχλητικους μπατσους και αλλους φοροεισπαρακτωρες.
Προσφατα, ο υπουργος μεταφορων του νησιου προτεινε την επιβολη οριων, αλλα καταψηφιστηκε. Επειδη λοιπον, πεφτει μακρια αυτο το νησακι....δεν επιλεγουμε και εμεις ενα απο τα τοσ απου εχουμε να το κανουμε πλωτη πιστα?
Παραταυτα οι κατοικοι του νησιου αυτου, οδηγουν με συναιση και οχι σαν τρελοι.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
...μαλλον δικιο εχει ο Τazio. Υπαρχει ενα μικρο νησακι, πιπλα στην Αγγλια, στην οποια ανηκει και το νησι, το οποιο παρολο που ανηκει στο ΗΒ (Ηνωμενο Βασιλειο) αυτοκυβερνηται, δηλαδη εχει δικια του ΜΙΝΙ κυβερνηση.Λεγεται Isle of Man και εκει δεν υπαρχουν ΟΡΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. Εκει γινεται και ο γνωστος αγωνας ΤΤ με Superbikes. Επισης πολλα περιοδικα, κατα καιρους πανε εκει για ξεκουραστα τεστ....χωρις τους ενοχλητικους μπατσους και αλλους φοροεισπαρακτωρες.
Προσφατα, ο υπουργος μεταφορων του νησιου προτεινε την επιβολη οριων, αλλα καταψηφιστηκε. Επειδη λοιπον, πεφτει μακρια αυτο το νησακι....δεν επιλεγουμε και εμεις ενα απο τα τοσ απου εχουμε να το κανουμε πλωτη πιστα?
Παραταυτα οι κατοικοι του νησιου αυτου, οδηγουν με συναιση και οχι σαν τρελοι.
Έχει όρια αλλά μόνο μέσα στη πόλη όχι εκτός των ορίων της.
Δεν υποστηρίζω να πάμε στο άλλο άκρο, απλά όποιος ασχοληθεί με τα ρημαδοόρια να έιναι γνώστης και να κάνει σωστή δουλεία κι όχι παπαριές. Αλλά τι λέω τώρα ποιός σωστός στο χώρο του, δηλαδή επαγγελματίας και όχι άνεργος που ψάχνει να βολευτεί, θα δεχτεί να μπλέξει και να γίνει μαριονέτα στα χέρια των επιτροπών.
Η ασφάλεια στούς δρόμους είναι το 'βίτσιο' μου και τρελαίνομαι όταν βλέπω ότι κανείς από αυτούς που πραγματικά μπορούν να κάνουν κάτι δεν ενδιαφέρονται.
Νέα όρια ταχύτητας στην ΠΑΘΕ;