-
Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση.
Σε ένα Fiesta του 97 έβαλα τα Kyaba τα μαύρα και τα συνδίασα με ελατήρια χαμηλώματος APEX τα 3ποντα. Σαν αποτέλεσμα το αμάξι χαμήλωσε περισσότερο πίσω παρά εμπρός. Μην φανταστείτε κάτι έντονο αλλά από τους υπολογισμούς μου πίσω χαμήλωσε κατά ένα εκατοστό περισσότερο. Μήπως κανένας έχει ιδέα περι τίνος πρόκειται? Θα πέσουν τα μπροστινά ελατήρια ή θα πρέπει να κάνω κάτι άλλο?
-
Σε ένα Fiesta του 97 έβαλα τα Kyaba τα μαύρα και τα συνδίασα με ελατήρια χαμηλώματος APEX τα 3ποντα. Σαν αποτέλεσμα το αμάξι χαμήλωσε περισσότερο πίσω παρά εμπρός. Μην φανταστείτε κάτι έντονο αλλά από τους υπολογισμούς μου πίσω χαμήλωσε κατά ένα εκατοστό περισσότερο. Μήπως κανένας έχει ιδέα περι τίνος πρόκειται? Θα πέσουν τα μπροστινά ελατήρια ή θα πρέπει να κάνω κάτι άλλο?
-
-
Καμία ιδέα βρε παιδια? Δεν μνπορεί να βοηθήσει κάποιος? Πείτε καμιά ιδέα γιατί είμαι προβληματισμένος....
-
Να ρωτήσεις την APEX πόσο περίπου χαμηλώνει το αυτοκίνητο σου μπροστά-πίσω. Ετσι που είναι δεν είναι σωστό , συνήθως χαμηλώνει περισσότερο μπροστά.
Μήπως είναι λάθος τα μπροστινά ελατήρια και είναι για μοντέλο με μεγαλύτερο κινητήρα ;; -
Καταρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου
Από τον κατάλογο της APEX είδα πως αυτά τα ελατήρια είναι τα κατάλληλα για το συγκεκριμένο. Ο δε 'ειδικός' στον οποίο τα έβαλα μου είπε πως πάντα έτσι συμβαίνει και πίσω τα ελατήρια είναι πάντα λίγο πιο χαμηλά από ότι μπροστά. Επίσης μου είπε ότι με λίγα χλμ θα καθήσουν ακόμα καλύτερα στο κανονικό τους ύψος... Το τι θα συμβεί άγνωστο.
Το κακό είναι πως τα ελατήρια αυτά σε συνδιασμό με τα kayaba τα μαύρα έπεσαν στο αμάξι σχετικά μαλακά με αποτέλεσμα να τερματίζει η ανάρτηση ειδικά πίσω... Γενικά αν και είναι τόσο σκληρό όσο το ήθελα είμαι απογοητευμένος... Τόσο τα αμορτισέρ όσο και τα ελατήρια είναι τα σωστά αλλά το αποτέλεσμα....
-
Fiesta excl. Diesel (Mk 4 / 5) .... JBS/JAS .....95 / 12.99.... 40-4010 .... 30 mm ...cylindrical rear spring
Από τον κατάλογο της APEX .... σιγουρέψου ότι είναι αυτό το κιτ (40-4010)
μπορεί όντως με τον καιρό να καθήσουν λίγο ... -
Από την έρευνα που έκανα στο δίκτυο και εγώ αυτά τα ελατήρια βρήκα πως πρέπει να έχω και τελικά αυτά έχω...
Οι περισσότεροι μου λένε ότι θα καθήσει λίγο με τον καιρό. Αλλά αν είναι να καθόσει και εμπρός και πίσω το πρόβλημα θα εξακολουθεί να υφίσταται...
-
Το πρόβλημα λύθηκε με την αντικατάσταση των μπροστινών ελατηρίων από την APEX με άλλα πιο κοντά (έπειτα από δική μου επικοινωνία με τα κεντρικά της). Το πρόβλημα ήταν γνωστό στην APEX και με συνοπτικές διαδικασίες τα αντικατέστησε με άλλα με μοναδική χρέωση από εμένα την τοποθέτηση και ευθυγράμμιση (25 Ευρω).
Οφείλω να πω πως η APEX ενήργησε άμεσα αλλά και την πικρία μου από το κατάστημα που τα αγόρασα εδώ στην Πάτρα που επί δύο μήνες δεν αναλάμβανε καμία πρωτοβουλία. Και τα 25 που πλήρωσα 'κερατιάτικα' ήταν αλλα τουλάχιστον το αμάξι μεταμορφώθηκε.... Συνεπώς μεγάλη προσοχή απο πού αγοράζουμε το οτιδήποτε για τα αυτοκινητά μας..
-
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν
-
Ναι...
-
Τέλος καλό όλα καλά, αλλά αν το θεωρείς σωστό νομίζω ότι πρέπει να ενημερώσεις τους γνωστούς και φίλους σου για τον 'επαγγελματία' της πόλης σου που δε σε βοήθησε στο πρόβλημά σου παρά το ότι τα είχε τοποθετήσει αυτός. Είναι ένας τρόπος να τον κάνεις καλύτερο επαγγελματία αλλά με τη πραγματική ένοια της λέξης.
(Δεν εννοώ να γράψεις το ονομά του στο forum) -
Φίλε tazio σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο και πιστεψέ με πως το έχω κάνει ήδη
Apex ελατήρια χαμηλώματος Βρέθηκε Λύση