-
Κατόπιν ιδέας του cmarin.
Τρόπος υπολογισμού για να βγει σε φορές ανά μήνα= (πόσες φορές συνολικά στην ζωή σας)/(χρόνια που οδηγείτε x 12)
-
Τρόπος υπολογισμού για να βγει σε φορές ανά μήνα= (πόσες φορές συνολικά στην ζωή σας)/(χρόνια που οδηγείτε x 12)
-
-
Στα 14 χρόνια που οδηγώ (6 με το saxo τώρα και 8 με τα Visa / BX που είχαμε, μόνο μια φορά με έχει πιάσει λάστιχο και ελπίζω να μην ξαναπαρουσιαστεί)
-
Ενω ειχαμε παρενεσεις να ανοιξουμε τετοιο θεμα δε ξερω γιατι κολουσαμε.
Εχουμε και λεμε:
1)οδηγαω στη εθνικη, μπροστα μου στα 100 μετρα αλλο αμαξι. Βλεπω πισω μου ασθενοφορο με αναμενα τα αλαρμ οποτε κανω λιγο δεξια. Πηρα τα ματια μου απο το δρομο για 2 δευτερολεπτα για να κοιταξω τον αριστερο καθρεφτη να δω ποτε θα με προσπερασει το ασθενοφορο, οποτε χτυπησα σε ενα τεραστιο κοματι ασφαλτο που ηταν σχεδον στη μεση του δρομου. Αποτελεσμα: καινουργιο λαστιχο.
2)μ@λ@κισμενα κωλοπ@ιδ@ μου ξεφουσκοσαν ενα λαστιχο. Οταν πηγα στο βουλκανιζατερ ο υπαλληλος δεν βρηκε πουθενα καμμια τρυπα.
3)Ξυλο απο αυτα που χτιζουνε με 2-3 προκες πανω του στη μεση του δρομου. Μπαλωμα.
Σε 2 χρονια και 9 μηνες!!! -
Μέχρι σήμερα,από τό 1988 πού οδηγώ,έχω πάθει λάστιχο μόνο μία φορά,καί αυτό από κράσπεδο σέ παρκάρισμα.Τό κράσπεδο ήταν σπασμένο,καί μού τρύπησε τό πλαϊνό τού ελαστικού.
Παραμονή πρωτοχρονιάς (κοντά στίς δώδεκα τό βράδυ) τό έπαθα,καί στά πρώτα λεπτά τού επόμενου χρόνου,άλλαζα λάστιχο,κάτω από τά γιουχαίσματα καί τά γέλια τών φίλων πού ήταν εκεί. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κατόπιν ιδέας του cmarin.Τρόπος υπολογισμού για να βγει σε φορές ανά μήνα= (πόσες φορές συνολικά στην ζωή σας)/(χρόνια που οδηγείτε x 12)
κατι δεν μου παει καλα με τον μαθηματικο τυπο που αναφερεις.......εισαι σιγουρος;;;
παντως εμενα δεν μου εχει συμβει πανω απο 5 φορες απο το 1980 που οδηγω ειτε αυτοκινητο ειτε μοτο.
-
ναι.
συνολικές φορές/συνολικούς μήνες οδήγησης = φορές/μήνα.
δηλαδή εσύ άλεξ παθαίνεις λάστιχο περίπου 5/(12x24)=5/288=0.017361 φορές το μήνα, δηλαδή περίπου 0.2 φορές το χρόνο, ή αλλιώς 1 φορά στα 5 χρόνια, δηλαδή 5 φορές στα 25 χρόνια που οδηγείς
-
ναι.συνολικές φορές/συνολικούς μήνες οδήγησης = φορές/μήνα.
..........)
ναι αλλα το Χ12 που αναφερεις πιο πανω τι ειναι;;
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
ναι.
..........)
χρόνια x12 = μήνες βρε!
-
ναι.
..........)
χρόνια x12 = μήνες βρε!
αργησα αλλα το καταλαβα [νομιζα ποσες φορες συνολικα / χρονια που οδηγειτε και το αποτελεσμα Χ 12].........ειναι το αλτσχαιμερ που ανεφερα σε αλλο θρεντ νωριτερα
-
Οδηγαω (με διπλωμα ) απο το 1991. Πανω απο 3 φορες δεν πρεπει να με εχει πιασει λαστιχο.Και παντα πηγαινω στο βουλκανιζατερ με το ιδιο λαστιχο και το φτιαχνουν επιτοπου,απο την στιγμη που χανει αερα με αργο ρυθμο δεν βαζω ρεζερβα.Μια φορα ομως αλλαξα και τα δυο μπροστινα λαστιχα γιατι πηγενοντας σε χωματοδρομο εσκισα το πλαινο του ενος πατωντας ενα κονσερβοκουτι που ηταν κρυμμενο στα χορτα.Υποθετω οτι ειμαι αρκετα τυχερος αφου με την 33 που κινουμαι απο τις 13-3-01 μεχρι σημερα εχω κανει 150.000 χλμ.
-
Εγώ μόλις είχα πάρει το Astra, είχα δεν είχα καμιά 1000χλμ. Ήμουν εθνική και επειδή πήγαινα και σιγά λόγω στρωσίματος, ακούω δεξιά ένα γρήγορο τακ τακ και κάτι να πηγαίνει κατά μήκος του αυτοκινήτου.
Ευτυχώς βρήκα αμέσως πάρκινκ στα 100 μετρά και σταμάτησα. Κατεβαίνω και βλέπω την μπροστά δεξιά ρόδα να κάνει ένα φισσσς και να κάθεται καθώς ξεφούσκωνε σιγά σιγά το λάστιχο και το έβλεπα σαν χάνος.
Ευτυχώς δεν έτρεχα και ευτυχώς σταμάτησα αμέσως στο πάρκινκ, γιατί και ζημιά θα παθαίνε το λάστιχο μου, ολοκαίνουριο, και θα μπορούσα να πάθω κάτι και εγώ αν δεν το καταλάβαινα.Α! Είχα πατήσει μια τεραστία βίδα, από φορτηγό μάλλον, που το λάστιχο την πάτησε, το διαπέρασε και μετά την πέταξε. Είχε αφήσει το αποτύπωμα της πάνω στο λάστιχο που αντιστοιχούσε σε 20αρι κλειδί για βίδωμα.
2η φορά ήταν κοντά στο σπίτι μου, όπου ξαφνικά άκουγα ένα τακ τακ, κάθε φορά που γύριζε η ρόδα.
Λέω, ωραία, καλορίζικη η βίδα, από μέσα μου.
Με το που φτάνω σπίτι, βλέπω την βίδα μέσα στην ρόδα.
Φυσικά και την άφησα εκεί, και το επόμενο πρωινό σιγά σιγά πήγα στον λαστιχά μου για να μου το φτιάξει.
Οκ μικρό το κακό.Α, με την ευκαιρία, αυτά τα ελαστικά που είναι run flat, αν το γραφώ σωστά, μπορεί να τα βάλει και κάποιος όταν θέλει να αλλάξει τα ελαστικά του αυτοκινήτου του;
Υπάρχουν κάποιες μάρκες που τα έχουν;Thanks
-
Από το 1981 που έχω δίπλωμα , αν θυμάμαι καλά , πρέπει να με έχει πιάσει λάστιχο 7 φορές. Οι περισσότερες ήταν τα πρώτα χρόνια που τα λάστιχα ήταν πιο ευπαθή.
Η τελευταία φορά ήταν πριν 4 χρόνια , όταν από δικό μου λάθος (λιγότερη πίεση) στην ευθεία της Θήβας με Χ χλμ. καταστράφηκε το πίσω λάστιχο (έβγαλε 'βυζιά'- Pzero Asimmetrico) . Επέστρεψα σπίτι χωρίς να το αλλάξω αλλά με μικρή ταχύτητα. -
5,5 χρόνια ΠΟΤΕ δεν έπαθα λάστιχο φτου φτου μην το ματιάσω αλλά στην 2ετία τα αλλάζω πάντα!
-
Όλες στο UNO
Οι δύο πανομοιότυπες, πήγα να το ανεβάσω σε πεζοδρόμιο από ράμπα, αλλά από λάθος υπολογισμό... γκαπ φσσσσττττ (τη μία ήταν βράδυ και την άλλη με τον ήλιο κόντρα με 40 βαθμούς )
Μία φορά κάτι πάτησα έχανε σγιά σιγά αέρα, πάω να το αλλάξω (βράδυ και ραντεβού με την τότε κοπέλλα μου) το αλλάζω κι όπως κατέβαινε... κατέβαινε και η ρεζέρβα (νόμος του Murphy)
Η πιο επικίνδυνη ήταν στην κατηφόρα των Αγ. Θεοδώρων όταν κλάταρε με 180 στο κοντέρ πίσω λάστιχο
4 σε 8 χρόνια που το οδηγούσα και 4 στα 15 χρόνια οδήγησης. Πάλι καλά
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όλες στο UNOΟι δύο πανομοιότυπες, πήγα να το ανεβάσω σε πεζοδρόμιο από ράμπα, αλλά από λάθος υπολογισμό... γκαπ φσσσσττττ (τη μία ήταν βράδυ και την άλλη με τον ήλιο κόντρα με 40 βαθμούς )
Μία φορά κάτι πάτησα έχανε σγιά σιγά αέρα, πάω να το αλλάξω (βράδυ και ραντεβού με την τότε κοπέλλα μου) το αλλάζω κι όπως κατέβαινε... κατέβαινε και η ρεζέρβα (νόμος του Murphy)
Η πιο επικίνδυνη ήταν στην κατηφόρα των Αγ. Θεοδώρων όταν κλάταρε με 180 στο κοντέρ πίσω λάστιχο
4 σε 8 χρόνια που το οδηγούσα και 4 στα 15 χρόνια οδήγησης. Πάλι καλά
8 με UNO ?
Στα 6 χρόνια που οδηγώ, δεν με έχει πιάσει καμιά φορά...
Μηδέν στο πηλίκο
Ιkarε, έτσι τέζα που πάς, και λίγες είναι....
-
Στα 2+ χρονια που οδηγω, δεν με εχει πιασει ποτε κατι τετοιο... Οσο θυμαμαι και απο γονεις, πρεπει να ειναι 2-3 φορες το πολυ σε 15 χρονια... Παντως κανεις απο την οικογενεια δεν πηγαινει κανενα αυτοκινητο πανω απο 130-140, εκτος απο οταν ειναι καινουργια, μια φορα δυο ετσι για δοκιμη...
-
H επιλογή ΠΟΤΕ γιατί δεν υπάρχει?
-
γιατί πού να φανταστώ ότι θα υπήρχε κάποιος(οι) με 'λευκό' ποινικό μητρώο βρε???
αν μπορεί κάποιος ας το φτιάξει
Κάθε πότε σας πιάνει λάστιχο?