-
Χαιρετώ,
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τη Γερμανία, συγκεκριμένα Alfa Romeo 156 2000 κυβικά μοντέλο 2001.
Ήθελα, εάν έχει κάνει κάποιος από σας τέτοια αγορά, να μου δώσει πληροφορίες, για παράδειγμα πόσα θα πληρώσω όταν το φέρω στην Ελλάδα αλλάζοντας τις πινακίδες και ότι άλλο χρειάστηκε.
Φιλικά
Κώστας
-
Χαιρετώ,
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τη Γερμανία, συγκεκριμένα Alfa Romeo 156 2000 κυβικά μοντέλο 2001.
Ήθελα, εάν έχει κάνει κάποιος από σας τέτοια αγορά, να μου δώσει πληροφορίες, για παράδειγμα πόσα θα πληρώσω όταν το φέρω στην Ελλάδα αλλάζοντας τις πινακίδες και ότι άλλο χρειάστηκε.
Φιλικά
Κώστας
-
Χαιρετώ,
Φιλικά
Κώστας
-
Φίλε το θέμα είναι πολύπλοκο και με αντικρουόμενες απόψεις για το αν αξίζει ή όχι η εισαγωγή.... έχουν γραφτεί πολλά παλιότερα στο forum... ψάξε στο ευρετήριο. Γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει η φασαρία για τόσο φτηνό αυτοκίνητο και ειδικά για κάποιον που δεν το κάνει συστηματικά ώστε να ξέρει τα κόλπα.
-
Στα δίλιτρα, το 40% της εργοστασιακής τιμής κατά την αγορά (την βρίσκουν εύκολα, πιά, από τον αριθμό στο service book) μειωμένο κατά 20% λόγω παλαιότητας. Συν περίπου 300€ για πινακίδες. Γρίφος, έτσι;
-
Όπως είπα δεν είναι τόσο απλό .... αυτό δεν το λέω εγώ αλλά οι ίδιοι οι εισαγωγείς μετ/νων (στην ιστοσελίδα τους διαρκώς γι αυτά γκρνιάζουν). Καταρχήν η εργοστασιακή τιμή αφορά το μοντέλο που εισάγεται στην Ελλάδα (άλλη από το γερμανικό). Και πρέπει να ψάξεις να την βρεις (στα τελωνεία ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να σου πουν! αυτό από 1ο χέρι). Μετά θα σου φορτώσουν φόρο σε ότι είναι (ή θεωρήσουν) εξτρά. Επίσης αν παρουσιάσεις τιμή τιμολογίου μεγαλύτερη της εργοστασιακής θα φορολογηθείς με βάση το τιμολόγιο. Σημαντικό επίσης είναι να φαίνεται στα χαρτιά του αυτοκινήτου η προδιαγραφή καυσαερίων (Euro3 γιατί αλλιώς ο φόρος πάει στα ύψη). Αν μετά από όλα αυτά διαφωνήσεις με την εκτίμησή τους υπάρχει και μια 'δευτεροβάθμια' επιτροπή. Όμως θα περιμένεις 3 μήνες μέχρι να αποφανθούν! Γενικά εξαρτάται και σε ποιους θα πέσεις...
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
...993cc, το icon σου είναι BMW 5' τοου 79?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Στα δίλιτρα, το 40% της εργοστασιακής τιμής κατά την αγορά (την βρίσκουν εύκολα, πιά, από τον αριθμό στο service book) μειωμένο κατά 20% λόγω παλαιότητας.Δηλαδή εάν υποθέσουμε ότι η τιμή του ήταν 20.000 Ευρώ - 40%= 8.000 - 20%= 6.400; Στην τιμή που το πουλάει ο Γερμανός όταν μπεί στην Ελλάδα θα χρειαστεί να πληρωθούν εξτρα 6.400+300=6.700;
-
Ο χρήστης ckats έγραψε:
Στα δίλιτρα, το 40% της εργοστασιακής τιμής κατά την αγορά (την βρίσκουν εύκολα, πιά, από τον αριθμό στο service book) μειωμένο κατά 20% λόγω παλαιότητας.
Δηλαδή εάν υποθέσουμε ότι η τιμή του ήταν 20.000 Ευρώ - 40%= 8.000 - 20%= 6.400; Στην τιμή που το πουλάει ο Γερμανός όταν μπεί στην Ελλάδα θα χρειαστεί να πληρωθούν εξτρα 6.400+300=6.700;
Ναι, δυστυχώς. Βρίσκεις δίλιτρο δύο - τριών χρόνων με 14 - 15.000€ και πρέπει να πληρώσεις φόρους 7.500€ για να το φέρεις στην Ελλάδα....
-
Και πάλι όμως εισαι κερδισμένος Ηλία!
320Ci του 2003...14.000€..+7.500~=21.500€!!!
Μακράν τόσο από την τιμή καινούργιου (~40.000) όσο και από του μεταχειρισμένου (~32.000)!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και πάλι όμως εισαι κερδισμένος Ηλία!320Ci του 2003...14.000€..+7.500~=21.500€!!!
Μακράν τόσο από την τιμή καινούργιου (~40.000) όσο και από του μεταχειρισμένου (~32.000)!!!
η 320 του 2003 ειναι 2200cc νομιζω οχι 2000, σου χρεωνουν και τα εξτρα(ξανανομιζω), εχω την εντυπωση(δε νομιζω )οτι ειναι καλυτερα να βρεις εναν εκτελωνιστη που ''ματιαζετε'' για βοηθεια
-
Πότε δεν ξερεις ποσο θα πληρώσεις τελικα.
Το τελευταιο που ακουσα ειναι οτι αν το εκτελωνισεις Πειραία αντι πχ Ηγουμενίτσα θα σου έρθει πιο φτηνά. -
Το δίλιτρο κάνει 7.000 στην Γερμανία (48.000 χλμ, 2001, selespeed ).
Εάν πληρώσω σύνολο 7.000(αξία) + 7.500(φόρους κ.λπ.)= 14.500 Είναι άσχημα; Είναι πολλά; Θα μου πει κάποιος γνώστης;Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και πάλι όμως εισαι κερδισμένος Ηλία!320Ci του 2003...14.000€..+7.500~=21.500€!!!
kouk, είπαμε . . . . Όχι και 14.000 η 320Ci του 2003!!!!!! Βρήκα μια 318 του 2003 (Ιαν.) σε απίθανη κατάσταση και με τρελό εξοπλισμό με 22.000.
-
Απο ολη αυτη την ιστορια δεν νομιζώ να βγεις πολυ οφελημένος...Οφελημένοι βγαινουν μονο οι μαντράδες που ξέρουν τις ''τρυπες'' και τους τελωνειακους που τους κανουν και καλυτερες τιμες....Σαν ιδιώτης θα σε ταλαιπωρήσουν+θα σε ''γδάρουν''!
Ειναι κριμα γιατι εξω υπαρχουν εκπληκτικές ευκαιριες.....
-
Η τιμή που πουλάει ο Γερμανός είναι τελική ή έχει και επιπλέον φόρο;
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Απο ολη αυτη την ιστορια δεν νομιζώ να βγεις πολυ οφελημένος...Οφελημένοι βγαινουν μονο οι μαντράδες που ξέρουν τις ''τρυπες'' και τους τελωνειακους που τους κανουν και καλυτερες τιμες....Σαν ιδιώτης θα σε ταλαιπωρήσουν+θα σε ''γδάρουν''!Μπα, δεν νομίζω πως ισχύει αυτό πιά.
Η τιμή που πουλάει ο Γερμανός είναι τελική ή έχει και επιπλέον φόρο;
Είναι τελική. Μικρή προσοχή χρειάζεται να αποδεικνύεται η πληρωμή του ΦΠΑ, να έχεις δηλαδή τιμολόγιο όπου να αναγράφεται ή συμφωνητικό με ιδιώτη θεωρημένο από Ελληνικό προξενείο, αλλιώς μπορεί και να χρειαστεί να τον ξαναπληρώσεις εδώ (+18%, δεν είναι αστείο).
edit: Το ποσό των φόρων δεν βγαίνει από το κάθε Τελωνείο ξεχωριστά πλέον, αλλά κεντρικά. Το μόνο που κάνουν είναι να εισάγουν τον αριθμό που βρίσκεται στο service book του αυτοκινήτου στον υπολογιστή τους. Αυτός τους βγάζει αυτόματα όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της εργοστασιακής τιμής προ ΦΠΑ του αυτοκινήτου και τα xtra που έχει. Beat that, μαντρά μου.
-
Αυτό το πράγμα θα πάψει ποτέ...?
Γιατί να πληρώνω φόρους δηλ σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που είναι αγορασμένο από χώρα της Ε.Ε. , ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω?
Δεν υπάρχει τελωνιακή ένωση? -
Γιατί, να πληρώνεις φόρους στο καινούριο δεν σε πειράζει;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Γιατί, να πληρώνεις φόρους στο καινούριο δεν σε πειράζει;Ωραία η ειρωνία σου, τι να σου πω κ σένα...
ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ...