-
Η οικογένεια έχει ήδη μεγαλώσει αλλά ακόμη δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής εξορμήσεις για διακοπές. Και επειδή το καλοκαίρι θα γίνουν σίγουρα (μπορεί και το Πάσχα), σκέφτομαι σοβαρά την απόκτηση ενός S/W. Τα παιδιά είναι μωρά και για τα επόμενα 2 χρόνια η πραμάτεια θα είναι αρκετή.
Προσανατολίζομαι σε S/W επειδή τα πολυμορφικά ή πολυχρηστικά καλύτερα, δεν τα συμπαθώ ιδιαίτερα λόγω ύψους.Με δεδομένο ότι θα υπάρχει αυτοκίνητο για ευχαρίστηση (147 ) τι θα προτείνατε που εκτός από χώρους να είναι ασφαλές σε ταξίδια, να έχει καλή ποιότητα κατασκευής, προσεγμένο εσωτερικό και χώρους και όσο γίνεται, φθηνό κόστος συντήρησης. Να είναι 1.6 έως 1.8 και όχι πάνω από 22.000 Ε. Το 20.000 το θεωρώ πιο κοντινό.
Μπορούν να εντοπιστούν διαφορές σε ότιδήποτε (πχ οδηγική συμπεριφορά) σε σχέση με το Η/Β ή σεντάν αμάξωμα? (του ίδιου αυτοκινήτου βέβαια)
Δεκτές προτάσεις και για μεταχειρισμένο όχι πριν το 2000-2001 και μέχρι 14.000 Ευρώ
-
Η οικογένεια έχει ήδη μεγαλώσει αλλά ακόμη δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής εξορμήσεις για διακοπές. Και επειδή το καλοκαίρι θα γίνουν σίγουρα (μπορεί και το Πάσχα), σκέφτομαι σοβαρά την απόκτηση ενός S/W. Τα παιδιά είναι μωρά και για τα επόμενα 2 χρόνια η πραμάτεια θα είναι αρκετή.
Προσανατολίζομαι σε S/W επειδή τα πολυμορφικά ή πολυχρηστικά καλύτερα, δεν τα συμπαθώ ιδιαίτερα λόγω ύψους.Με δεδομένο ότι θα υπάρχει αυτοκίνητο για ευχαρίστηση (147 ) τι θα προτείνατε που εκτός από χώρους να είναι ασφαλές σε ταξίδια, να έχει καλή ποιότητα κατασκευής, προσεγμένο εσωτερικό και χώρους και όσο γίνεται, φθηνό κόστος συντήρησης. Να είναι 1.6 έως 1.8 και όχι πάνω από 22.000 Ε. Το 20.000 το θεωρώ πιο κοντινό.
Μπορούν να εντοπιστούν διαφορές σε ότιδήποτε (πχ οδηγική συμπεριφορά) σε σχέση με το Η/Β ή σεντάν αμάξωμα? (του ίδιου αυτοκινήτου βέβαια)
Δεκτές προτάσεις και για μεταχειρισμένο όχι πριν το 2000-2001 και μέχρι 14.000 Ευρώ
-
-
Δεν πουλάς την 147 να πάρεις 156 XWagon?
Τερπνόν μετά ωφελίμου
-
Skoda Fabia Reflex, 1400 101 PS. Συμμαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις, χώροι εντός, οικονομικό (1400, γαρ...),σβέλτο, αθόρυβο, άνετο στα ταξίδια, πολύ αξιόπιστο, κρατήματα & φρένα (έχει 4 δισκόφρενα & αντισπίν... ), &, τέλος, εξαιρετική ποιότητα υλικών & φινίρισμα . Με 15000 ευρώ περίπου που κοστίζει η ακριβότερη έκδοση (έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ), είσαι πλήρως καλυμμένος. Εάν δεν έχεις κολλήματα με τη μάρκα, δες το. Εδώ & σχεδόν 2 χρόνια που το έχω, μόνον καλά λόγια έχω να πω.
Υ.Γ.: Αν & όλα τα μηχανικά μέρη είναι VW, στα σέρβις καμμία σχέση! Χαμηλές τιμές & εξυπηρέτηση. Στη Σκόντα πάω για σέρβις & το Σέατ της αδερφής μου... Ελπίζω να σε βοήθησα.
-
πραγματικα οι χωροι που εχουν ειναι ιδανικοι για οικογενειες και για ταξιδια ομως αυτο που θα πρεπει να σκεφτεις επισης ειναι και η πιθανη δυσκολια μεταπωλησης αφου το ελληνικο αγοραστικο κοινο δεν ειναι συνηθισμενο σε τετοια αμαξωματα και ειναι λιγο διστακτικο στην επιλογη τους.
βεβαια απο την αλλη μπορει αυτο να λειτουργει και αντιστροφα και ακριβως επειδη ειναι μικροτερη η προσφορα μετ/νων αυτα να πωλουνται πιο ευκολα.....
τωρα για να σε βοηθησω τα εγραψα αυτα ή για να σε μπερδεψω περισσοτερο
-
Και όμως Αλεξ, οι τιμές μεταχειρισμένων που βλέπω δεν είναι καθόλου χαμηλές! Το έχω σκεφτεί πάντως, γι αυτό και η εναλλακτική για δεύτερο χέρι.
-
Skoda Octavia I 1,8Τ... = 150 άλογα με καλή ροπή παντού+ΤΕΡΑΣΤΙΟ πορτ μπαγκάζ+καλό (όπως λένε) στρίψιμο
Τιμή; Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο στο τέλος των 4Τ: 20.090 ευρούλια το προσθιοκίνητο και 24.390 το 4κίνητο... Αν ενδιαφέρεσαι υπάρχει και το RS Combi με 180 αλόγατα και 23.790. Αλλά πιστεύω ότι η φθηνότερη έκδοση είναι και η καλύτερη, γιατί στα 24Κ παίζουν και άλλα (χώρια που είναι εκτός των ορίων που έθεσες...)
Πιστεύω ότι για τα λεφτά του είναι η καλύτερη επιλογή... αν δεν σε πειράζει που είναι παλιό μοντέλο...
Ενδεικτικά, το Octavia A5 sedan 2,0 FSI (με επίσης σπηλαιώδες πορτ-μπαγκάζ) κοστίζει 23.990...
Από εκεί και πέρα, τα SW Mondeo 1,8, Mazda 6 1,8, Alfa Sportwagon 1,6, είναι και αυτά κοντά στα 22.000.
Ειδάλως, μία μεταχειρισμένη Sportwagon 1,8 ή 2,0 πιστεύω θα είναι η απάντηση σε όλες τις οδηγικές σου ανησυχίες, δεν είμαι και τόσο σίγουρος όμως ότι θα καλύψει και τις μεταφορικές σου ανάγκες...
-
Station Wagon :
-Κάτι που οι ξένοι χρησιμοποιούν χρόνια τώρα...ενώ οι μισοί ελληνάρες ούτε που ξέρουν τι είναι…Μάλλον κάτι θα ξέρουν!
-Αν το ήξεραν ίσως ...ίσως λέω. είχαμε γλιτώσει από την τζιπομανία.
Σόρρυ που δεν βοήθησα για μοντέλο
-
Κώστα ρίξε και μια ματιά και στα επαγγελματικά που πωλούνται και ως Ι.Χ. όπως το Renault cangoo (νομίζω έτσι γράφεται). Στην τιμή που αναφέρεις για μεταχειρισμένο μπορείς να πάρεις 1400 κυβικά ενώ το 1600 ξεκινά περίπου από τα 16.000 μέχρι τα 20.000 αν πάρεις 4Χ4 ανάλογα φυσικά και με τον εξοπλισμό. Οι παραχωρήσεις σε επιδώσεις και οδική συμπεριφορά είναι μικρές και οι χώροι τους απλά αχανείς. Αν δεν σε κολλάνε θέματα αισθητικής είναι καλή περίπτωση.
-
Δίνεις την 147, παίρνεις Sportwagon και περισσεύουν και για ένα track day car γιατρέ
-
Λοιπόν αν ξεπεράσεις το κόμπλεξ που υπάρχει στην Ελλάδα για τα στέισον, και δεν σε ενοχλούν τα σχόλια τον υπολοίπων... ('Α δε μου αρέσει μοιάζει με νεκροφόρα' θα το ακούσεις συχνά!) Το στέισον θα το βολευτείς απίστευτα!! Πριν από το vectra που έχουμε τώρα (gts) είχαμε το παλιό sw 2.0cc μετατροπή. Το αμάξι μας είχε βολέψει απίστευτα μέχρι και μετακόμιση είχαμε κάνει με αυτό αφού είμαι φοιτητής και χρειάστηκα έπιπλα! Όταν είδαμε τι πηρε μέσα δεν το πιστεύαμε. Συν τις άλλης πουλήθηκε αμέσως όσο και δύσκολο και αν είναι να το πιστέψει κανείς! Το πήρε ένας φίλος γκαζάκιας οικογενειάρχης!
Όσο για το πιο αμάξι σου προτείνω εγώ συμφωνω με τον φίλο που πρότεινε octavia combi 4x4! Πολύ καλή λύση!! -
Κώστα
Megane 1.6 ...... καλή τιμή , παράδοση στα sw
Astra 1.6 .......... καλή τιμή , παράδοση στα sw
Impreza 1.6 ...... ακριβό , αλλά με 1 σετ λάστιχα πάει και στο Ακρόπολις
Mazda 6 1.8 ....... made in Japan
407 SW 1.8 ....... λίγο ακριβό αλλά έρωτας -
Πολύ καλή η σκέψη η αγορά SW για οικογενειακή χρήση. Κρίμα που στην Ελλάδα αποκλείεται η απόκτηση πετρελαιοκίνητου ώστε να είναι πλήρες το πακέτο. Μεγάλοι χώροι, καλή ροπή (τα οικογενειακά βάρη είναι μεγάλα ) μικρή κατανάλωση.
Πάντως το διατιθέμενο budget αγγίζει οριακά και μερικές εκδόσεις αυτοκινήτων της μεγαλύτερης κατηγορίας πχ.
Laguna Estate 1.8, Vectra 1.8, Mazda 6 1.8.Γιάννης
-
Η γνώμη μου για τα S/W είναι πολύ καλή. Κρίμα που είναι υποτιμημένα στην Ελλάδα. Να ξέρεις πάντως πως έχουν αρκετά χαμηλή τιμή μεταπώλησης.
Όσο για προτάσεις, νομίζω πως το Octavia I όπως αναφέρθηκε είναι ό,τι πρέπει στα λεφτά αυτά... Ο πατέρας μου είχε το Passat S/W 1.8T και ήταν πολύ ευχαριστημένος. -
Kώστα θα σου πρότεινα να επιλέξεις κάτι που να μπορεί να κινηθεί και σε χωματόδρομους κατά προτίμηση τετρακίνητο. Ένα Impreza S/W ή octavia τετρακίνητο. Ειδικά στην περίπτωση του octavia ξεπερνάς τα 20Κ αλλά πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθείς στο έπακρο αυτό το αυτοκίνητο.
Αν δεν σε ενδιαφέρει και τόσο η κίνηση 'εκτός δρόμου' μπορείς να κοιτάξεις και μερικά MPV.
Αν επιμένεις για S/W το Megane 1.6 αποτελεί κορυφαία επιλογή μιας και έχει κορυφαίους χώρους επιβατών και αποσκευών και πολύ καλή τιμή. 17-18Κ νομίζω. Τα ίδια ισχύουν και για το 307 αλλά είναι ακριβότερο ακόμα και μετά το όφελος από τις άτοκες δόσεις.
Επίσης κοίταξε τα Mondeo και Μazda 6. Έχουν προσφορές και στρίβουν κιόλας...
Με τρομερό εξοπλισμό, χαοτικούς χώρους και ανταγωνιστική τιμή προσφέρεται και το C5 αλλά στα υπόλοιπα υστερεί
Οι επιλογές είναι αρκετές τελικά και προσωπικά εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ τα S/W.
Η άποψή μου πάντως είναι να επιλέξεις κάτι σε SUV. Ειδικά μετά το τελευταίο καλοκαίρι το θεωρώ απαραίτητο, για το συνδυασμό Ελλάδα και εκδρομές... Κοίταξε και στα μεταχειρισμένα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!!! -
Η Lybra S/W πωλείται ακόμη??? Δεν ξέρω πολλά για το αυτοκίνητο, αλλά εμφανισιακά τουλάχιστον, μέσα και έξω, δεν παίζεται
-
Που την θυμήθηκες την lybra ???
-
δεν πωλείται πια ε?
-
Mazda 6, 1.8 SW. Ειναι πλεον αρκετά προσιτο και με μικρή σχετικά διαφορά τιμης παίζει και το δίλιτρο. Πολύ ομορφο, μεγάλοι χώροι και με ολα τα + του εν λογω μοντέλου.
Ποια η γνώμη σας για τα Station Wagon?